Fredberg verheft zich naar de elite voor miljoenentransfer

Fredberg verheft zich naar de elite voor miljoenentransfer

Voor het aankomende seizoen is het van cruciaal belang voor RSC Anderlecht om een nieuwe, dynamische middenvelder aan te trekken met kracht en infiltratievermogen. Etienne Camara, momenteel bij Huddersfield Town, voldoet niet alleen aan de criteria die Jesper Fredberg zoekt in een centrale middenvelder, maar hij overtreft ze zelfs. De 20-jarige Fransman wordt al in verband gebracht met een overstap naar Sporting, maar de geschatte vraagprijs voor Camara bedraagt 10 miljoen pond, wat neerkomt op ongeveer 11,6 miljoen euro. Dit zijn transferbedragen die Anderlecht niet kan bekostigen, en bovendien bevindt de club zich op financieel gebied in een ongelijke strijd ten opzichte van andere geïnteresseerde clubs zoals Nottingham Forest, Leicester City en Brighton & Hove Albion.

Kwaliteit boven kwantiteit

Jesper Fredberg heeft een ambitieus transferplan opgesteld voor de komende zomermercato en hij is vastberaden om dit plan in de komende weken en maanden tot uitvoering te brengen. Samen met zijn hoofdscout Dries Belaen is de CEO Sports druk bezig met de uitbouw van de selectie en het identificeren van interessante spelers. Fredberg heeft een duidelijk beeld van de posities waarop versterking nodig is en hij heeft ook al specifieke profielen in gedachten. Nu is het aan hem om de juiste spelers te vinden, rekening houdend met de financiële beperkingen van het budget.



Jesper Fredberg legt de nadruk op kwaliteit in plaats van kwantiteit, omdat Anderlecht zich geen mislukkingen op het gebied van transfers meer kan veroorloven. Tijdens een overlegmoment met de fanboard verklaarde de Deen onlangs: “Zeven nieuwe basisspelers? Het draait vooral om de juiste posities en waar krijgen voor ons geld. We willen spelers met impact en rendement halen om de selectie gevoelig te verbeteren.” Een van de linies die absoluut versterkt moet worden, is het centrale middenveld, en in die optiek worden er al mooie targets gelinkt aan Sporting.

Fredberg wil specifiek type op het middenveld

Voor het komende seizoen is een nieuwe dynamische middenvelder met body en infiltratievermogen van cruciaal belang. Een speler die perfect aan dit profiel voldoet en niet toevallig wordt genoemd als mogelijke versterking voor Anderlecht, is Rassoul Ndiaye. De 21-jarige Senegalees speelt momenteel een belangrijke rol bij FC Sochaux. Een andere veelbelovende optie die onlangs gelinkt wordt aan Sporting is Etienne Camara, een 20-jarige Fransman die dit seizoen een cruciale pion is bij Huddersfield Town in de Championship. Al lijkt Camara financieel onmogelijk te zijn voor RSCA.

Nieuwe Pogba

Etienne Camara heeft zijn jeugdopleiding genoten in Frankrijk bij US Torcy en deels bij Angers SCO, maar hij forceert dit seizoen zijn doorbraak bij Huddersfield Town, de nummer achttien in de Championship. Vanwege zijn Franse nationaliteit, carrièreverloop in de eerste jaren, speelstijl, positie, kwaliteiten en fysieke verschijning wordt Camara vaak vergeleken met Paul Pogba. Het is dan ook geen toeval dat Camara veel naar Pogba kijkt. “Ik hou erg van zijn manier van spelen. Bovendien komt hij ook van Torcy, net als ik”, zei Camara over de speler van Juventus.

Met een lengte van 1 meter 90 is Etienne Camara een imposante verschijning op het veld. Ondanks zijn grote gestalte heeft hij ook op technisch vlak veel te bieden. Hij wordt geprezen om zijn kwaliteiten om de linies te doorbreken, zijn progressie met de bal aan de voet en zijn verticale passing. Een van zijn sterkste punten is wellicht zijn vermogen om onder druk uit te spelen. Naast zijn technische vaardigheden is Camara ook een fysiek sterke speler met een groot volume. Hij levert een belangrijke bijdrage aan balrecuperatie en staat bekend om veel duels te winnen. Etienne Camara voldoet dus aan alle criteria die Jesper Fredberg zoekt in een centrale middenvelder. De Franse U20-international laat zien dat hij niet alleen fysiek en technisch sterk is, maar ook mentaal volwassen is. Bovendien beschikt de 20-jarige speler ook over een grote mentale veerkracht, een leergierige houding en flexibiliteit. Camara staat erom bekend altijd alles te geven en het beste van zichzelf te geven op het veld. Opmerkelijk is dat Camara al vijf verschillende coaches heeft gehad bij Huddersfield Town, maar hij heeft zich telkens goed kunnen aanpassen aan elke trainer.

