Vandenbempt streng voor topclub: "Doos van Pandora"

Vandenbempt streng voor topclub:
17 Februari 2017 07:12
© PhotoNews

Standard kreunt dit seizoen onder een sportieve malaise, maar ook op bestuursniveau loopt het grondig fout bij de Rouches. Zo werd afgelopen week de samenwerking met Daniël Van Buyten beëindigd. De ex-Rode Duivel had voor heel wat tweedracht binnen de top van de club gezorgd.

Analist en commentator Peter Vandenbempt stelt zich dan ook vragen bij de oorspronkelijke aanstelling van Big Dan. "Bruno Venanzi ging in zijn beate bewondering voor het icoon Van Buyten blind voorbij aan de vraag of de topvoetballer ook wel geschikt was voor een topfunctie in een club. De Standard-voorzitter dacht dat Van Buyten met zijn reputatie vele deuren zou openen, maar het bleek vooral toch het deksel van de doos van Pandora te zijn. Een topman van Bayern begreep niet dat Van Buyten zo'n functie kon bekleden: 'Wie ist das möglich?'."

Door het vertrek van DVB neemt Olivier Renard het sportieve beleid nu alleen op zich. Wat Van Buyten zelf nu gaat doen is echter nog maar de vraag. "Nee, de reconversie van Daniel Van Buyten is vooralsnog geen succes geweest. En nu wil hij graag trainer worden. Toch niet van Standard?", besluit Vandenbempt in zijn column voor Het Nieuwsblad.

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's