Sobol krijgt genadeschot bij Club Brugge

Sobol krijgt genadeschot bij Club Brugge

Eduard Sobol staat bijna drie jaar onder contract bij Club Brugge, maar in de periode was hij nooit onbesproken. De West-Vlamingen zoeken in elke mercato naarstig naar een linksback die een grotere meerwaarde kan brengen dan de Oekraïner, waardoor er in de voorbije jaren talloze linksachters gelinkt werden aan Club Brugge. Voorlopig is die zoektocht dus nog niet succesvol gebleken, denk bijvoorbeeld aan de bedenkelijke inbreng van Fede Ricca en Faitout Maoussa, maar daar kan opeens snel verandering in komen. Club heeft namelijk haar zinnen gezet op Bjorn Meijer van FC Groningen.


ADIOS SOBOL

Club Brugge speurt al enkele jaren de transfermarkt af naar een linksachter met het intrinsieke niveau voor de Europese subtop. Eduard Sobol is de laatste seizoenen de vaste linksachter op Jan Breydel maar de Oekraïner valt net iets te licht uit voor de beoogde kwaliteit op die positie. Club haalde daarom eerder al Fede Ricca en Faitout Maouassa als rechtstreekse concurrenten voor Sobol, maar dit tweetal voldoet ook niet aan de ambitieuze eisen van de huidige Belgische landskampioen.

Club Brugge had in de voorbije maanden en jaren nog andere linksachters op het oog, zoals onder meer Tyrell Malacia (Feyenoord), Michal Karbownik (Legia Warschau, nu Olympiakos), Matheus Bahia (EC Bahia) en Alexandro Bernabei (Lanus). Het is duidelijk dat een een extra kwaliteitsinjectie op de linksachter al een geruime tijd een grote prioriteit is voor Club Brugge. Enkel op die manier kunnen de West-Vlamingen stelselmatig aansluiting vinden met de Europese subtop.



Want hoe goed Eduard Sobol ook in de groep mag liggen, of hoe hard zijn professionele ingesteldheid op prijs wordt gesteld, de Oekraïner was nooit een onbesproken figuur bij Club Brugge. “Hij mag blij zijn dat hij bij Club Brugge speelt.”, “Hij is niet de speler die blauw-zwart naar een hoger niveau zal tillen”. “Coach, bestuur en ploegmaats zijn zich bewust van het plafond van Sobol.” In de recente jaren waren de prestaties van Sobol duidelijk voer voor discussie in de Belgische kranten.

ONDERHANDELEN

Eduard Sobol is een degelijke en betrouwbare linksachter, maar ook niet meer dan dat. Daarom kijkt Club Brugge al eventjes uit naar een nieuwe concurrent die de kwaliteit op deze positie danig de hoogte injaagt. Het meest recente target in deze complexe zoektocht is de 19-jarige Nederlander Bjorn Meijer. Volgens Voetbal International zou Club Brugge alvast een “aanzienlijk bod” hebben neergelegd bij diens club FC Groningen, dat op zijn beurt droomt van een verkoopbedrag van 5 miljoen euro.



Dat is een relatief hoog bedrag voor de West-Vlamingen, zeker gelet op de jonge leeftijd van Bjorn Meijer en zijn eerder beperkte ervaring op het professionele niveau. Indien Club Brugge daadwerkelijk 5 miljoen euro zou neertellen voor hem, dan zou de Nederlander er alvast de 9de duurste aankoop ooit worden. Het moge duidelijk zijn dat beide clubs nog lange en pittige gesprekken zullen moeten voeren rond de onderhandelingstafel. Het speelt wel in Brugse voordeel dat Meijer niet zinnens is om zijn contract (tot 2023 met optie) te verlengen. Wat pragmatisme langs de kant van Groningen is dus sterk aangeraden.

LOF VANUIT NEDERLAND

Bjorn Meijer is pas dit seizoen een vaste waarde bij FC Groningen maar zijn proces verloopt met vallen en opstaan. William Pomp van Dagblad van het Noorden ziet in trainer Danny Buijs een belangrijke persoon die de ontwikkeling van Meijer goed laat verlopen. “Het is de kracht van Buijs dat hij hem steeds laat staan, want hij heeft de afgelopen tijd ook heus wel mindere helftjes gespeeld, hoor”, zei Pomp op de voetbalpodcast van Radio Noord.

“Hij krijgt hier wel vertrouwen van. Het is een heel nuchtere, verstandige jongen. Dat helpt mee. Buijs houdt niet op over hem te praten. Tegen iedereen die hij tegenkomt, zegt hij: 18 jaar nog maar, hè? Ik denk dat hij ook wel verbaasd is door zijn stormachtige ontwikkeling”, besloot William Pomp. Zijn collega-journalist Stefan Bleeker (RTV Noord) sloot af met een boodschap voor Groningen. “Ik zou als ik Groningen was toch maar eens met hem om de tafel gaan, want hij maakt een stormachtige ontwikkeling door.”



Ook Marcel Peeper, eenmalig Oranje-international en momenteel aan de slag bij De Telegraaf, is onder de indruk van Bjorn Meijer. Peeper nam hem dit seizoen bijvoorbeeld al op in zijn elftal van de week. “Hij is nog maar een jonge jongen, maar een heel talentvolle en lekker aanvallende linksback. Onbevangen ook. … Dit is echt een leuke voetballer voor de toekomst, als hij zo blijft doorgaan”, zei Peeper over het recentste transfertarget van Club Brugge.

