FC Barcelona: heel elftal toptransfers!

FC Barcelona: heel elftal toptransfers!

FC Barcelona wil terug de absolute topclub van weleer worden maar dat wordt zonder twijfel nog een werk van lange adem. Het goede nieuws is dat de heropbouw reeds gestart is. Met een rationeel transferbeleid en een gedegen jeugdpolitiek kan Barça stelselmatig stappen vooruit zetten. De eerstkomende transferperiodes worden daarom van cruciaal belang in het Catalaanse herstelplan. Verschillende topspelers worden alvast gelinkt aan een transfer naar Barcelona.


1) ANDRÉ ONANA

FC Barcelona wil af van hun eerste doelman Marc-André ter Stegen en de Catalanen hopen hem in januari te verkopen aan Bayern München. Hervé Onana (Ajax) wordt gezien als gedroomde opvolger voor de Duitse international maar zijn transfer zal geen gemakkelijke opdracht worden. Onana wordt namelijk het hof gemaakt door verschillende clubs zoals Internazionale, Napoli, Atlético Madrid, AS Monaco, OGC Nice, Villarreal en Olympique Lyon. De Kameroener beschikt over een aflopend contract in Amsterdam waardoor hij straks een echt koopje kan worden in de wintermercato.



2) CÉSAR AZPILICUETA

In de voorbije dagen profileert FC Barcelona zich als de grote favoriet om César Azpilicueta (Chelsea) aan te trekken. De 36-voudige Spaanse international beschikt ook over een aflopend contract bij The Blues maar de onderhandelingen tussen beide partijen zitten momenteel vast. Op die manier lijkt de aanvoerder van Chelsea de club weldra te verlaten, want ook Azpilicueta staat open voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière. Naast Barça werpt ook Atlético Madrid zich op als kanshebber voor zijn handtekening.

3) ANTONIO RÜDIGER

De wankele defensie van FC Barcelona kan duidelijk wat kwalitatieve versterking gebruiken. En daar kan Antonio Rüdiger (Chelsea) de ideale oplossing voor bieden. De Duitse international bevindt zich de beste periode van zijn carrière en hij wordt algemeen beschouwd als één van de beste centrale verdedigers van de Premier League. Zijn salarisvoorwaarden kunnen wel een groot probleem vormen voor Barcelona. Rüdiger strijkt wekelijks 117.000 euro op bij Chelsea en bij zijn volgend contract hoopt hij op het viervoudige (!).



4) DENIS ZAKARIA

Door de zorgwekkende financiële situatie kijkt Barcelona vooral uit naar spelers die over een aflopend contract beschikken. Zo’n spelers kunnen volgende zomer gratis opgepikt worden of in de wintermercato aan verminderde voorwaarden aangekocht worden. Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach) is zo iemand. Barça houdt de Zwitserse verdediger/verdedigende middenvelder al maandenlang in de gaten en de club hoopt hem weldra aan te trekken. Gladbach zal Zakaria allerminst tegenhouden om te vertrekken, zo verklaarde sportdirecteur Max Eberl onlangs aan Sport Bild. “Als hij, of een ander speler, ons vertelt dat hij wil vertrekken, dan zullen we een oplossing vinden. Het zou al te gek zijn om iemand tegen te houden als hij wil vertrekken.”

5) ANDREAS CHRISTENSEN

De derde Chelsea-speler in deze lijst is Andreas Christensen. De Deense verdediger schippert dit seizoen tussen de bank en de basis in Londen maar The Blues hebben wel nog grote plannen met hem. Christensen gaat straks zijn laatste contractjaar in op Stamford Bridge en Chelsea wil zijn contract graag openbreken. Maar zolang dat niet gebeurt, blijft Barcelona hopen op zijn komst. De Catalanen willen Christensen enkel transfervrij overnemen in de volgende zomer. Een transfersom in januari behoort dus niet tot de mogelijkheden.

