Club Brugge bereidt miljoenenbod voor op ‘Belgische Haaland’

Club Brugge bereidt miljoenenbod voor op ‘Belgische Haaland’

Tijdens de afwezigheid van Ferran Jutglà hebben Igor Thiago en Roman Yaremchuk voorlopig grote moeite om punten te scoren als aanvalsleiders van Club Brugge, en ondertussen wordt Norman Bassette gelinkt aan een transfer naar het Jan Breydelstadion. De 18-jarige Belgische spits van SM Caen wordt gezien als een veelbelovend talent en heeft ook de belangstelling gewekt van gerenommeerde clubs zoals FC Porto, Olympique Lyon, Torino en Eintracht Frankfurt. Bassette laat zich inspireren door Cristiano Ronaldo, maar zijn grootste bewondering gaat vooral uit naar Erling Haaland, wiens spel hij minutieus analyseert. Club Brugge lijkt momenteel in poleposition te zijn om Bassette aan te trekken. Jean-Marc Furlan, de coach van Caen, heeft bevestigd dat de club zelfs een aanzienlijk bod heeft ontvangen van de West-Vlamingen.

Problemen diep in de spits

Club Brugge bevindt zich momenteel nog in volle opbouw en het is wachten totdat coach Ronny Deila de automatismen en zijn tactische richtlijnen in de nieuwe samengestelde ploeg kan slijpen. De aanpassing van de vele nieuwkomers is een grote uitdaging, en bovendien zijn er nog veel meer veranderingen op komst in de huidige selectie. “Er moeten nog jongens weg. We zijn gewoonweg met te veel. Dat is niet goed voor de spelers en niet goed voor de club”, is Deila er zich van bewust dat er nog spelers moeten vertrekken bij Club Brugge.

Anderzijds moeten nieuwkomer Philip Zinckernagel en de geblesseerde Ferran Jutglà nog ingepast worden in het systeem van Ronny Deila. Zij worden verwacht om een gunstig effect te hebben op het offensieve spelbeeld van Club Brugge, dat in de eerste matchen onder Deila erg wisselvallig presteerde. Daarnaast hebben Igor Thiago en Roman Yaremchuk nog niet kunnen overtuigen, terwijl het nog afwachten is wat de toekomst zal brengen voor de jonge aanvaller Roméo Vermant. De nieuwe jonge spits Victor Barbera heeft dan weer alles nog te bewijzen.

Club Brugge doet aanzienlijk bod op Bassette

Bij Club Brugge wordt er momenteel veel gesproken over de matige prestaties van de spitsen, waardoor er reikhalzend wordt uitgekeken naar de rentree van Ferran Jutglà. Ondertussen wordt Norman Bassette in verband gebracht met een mogelijke transfer naar het Jan Breydelstadion. De 18-jarige spits van SM Caen is een veelbelovend talent dat al ervaring heeft opgedaan in de Ligue 2 en ook doelpunten heeft gescoord op het hoogste niveau. Volgens journalist Sacha Tavolieri zijn er lopende onderhandelingen tussen Club Brugge en Caen over een mogelijke transfer van Bassette.



Het lijkt erop dat Club Brugge een duidelijk plan heeft voor Norman Bassette, waarbij hij in eerste instantie zal spelen bij Club NXT en vervolgens geïntegreerd zal worden in de A-kern van Club Brugge. De interesse van de club in de 18-jarige spits is bevestigd door Jean-Marc Furlan, de coach van SM Caen, die aangaf dat er een “aanzienlijk aanbod” is ontvangen van Club Brugge. Ook promovendus RWDM toont interesse in de Belgische jeugdinternational, terwijl zijn ex-club Sporting Charleroi eveneens al heeft geïnformeerd omtrent een mogelijke terugkeer naar het Zwarte Land.