Fredberg verheft zich naar elite: 11,6 miljoen euro

Etienne Camara werd dit seizoen gecoacht door Mark Fotheringham bij Huddersfield Town, en de voormalige coach van de club is van mening dat de getalenteerde middenvelder klaar is voor een volgende stap in zijn carrière. Het is dan ook geen verrassing dat er veel interesse is in Camara. Naast Anderlecht tonen ook Nottingham Forest, Leicester City en Brighton & Hove Albion belangstelling voor de jonge Fransman.“Het verrast me niet dat hij genoemd wordt bij clubs in de Premier League”, zei Fotheringham lovend. “Hij is een echt toptalent en hij heeft een geweldige persoonlijkheid. Wanneer hij op het veld staat, is hij een echte leeuw.”



De getalenteerde 'midfield maestro', zoals hij wordt genoemd, lijkt Huddersfield Town te verlaten tijdens de aanstaande zomertransferperiode. Maar het zal zeker en vast niet eenvoudig zijn voor andere clubs om hem binnen te halen. Vanwege zijn unieke kwaliteiten, zijn potentieel en de grote interesse van andere clubs, wordt de vraagprijs voor Etienne Camara al geraamd op 10 miljoen pond, oftewel ongeveer 11,6 miljoen euro. Dit zijn transferbedragen die Anderlecht niet kan bekostigen, en daarnaast bevindt de club zich op financieel gebied in een ongelijke strijd ten opzichte van clubs zoals Nottingham, Leicester en Brighton.

POLL: Moet Anderlecht veel geld spenderen op de zomermercato?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Man Utd houdt grote kuis: slechts 3 spelers niet te koop'
'Man Utd houdt grote kuis: slechts 3 spelers niet te koop'

Manchester United kan dit seizoen nog een prijs pakken, maar dan zal het wel in de finale van de FA ...

7
7
Vandenbempt duidt dé oorzaak aan voor matig spel Anderlecht
Vandenbempt duidt dé oorzaak aan voor matig spel Anderlecht

In de laatste vier speeldagen van de Champions' Play-Off belooft de titelstrijd nog ongemeen ...

89
89
Lierse strikt voormalig PSV-Belg voor volgend seizoen
Lierse strikt voormalig PSV-Belg voor volgend seizoen

De Challenger Pro League kent momenteel zijn afwikkeling met de play-offs voor het eventuele laatste ...

12
12
Schokkende nieuwe club voor Van Bommel?
Schokkende nieuwe club voor Van Bommel?

Voor Antwerp dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te doven. De titelverdediger is na zes ...

252
252
Eindelijk bouwwerken in Brugge: Cercle komt met groot nieuws
Eindelijk bouwwerken in Brugge: Cercle komt met groot nieuws

Al meer dan vijftien jaar breken ze zich intussen in Brugge het hoofd over het stadiondossier. Het ...

124
124
'Club Brugge pakt door: tweede Argentijn op komst'
'Club Brugge pakt door: tweede Argentijn op komst'

Club Brugge walst momenteel door de play-offs en mag nog steeds dromen van de titel én de ...

289
289
'Genk krijgt eerste update over toestand Tolu'
'Genk krijgt eerste update over toestand Tolu'

KRC Genk lijkt stilaan definitief uit de titelrace te liggen na de dubbele nederlaag tegen Club ...

198
198
Standard heeft nieuwe Bodart al: "Klaar om nummer 1 te zijn"
Standard heeft nieuwe Bodart al: "Klaar om nummer 1 te zijn"

Voor Standard staat er in de laatste weken van het seizoen niets meer op het spel, want ze spelen ...

160
160
Feyenoord stelt Belg aan in belangrijke functie
Feyenoord stelt Belg aan in belangrijke functie

Feyenoord zette de voorbije jaren enkele straffe prestaties neer. Het schopte het in 2022 tot de ...

23
23
OH Leuven kan nu al rekenen op belangrijke aanwinst
OH Leuven kan nu al rekenen op belangrijke aanwinst

Met nog vier speeldagen voor de boeg is het seizoen in de Jupiler Pro League in zijn laatste rechte ...

31
31
'Na de rel: Liverpool en Salah hakken toekomstknoop door'
'Na de rel: Liverpool en Salah hakken toekomstknoop door'

Het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool dreigt er één in mineur te worden. De ...

115
115
Spektakel in amateur: Drama Sporting Hasselt, Frutos stunt
Spektakel in amateur: Drama Sporting Hasselt, Frutos stunt

Voor de ontknoping in de hoogste afdeling is het nog enkele weken wachten, in veel amateurreeksen is ...

163
163
De Mil spreekt na straffe stoot over toekomst bij Charleroi
De Mil spreekt na straffe stoot over toekomst bij Charleroi

Hoeveel trainers zouden ooit al op één seizoen tijd twéé teams aan het ...

89
89
Chelsea kondigt emotioneel afscheid van sterkhouder aan
Chelsea kondigt emotioneel afscheid van sterkhouder aan

Chelsea investeerde dit seizoen opnieuw hevig in zijn selectie, met opnieuw bijna 500 miljoen euro ...

51
51
Club ontdekt nieuw goudhaantje: "Het gaat hard"
Club ontdekt nieuw goudhaantje: "Het gaat hard"

Er staat geen maat op Club Brugge in deze play-offs. Zondag ging het ook nog eens met 0-3 winnen in ...

400
400