Club Brugge bibbert: droomdeal in groot gevaar

Club Brugge bibbert: droomdeal in groot gevaar

Thomas Meunier maakt zich klaar voor een vertrek uit Borussia Dortmund en hoewel Club Brugge interesse heeft getoond, zijn de kansen op een hereniging miniem. Meunier verdient momenteel een jaarsalaris van 8,5 miljoen euro in Duitsland, wat volledig buiten het bereik van Club Brugge ligt. Bovendien heeft Aston Villa zich gemeld als een mogelijke bestemming voor de ervaren rechtsback. Sudinfo meldde eind juni dat The Villans bereid zijn om Meunier een vergelijkbaar salaris te bieden. Een overstap naar de Premier League zou ook een lang gekoesterde droom van Meunier in vervulling laten gaan, aangezien hij altijd heeft aangegeven graag in Engeland te willen spelen.

Helemaal overbodig bij Borussia Dortmund

Club Brugge heeft al geruime tijd plannen om de rechtsachter positie te versterken en de club heeft verschillende spelers op het oog als mogelijke transferdoelwitten, met onder meer Mattia Zanotti (Internazionale), Louis Patris (Oud-Heverlee Leuven), Denso Kasius (Bologna) en Max Johnston (Motherwell). Het oorspronkelijke plan was om Clinton Mata van een concurrent te voorzien, aangezien hij er zijn slechtste seizoen in dienst van Club Brugge heeft opzitten. Nu de 30-jarige Mata op weg is naar Olympique Lyon, voor een onverhoopte transfersom van 5,5 miljoen euro, heeft Club Brugge veel meer ruimte in het transfer- en salarisbudget om een nieuwe rechtsachter te halen, die een directe impact moet maken en een grote meerwaarde moet brengen in de basis.

Volgens Het Laatste Nieuws is Thomas Meunier een mogelijke optie om Clinton Mata te vervangen bij Club Brugge. De 31-jarige Rode Duivel heeft in het verleden al vijf seizoenen bij Club Brugge gespeeld en heeft nog één jaar over in zijn contract bij Borussia Dortmund. Meunier is momenteel overbodig in het Signal Iduna Park, vanwege meerdere blessures die hem parten hebben gespeeld. In de plannen van coach Edin Terzic worden Marius Wolf en Julian Ryerson gezien als de belangrijkste opties op de rechtsbackpositie. Na de winterstop heeft Meunier zelfs twee wedstrijden gespeeld met het B-team van Dortmund in de derde Bundesliga en mocht hij slechts twee keer invallen bij de eerste ploeg.



Thomas Meunier speelde veel wedstrijden in de eerste helft van het Bundesliga-seizoen, totdat hij zijn jukbeen brak in aanloop naar het Wereldkampioenschap in Qatar. Daarna liep hij ook nog een kuitblessure op. Hoewel hij probeerde zich op de training terug in de basiself te vechten, hield coach Edin Terzic steeds vast aan zijn vaste ploeg. Dit was begrijpelijk, gezien het feit dat Borussia Dortmund tot de laatste speeldag gold als een van de favorieten voor de titel in de Duitse competitie. Het is echter ook een feit dat Meunier bij Borussia Dortmund nooit minder heeft gespeeld dan het afgelopen seizoen. Deze mindere speeltijd hebben ongetwijfeld invloed op zijn reputatie, marktwaarde en toekomstperspectieven.

Krediet helemaal kwijtgespeeld bij de Rode Duivels

Tijdens het Wereldkampioenschap in Qatar waren de prestaties van Thomas Meunier, net als die van veel andere Rode Duivels, niet van een hoog niveau. In de wedstrijd tegen Marokko bijvoorbeeld, liet de rechter wingback het behoorlijk afweten. Bob Peeters uitte zijn kritiek in Villa Sporza: “Ik vond Meunier dramatisch, zowel aanvallend als verdedigend. Ik zou daar altijd Timothy Castagne zetten, zodat hij voor meer controle kan zorgen.” Ook tegen Kroatië leverde Meunier geen sterke prestatie. Het Laatste Nieuws buisde één Rode Duivel in zijn beoordelingen, en dat was niet toevallig Meunier: “Niet de Meunier van weleer. De minste Duivel”, aldus de krant. La Dernière Heure meldde dat hij in de eerste minuten alle kleuren zag, terwijl Sudinfo zag dat hij worstelde



 Door zijn teleurstellende seizoen bij Borussia Dortmund heeft Thomas Meunier dit kalenderjaar ook nog geen speelminuten gekregen bij de Rode Duivels. Ondanks zijn selectie voor de wedstrijden tegen Zweden en Duitsland onder bondscoach Domenico Tedesco, bleef hij de hele wedstrijden op de bank. Tijdens de laatste interlandbreak tegen Oostenrijk en Estland werd Meunier zelfs gepasseerd. Het gebrek aan speeltijd bij zowel zijn club als het nationale team heeft ertoe geleid dat Meunier volgens Sudinfo een aanzienlijk deel van zijn krediet bij de Rode Duivels heeft verloren. Bovendien blijkt uit de ranglijst van de gespecialiseerde website Transfermarkt.com dat Meunier momenteel zelfs niet meer behoort tot de 40 meest waardevolle Belgische spelers.