Gegeerde Bassette moet miljoenen kosten

Norman Bassette heeft zijn jeugdopleiding genoten bij Sporting Charleroi en KAS Eupen voordat hij drie jaar geleden naar SM Caen vertrok. Daar liet hij meteen van zich horen en kreeg hij snel speelminuten in het eerste elftal. Op slechts 16 jaar en 10 maanden oud werd hij zelfs de op één na jongste speler ooit die een officiële wedstrijd speelde voor de Franse club, en daarnaast werd hij een van de jongste debutanten én doelpuntenmakers in de Ligue 2. Eurosport beschreef hem als een ongepolijste diamant en een van de meest veelbelovende talenten in de Franse tweede klasse.

De jonge Norman Bassette heeft zich in de voorbije maanden in de kijker gespeeld van verschillende buitenlandse clubs. In mei vorig jaar toonden grote clubs zoals Olympique Lyon, Eintracht Frankfurt en Torino interesse in de veelbelovende en krachtige spits. In januari heeft Caen een huuraanbieding ontvangen van KV Oostende, met een verplichte aankoopoptie van vijf miljoen euro, maar dat bod werd afgewezen. Ook een voorstel van FC Porto ter waarde van twee miljoen euro werd als ontoereikend beschouwd door de Franse club.

Al in januari had Norman Bassette zijn zinnen gezet op een transfer, omdat hij naar zijn mening niet genoeg aan bod kwam bij SM Caen. Stéphane Moulin, vorig seizoen de coach van Caen, had een duidelijke reden waarom hij Bassette niet altijd opstelde in de ploeg. “Waarom ik Mohamed Hafid laat spelen en niet Norman Basette? Ik heb niets tegen Norman, maar als ik de ene speler opstel dan de andere, is dat omdat ik denk dat die er meer klaar voor is.” De spits was na de afsluit van de vorige wintermercato bijgevolg erg teleurgesteld omdat de Franse club hem niet liet vertrekken.

Bassette zoals Erling Haaland

Norman Bassette is op 18-jarige leeftijd nog in volle ontwikkeling, maar hij heeft het potentieel en de intrinsieke kwaliteiten om uit te groeien tot een spits van niveau. Zijn spel kenmerkt zich door snelheid, fysieke kracht, gestalte, directheid en goede technische kwaliteiten. Bassette spiegelt zich aan Cristiano Ronaldo, maar hij bewondert vooral Erling Haaland, wiens spel hij nauwkeurig analyseert. Haaland is bekend om zijn doeltreffendheid en krachtige speelstijl, en Bassette hoopt zich aan deze kwaliteiten te spiegelen en te ontwikkelen. “Norman heeft natuurlijke atletische kwaliteiten. Hij is snel en krachtig voor zijn leeftijd”, zei Fabrice Vandeputte, voormalig coach van SM Caen B, bij Foot Normand.



Norman Bassette onderscheidt zich niet alleen door zijn fysieke spel, maar ook door zijn directheid en doelgerichtheid - ook zoals Haaland dus, maar dan op een veel lager niveau uiteraard. “Vorig seizoen scoorde hij veel (vooral in vriendschappelijke wedstrijden). Hij is sterk met het hoofd, hij heeft een goed schot en hij is vaardig voor het doel”, zei Matthieu Ballon, jeugdcoach van SM Caen. Hoewel Bassette een contract heeft dat loopt tot medio 2025 bij SM Caen, is zijn toekomst in het Stade Michel d’Ornano sterk afhankelijk van zijn speeltijd onder de nieuwe hoofdcoach Jean-Marc Furlan. Als hij niet de gewenste speelminuten zou krijgen, dan stelt Club Brugge zich dus alvast graag kandidaat om de jonge Belgische spits over te nemen.

POLL: Bassette past bij Club Brugge

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

AA Gent komt goed weg: "Ik stond te zwemmen"
AA Gent komt goed weg: "Ik stond te zwemmen"

AA Gent behoudt ook na zes speeldagen de controle over de Europe Play-Offs. Maar zaterdag kwamen de ...

