De Witte schenkt klare wijn over situatie Vanhaezebrouck

De Witte schenkt klare wijn over situatie Vanhaezebrouck
13 September 2017 09:52
© PhotoNews

AA Gent gaat zondag op bezoek bij KV Oostende: een duel tussen de voorlaatste en de hekkensluiter. Een overwinning is bij beide clubs dan ook noodzakelijk om de crisis niet te doen escaleren. Vooral dan bij Gent, waar het bestuur afgelopen zondag al een crisisberaad hield.

Voorzitter Ivan De Witte benadrukte echter dat een ontslag van coach Hein Vanhaezebrouck momenteel niet aan de orde is, al moet er dan wel snel verandering in de situatie komen. "Hein bracht ons op een ander niveau, zelfs Europees. Hij is nu plots geen minder goede coach geworden. Met het bestuur en zeker met mijzelf blijft die verstandhouding intact. Alleen kan de situatie je dwingen ingrepen te doen die je liever niet doet. Maar zover zijn we nog niet", klonk het in Sport/Voetbalmagazine.

De Witte ontkent overigens dat Vanhaezebrouck teveel 'macht' binnen de club heeft gekregen. "Ik denk dat een trainer aan wie je vertrouwen schenkt, maximaal moet kunnen uitvoeren waar hij naartoe wil. In het verleden haalde hij succes met zijn methode en spelwijze. Dan is het niet verkeerd om hem dat verder te laten uitvoeren."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's