Hemmersam vuurt aan voor eerste Anderlecht-transfer

Hemmersam vuurt aan voor eerste Anderlecht-transfer

Het centrale middenveld met Amadou Diawara, Kristian Arnstad en Majeed Ashimeru is niet in staat om de ploeg op sleeptouw te nemen, waardoor Anderlecht bereid is om deze drie spelers van de hand te doen. Justin Lonwijk en Théo Leoni zijn twee grote kandidaten om een belangrijke rol te vervullen op het vernieuwde middenveld, terwijl ook Mats Rits goed op weg is naar het Lotto Park. Anderlecht denkt daarnaast ook aan Tochi Chukwuani (Lyngby BK, 20 jaar). De Deense belofte-international is een complete middenvelder die qua profiel vergeleken wordt met Paul Pogba. Hoewel Chukwuani vorig jaar door Mikkel Hemmersam, de huidige Sports Manager van Anderlecht, was afgeschreven bij FC Nordsjaelland, heeft hij bij Lyngby zijn potentieel opnieuw bewezen en zichzelf opnieuw in de schijnwerpers geplaatst.

Anderlecht gaat vol voor vernieuwd middenveld

Anderlecht toonde afgelopen weekend veerkracht met een knappe overwinning tegen de regerend kampioen Antwerp FC. Desondanks blijft de dramatische prestatie in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Union SG nog flink nazinderen. Sporting kampt namelijk nog altijd met enkele aanzienlijke problemen, waarvan het grootste zich in het hart van het middenveld bevindt. Daar kunnen Amadou Diawara, Kristian Arnstad en Majeed Ashimeru allerminst overtuigen, waarbij vooral hun beperkte creativiteit en weinige offensieve impulsen negatief opvallen. Anderlecht wil dat probleem dringend aanpakken en er wordt zelfs nagedacht om ingrijpende maatregelen te nemen.

Het besef dat er dringend verandering nodig is, dringt bij Anderlecht duidelijk door. Volgens Het Nieuwsblad wil de club tabula rasa maken op het middenveld en erkent de club dat het huidige trio Amadou Diawara, Kristian Arnstad en Majeed Ashimeru, helemaal niet voldoet om de ploeg te dragen en naar een hoger niveau te tillen. Daarom staat Sporting open om deze drie spelers te verkopen in de huidige zomermercato, indien er aanvaardbare aanbiedingen zouden binnenkomen. Met Justin Lonwijk beschikt RSCA alvast over een nieuwe kracht die klaar staat om een belangrijke rol te vervullen op het vernieuwde middenveld. Bovendien mag Theo Léoni hopen op meer speelkansen. Hoewel de 23-jarige middenvelder vorig weekend heeft laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn voor Anderlecht, is hij fysiek wellicht nog iets te frêle en ook nog onervaren om een vaste basisplaats te veroveren. Daarom zet Anderlecht in om nog enkele gerichte versterkingen halen voor het centrale middenveld, waarbij de namen van Ardon Jashari (FC Luzern) en Mats Rits (Club Brugge) de revue passeerden, terwijl ook Tochi Chukwuani (Lyngby BK, 20) genoemd wordt als target. Dat zou gedeeltelijk te danken kunnen zijn aan Mikkel Hemmersam, huidig Sports Manager van Anderlecht, die Chukwuani kent van hun gezamenlijke periode bij de Deense talentenfabriek Nordsjaelland.

Chukwuani neemt wraak op Hemmersam

Tochi Chukwuani werd beschouwd als het volgende opkomende toptalent van de gerenommeerde opleidingsclub Nordsjaelland. Hij stond al snel in de belangstelling van verschillende vooraanstaande clubs in de grootste Europese competities, waaronder Atlético Madrid en Bayer Leverkusen. Ondanks die interesse leek zijn toekomst echter te liggen in de Italiaanse Serie A, met Hellas Verona als de beoogde bestemming. Maar de droomtransfer van Chukwuani kreeg echter een onverwachte wending. Tijdens de medische onderzoeken kwam er een klein hartprobleem aan het licht, waardoor Hellas Verona gedwongen was om af te zien van de registratie van de middenvelder in hun selectie. Na zijn misgelopen transfer naar Hellas Verona slaagde Tochi Chukwuani er niet meer in om zijn grote potentieel te bevestigen bij Nordsjaelland. Mikkel Hemmersam besloot vorig jaar daarom om Chukwuani, de jongste debutant ooit bij de club, transfervrij te laten vertrekken naar Lyngby BK. “We werken niet langer aan een contractverlenging. Er zijn uitvoerige gesprekken geweest met Tochi en zijn zaakwaarnemer om te bespreken wat het beste voor hem is, en het lijkt erop dat zijn toekomst niet bij Nordsjaelland ligt”, zei Hemmersam toen. Maar in het afgelopen seizoen heeft Chukwuani laten zien dat Nordsjaelland en Hemmersam hem mogelijk te snel hebben afgeschreven.

De ‘nieuwe Pogba'

Tochi Chukwuani floreerde vorig seizoen bij Lyngby BK en hij kreeg veel lof voor zijn indrukwekkende prestaties. Troels Bager Thögersen, hoofdredacteur van het Deense voetbaltijdschrift Tipsbladet, heeft de 20-jarige middenvelder zeer hoog zitten. “Chukwuani moet nog veel leren, maar hij zou een absoluut ongelooflijke speler kunnen worden in de top vijf competities”, aldus Thögersen. De Deense belofte-international wordt omschreven als een dynamische, veelzijdige en complete middenvelder met grote fysieke kwaliteiten. Hij speelde eind vorig seizoen een prominente rol in de sensationele redding van Lyngby in de Superligaen.

