Overmars wil grote slag slaan met JPL-topdeal

Overmars wil grote slag slaan met JPL-topdeal

Paul Gheysens heeft al 114,6 miljoen euro geïnvesteerd in Antwerp FC, maar dat betekent niet dat Marc Overmars als technisch directeur volledige vrijheid heeft. De Nederlander streeft ernaar om de club financieel onafhankelijker te maken en minder afhankelijk te zijn van de financiële steun van de voorzitter. Dit houdt onder andere in dat er slimme transfers moeten gebeuren. Een voorbeeld hiervan is de verkoop van Willian Pacho aan Eintracht Frankfurt voor 9 miljoen euro. Daarnaast wordt er volgens Het Nieuwsblad gesproken over de transfervrije komst van Gojko Cimirot. De 30-jarige Bosniër beleeft onder Ronny Deila een tweede jeugd, waarbij hij succesvol is omgevormd tot linker centrale verdediger, hoewel zijn natuurlijke positie nog steeds in het centrale middenveld ligt.

Al vijf jaar onmisbaar bij Standard

Afgelopen zomer stond Gojko Cimirot op het punt om verkocht te worden aan Partizan Belgrado, maar om twee redenen ging de transfer niet door. Ten eerste slaagde Standard er niet in om tijdig een vervanger aan te trekken, omdat Club Brugge dwarslag in de onderhandelingen over Eder Balant - de West-Vlamingen vroegen maar liefst 3 miljoen euro voor de Colombiaan. Maar vooral coach Ronny Deila stond erop om de veelzijdige middenvelder absoluut niet te laten vertrekken. Dat kwam niet als een verrassing, aangezien Cimirot al vijf seizoenen lang een onmisbare schakel is bij Standard.



Ricardo Sa Pinto, Michel Preud'homme, Philippe Montanier, Mbaye Leye, Luka Elsner en Ronny Deila hebben allemaal de sleutels van hun middenveld aan ‘Cimi’ toevertrouwd. “Ik herinner me zelfs dat Preud'homme zei dat hij de eerste speler was die hij op het scoreformulier zette”, zei Alexandre Teklak in La Dernière Heure. Het is dan ook niet verrassend dat Standard het aflopende contract van Gojko Cimirot dolgraag wil verlengen. In oktober zijn de gesprekken met de opgeleefde Bosniër begonnen, en in december is er een eerste voorstel gedaan.

Overmars ruikt buitenkans op Sclessin

Standard heeft Gojko Cimirot een driejarig contract aangeboden, maar vanwege de financiële situatie van de club moet hij maar liefst 40% van zijn salaris inleveren. Het voorstel ligt momenteel nog steeds op tafel, maar vanwege zijn uitstekende prestaties houdt Cimirot al zijn opties open en neemt hij de tijd om na te denken. Het mogelijke vertrek van Cimirot zou een grote tegenslag zijn voor Standard, aangezien de 30-jarige speler een belangrijke figuur is. Hij kent de club, wordt gewaardeerd en staat bekend om zijn professionaliteit. Bovendien heeft hij ook grote sportieve waarde voor het team.



Marc Overmars ziet de onzekere situatie rond de 51-voudige Bosnische international als een buitenkans en wil hem graag naar Antwerp halen volgens Het Nieuwsblad. De mogelijke transfer van Cimirot lijkt zowel op sportief als financieel gebied interessant. Op sportief vlak zou zijn komst een waardevolle toevoeging zijn, terwijl het aflopende contract bij Standard de transfer financieel aantrekkelijk maakt. Hoewel Overmars geen transfersom hoeft te betalen, zal hij wel rekening moeten houden met een aanzienlijke som aan tekengeld, net als het feit dat Cimirot momenteel een van de grootverdieners is bij Standard.

Van onschatbare waarde voor dit Standard

Gojko Cimirot is een speler die het evenwicht in het team bewaakt, als een waakhond voor de verdediging en met de fysieke mogelijkheden om het middenveld te bestrijken. Zijn speelstijl zorgt ervoor dat zijn medespelers meer vrijheid krijgen en beter uit de verf komen. Hij heeft een simpele en nauwkeurige passing en is sterk in de recuperatie. Cimirot is van onschatbare waarde voor Standard. Het beste bewijs hiervan is dat hij de afgelopen vijf seizoenen altijd een onmisbare speler was, ongeacht de verschillende visies van de coaches in die periode. Spelers zoals Razvan Marin, Samuel Bastien en Nicolas Raskin hebben allemaal hun beste periode gekend met Cimirot naast zich.



De huidige ploegmaats en coach van Gojko Cimirot zijn niet toevallig vol lof over hem. Arnaud Bodart noemt hem tactisch erg sterk. Merveille Bokadi prijst zijn ervaring, eenvoudige spelstijl, hoge spelintelligentie en technische kwaliteiten. Gilles Dewaele waardeert de kalmte die Cimirot uitstraalt en benadrukt zijn enorme veelzijdigheid. Steven Alzate onderschrijft dat de Bosniër een belangrijke speler is voor het team. Ronny Deila typeert hem als de perfecte soldaat, iemand die nooit terugschrikt voor het vuile werk en altijd bereid is om te doen wat er van hem gevraagd wordt. “Hij is iemand die ik absoluut wil houden”, zei de coach. “Hij maakt deel uit van het DNA van deze club.”

