Antwerp wil Europa verbazen met verwoestende transfer

Antwerp wil Europa verbazen met verwoestende transfer

Het Franse toptalent George Ilenikhena (16 jaar, Amiens SC) staat op het punt om een contract te tekenen bij Antwerp FC. Volgens Het Nieuwsblad doet Antwerp een aanzienlijke financiële inspanning om de aanvaller aan te trekken, hoewel de exacte transfersom nog niet bekend is. In Frankrijk wordt gesproken over een bedrag van 6 tot 6,5 miljoen euro, wat een marktconforme prijs lijkt te zijn. Antwerp is de stevige concurrentie, waaronder Olympique Marseille, te snel af in de race om de spits met verwoestende kwaliteiten. Ilenikhena werd eerder ook al in verband gebracht met transfers naar clubs als Juventus, Internazionale, RB Leipzig en AS Monaco.

Antwerp staat voor wilde zomermercato

Na de onverwachte titelwinst zal Antwerp FC een andere benadering ervaren in de buitenwereld. Als titelverdediger en deelnemer aan de Champions League play-offs zullen de verwachtingen aanzienlijk hoger liggen dan dit seizoen. De rol van underdog zal niet langer passend zijn voor de Great Old, aangezien ze in het volgende seizoen beschouwd zullen worden als een van de titelfavorieten. Om aan deze verhoogde verwachtingen te voldoen, zal de spelerskern van Antwerp kwalitatief sterker en uitgebreider moeten worden. Dit wordt een uitdaging, aangezien er mogelijk meerdere sterkhouders de club zullen verlaten.



“Voor ons moet er niets, maar er zal deze zomer wellicht nog veel gebeuren”, voorspelde Sven Jaecques aan Karl Vannieuwkerke tijdens de kalendervoorstelling van de Pro League. De CEO van Antwerp FC heeft als voornaamste doel om de kampioenenploeg bij elkaar te houden, maar hij erkent dat de interesse in een aantal gigantisch is. “'De realiteit van het voetbal is dat je daar op een bepaald moment toch aan moet toegeven”, waarschuwt hij. Anderzijds zal de ploeg aangevuld moeten worden met enkele gerichte versterkingen. Zo is het cruciaal om een extra spits aan te trekken en daarvoor heeft Antwerp FC al een belangrijk doelwit geïdentificeerd.

Nieuwste juweel na Willian Pacho

Het Franse toptalent George Ilenikhena (16, Amiens SC) staat op het punt om een contract te tekenen bij Antwerp FC. Deze week is de jonge spits naar Antwerpen gereisd om de technische staf te ontmoeten en mogelijk ook om zijn transfer af te ronden. De mogelijke komst van Ilenikhena is het recentste resultaat van het vernieuwde transferbeleid van Antwerp FC, dat grote waarde hecht aan professionele scouting. Dit beleid werd twee jaar geleden geïmplementeerd door Sven Jaecques en staat vandaag onder leiding van hoofdscout Joachim Vercaigne, die werd aangetrokken bij KV Kortrijk en een team van zeven scouts onder zijn leiding heeft. Vercaigne's team reist de hele wereld af op zoek naar interessante spelers die perfect passen bij de club. Antwerp FC's scouting heeft opnieuw een waardevolle ontdekking gedaan met George Ilenikhena, nadat eerder al Willian Pacho werd gevonden. Nadat technisch directeur Marc Overmars zijn goedkeuring gaf voor Ilenikhena, zette Antwerp FC door voor de transfer, en met succes dus. Het is alvast geen verrassing dat Antwerp FC zich richt op veelbelovend jong talent. In de afgelopen jaren heeft eigenaar Paul Gheysens namelijk aanzienlijke investeringen gedaan in de faciliteiten zoals het stadion, trainings- en jeugdcomplex, alsook in de spelersgroep en de cashflow. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 80 miljoen euro. Deze enorme investeringen moeten op termijn renderen, en de snelste manier daarvoor is via lucratieve transfers.

Waarom Antwerp zo gek is van ‘verwoestende’ Ilenikhena

Antwerp FC is de stevige concurrentie, waaronder Olympique Marseille, te snel af in de race om George Ilenikhena. De jonge spits van Amiens SC werd eerder ook al in verband gebracht met transfers naar clubs als Juventus, Internazionale, RB Leipzig en AS Monaco. Volgens Het Nieuwsblad doet Antwerp een aanzienlijke financiële inspanning om Ilenikhena aan te trekken, hoewel de exacte transfersom nog niet bekend is. In Frankrijk wordt gesproken over een bedrag van 6 tot 6,5 miljoen euro, wat een marktconforme prijs lijkt te zijn. Eind januari werd de richtprijs voor Ilenikhena nog geschat op 5 miljoen euro, terwijl Amiens hoopte op een bedrag tussen 8 en 10 miljoen euro. Antwerp hoopt alvast dat deze investering op termijn, zowel sportief als financieel, zijn vruchten zal afwerpen.

