Topcontract overmeestert Anderlecht: Riemer heeft hem in de zak

Topcontract overmeestert Anderlecht: Riemer heeft hem in de zak

Op sportief en financieel gebied lijkt de rol van Benito Raman in het Lotto Park uitgespeeld te zijn. Na Kasper Dolberg en Luis Vazquez is hij pas de derde keus in de aanvalslinie van Anderlecht, en voor de club is het enkel wachten tot zijn (dikbetaald) contract afloopt.

Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat Anderlecht van plan is om de optie in het aflopende contract van deze grootverdiener te verlengen, laat staan om te onderhandelen over een nieuwe contractverlenging.

Desondanks toont Brian Riemer zijn pragmatische aanpak door de overbodig geachte Raman te gebruiken wanneer dat echt nodig is. Dit was het geval in de wedstrijd tegen KAS Eupen - toen was hij echter ziek - en onlangs ook in de bekerwedstrijd tegen La Louvière.

Hoewel er vorig seizoen geruchten waren over een vertroebelde relatie tussen Riemer en Raman, lijkt de coach nu toch bereid te zijn om op opportunistische wijze gebruik te maken van de 28-jarige aanvaller.

Anderlecht wil snel en dringend van Raman af

“Raman blijft gewoon bij ons”, zei Jesper Fredberg na het sluiten van de zomermercato bij Mauve + Gold. “We zijn er niet in geslaagd om een oplossing te vinden en hij zal moeten vechten voor zijn plaats.”

Tot in de laatste dagen van de transfermarkt had Anderlecht gezocht naar mogelijkheden om Raman te laten vertrekken. Ondanks het feit dat de aanvaller een optie heeft om zijn aflopende contract met nog een extra jaar te verlengen, wilden de Brusselaars snel en dringend van hem af.

Raman verdient aanzienlijk goed zijn boterham bij Anderlecht, maar zijn prestaties op het veld staan helaas niet in verhouding tot zijn hoge salaris. Het lichten van de eenjarige cluboptie, met bijbehorende loonsverhoging van 25%, is daarom helemaal uit den boze en allerminst geen realistische optie voor de Brusselaars.

Het aanstaande vertrek van Raman moet aanzienlijk meer financiële ruimte creëren binnen de budgetten van Anderlecht.

Anderlecht zet Raman met de rug tegen de muur

Naar verluidt kreeg Benito Raman pas 24 uur voor het sluiten van de zomerse transfermarkt in de ons omliggende landen te horen dat hij moest uitkijken naar een andere club. De aanvaller had zijn zinnen gezet op een overstap naar Sint-Truiden en bereikte zelfs een persoonlijk akkoord met de Kanaries.

Raman gaf de voorkeur aan STVV boven KV Kortrijk, Oud-Heverlee Leuven en zelfs een Griekse club.

Volgens Het Belang van Limburg rees er echter een groot struikelblok, aangezien STVV slechts bereid was om 'slechts' 700 duizend euro van Raman's loonkosten te dragen, terwijl Sporting Anderlecht niet langer wilde opdraaien voor de rest van zijn riante contract dat doorloopt tot eind juni volgend jaar.

Hierdoor kwam er uiteindelijk geen transfer voor Raman naar Sint-Truiden, die op 28-jarige leeftijd zijn wellicht laatste 'topcontract' niet zomaar wilde opgeven. Johan Boskamp was het daarmee eens en vond dat Anderlecht de rest van zijn salaris had moeten bijpassen.

“Je kan een speler niet dwingen om in te leveren, zeker niet als je tegelijk met miljoenen loopt te strooien op de transfermarkt.”

Anderlecht rekent zelfs niet op Raman in bekerwedstrijden

Sindsdien is de situatie van Benito Raman serieus verslechterd bij Anderlecht. Hij heeft geen speeltijd en wedstrijdselecties meer gekregen, en volgens La Dernière Heure leek het er zelfs op dat hij niet meer hoefde te rekenen op speelkansen in de bekerwedstrijden.

Naast zijn dikbetaalde contract past Raman ook niet in de sportieve plannen van Brian Riemer, en de relatie tussen beiden zou vorig seizoen al behoorlijk vertroebeld zijn geweest. Het Nieuwsblad meldde dat de wispelturigheid van de pocketspits - ook naast het veld - “moeilijk ligt”.

