VN EXCLUSIEF Gewilde AA Gent-speler: "Willen mijn contract verlengen"

VN EXCLUSIEF Gewilde AA Gent-speler:
07 Juni 2017 15:01
© PhotoNews

Lovre Kalinic, Moses Simon, Anderson Esiti en nog een aantal spelers van AA Gent worden gelinkt aan een transfer. AA Gent wil het contract van één van hen openbreken.

William Troost-Ekong ligt nog tot medio 2018 onder contract in de Ghelamco Arena en Bursaspor en Brighton tonen interesse. AA Gent wil hem houden. "Ik heb gehoord dat er wat interesse is, en mijn zaakwaarnemer is daar nu mee bezig. AA Gent heeft aangegeven dat ze mijn contract willen verlengen, dus we wachten eerst op hun voorstel. Ik ben daar nu niet mee bezig, want ik focus mij nu alleen op de nationale ploeg."

Troost-Ekong kwam in januari naar Gent en speelde 8 wedstrijden. "Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen om Europees voetbal te kunnen halen, maar ik had natuurlijk meer willen spelen. In de laatste wedstrijden die ik heb gespeeld, heb ik laten zien dat ik in de Jupiler Pro League thuishoor. Een groot verschil met de Noorse competitie? Het is op bepaalde vlakken een stapje hoger, maar ik heb veel geleerd en ik denk dat ik ook gegroeid ben de afgelopen maanden."

Nigeria
De verdediger is momenteel bij het Nigeriaans nationale elftal en hij droeg in de oefenwedstrijd tegen Togo zelfs even de aanvoerdersband. "Het gaf mij een erg trots gevoel. We hebben een sterk team en ik hoop om in de toekomst het elftal nog vaker te mogen leiden."

Vrijdag speelt Nigeria tegen Zuid-Afrika zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup. "Het zal een sterke tegenstander zijn. Ze hebben een nieuwe trainer en ook een jonge en gretige ploeg. We zullen ze hier thuis in Uyo opwachten en we willen net zoals in onze WK-kwalificatiecampagne een goede start nemen."
KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's