DROMEN VAN PREMIER LEAGUE

Vlak nadat de interesse van Club Brugge in Bjorn Meijer naar buiten kwam, nam Voetbal International contact op met Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, om te polsen hoe concreet die belangstelling nu wel eigenlijk is. “Er zijn meerdere partijen met serieuze interesse, dat kan voor ons als club interessant worden”, aldus Fledderus, die de interesse van Club Brugge niet bevestigde, alsook niet het vermeende openingsbod van 5 miljoen euro.



Mark-Jan Fledderus bevestigde dus wél dat Club Brugge niet de enige geïnteresseerde partij is in Bjorn Meijer. Ook clubs uit de Premier League, de Serie A en de Eredivisie liggen namelijk op de loer voor de beloftevolle linksachter. Daarnaast is het aan Meijer zelf om te beslissen over zijn toekomst. En dan komt de interesse vanuit de Premier League wel slecht uit voor Club Brugge. “Ik heb altijd gezegd dat ik in de Engelse Premier League wil voetballen en misschien een WK wil spelen”, zei Meijer namelijk in februari aan RTV Noord.

POLL: Moet Club Brugge 5 miljoen betalen voor Meijer?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Zirkzee, Anderlecht wil koopje doen'
TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Zirkzee, Anderlecht wil koopje doen'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

62
62
Antwerp moet stunten: "Het zal niet met de handrem op zijn"
Antwerp moet stunten: "Het zal niet met de handrem op zijn"

Royal Antwerp FC is na de nederlaag tegen Union van afgelopen weekend helemaal uitgeteld voor de ...

37
37
Ex-bondscoach maakt titelkandidaat af: "De slechtste van de drie"
Ex-bondscoach maakt titelkandidaat af: "De slechtste van de drie"

De Champions' Play-Offs zijn na afgelopen weekend ongezien spannend geworden. Anderlecht en Club ...

159
159
Inter-Voorzitter komt met subtiele sneer richting Lukaku
Inter-Voorzitter komt met subtiele sneer richting Lukaku

Inter Milan verzekerde zich afgelopen maandag al van de landstitel nadat het stadsgenoot en ...

41
41
Albert ziet titelkandidaat opstaan: "Ze weten hoe ze moeten lijden"
Albert ziet titelkandidaat opstaan: "Ze weten hoe ze moeten lijden"

Na zes speeldagen in de Champions' Play-Offs heeft Club Brugge de leiding overgenomen van ...

416
416
Janssen (Antwerp) haalt eigen ploeg onderuit na nieuwe "domme fouten"
Janssen (Antwerp) haalt eigen ploeg onderuit na nieuwe "domme fouten"

Royal Antwerp FC ging afgelopen weekend met 4-1 de boot in tegen Royal Union SG. Een vreselijke ...

138
138
'Man United dokt 100 miljoen voor supertalent'
'Man United dokt 100 miljoen voor supertalent'

Manchester United kwam het afgelopen weekend niet verder dan 1-1 tegen het Burnley van Vincent ...

44
44
Union emotioneel na comeback: "Hij heeft gehuild"
Union emotioneel na comeback: "Hij heeft gehuild"

Union SG is helemaal terug. De Brusselaars pakten zes op zes tegen Royal Antwerp FC en naderen tot ...

55
55
Anderlecht in de sh*t: "Dan wordt het moeilijk"
Anderlecht in de sh*t: "Dan wordt het moeilijk"

RSC Anderlecht speelde zondag 1-1 gelijk op het veld van Cercle Brugge. Paars-Wit kon niet ...

235
235
Anderlecht bestolen? Ex-ref duidelijk over penaltyfase
Anderlecht bestolen? Ex-ref duidelijk over penaltyfase

RSC Anderlecht bleeft zondagnamiddag op een 1-1-gelijkspel steken op bezoek bij Cercle Brugge. ...

645
645
'Barça zet transfermarkt in vuur met deal van 80 miljoen'
'Barça zet transfermarkt in vuur met deal van 80 miljoen'

FC Barcelona dreigt het seizoen zonder prijzen te gaan afsluiten, zomerse versterking is dan ook ...

146
146
Tolu komt met eerste reactie na voorbeeldige actie Mechele
Tolu komt met eerste reactie na voorbeeldige actie Mechele

Club Brugge won zondagmiddag na een intense wedstrijd met 0-3 van KRC Genk. Het werd een aangenaam ...

650
650
Riemer spreekt zich uit over situatie Dreyer en Schmeichel
Riemer spreekt zich uit over situatie Dreyer en Schmeichel

RSC Anderlecht blijft ook na zes speeldagen op kop staan in het klassement van de Champions' ...

261
261
<strong>Ultieme wanhoopspoging: Gheysens door de knieën</strong>
Ultieme wanhoopspoging: Gheysens door de knieën

De toekomst van Antwerp FC wordt bedreigd door een impasse rond de bouw van een nieuwe tribune, die ...

904
904
De Bruyne doet monden openvallen met fenomenaal record
De Bruyne doet monden openvallen met fenomenaal record

Manchester City laat voorlopig geen steken vallen in de Engelse titelstrijd. Zondagavond werd ook ...

214
214