‘Club Brugge zorgt voor knaller op de wintermercato’

‘Club Brugge zorgt voor knaller op de wintermercato’

Derde keer goede keer? Club Brugge heeft weer zijn oog laten vallen op Pascal Struijk van Leeds United. De centrale verdediger, die eerder financieel onhaalbaar leek, heeft nu een afgeprijsde vraagprijs van 15 miljoen euro.

Ondanks interesse en inspanningen van Club Brugge lijkt Leeds United-coach Daniel Farke erg terughoudend te zijn over het laten vertrekken van Struijk, die wordt geprezen als de beste verdediger in de Championship. “Struijk is de laatste speler op die positie die Farke zou willen zien vertrekken”, schreef The Athletic.

Een mogelijk vertrek van Struijk zou een enorme slag zou zijn voor Leeds in hun strijd om de promotie naar de Premier League. De 24-jarige Nederlander, die bekend staat om zijn leiderschap en kwaliteiten, zou niet alleen een serieuze versterking zijn voor de Brugse defensie, maar ook het salarisbudget aanzienlijk verhogen.

Anderzijds lijkt Struijk zelf wel zin te hebben om naar West-Vlaanderen te komen.

Struijk wil naar Club Brugge aan afgeprijsd bedrag

Club Brugge onderneemt actie om in januari een kwalitatieve centrale verdediger aan te trekken, en volgens journalist Sacha Tavolieri staat Pascal Struijk op de Brugse shortlist.

De 24-jarige sterkhouder van Leeds United zou zelf ook zin hebben in een verhuis naar België, terwijl de vraagprijs voor Struijk zou zijn gedaald van 18 miljoen naar 15 miljoen euro.

De interesse van Club Brugge in Pascal Struijk gaat al veel langer terug, maar toen bleek deze optie financieel niet haalbaar voor de West-Vlamingen. Eind augustus kwam de piste van Struijk opnieuw ter sprake in het Jan Breydelstadion.

Blauw-Zwart dacht toen zelfs een grotere kans te hebben om tot een akkoord te komen met Leeds United, aangezien de Engelse club afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.

The Athletic bevestigt dat Club Brugge daadwerkelijk heeft geprobeerd om Struijk afgelopen zomer aan te trekken en zelfs dat Leeds bereid was om hun sterkhouder te laten gaan.

Toen Daniel Farke echter werd aangesteld als de nieuwe hoofdcoach op Elland Road, liet de Duitser meteen weten dat hij Struijk bij de club wilde houden. Het bestuur volgde Farke in zijn beslissing, aangezien de coach een grote invloed heeft op het sportieve beleid bij Leeds United.

Vanaf de eerste dag van zijn aanstelling in juli kreeg Farke immers de vrijheid om zijn stempel op de selectie te drukken als een manager met autoriteit om belangrijke beslissingen te nemen op het gebied van transfers.

Naast Struijk heeft Farke ook inspanningen geleverd om andere sterkhouders zoals Crysencio Summerville en Illan Meslier naar Elland Road te halen.

Struijk is de laatste speler die Farke zou willen laten vertrekken

Daniel Farke is dan ook geen voorstander van het laten vertrekken van Pascal Struijk in januari. De Nederlander was in de laatste wedstrijden de aanvoerder van het team en is belangrijker dan ooit geworden.

Struijk onderscheidt zich bij Leeds United als de regisseur van de verdediging. Hij is de speler die het meest wordt aangespeeld en de meest gebruikte passing link bij de club. “Struijk is de laatste speler op die positie die Farke zou willen zien vertrekken”, schreef The Athletic.

“Hij paste zich goed aan mijn eisen aan”, zei Farke enkele weken geleden over Struik. “Hij heeft een cruciale rol gespeeld. We hoeven niet te praten over zijn vaardigheden met de bal. Ik ben zeer tevreden met zijn ontwikkeling.”

Ook in Nederland zijn de indrukwekkende prestaties van Pascal Struijk niet onopgemerkt gebleven. Süleyman Öztürk sprak met lof over Struijk in een video van Voetbal International.

“Hij is een complete en volwassen verdediger. Struijk kan makkelijk mee in de verdediging van Tottenham Hotspur. Die jongen speelt echt op een te laag niveau. Ik kan me goed voorstellen dat er in januari een grote club komt voor hem”, zei de analist.

“Hij is op dit moment echt de beste verdediger uit de Championship. Ik denk dat hij die stap wel gaat maken, want vanuit het tweede niveau in de Oranje-selectie komen is lastig.”

De beste verdediger van de Championship

Carlton Palmer, voormalig international voor Engeland en huidig analist voor BBC, is diep onder de indruk van de evolutie die Pascal Struijk doormaakt. “Hij is een zeer beslissende verdediger en zo comfortabel aan de bal. Hij wordt een complete en volwassen verdediger en zelfs de beste in de Championship.”

Palmer benadrukt dat een mogelijk vertrek van Struijk een enorme slag zou zijn voor Leeds in hun strijd om de promotie naar de Premier League.

“Helaas is er altijd ongewenste aandacht van andere clubs wanneer een speler het goed doet. Vanuit het perspectief van de club hoopt Leeds hem te behouden en zullen ze zeggen - 'je zult volgend seizoen in de Premier League spelen.’”

Struijk, wiens carrière gelanceerd werd onder leiding van Marcelo Bielsa, wordt beschouwd als Leeds' eigen versie van Virgil van Dijk en is een van de publiekslievelingen van de club. In de BBC Radio podcast 'Leeds Don't Go To Bed Just Yet' werden de prestaties van Struijk uitgebreid besproken door Jonny Buchan en Simon Rix.

