TU: 'Lamkel Zé kondigt transfer aan, ijskoude douche Club Brugge'

TU: 'Lamkel Zé kondigt transfer aan, ijskoude douche Club Brugge'

De zomermercato opent officieel pas begin juli zijn deuren, maar heel wat clubs uit binnen- en buitenland zijn nu al bezig met het ontrollen van hun transferplannen. Het regent dan ook nieuwtjes en pittige geruchten. Al dat transfernieuws bundelt VoetbalNieuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE
Albert Sambi Lokonga lijkt deze zomer te vertrekken bij RSC Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de middenvelder intern laten verstaan dat hij een stap hogerop wil zetten. En inmiddels zou ook al een eerste bod zijn binnengekomen, zo zou Arsenal FC een aanbieding hebben gedaan van liefst 15 miljoen euro, weliswaar inclusief bonussen en andere variabelen. Maar Anderlecht zou de aanbieding naast zich neer hebben gelegd. Er heerst immers nog meer concrete interesse, onder meer vanuit Frankrijk en Duitsland, en Paars-Wit hoopt dat de onderlinge concurrentie de prijs zal opdrijven. In beste geval wil RSCA immers zo'n 20 miljoen euro uit de brand slepen.

Volgens diverse bronnen was Club Brugge er nagenoeg uit met Standard omtrent de transfer van Michel-Ange Balikwisha. Maar La Dernière Heure meldt dat de speler zelf voorlopig 'neen' heeft gezegd tegen een transfer naar de landskampioen. De 20-jarige flankaanvaller zou zijn zinnen namelijk op een buitenlands avontuur hebben gezet. Eerder werd al gemeld dat ook enkele Duitse ploegen aan zijn mouw trokken. Het is wel niet duidelijk of de transfer hierdoor definitief van de baan is. Ondertussen brak Club wel het contract van Ruud Vormer open, de aanvoerder ligt nu vast tot medio 2023.

KRC Genk dreigt deze zomer al afscheid te moeten nemen van één van zijn winteraanwinsten. Zo meldt Juancar Navacerrada, journalist van het Spaanstalige medium Marca, dat Angelo Preciado op het verlanglijstje van Boca Juniors staat. De Argentijnse topclub, een absolute grootmacht in het Zuid-Amerikaanse voetbal, zou hem wel niet als plan-A zien. Racing lijkt ook niet van plan om de vleugelverdediger al na een half seizoen te laten gaan.

Didier Lamkel Zé liet in de Kameroense media andermaal verstaan dat hij deze zomer vertrekt bij Antwerp FC. Gezien het feit dat hij nog altijd maar 24 jaar is, fraaie statistieken kan voorleggen én nog een lopend contract heeft tot medio 2023, zal RAFC ongetwijfeld de nodige miljoenen verlangen. Volgens Het Laatste Nieuws kan Aurelio Buta daarnaast rekenen op concrete interesse van Fenerbahçe. De Great Old zou evenwel nog geen officieel bod hebben ontvangen van de Turkse topclub.

Promovendus Seraing maakte maandag een einde aan de samenwerking met Danijel Milicevic. Desondanks zien we hem komend seizoen mogelijk toch weer aan het werk in 1A. Maar dan wel niet langer als speler. Volgens onder meer SudPresse wil AA Gent zijn voormalige kampioenenmaker immers terug in huis halen als ... assistent-trainer van Hein Vanhaezebrouck. In dat geval moet hij wel definitief een punt zetten achter zijn spelerscarrière, maar Milicevic zou van plan zijn het voorstel van Gent te accepteren.

KV Mechelen heeft een nieuwe aanvaller gevonden. Zo maakten de Maneblussers de komst bekend van Hugo Cuypers. De 24-jarige Belgische spits (ex-Standard en -Seraing) komt over van Olympiacos, waar hij nog een contract had tot medio volgend jaar. KVM meldt dat Cuypers een contract tekent voor vier jaar, met mogelijkheid om die overeenkomst met nog een jaar te verlengen.

Zulte Waregem gaat voluit voor Lasse Vigen van Brondby, zo meldt het lokale medium BT. De 27-jarige middenvelder is einde contract bij de Deense kampioen Brondby en hij bracht al een bezoek aan Zulte Waregem. Essevee wil hem dolgraag vastleggen, maar er is de nodige concurrentie. Ondertussen werd Alessandro Ciranni overgenomen van Moeskroen. De flankverdediger tekende voor drie seizoenen.

Op zijn officiële kanalen meldde KV Kortrijk dat Nihad Mujakic teruggekeerd is na een uitleenbeurt aan Hajduk Split. De 23-jarige Bosnische verdediger kwam vorig seizoen regelmatig aan de bak bij de Kroatische topclub en lijkt nu dus een nieuwe kans te gaan krijgen. Bij Kortrijk heeft hij nog een contract tot 2023.

Begin deze maand werd al duidelijk dat Stelios Andreou richting Charleroi zou trekken. Dat is inmiddels ook officieel een feit. Dat maakten de Carolo’s zelf bekend via hun officiële kanalen. Andreou is een centrale verdediger, hij tekende een contract voor drie seizoenen.

BUITENLAND
Gianluigi Buffon wil er maar niet mee ophouden. Ook op zijn 43ste lijkt de Italiaanse doelman maar niet genoeg te krijgen van het voetbalspelletje en staat hij voor een spraakmakende transfer. Volgens journalist Fabrizio Romano keert Buffon terug naar AC Parma, de ploeg waar hij in het begin van zijn profcarrière speelde. De doelman zou zijn grote liefde Juventus uitzwaaien en in de Serie B gaan spelen. Er zou sprake zijn van een contract tot midden 2023.