11
11
Antwerp stort in: "Dan speelden ze misschien wél voor de titel"
Antwerp stort in: "Dan speelden ze misschien wél voor de titel"

Antwerp FC wil op 9 mei beslag leggen op zijn tweede bekerwinst op evenveel seizoenen tijd. Maar dan ...

74
74
'Barça slaat toe: mondeling akkoord met eerste zomeraanwinst'
'Barça slaat toe: mondeling akkoord met eerste zomeraanwinst'

Bij FC Barcelona draaien de voorbereidingen op volgend seizoen inmiddels op volle toeren. Zo raakte ...

21
21
'Anderlecht wil zomertransfer aan absolute spotprijs'
'Anderlecht wil zomertransfer aan absolute spotprijs'

RSC Anderlecht gaat zondagnamiddag op bezoek bij Cercle Brugge, opnieuw een sleutelwedstrijd binnen ...

255
255
Hayen wisselt drie keer, Genk heeft sterkhouder terug
Hayen wisselt drie keer, Genk heeft sterkhouder terug

Club Brugge maakte afgelopen woensdag flink indruk door met zware 4-0-cijfers van KRC Genk te ...

382
382
TU: 'Anderlecht wil JPL-smaakmaker, miljoenendeal Saelemaekers'
TU: 'Anderlecht wil JPL-smaakmaker, miljoenendeal Saelemaekers'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

243
243
'Zirkzee maakt toptransfer naar verrassende grootmacht'
'Zirkzee maakt toptransfer naar verrassende grootmacht'

Internazionale mag zich na winst in de Milanese derby opnieuw kampioen van Italië noemen. De ...

85
85
'Anderlecht slikt dubbele opdoffer voor Cercle Brugge'
'Anderlecht slikt dubbele opdoffer voor Cercle Brugge'

RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij Cercle Brugge. Paars-Wit gaat in Jan Breydel op zoek naar ...

482
482
Maakt Defour spraakmakende comeback bij Sporting Hasselt?
Maakt Defour spraakmakende comeback bij Sporting Hasselt?

Steven Defour is ondertussen al een jaar of drie gestopt als speler bij KV Mechelen, eind vorig jaar ...

114
114
KV Mechelen-pion maakt indruk: "Neemt ons mee op sleeptouw"
KV Mechelen-pion maakt indruk: "Neemt ons mee op sleeptouw"

KV Mechelen nam zaterdag vlot de maat van OH Leuven. De Maneblussers haalden het thuis met 3-0. ...

56
56
Nachtmerrie Antwerp? 'Exit Van Bommel, Overmars én Gheysens'
Nachtmerrie Antwerp? 'Exit Van Bommel, Overmars én Gheysens'

Royal Antwerp FC heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken in de Champions' Play-offs. Stamnummer ...

841
841
Tissoudali vernietigend voor Gent, Goor lyrisch voor Westerlo
Tissoudali vernietigend voor Gent, Goor lyrisch voor Westerlo

AA Gent pakte zaterdag met 3-2 de scalp van KVC Westerlo. De Buffalo's blijven zo vlot op kop in de ...

232
232
Standard-pion verbaast: "Blijft een van de grootste clubs van België"
Standard-pion verbaast: "Blijft een van de grootste clubs van België"

Standard kon zaterdag opnieuw niet winnen in de Conference League Play-offs. De Rouches hielden het ...

115
115
<strong>Tikkende tijdbom in de ploeg doet Club Brugge beven</strong>
Tikkende tijdbom in de ploeg doet Club Brugge beven

Na de gemiste transfer van Antonio Nusa naar Brentford FC streeft Club Brugge er nog steeds naar om ...

684
684
Horrorscenario voor Tielemans? "Moeten het accepteren"
Horrorscenario voor Tielemans? "Moeten het accepteren"

Wacht er een horrorscenario voor Youri Tielemans? De in vorm zijnde middenvelder van Aston Villa en ...

185
185