De toekomst ziet er zeer rooskleurig uit voor George Ilenikhena. Op slechts 16-jarige leeftijd is hij een van de meest besproken jonge spelers in Frankrijk, en zijn buitengewone talent is onmiskenbaar. Hij heeft al de titel van jongste doelpuntenmaker ooit in de Ligue 2 op zijn naam staan, en L'Équipe beschrijft hem zelfs als een fenomeen. “Hij is een zeer, zeer zeldzaam profiel dat niet bestaat in Europa”, aldus een anonieme clubleider tegenover de gerenommeerde Franse sportkrant. Ilenikhena's onmiskenbare kwaliteiten en enorme potentieel hebben hem tot een van de meest begeerde jonge spelers in Europa gemaakt. Zijn teamgenoot bij Amiens SC, Antoine Leautey, heeft al verklaard dat hij op zijn jonge leeftijd al ontzettend sterk is en een grote carrière voor zich heeft. George Ilenikhena is een zeer getalenteerde spits met een indrukwekkende snelheid en een krachtig schot met zijn linkerbeen. Hij heeft een natuurlijk instinct om doelpunten te scoren, beweegt zich uitstekend op het veld, is sterk in balbezit en heeft een goed gevoel voor het vinden van ruimtes in de verdediging. Wanneer hij op volle snelheid is, maakt hij met zijn diepgang een verwoestende indruk op zijn tegenstander. Ilenikhena heeft een uitstekend gevoel voor timing en maakt wekelijks vooruitgang in zijn ontwikkeling. Op slechts 16-jarige leeftijd heeft Ilenikhena zijn opleiding nog niet voltooid en is hij nog steeds in ontwikkeling. Hij is nog geen volledig afgewerkt product, maar hij bezit al vele kwaliteiten en heeft een enorm potentieel. Dit maakt hem zo interessant voor Antwerp FC, omdat hij op termijn kan uitgroeien tot een spits van absoluut topniveau.

POLL: Is Ilenikhena zo'n bedrag waard?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Debast overtuigd: transfer komt alsmaar dichterbij'
'Debast overtuigd: transfer komt alsmaar dichterbij'

Anderlecht zit nog in volle titelstrijd, maar toch beweegt er achter de schermen al heel wat met het ...

25
25
'Lukaku blijft door spraakmakende reünie in Italië'
'Lukaku blijft door spraakmakende reünie in Italië'

Voor een aantal Rode Duivels lijkt er een hete transferzomer aan te komen. Dat zal bijvoorbeeld het ...

22
22
'Sterkhouder heeft laatste match voor Standard gespeeld'
'Sterkhouder heeft laatste match voor Standard gespeeld'

Standard sleept zich naar het einde van het seizoen, want de Rouches hebben in de play-offs nog geen ...

65
65
Anderlecht-fans krijgen geruststellend nieuws van politie
Anderlecht-fans krijgen geruststellend nieuws van politie

Anderlecht staat vier speeldagen voor het einde nog altijd aan de leiding in de Jupiler Pro League ...

68
68
Verrassende toekomstwending voor De Ketelaere?
Verrassende toekomstwending voor De Ketelaere?

Donderdag kan Charles De Ketelaere een nieuw hoogtepunt aan zijn seizoen breien, want dan neemt hij ...

77
77
'Na vertrek Mannaert: opmerkelijke nieuwkomer bij Club'
'Na vertrek Mannaert: opmerkelijke nieuwkomer bij Club'

Dinsdag kwam Club Brugge met het nieuws dat het definitief afscheid neemt van Vincent Mannaert. Die ...

256
256
Sterkhouder schokt Man Utd: deur open voor vertrek
Sterkhouder schokt Man Utd: deur open voor vertrek

Volgend seizoen zien we Manchester United niet in de Champions League, want met nog vier wedstrijden ...

39
39
TRANSFERUURTJE: 'Transferbom Man City, leegloop bij KV Mechelen'
TRANSFERUURTJE: 'Transferbom Man City, leegloop bij KV Mechelen'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

147
147
'Witsel ziet ploegmaat vertrekken, maar Atlético heeft vervanger klaar'
'Witsel ziet ploegmaat vertrekken, maar Atlético heeft vervanger klaar'

De kans lijkt groot dat Atlético Madrid het volgend seizoen zal moeten stellen zonder ...

26
26
Fiorentina krijgt stevige klap vlak voor duel met Club Brugge
Fiorentina krijgt stevige klap vlak voor duel met Club Brugge

Club Brugge neemt het donderdagavond op tegen het Italiaanse Fiorentina in de halve finales van de ...

702
702
Engelse media in de ban van 'opstootje' tussen Bellingham en Kane (🎥)
Engelse media in de ban van 'opstootje' tussen Bellingham en Kane (🎥)

Bayern München en Real Madrid speelden afgelopen dinsdag 2-2 gelijk in de halve finale van de ...

87
87
Luxeprobleem voor Tedesco: "Hij moet er bij zijn op het EK"
Luxeprobleem voor Tedesco: "Hij moet er bij zijn op het EK"

Het EK in Duitsland komt stilaan dichterbij en dat betekent dat bondscoach Domenico Tedesco knopen ...

212
212
Van den Brom (ex-Anderlecht) vindt nieuwe club in z'n thuisland
Van den Brom (ex-Anderlecht) vindt nieuwe club in z'n thuisland

John van den Brom is woensdag aangesteld als nieuwe coach van het Nederlandse Vitesse. De club ...

51
51
'Beerschot vreest voor noodscenario vlak na titel'
'Beerschot vreest voor noodscenario vlak na titel'

Beerschot VA kroonde zich dit seizoen ietwat verrassend tot kampioen in de Challenger Pro League en ...

248
248
Club-aanhang reageert unaniem na afscheid Mannaert
Club-aanhang reageert unaniem na afscheid Mannaert

Club Brugge neemt na dit seizoen definitief afscheid van Vincent Mannaert. Dat hij zou stoppen als ...

563
563