Tips van Vercauteren: 10 goalies voor Antwerp

Tips van Vercauteren: 10 goalies voor Antwerp

Door de blessure van Jean Butez en de tegenvallende prestaties van Ali Beiranvand heeft Antwerp FC vandaag te kampen met een doelmannenprobleem. De nieuwe coach Franky Vercauteren heeft wel nog Davor Matijas tot zijn beschikking, maar misschien zal The Great Old wel uitkijken naar een nieuwe keeper - al dan niet voor op de lange of korte termijn. Vercauteren kan daarbij proactief transfertips geven aan sportief manager Luciano D'Onofrio. Wij maakten alvast een lijst met tien actieve doelmannen op die in hun carrière nauw samenwerkten met Vercauteren.


Thomas DIDILLON (Cercle Brugge)

Francky Vercauteren werkte bij RSC Anderlecht een half seizoen samen met Thomas Didillon. Daarin speelde de Franse doelman echter geen enkele minuut, want Hendrik Van Crombrugge was – en is nog steeds - de onaantastbare nummer één bij Sporting. Vandaag neemt Didillon plaats tussen de palen van Cercle Brugge, een ploeg van een kleinere statuur dan zijn ex-clubs KRC Genk en Anderlecht. Misschien kan Vercauteren hem, en Didillons moederclub AS Monaco, wel overtuigen om bij Antwerp te depanneren. Mits goede prestaties op de Bosuil zou de marktwaarde van Didillon ook sneller toenemen dan bij de Brugse vereniging, waar hij voorlopig geen grote puntenpakker bleek te zijn.



Evgeniy KONYUKHOV (Torpedo Moskou)

Naast drie Belgische landstitels met Anderlecht (2) en KRC Genk, heeft Franky Vercauteren ook één Russische trofee op zijn palmares. In 2015 wist hij namelijk Krylya Sovetov Samara naar de Premjer-Liga te loodsen. Een belangrijke figuur in die promotie was doelman Evgeniy Konyukhov. De ervaren Russische goalie pakte onder Vercauteren uit met meerdere knappe prestaties, vooral dan in de Russische tweede klasse. Onder de leiding van Vercauteren kon Konyukhov namelijk 44 clean sheets realiseren in 45 officiële wedstrijden in de Russische eerste en tweede klasse, alsook in het nationale bekertoernooi. Vandaag vertoeft de ondertussen 32-jarige Konyukhov opnieuw in de tweede Russische voetbaldivisie, waar hij uitkomt voor Torpedo Moskou.

Paul NARDI (FC Lorient)

Ook in België slaagde Franky Vercauteren erin om te promoveren naar het hoogste voetbalniveau. In 2018 dwong hij met Cercle Brugge namelijk de promotie af naar 1A. In dat kampioenenjaar was Paul Nardi, gehuurd van AS Monaco, de onbetwistbare nummer één in het Brugse doel. De Fransman bevestigde daarna ook zonder Vercauteren in de Jupiler Pro League, waardoor de puntenpakker niet meer houdbaar was voor Cercle. Monaco verkocht Nardi voor anderhalf miljoen euro aan FC Lorient, waar hij vorig weekend zijn basisplaats kwijtspeelde aan Matthieu Dreyer. De 26-jarige slaagt er niet in om zijn knappe prestaties van vorig seizoen in de Ligue 2 te herhalen in de hoogste Franse voetbaldivisie. Vorige zaterdag zat Nardi tegen Bordeaux voor het eerst dit seizoen op de bank nadat hij eerder in de fout ging tegen Marseille en AS Monaco. 



Giorgi LORIA (Anorthosis Famagusta)

In de Russische tweede klasse deed Franky Vercauteren bij Krylya Sovetov Samara steeds een beroep op Evgeniy Konyukhov. Zijn vaste doelman in het kampioenenjaar deed het toen telkens uitstekend, maar Konyukhov woog uiteindelijk toch te licht uit voor de Premjer-Liga. Giorgi Loria nam daarna de nummer één positie in van Konyukhov, en de Georgiër bedankte Vercauteren voor dat vertrouwen door 16 clean sheets op 27 competitiewedstrijden te laten noteren. Toen beleefde Loria de beste periode uit zijn carrière en volgens de Spaanse krant Marca zou zelfs het grote Chelsea toen contacten hebben gelegd met zijn entourage. Maar uiteindelijk liep het zo'n vaart niet. Loria verdedigde na zijn periode bij Samara nog de kleuren van Anzhi, FC Magdeburg en momenteel komt de 61-voudige international uit voor het Cypriotische Anorthosis Famagusta. 

