"Ik probeer naar het niveau van Izquierdo te groeien"

11 Januari 2017 19:39
© PhotoNews

Club Brugge speelde maandag 1-1 gelijk tegen Werder Bremen in zijn eerste wedstrijd van 2017. Het Brugse doelpunt kwam op naam van aanwinst Lex Immers, de assist van de voet van een eigen jeugdproduct. Zo liet Thibault Vlietinck opnieuw van zich horen.

De veelbelovende youngster verlengde in het najaar nog zijn contract bij Blauw-Zwart, maar beseft dat hij hard zal moeten werken om ook effectief door te breken op Jan Breydel. "Ik wil me bewijzen aan de trainersstaf op de trainingen. En als ik dan een kans krijg in een oefenmatch zoals tegen Werder Bremen, proberen die kans met twee handen te grijpen. Om zo te tonen dat ik het waard ben om hier te zitten", klonk het gemotiveerd bij Het Laatste Nieuws.

Dat hij nu kan meetrainen met de eerste ploeg is alvast een grote leerschool. Zo heeft ook Vlietinck zijn voorbeelden. "Ik ben altijd fan geweest van Thierry Henry bij Arsenal. Daar keek ik enorm naar op. Arsenal, hé. Op dat vlak kom ik goed overeen met Bjorn Engels. Zoals ik nu als flankaanvaller ook kan opkijken naar Izquierdo. Ik probeer naar datzelfde niveau toe te groeien."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's