“Ik had een gesprek met een voetbalanalist en hij noemde Struijk de beste centrale verdediger in de Championship”, onthulde Buchan. “Hij omschreef hem als de Rolls Royce onder de anderen, en dat komt van iemand wiens taak het is om prestaties te analyseren.”

Topverdiener bij Leeds: 15 miljoen transfergeld + monstersalaris

Club Brugge richt zich de komende weken en maanden uitsluitend op het aantrekken van ‘meerwaardespelers’ op de transfermarkt, en Pascal Struijk valt zeker in die categorie.

Zowel op het mentaal als sportief vlak Struijk voldoet aan alle criteria die Club Brugge zoekt in hun zoektocht naar een nieuwe defensieve leider. De selectie heeft behoefte aan leiderschap binnen het team, en dit is een kwaliteit die Struijk zeker kan bieden.

Om deze vaardigheid verder te ontwikkelen, heeft de verdediger daarvoor zelfs een performancecoach ingeschakeld. De 24-jarige bezit een grote persoonlijkheid en werd zo een natuurlijke leider bij Leeds United.

Aan het einde van vorig jaar verlengde Struijk zijn contract bij de Engelse club, wat hem tot een van de topverdieners bij Leeds maakte. Daarom zal Club Brugge, naast een transfersom met een richtprijs van 15 miljoen euro, ook aanzienlijk salarisbudget moeten vrijmaken om Struijk naar West-Vlaanderen te halen.

POLL: Moet Club Brugge 15 miljoen betalen voor Struijk?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Club Brugge pakt door: tweede Argentijn op komst'
'Club Brugge pakt door: tweede Argentijn op komst'

Club Brugge walst momenteel door de play-offs en mag nog steeds dromen van de titel én de ...

1
1
'Genk krijgt eerste update over toestand Tolu'
'Genk krijgt eerste update over toestand Tolu'

KRC Genk lijkt stilaan definitief uit de titelrace te liggen na de dubbele nederlaag tegen Club ...

29
29
Standard heeft nieuwe Bodart al: "Klaar om nummer 1 te zijn"
Standard heeft nieuwe Bodart al: "Klaar om nummer 1 te zijn"

Voor Standard staat er in de laatste weken van het seizoen niets meer op het spel, want ze spelen ...

52
52
Feyenoord stelt Belg aan in belangrijke functie
Feyenoord stelt Belg aan in belangrijke functie

Feyenoord zette de voorbije jaren enkele straffe prestaties neer. Het schopte het in 2022 tot de ...

14
14
OH Leuven kan nu al rekenen op belangrijke aanwinst
OH Leuven kan nu al rekenen op belangrijke aanwinst

Met nog vier speeldagen voor de boeg is het seizoen in de Jupiler Pro League in zijn laatste rechte ...

19
19
'Na de rel: Liverpool en Salah hakken toekomstknoop door'
'Na de rel: Liverpool en Salah hakken toekomstknoop door'

Het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool dreigt er één in mineur te worden. De ...

58
58
Spektakel in amateur: Drama Sporting Hasselt, Frutos stunt
Spektakel in amateur: Drama Sporting Hasselt, Frutos stunt

Voor de ontknoping in de hoogste afdeling is het nog enkele weken wachten, in veel amateurreeksen is ...

123
123
De Mil spreekt na straffe stoot over toekomst bij Charleroi
De Mil spreekt na straffe stoot over toekomst bij Charleroi

Hoeveel trainers zouden ooit al op één seizoen tijd twéé teams aan het ...

58
58
Chelsea kondigt emotioneel afscheid van sterkhouder aan
Chelsea kondigt emotioneel afscheid van sterkhouder aan

Chelsea investeerde dit seizoen opnieuw hevig in zijn selectie, met opnieuw bijna 500 miljoen euro ...

43
43
Club ontdekt nieuw goudhaantje: "Het gaat hard"
Club ontdekt nieuw goudhaantje: "Het gaat hard"

Er staat geen maat op Club Brugge in deze play-offs. Zondag ging het ook nog eens met 0-3 winnen in ...

325
325
TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Zirkzee, Anderlecht wil koopje doen'
TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Zirkzee, Anderlecht wil koopje doen'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

415
415
Antwerp moet stunten: "Het zal niet met de handrem op zijn"
Antwerp moet stunten: "Het zal niet met de handrem op zijn"

Royal Antwerp FC is na de nederlaag tegen Union van afgelopen weekend helemaal uitgeteld voor de ...

167
167
Ex-bondscoach maakt titelkandidaat af: "De slechtste van de drie"
Ex-bondscoach maakt titelkandidaat af: "De slechtste van de drie"

De Champions' Play-Offs zijn na afgelopen weekend ongezien spannend geworden. Anderlecht en Club ...

421
421
Inter-Voorzitter komt met subtiele sneer richting Lukaku
Inter-Voorzitter komt met subtiele sneer richting Lukaku

Inter Milan verzekerde zich afgelopen maandag al van de landstitel nadat het stadsgenoot en ...

96
96
Albert ziet titelkandidaat opstaan: "Ze weten hoe ze moeten lijden"
Albert ziet titelkandidaat opstaan: "Ze weten hoe ze moeten lijden"

Na zes speeldagen in de Champions' Play-Offs heeft Club Brugge de leiding overgenomen van ...

585
585