Wouter BIEBAUW (KV Mechelen)

In januari 2014 verkeerde KV Mechelen in vieze papieren. Malinwa zag het degradatiespook opduiken en greep in door Harm Van Veldhoven de laan uit te sturen. Francky Vercauteren werd zijn opvolger en hij trok eerst voluit de kaart van Tome Pacovski in het doel. Nadat de Macedoniër een voetblessure opliep, greep Wouter Biebauw helemaal zijn kans als nummer één. Die status hield hij de rest van het seizoen vol, waardoor Malinwa zich uiteindelijk van het behoud kon verzekeren. Missie geslaagd voor Vercauteren en Biebauw, die nadien nooit meer zouden samenwerken. Biebauw trok na zeven jaar KV Mechelen richting KV Oostende en KSV Roeselare. Na het faillissement van Roeselare werd Biebauw verrassend genoeg aangetrokken door Beerschot VA als tweede doelman.



Davino VERHULST (Apollo Smyrnis)

In 2007 arriveerde Davino Verhulst bij KRC Genk als een exponent van de jonge, talentvolle en Belgische keeperslichting. De ex-doelman van SK Beveren startte in Limburg oorspronkelijk als nummer één, maar na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck koos Francky Vercauteren echter voor Laszlo Kötöles. Verhulst had het moeilijk met de grote druk bij KRC Genk, want per slot van rekening moest hij clubicoon Logan Bailly (vertrokken naar Borussia Mönchengladbach) zien te vervangen. Daar slaagde Verhulst uiteindelijk niet in, en zijn passage bij Genk bleek allerminst succesvol. Daarna kende de ondertussen 33-jarige doelman wel nog sterke periodes bij Willem II, Sint-Truiden en Sporting Lokeren. Sinds dit seizoen is Verhulst de eerste doelman van het Cypriotische Apollo Smyrnis.

Jean-François GILLET (Standard)

In 2009 stond Francky Vercauteren vijf interlands aan het roer bij de Rode Duivels. Na het ontslag van René Vandereycken was Vercauteren bondscoach ad-interim, in afwachting van de komst van Dick Advocaat. Vercauteren won uiteindelijk geen enkele wedstrijd met de nationale ploeg, die toen niet te vergelijken viel met de huidige verzameling aan topvoetballers. Zo gingen de Duivels en Vercauteren met 5-0 onderuit tegen het grote Spanje met onder meer Iker Casillas, Carles Puyol, Sergio Busquets, Xavi, David Silva, Fernando Torres en David Villa in de rangen. De Belgische doelman van dienst was toen Jean-François Gillet, die toen zijn eerste A-cap verzamelde voor de nationale ploeg. In clubverband werkten Vercauteren en Gillet nooit samen. De ondertussen 41-jarige Gillet is momenteel actief bij Standard als derde doelman en hij zal na dit seizoen wellicht opgenomen worden in de technische staf van de Rouches.



Rik VERCAUTEREN (Anderlecht)

Vooreerst dit: ondanks hun gemeenschappelijke familienaam zijn Francky en Rik Vercauteren geen familie van elkaar. De 19-jarige doelman van Anderlecht is niet het grootste talent, maar hij haalde onder Francky Vercauteren wel verschillende keren de innvallersbank van Sporting. Vorig jaar bevestigde Anderlecht het vertrouwen in de jonge doelman, die een nieuw tweejarig contract tekende bij de club. Op zijn eerste speelminuten in de paars-witte hoofdmacht zal het echter nog even wachten zijn: met Hendrik Van Crombrugge en Timon Wellenreuther beschikt Anderlecht al over twee goede doelmannen. Daarnaast werd recentelijk ook Werner Hahn aangetrokken als nummer drie. De talenten Rik Vercauteren en Bart Verbruggen vechten daarom onderling voor de vierde plaats in de doelmannen-hiërarchie.