6) JEREMY DOKU

Verschillende Spaanse media berichtten in de voorbije weken en maanden dat de tienvoudige Rode Duivel de belangstelling geniet van FC Barcelona. De afgegleden Catalaanse topclub maakt er een prioriteit van om in de wintermercato een kwalitatieve flankaanvaller naar Camp Nou te halen, en daarom duikt de naam van Jérémy Doku op bij de Blaugrana. Gelet op zijn intrinsieke kwaliteiten en talent, zou het alvast niet verrassend zijn dat Doku minstens de longlist haalt bij Barcelona. En zeker al omdat de nieuwe coach Xavi hard doordrukt voor de komst van een nieuwe flankaanvaller met snelheid, diepgang en dribbels. Maar ook hier zorgen de financiën van Barça dus voor een grote beperking.



7) YOURI TIELEMANS

In de voorbije seizoenen profileerde Youri Tielemans zich nadrukkelijk in de Premier League, waar hij grote lof oogst met zijn uitstekende prestaties. Een mooie transfer zit eraan te komen want de contractonderhandelingen met Leicester City liggen stil, en Tielemans heeft bij Leicester City nog maar een contract tot en met 2023. Bayern München, Real Madrid, Juventus en Manchester City zouden hun interesse kenbaar hebben gemaakt maar ook FC Barcelona blijft fel geïnteresseerd om de middenvelder aan te trekken. Al lijken de Catalanen veel minder kans te maken dan bovengenoemde clubs.

8) ADNAN JANUZAJ

Als er één speler qua speelstijl en esthetiek past bij FC Barcelona, dan is het Adnan Januzaj wel. Het is geen geheim dat de Blaugrana de transfermarkt afschuimen op zoek naar betaalbare offensieve versterking, en dan is de sterspeler van Real Sociedad uiteraard een interessant target. Hij is einde contract en hij behoort op zijn positie tevens tot één van beste spelers van La Liga. Bovendien is het verre van zeker dat Januzaj bereid is om zijn contract te verlengen in San Sebastian.

9) FERRAN TORRES

FC Barcelona leverde al veel inspanningen en moeite om Ferran Torres warm te maken voor een verhuis naar Catalonië, en de club hoopt dat hij weldra de overstap kan maken. Barça ziet in de 21-jarige dé ideale aanvaller die op korte termijn een grote impact kan maken én bovendien de sportieve heropbouw van de club kan helpen faciliteren. Het is dus niet vreemd dat Barça van Torres een echte prioriteit heeft gemaakt. Ook het feit dat Pep Guardiola lovend is over zijn aanvaller is een erg mooie referentie voor Barcelona. De spelstijl van Torres sluit ook naadloos aan bij de identiteit van Barça.



10) EDINSON CAVANI

Op de allerlaatste dag van de zomermercato probeerde FC Barcelona om Edinson Cavani (Manchester United) aan te trekken, maar uiteindelijk slaagde Barça niet in haar opzet. Maar in januari volgt er hoogstwaarschijnlijk een herkansing. De 34-jarige Uruguayaan zou zijn zakenwaarnemer de opdracht hebben gegeven om te onderzoeken of een overstap naar Camp Nou mogelijk is. Alleen lijkt een transfer in de volgende zomer meer realistisch te zijn. Cavani is dan einde contract en op die manier hoeft Barcelona geen transferkosten te betalen.

11) ALEXIS SANCHEZ

Naast hoofdcoach Xavi keerde ook Dani Alves reeds terug naar FC Barcelona. En wie weet komt er straks nog zo’n comeback kid aan? Spaanse media linken Alexis Sanchez (Internazionale) namelijk aan een rentree naar Camp Nou. De luxe-invaller zou in januari transfervrij kunnen vertrekken bij de Italiaanse kampioen en dat klinkt alvast interessant voor de financieel getergde Catalanen. ’t Is enkel maar de vraag wat de sportieve meerwaarde van Sanchez kan worden bij Barça, want zijn topperiode lijkt toch al een heel tijdje achter zich te liggen.

POLL: Welke Belg moet Barça zeker halen?