Met nog slechts één jaar contract bij Lyngby BK, is het duidelijk dat Tochi Chukwuani het niveau van de Deense laagvlieger ontstijgt en de club realiseert zich dat deze zomer de laatste kans is om nog een aanzienlijke transfersom voor hun sterkhouder te krijgen. Naast Anderlecht hebben ook Sporting Lissabon en Trabzonspor Chukwuani's opmerkelijke ontwikkeling opgemerkt. Ertugrul Doğan, de voorzitter van de Turkse club, ging zelfs zo ver om te beweren dat hij al een akkoord had bereikt met de middenvelder, die hij beschreef als de nieuwe Pogba. Dit bleek echter enigszins voorbarig te zijn geweest. Hoewel Tochi Chukwuani vandaag nog steeds onder contract staat bij Lyngby BK, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de Deense speler de stap naar het buitenland zal zetten. Trabzonspor lijkt echter niet bovenaan zijn voorkeurslijst te staan, omdat de Turkse club een reputatie heeft van betalingsproblemen met salarissen van zijn spelers. Wellicht kan Mikkel Hemmersam, de huidige Sports Manager van Anderlecht, zijn oud-speler Chukwuani overhalen om te kiezen voor het project van paars-wit?

POLL: Anderlecht kan Chukwuani goed gebruiken

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Haaland afgetroefd: dit is de PL-speler van het jaar
Haaland afgetroefd: dit is de PL-speler van het jaar

Morgen rond 19u weten we wie zich tot kampioen kroont van een zinderend Premier League seizoen. ...

46
46
'Leegloop op Kiel: sportieve architect verlaat Beerschot'
'Leegloop op Kiel: sportieve architect verlaat Beerschot'

Beerschot VA kroonde zich dit seizoen ietwat verrassend tot kampioen in de Challenger Pro League en ...

36
36
'City vindt opvolger De Bruyne: transfersom van 150 miljoen'
'City vindt opvolger De Bruyne: transfersom van 150 miljoen'

Manchester City heeft zondag voldoende aan een thuiszege tegen West Ham United om de Premier League ...

63
63
Titelverdict Zetterberg: "Zij zijn de beste ploeg van België"
Titelverdict Zetterberg: "Zij zijn de beste ploeg van België"

De titelkoorts in de Jupiler Pro League nam de voorbije dagen gevoelig toe. Zondag kan immers de ...

210
210
Weg vrij voor Casteels? Schmeichel licht tipje van sluier op
Weg vrij voor Casteels? Schmeichel licht tipje van sluier op

RSC Anderlecht bereidt zich momenteel voor op de thuismatch tegen Club Brugge, wat opnieuw een ...

104
104
TRANSFERUURTJE: 'Volgende vertrekker bij Club, Genk lonkt naar rivaal'
TRANSFERUURTJE: 'Volgende vertrekker bij Club, Genk lonkt naar rivaal'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

230
230
Kippenvel: STVV en OHL leggen match stil voor erehaag
Kippenvel: STVV en OHL leggen match stil voor erehaag

Vrijdagavond werd de voorlaatste speeldag van de Europe Play-Offs op gang getrapt met een duel ...

81
81
'RSCA-lieveling speelt zondag laatste match in Lotto Park'
'RSCA-lieveling speelt zondag laatste match in Lotto Park'

RSC Anderlecht kan aanstaande zondag mogelijk kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Club ...

386
386
Courtois deed topcoach gruwelen: "Die klootzak had 12 handen!"
Courtois deed topcoach gruwelen: "Die klootzak had 12 handen!"

Zondag sluit Liverpool zijn seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton. Het wordt voor ...

146
146
De Laet legt twee opties op tafel voor volgende uitdaging
De Laet legt twee opties op tafel voor volgende uitdaging

Maandag maakt Antwerp de trip naar Genk, om volgende week zijn play-offs af te sluiten met een ...

203
203
Schmeichel laat Anderlecht nog steeds in het ongewisse
Schmeichel laat Anderlecht nog steeds in het ongewisse

Anderlecht kan zich zondag met wat meeval al verzekeren van de 35ste landstitel uit de ...

134
134
'Aarzelend Real Madrid zorgt voor totale transferwending'
'Aarzelend Real Madrid zorgt voor totale transferwending'

Real Madrid pakte onlangs zijn 36ste landstitel en speelt binnen een tweetal weken ook de finale van ...

201
201
Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"
Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"

Club Brugge kan dit weekend nog geen kampioen spelen. Maar als het zijn twee resterende wedstrijden ...

619
619
'KRC Genk gaat voor nieuwe coach: pittige optie op tafel'
'KRC Genk gaat voor nieuwe coach: pittige optie op tafel'

Interim-coach Domenico Olivieri bereidt zijn manschappen bij KRC Genk momenteel voor op de ...

527
527
<strong>Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel</strong>
Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel

Na een moeizame start heeft Roman Yaremchuk zich weten op te werken tot een vaste waarde bij ...

1104
1104