Verheyen weet meer over vreemde wissels Anderlecht

Verheyen weet meer over vreemde wissels Anderlecht
21 April 2017 09:04
© PhotoNews

Even leek het erop dat RSC Anderlecht op weg was om Manchester United uit de Europa League te trappen, maar een tweede verlenging was er teveel aan. Bovendien waren de Brusselaars hun momentum toen al even kwijt. Na de wissels van sterkhouders Hanni, Chipciu en Teodorczyk daalde het spelniveau namelijk zienderogen.

Ondertussen kwam er al heel wat kritiek op deze ingrepen van coach René Weiler, maar volgens analist Gert Verheyen stonden die op voorhand al vast. "Ik denk echt dat dat afgesproken is. Het is van tevoren zo gepland. In de heenwedstrijd werden Bruno en Stanciu op het uur gewisseld. Vandaag was het net andersom na een goed uur. Hetzelfde met Teodorczyk en Thelin, na 75-80 minuten", klonk het bij Sporza.

Toch had Verheyen het zelf wellicht anders aangepakt. "We zeiden vooraf dat Weiler ging roteren, maar hij deed het op het einde van de match. Dan begon hij te denken aan de match van zondag. Ik had niet verwacht dat hij dat zou doen met de kwalificatiekansen die er nog waren. Maar dat is het recht van een trainer. Uiteindelijk krijgt hij gelijk en liggen ze eruit. Maar we zullen nooit weten wat er was gebeurd als Hanni was blijven staan."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's