Davy ROEF (AA Gent)

Van nummer drie naar nummer twee. Na het tijdelijke vertrek van Thomas Didillon naar KRC Genk werd Davy Roef vorig seizoen door Francky Vercauteren gepromoveerd tot back-up van Hendrik Van Crombrugge. Uiteindeljk zou Roef bij Anderlecht onder Vercauteren geen enkele keer in actie komen. Het was toen al duidelijk dat de 26-jarige Roef, nochtans het schoolvoorbeeld van professionalisme, iets te licht uitviel om aanspraak te maken op een basisplaats in het Lotto Park. Roef werd eerder al uitgeleend aan Deportivo La Coruna om aan maturiteit te winnen, en daarna volgde ook een succesvolle huurbeurt aan Waasland-Beveren. Sinds dit seizoen is Roef echter actief in de Ghelamco Arena, maar bij AA Gent ging hij enkele keren onderuit tijdens de belangrijke momenten. Bij de Buffalo's is Sinan Bolat de onbetwiste nummer één.



Adriano FACCHINI (Cova Piedade)

Naast de vele Russische roebels bij  Krylya Sovetov Samara, ondertekende Francky Vercauteren in 2018 ook een lucratief contract in Saoedi-Arabië. Bij Al-Batin coachte Vercauteren slechts acht officiële wedstrijden en op het sportief vlak was die passage niet erg succesvol. Vercauteren koos toen in het doel voor de Braziliaanse doelman Adriano Facchini, maar hij kon in die periode slechts één keer de nul houden voor zijn ploeg.  Net zoals Vercauteren (OH Leuven) verliet ook Facchini Saoedi-Arabië. De globetrotter trok uiteindelijk naar Turkije waar hij een contract tekende bij Giresunspor. Momenteel is de 37-jarige Facchini actief bij CD Cova Piedade, in de Portugese tweede klasse. 

POLL: Bij wie moet Vercauteren eens polsen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Engels analist doet markante uitspraak na optreden De Bruyne
Engels analist doet markante uitspraak na optreden De Bruyne

Manchester City heeft de Engelse titelstrijd donderdagavond weer in handen genomen met een 0-4-zege ...

99
99
Dompertje Union: "Nu wel gevrijwaard tegen Anderlecht"
Dompertje Union: "Nu wel gevrijwaard tegen Anderlecht"

Vlak voor het einde van de heenronde van de Champions' Play-Offs heeft Union SG zich dan toch kunnen ...

124
124
Alderweireld én Van Bommel scherp na pijnlijke avond
Alderweireld én Van Bommel scherp na pijnlijke avond

Antwerp FC boekte vorig weekend tegen Cercle Brugge zijn eerste overwinning in de Champions' ...

139
139
De Bruyne leidt ruime zege City in, titelfeest PSV uitgesteld
De Bruyne leidt ruime zege City in, titelfeest PSV uitgesteld

In de Engelse Premier League heeft Manchester City zich opnieuw tot één puntje van de ...

48
48
Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil
Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil

Union SG is dan toch nog niet uitgeteld voor de landstitel. Na vier opeenvolgende nederlagen, konden ...

167
167
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"

RSC Anderlecht won woensdag overtuigend van Cercle Brugge, maar betaalde daar wel een behoorlijke ...

180
180
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen

In de Engelse titelstrijd stond Manchester City donderdagavond behoorlijk onder druk. De regerende ...

192
192
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'

Antwerp FC was vorig seizoen bijzonder succesvol en plukte daar ook de vruchten van op de ...

715
715
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'

Nicky Hayen levert momenteel uitstekend werk als interim-coach bij Club Brugge. Steeds vaker wordt ...

666
666
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling

In de Nederlandse Eredivisie lijkt het kampioenschap zo goed als binnen voor PSV. De Eindhovenaren ...

70
70
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"

Club Brugge maakte woensdagavond opnieuw een flink statement binnen de titelstrijd. Zo haalde ...

202
202
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend

Declan Rice en Arsenal spelen voorlopig een dijk van een seizoen. De recordtransfer paste zich ...

116
116
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'

RSC Anderlecht staat halfweg de Champions' Play-Offs in pole-positie om met de landstitel aan de ...

454
454
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder

Union SG is dramatisch aan de Champions' Play-Offs begonnen en moet donderdagavond op het veld van ...

56
56
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"

Nog één wedstrijd en de heenronde van de Champions' Play-Offs zit erop. Sowieso zal ...

714
714