Manchester United heeft de transfer van Tom Heaton nagenoeg afgerond. Volgens CBS Sports ondergaat de 35-jarige Heaton deze week zijn medische proeven bij de Mancunians, en wordt de transfer in juli wereldkundig gemaakt. Heaton was de voorbije twee jaar actief bij Aston Villa. Bij United moet hij de doublure worden van Dean Henderson, en lijkt David De Gea nu definitief op weg richting de uitgang.

Het bleef de afgelopen weken nog koffiedik kijken wat de toekomst van Memphis Depay betreft. De Nederlander zou een eerste contractvoorstel van FC Barcelona afgewezen hebben, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Zo weet Fabrizio Romano dat de Catalanen een verbeterd voorstel indienden bij de entourage van Depay, én dat de Nederlander nu echt op weg lijkt richting Camp Nou.

Media in Oekraïne melden dat de 23-jarige aanvaller Artem Dovbyk interesse geniet van twee Belgische topclubs, dat vertelde zijn makelaar. Het is niet bekend welke ploegen het zijn. De spits geniet ook belangstelling van Olympique Marseille en Besiktas. Dovbyk, twee keer A-international, speelt voor Dnipro in eerste klasse.

POLL: Lamkel Zé zou een goede aanwinst zijn voor Club ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Degryse en Boecxk oneens: "Zij zijn dé titelfavoriet"
Degryse en Boecxk oneens: "Zij zijn dé titelfavoriet"

Nog vier speeldagen te gaan en de Champions' Play-Offs zitten erop. Momenteel strijden drie ploegen ...

229
229
Fiorentina krijgt Club Brugge-tip: "Dat is hun sterkste punt"
Fiorentina krijgt Club Brugge-tip: "Dat is hun sterkste punt"

Club Brugge doet weer volop mee voor de landstitel, maar in de komende dagen wordt de focus even ...

244
244
'Barça slaat toe met transferclausule van één miljard'
'Barça slaat toe met transferclausule van één miljard'

FC Barcelona wil zich maandagavond voor eigen volk tegen Valencia CF herpakken na de pijnlijke ...

109
109
Vandenbempt: "Hij is de beste speler in de Play-Offs"
Vandenbempt: "Hij is de beste speler in de Play-Offs"

De Champions' Play-Offs in de Jupiler Pro League draaien inmiddels op volle toeren en het belooft ...

217
217
Coucke laat van zich horen: voorwaarde voor titel Anderlecht
Coucke laat van zich horen: voorwaarde voor titel Anderlecht

RSC Anderlecht liet afgelopen weekend wederom dure punten liggen in een Play-Off-wedstrijd op ...

656
656
'Transferschok De Bruyne: gigantisch prijskaartje gekend'
'Transferschok De Bruyne: gigantisch prijskaartje gekend'

Kevin De Bruyne was afgelopen weekend opnieuw van goudwaarde bij Manchester City. Met twee assists ...

300
300
<strong>Onbegrijpelijk: AA Gent brengt Mokio-deal in groot gevaar</strong>
Onbegrijpelijk: AA Gent brengt Mokio-deal in groot gevaar

AA Gent heeft de ambitie om een opleidingsclub te worden en investeert daarom fors in ...

563
563
Anderlecht vreest rampscenario: duo langer in ziekenboeg?
Anderlecht vreest rampscenario: duo langer in ziekenboeg?

Anderlecht zit nog altijd in polepositie voor de titel, maar indien het die status wil behouden kan ...

366
366
RSCA, Club of Union: statistieken duiden titelfavoriet aan
RSCA, Club of Union: statistieken duiden titelfavoriet aan

Met nog vier speeldagen te gaan belooft de titelrace dit keer net zo spannend als afgelopen seizoen ...

852
852
'Reden voor vertrek van Hasi bij KV Mechelen bekend'
'Reden voor vertrek van Hasi bij KV Mechelen bekend'

Na weken van speculatie kondigde Besnik Hasi afgelopen weekend zelf aan dat hij na het seizoen ...

692
692
Cercle of Anderlecht bestolen? De Bleeckere geeft antwoord
Cercle of Anderlecht bestolen? De Bleeckere geeft antwoord

In de jacht op de landstitel bleven Club Brugge en Union foutloos in hun tweeluik tegen ...

507
507
Leandro Trossard zet Hollywood op zijn kop: "Hou van je"
Leandro Trossard zet Hollywood op zijn kop: "Hou van je"

Leandro Trossard is klaar om te vlammen op het komende EK. De Belgische flankspeler van Arsenal is ...

110
110
Antwerp houdt hart vast: sterkhouder out voor bekerfinale?
Antwerp houdt hart vast: sterkhouder out voor bekerfinale?

Antwerp ging zondag kansloos met 4-1 onderuit tegen Union. Op Bosuil zijn alle ogen dan ook alsmaar ...

225
225
<strong>Anderlecht zet JPL op z'n kop met delicate toptransfer </strong>
Anderlecht zet JPL op z'n kop met delicate toptransfer

Volgens L&rsquo;Avenir wil Anderlecht een opvallende toptransfer te realiseren met de mogelijke ...

973
973
Dolberg over titelkansen Anderlecht: "Dat doet er niet toe"
Dolberg over titelkansen Anderlecht: "Dat doet er niet toe"

Anderlecht heeft zondag een bijzonder slechte zaak gedaan in de titelstrijd. Het wist opnieuw niet ...

341
341