VN EXCLUSIEF: Derde bekerfinale voor Zulte Waregem: "Enkel mooi als je wint"

VN EXCLUSIEF: Derde bekerfinale voor Zulte Waregem:
18 Maart 2017 08:35
© PhotoNews

Zulte Waregem hoopt tegen KV Oostende zijn tweede bekerfinale in de wacht te slepen. Stefan Leleu mocht in 2006 de Beker van België de lucht insteken als kapitein van Essevee. Hij vond het alvast een fantastische ervaring.

Leleu was jarenlang een sterkhouder onder Francky Dury. Hij verwacht een mooie pot voetbal. "Ik verwacht een boeiende en spannende wedstrijd met toch wat doelpunten. Beide ploegen hebben toch wat scorend vermogen in hun team en met Franck Berrier en Onur Kaya hebben KVO en Essevee ook twee zeer goede aangevers."

Aan de Gaverbeek hopen ze op een feest zoals in 2006. Toen werd Moeskroen met 3-1 naar huis gestuurd. Bekerwinst voor Zulte Waregem. Leleu kijkt er met veel plezier op terug. Een bekerfinale spelen blijft speciaal. "De beker is een prijs die altijd mooi staat op de erelijst. Vroeger was het ook de laatste wedstrijd van het seizoen. En dat op een zondagnamiddag om 16u. Je had dan altijd perfect weer en het was ideaal om veel fans te hebben." Dit jaar is het anders. De wedstrijd wordt net voor de Play-Offs gespeeld en gaat door op een zaterdagavond om 20u45…

De beker winnen is een fantastisch gevoel. "De bekerfinale is enkel mooi als je die wint. Je krijgt er dan een Europees ticket bovenop, maar een finale verliezen geeft je anders echt een rotgevoel." Trainer Dury maakte in 2006 de bekerwinst mee, maar in 2014 delfde hij met Zulte Waregem het onderspit tegen Sporting Lokeren (1-0-verlies).
  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's