FIFA komt met bizarre demarche in corruptiezaak

FIFA komt met bizarre demarche in corruptiezaak
16 Maart 2016 14:34
© PhotoNews

De FIFA werd de voorbije maanden en jaren verscheurd door een voortdurend aanhoudende stroom van beschuldigingen van corruptie. Ex-voorzitter Sepp Blatter ontkende altijd dat zijn organisatie corrupt was, maar diens opvolger Gianni Infantino komt nu met een opmerkelijke demarche.

Infantino erkent nu dat er corruptie heerste bij de FIFA, maar kruipt in de slachtofferrol én start een procedureslag. "Het geld dat zij incasseerden, behoorde toe aan het wereldvoetbal en was bestemd voor de promotie en de ontwikkeling van het spel. FIFA wil het geld terug en we zijn vastberaden het te krijgen, hoelang het ook duurt", citeert Belga hem.

"De dollars waren bestemd om voetbalvelden te bouwen, niet villa’s en zwembaden; om voetbaluitrustingen te kopen, niet juwelen en auto’s; om jeugdspelers en -coaches te ondersteunen, niet om het extravagante leven van voetbal- en sportmarketingverantwoordelijken te financieren. Wanneer FIFA het geld terug heeft, zal het onmiddellijk gaan naar het doel waarvoor het bestemd was: het internationale voetbal ontwikkelen."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's

Meer over