Meunier staat open voor terugkeer naar Club Brugge

Ondanks zijn tegenvallende seizoen en gebrek aan speeltijd, blijft Thomas Meunier vastberaden om beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg en heeft hij absoluut geen plannen om te stoppen met de Rode Duivels. Op zowel nationaal als clubniveau koestert hij nog steeds eergevoel, motivatie en ambitie, zelfs op 31-jarige leeftijd. “Ik denk niet dat leeftijd bepaalt of het begin van het einde is ingezet”, zei Meunier in mei nog aan Het Nieuwsblad. “Ik wil spelen tot mijn veertigste”, voegde hij daaraan toe. Meunier onthulde ook dat zijn ultieme droom is om in de Premier League te spelen, en hij gelooft dat het in zijn situatie nog steeds mogelijk is om in Engeland actief te zijn. Hoewel Aston Villa al genoemd werd als een mogelijk Engels avontuur, behoort nu ook Club Brugge tot de opties voor Meunier.



De mogelijke komst van Thomas Meunier zou een geweldige transfer kunnen zijn voor Club Brugge, aangezien hij zelf heeft aangegeven nog vele jaren op het hoogste niveau te willen spelen. Zijn mentale gesteldheid lijkt dus nog steeds uitstekend te zijn op 31-jarige leeftijd, en met zijn fysieke en technische kwaliteiten zou hij ongetwijfeld een prominente rol kunnen spelen in het Jan Breydelstadion. In een interview met Het Nieuwsblad in mei werd Meunier al gevraagd of hij klaar was voor een terugkeer naar België, specifiek naar Club Brugge. Hij gaf aan dat hij zich daar zeker in zou kunnen vinden: “Dat zou me ook bevallen. Onze kinderen naar het Nederlandstalige onderwijs laten gaan. Nu spreken ze Duits en dat is geweldig om te horen. In die mate zelfs dat als onze oudste mij aan de telefoon hoort, zegt dat mijn Duits op niets lijkt. Maar het zal ervan afhangen wat zich aandient.”

Jaarloon van 8,5 miljoen euro

Club Brugge staat ongetwijfeld te springen om Thomas Meunier terug te halen naar België, maar dat lijkt een zeer uitdagende financiële operatie te worden. Enkele maanden geleden vroeg Borussia Dortmund nog een buitensporig bedrag van 15 miljoen euro voor Meunier, maar volgens BILD zouden de Duitsers nu genoegen nemen met een transfersom van 3 miljoen euro. Dit bedrag lijkt haalbaar voor Club Brugge, vooral omdat de onverwachte transfer van Clinton Mata naar Olympique Lyon 5,5 miljoen euro zal opleveren. Maar er zijn nog enkele andere factoren die de mogelijke komst van Meunier naar Club Brugge kunnen bemoeilijken.



Allereerst is er het aanzienlijke salaris dat Meunier momenteel verdient bij Borussia Dortmund. Volgens Le Soir strijkt de Rode Duivel een jaarlijks salaris van 8,5 miljoen euro op in de Bundesliga, wat natuurlijk helemaal buiten het bereik ligt van Club Brugge. Bovendien heeft Meunier ook interesse gewekt van andere clubs, waaronder AC Milan, Internazionale, Napoli en Aston Villa. Met name Aston Villa zou hem naar verluidt een vergelijkbaar salaris kunnen en willen bieden. Een overstap naar de Premier League zou bovendien een droom kunnen vervullen voor Meunier, die altijd al heeft uitgesproken dat hij graag in Engeland zou willen spelen.

POLL: Speelt Meunier volgend seizoen bij Club Brugge?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"

Het is intussen al van 16 maart geleden dat Standard nog eens een wedstrijd gewonnen heeft. Toen ...

38
38
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten

Het heeft er alle schijn van dat Hein Vanhaezebrouck bezig is aan zijn laatste weken bij AA Gent. ...

430
430
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af

De afsluiter van de zaterdag in de Premier League heeft voor spektakel gezorgd. Aston Villa leek op ...

27
27
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen

In de Ligue 1 was de verwachting dat Paris Saint-Germain zaterdagavond de champagne zou kunnen laten ...

23
23
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent

Na een wedstrijd met heel wat defensief geklungel heeft AA Gent andermaal de maat genomen van een ...

52
52
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"

Het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool lijkt er stilaan één in mineur te ...

50
50
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa

Domenico Tedesco legt momenteel wellicht de laatste hand aan zijn selectie voor het komende EK met ...

105
105
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL

Het reguliere seizoen was al een pijnlijke zaak voor de supporters van Zulte Waregem, vanavond kreeg ...

204
204
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'

AA Gent kan zaterdag tegen Westerlo opnieuw een grote stap zetten richting de eindwinst in de Europe ...

317
317
Leysen komt met verklaring voor vormdipje
Leysen komt met verklaring voor vormdipje

OH Leuven heeft zaterdagavond na een reeks van vier ongeslagen wedstrijden nog eens kennis gemaakt ...

28
28
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'

Het worden nog spannende weken voor Alexis Saelemaekers. Onze landgenoot moet met Bologna nog een ...

125
125
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers

Ook wedstrijd nummer zes van Standard in de Europe Play-Off heeft geen overwinning opgeleverd. Deze ...

228
228
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep

De strijd om het behoud in de Premier League blijft razend spannend, maar voor Everton is ze dat ...

78
78
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

59
59
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

197
197