Titelmatch in mineur: "In grote gelatenheid droop hij af"

Titelmatch in mineur:
19 Mei 2017 14:53
© PhotoNews

De spelers van RSC Anderlecht genoten vrijdag van een extra vrije dag en die was zeker welgekomen. Het titelfeestje duurde donderdag immers tot in de vroege uurtjes. Al zal niet iedereen even goede herinnering overhouden aan de titelwedstrijd in Charleroi.

AA Gent blijft groeien: Louwagie verklapt het waanzinnige budget
'Aanvaller Club Brugge onderhandelt met ex-ploeg'

Zo speelde Youri Tielemans een bijzonder zwak duel op Mambourg, hij werd dan ook vroegtijdig gewisseld. "Anticlimax in de beslissende wedstrijd voor de titel was de wissel van Youri Tielemans. Het deed een beetje pijn om hem naar de zijlijn te zien sjokken. Hij die het hele seizoen de vlam en brandstof van Anderlecht was geweest. In grote gelatenheid droop hij af", oordeelt columnist Hugo Camps in Het Laatste Nieuws.

Dat het spel van Paars-Wit allesbehalve spectaculair was, vindt Camps overigens nog steeds een spijtige zaak. "Misschien hebben we te veel verwacht van Anderlecht. Zijn wij het die zijn blijven stilstaan in nostalgie van oude plakboeken. Maar toch, het voetbal van de rijkste club van het land was wel heel armoedig. Een bierkratje had daarom meer in het verlengde van de titel gelegen dan Piper-Heidsieck."

Wint RSC Anderlecht haar volgende wedstrijd? Maak een account aan bij Unibet.be, ontvang 80 euro gratis en win forse bedragen!

Meer foto's