Nieuwe opdoffer voor Gent: "Spaarvarken niet op crashdieet"

Nieuwe opdoffer voor Gent:
17 Juli 2017 08:07
© PhotoNews

AA Gent toonde zich de voorbije mercato's een ware 'Big Spender'. In januari werd zo'n 10 miljoen euro gespendeerd aan verse krachten, een bedrag dat deze zomer zelfs al geëvenaard zou zijn. Maar aan uitgaande zijde vallen de inkomsten tegen.

De Buffalo's deden de voorbije weken wel heel wat 'overbodige' spelers van de hand, maar zij brachten slechts een vijftal miljoen euro op. Gent had echter gehoopt enkele sterkhouders voor een hoger bedrag te verkopen, maar de transfers van Thomas Foket (voor zo'n 5 miljoen naar Atalanta) en nu ook Renato Neto (voor zo'n 6 miljoen naar Brighton) vielen in het water na een probleem bij de medische testen.

Gent heeft de voorbije seizoenen weliswaar een spaarpotje opgebouwd dankzij de Champions League en transfers van Kums, Depoitre en Sels. "Maar de Buffalo's willen hun spaarvarken niet op crashdieet zetten", schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de krant zou vers kapitaal overigens welgekomen zijn om defensieve versterking én (voetbal)Belgen binnen te halen.

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's