De Axel Witsel van Standard

Ronny Deila is een coach die altijd boordevol ideeën zit. Het ontbreekt hem ook niet aan durf of lef. Een van zijn meest opvallende zetten was het omscholen van Aron Donnum van flankspeler naar wingback, maar de grootste ontdekking van Deila was het terugschuiven van Gojko Cimirot naar de positie van linker centrale verdediger. Hoewel deze switch het gevolg was van personeelsproblemen, bleek het achteraf een briljante zet te zijn. Cimirot onderscheidt zich in de centrale verdediging met zijn uitstekende voetballend vermogen, terwijl zijn betrouwbaarheid, positionering en spelintelligentie ervoor zorgen dat hij defensief zelden in de problemen komt.



Hoewel Gojko Cimirot niet perfect is als centrale verdediger, compenseert zijn loopvermogen, rust aan de bal, infiltratievermogen, intelligentie en positionering veel van zijn mindere punten, zoals zijn kopspel en duelkracht. Eric Deflandre merkte op dat de positie van verdedigende middenvelder niet zo verschillend is van die van een centrale verdediger, en Ronny Deila voorspelde zelfs dat Cimirot op zijn 35e altijd die positie zal spelen. “Cimi is een speler die nooit fouten maakt en goed is als hij het spel voor zich heeft. Dit is zeker niet de laatste keer dat we hem daar zullen zien”, aldus Deila.

POLL: Cimirot zou een aanwinst zijn voor Antwerp FC

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Praet komt met transferboodschap voor Antwerp en Anderlecht
Praet komt met transferboodschap voor Antwerp en Anderlecht

Leicester City keert volgend seizoen terug in de Premier League en dus mochten ook Wout Faes en ...

29
29
Cercle Brugge vernedert zwalpend Genk met glansprestatie
Cercle Brugge vernedert zwalpend Genk met glansprestatie

Deze Play-Offs is er één van pieken en stevige dalen met Racing Genk als beste ...

74
74
'RWDM in shock: hersenbloeding voor sterkhouder'
'RWDM in shock: hersenbloeding voor sterkhouder'

RWDM zal op de slotspeeldag in de Relegation Play-Off nog alles uit de kast moeten halen om ...

32
32
Vrancken afgemaakt bij nieuwe afgang Genk: "Misdadig"
Vrancken afgemaakt bij nieuwe afgang Genk: "Misdadig"

Even leek KRC Genk zich nog te gaan mengen in de titelstrijd na een knalprestatie tegen Anderlecht, ...

179
179
Hasi: "Dat is KV Mechelen nooit te boven gekomen"
Hasi: "Dat is KV Mechelen nooit te boven gekomen"

KV Mechelen mag zijn Europese droom voor dit seizoen helemaal opbergen. Het is er zaterdagavond ...

47
47
Vanhaezebrouck wijst spelers terecht ondanks zege
Vanhaezebrouck wijst spelers terecht ondanks zege

AA Gent heeft zich zaterdagavond ook mathematisch verzekerd van de eindwinst in de Europe Play-Off. ...

53
53
Courtois kan fraai record op zijn palmares bijschrijven
Courtois kan fraai record op zijn palmares bijschrijven

Voor Thibaut Courtois werd deze zaterdag een dag om niet snel te vergeten. De Rode Duivel maakte ...

35
35
Anderlecht krijgt driedubbele opsteker voor Union
Anderlecht krijgt driedubbele opsteker voor Union

In zijn eerste drie uitwedstrijden in de Champions' Play-Off wist Anderlecht amper één ...

125
125
Zorgen voor Standard: nieuwe fraudezaak tegen 777 Partners
Zorgen voor Standard: nieuwe fraudezaak tegen 777 Partners

Standard sleept zich naar het einde van het seizoen, want het heeft nog altijd geen wedstrijd in de ...

99
99
Girona maakt Real kampioen, Haaland-show bij City
Girona maakt Real kampioen, Haaland-show bij City

De titelstrijd in La Liga is helemaal beslecht. Nadat Real Madrid eerder op de avond al won van ...

130
130
AA Gent zet Europe PO's naar hand na Mechels spektakelstuk
AA Gent zet Europe PO's naar hand na Mechels spektakelstuk

Na wat lange tijd een heerlijk spektakelstuk was, heeft AA Gent zich in Mechelen verzekerd van ...

108
108
'Anderlecht slaat verrassende transferslag bij Bayern'
'Anderlecht slaat verrassende transferslag bij Bayern'

Bij Anderlecht wordt er al volop werk gemaakt van volgend seizoen, want er zijn toch nog enkele ...

255
255
De elf namen: 'Vrancken met joker, Vereniging op jacht'
De elf namen: 'Vrancken met joker, Vereniging op jacht'

In de Champions' Play-Offs krijgt Cercle Brugge vanavond een unieke kans om dichter te sluipen bij ...

98
98
Stevent FC Bayern af op totale catastrofe na uppercut?
Stevent FC Bayern af op totale catastrofe na uppercut?

Het roemrijke Bayern München moest dit seizoen de titel al laten aan Bayern Leverkusen, in de ...

110
110
Courtois gooit hoge ogen bij comeback: "De echte El Muro!"
Courtois gooit hoge ogen bij comeback: "De echte El Muro!"

Ancelotti heeft woord gehouden, Thibaut Courtois stond deze namiddag opnieuw onder de lat bij de ...

426
426