Meer sportnieuws

Meer over

Laatste Voetbalnieuws

Club baalt: "Actie met grote gevolgen voor terugmatch"
Club baalt: "Actie met grote gevolgen voor terugmatch"

Ondanks de 3-2-nederlaag in de heenmatch tegen ACF Fioretina, blijft er voor Club Brugge nog heel ...

117
117
Gouden assist Lokonga, dure slipper voor Openda en co
Gouden assist Lokonga, dure slipper voor Openda en co

Ook in de Premier League draait de degradatiestrijd op volle toeren. Daarin wist Luton Town ...

17
17
Kemphanen en Kanaries vechten spektakelrijk stuk uit in Kuipje
Kemphanen en Kanaries vechten spektakelrijk stuk uit in Kuipje

Ook in de zevende (!) wedstrijd onder Bart Goor heeft Westerlo vanavond niet gewonnen. De Kemphanen ...

50
50
RSCA zoekt 'eigen Alderweireld': Riemer noemt vier namen
RSCA zoekt 'eigen Alderweireld': Riemer noemt vier namen

RSC Anderlecht blijft op kop staan in de Champions' Play-Offs, toch werden de titelkansen in de ...

137
137
Ultieme revanche: Peter Maes pakt promotie naar Eredivisie
Ultieme revanche: Peter Maes pakt promotie naar Eredivisie

Ondanks een meer dan behoorlijke carrière als hoofdtrainer, was Peter Maes de voorbije jaren ...

77
77
Akkoordje in Play-Downs? "Zou me ten zeerste verrassen"
Akkoordje in Play-Downs? "Zou me ten zeerste verrassen"

Het titeldebat in de Jupiler Pro League woedt op volle toeren, maar ook de degradatiestrijd is nog ...

138
138
'Xavi laat zich gelden: naam droomtarget lekt uit'
'Xavi laat zich gelden: naam droomtarget lekt uit'

Xavi Herandez zal komend seizoen dan toch aan boord blijven als hoofdcoach van FC Barcelona. Maar ...

93
93
Vanaken imponeert in Europa: "Een model kapitein"
Vanaken imponeert in Europa: "Een model kapitein"

In de heenmatch van de halve finales van de Conference League heeft Club Brugge zijn meerdere moeten ...

283
283
Vanhaezebrouck bejubelt tweetal: "Hij houdt ons recht"
Vanhaezebrouck bejubelt tweetal: "Hij houdt ons recht"

In de Europe Play-Offs kan de strijd om de eindzege dit weekend in een beslissende plooi vallen. De ...

97
97
'Duizelingwekkend salaris ligt te wachten op De Bruyne'
'Duizelingwekkend salaris ligt te wachten op De Bruyne'

Manchester City krijgt zaterdagavond het bezoek van Wolverhampton Wanderers, opnieuw een cruciaal ...

300
300
Bekende opvolger Van Bommel? 'Antwerp zoekt duidelijk profiel'
Bekende opvolger Van Bommel? 'Antwerp zoekt duidelijk profiel'

Antwerp FC bereidt zich momenteel volop voor op de bekerfinale van komende week. Maar ondertussen ...

368
368
Anderlecht heeft beet: megatalent kiest voor Paars-Wit
Anderlecht heeft beet: megatalent kiest voor Paars-Wit

RSC Anderlecht strijdt momenteel volop voor de landstitel en maakt zich op voor een cruciale match ...

314
314
Walgelijk: Club Brugge-fan afgerammeld door ... Club-hooligans
Walgelijk: Club Brugge-fan afgerammeld door ... Club-hooligans

Club Brugge heeft zijn meerdere moeten erkennen in ACF Fiorentina tijdens de heenwedstrijd van de ...

1141
1141
'Italiaanse trainersoorlog: Zlatan grijpt persoonlijk in'
'Italiaanse trainersoorlog: Zlatan grijpt persoonlijk in'

Verschillende Europese clubs zijn momenteel op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. ...

99
99
KRC Genk krijgt instrumenteel nieuws uit ziekenboeg
KRC Genk krijgt instrumenteel nieuws uit ziekenboeg

De titel is definitief gaan vliegen, maar de komende weken hoopt KRC Genk natuurlijk wel nog een ...

145
145