Raman is een centrumspits, maar op die positie is Kasper Dolberg de eerste keuze, met Luis Vazquez als eerste vervanger. Brian Riemer heeft eerder in het seizoen al duidelijk gemaakt dat Benito Raman niet past binnen zijn tactische plan en systeem.

De coach geeft de voorkeur aan spelers die gedurende de volledige wedstrijd alles kunnen geven, terwijl Riemer heeft aangegeven dat Raman niet in staat is om 90 minuten te spelen.

Raman wil met plezier vijf jaar bijtekenen bij Anderlecht

Raman blijft weliswaar meetrainen met de A-kern, maar hij heeft niet meer dan een rol als overbodige speler in de selectie. Op deze manier is Raman in zekere zin de nieuwe Adrien Trebel bij Anderlecht.

Binnen de kleedkamer wordt de 28-jarige op handen gedragen, aangezien hij voor ambiance zorgt en grapjes uithaalt, en ook bij een deel van de fans is Raman nog steeds een geliefde figuur.

Daarnaast voelt hij zich ook verbonden met de club en hij heeft vorig seizoen in een interview met Het Laatste Nieuws zelfs verklaard dat hij met plezier nog voor vijf jaar wilde bijtekenen in het Lotto Park.

Maar sportief-financieel is de rol van Raman duidelijk uitgespeeld in het Lotto Park, en is het enkel wachten tot zijn contract afloopt.

Riemer schrijft Raman dan toch niet af bij Anderlecht

Na zijn mislukte transfer naar Sint-Truiden maakte Benito Raman geen deel meer uit van de wedstrijdselecties van Anderlecht. Hij werd consequent gepasseerd door Brian Riemer, maar toch kwam er eind september een opmerkelijke ommekeer toen de coach verklaarde dat de aanvaller nog steeds deel uitmaakt van zijn plannen.

Voor de wedstrijd tegen KAS Eupen waren Francis Amuzu en Kasper Dolberg niet beschikbaar door blessures, waardoor Raman, onder normale omstandigheden (hij was echter ziek), in de wedstrijdselectie zou zijn opgenomen.

“Het klopt dat op deadlineday een transfer van Raman is afgeketst, maar hij is daarvoor niet gestraft. Benny ligt nog altijd goed in de spelersgroep en bij de coaches en hij kan zich op termijn tonen”, zei Riemer toen.

“We hebben hem laten weten dat de concurrentie sterk is en dat hij aan het einde van de transferperiode kon vertrekken. Maar hij is gebleven. Vanaf dat moment maakt hij deel uit van mijn team. Benito is erg geliefd bij de groep en de staf. Hij begrijpt dat er veel concurrentie is binnen de kern.”

Bekerheld Raman moet niet rekenen op contractverlenging

Brian Riemer heeft eerder deze week laten zien dat zijn woorden over Benito Raman gemeend waren, want in de bekerwedstrijd tegen La Louvière maakte de aanvaller voor het eerst sinds 27 augustus weer deel uit van de wedstrijdselectie én maakte hij minuten.

De 28-jarige aanvaller startte de wedstrijd op Tivoli en werd de held van de wedstrijd door de winnende goal te scoren. Raman viel ook op door zijn onvermoeibare inzet, energie, intensiteit en werklust.

De fiere aanvaller was blij dat hij na twee maanden aan de zijlijn eindelijk weer kon schitteren en hij was de meest bedrijvige speler in het B-elftal van Anderlecht. “Hij verliet het veld terwijl hij op zijn borst klopte”, stelde La Dernière Heure vast.

“Benito traint elke dag hard. Hij heeft het verdiend om dat doelpunt te maken”, zei Brian Riemer na de wedstrijd. Desalniettemin heeft de Deense coach niet de intentie om van gedachten te veranderen over de positie van Raman, die de derde keuze in de hiërarchie van centrumspitsen blijft.

“We wisten dat met drie aanvallers voor één positie er een probleem zou ontstaan en dat er voor een van de drie geen plaats op het wedstrijdblad zou zijn”, rechtvaardigde de coach zich.

Tot op heden zijn er dan ook geen aanwijzingen dat Anderlecht bereid is om de optie in het aflopende contract van Raman te lichten, laat staan om te praten over een nieuwe contractverlenging.

POLL: Anderlecht moet Raman houden aan verminderde voorwaarden

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Nachtmerrie voor Antwerp: 'Exit Van Bommel, Overmars én Gheysens'
Nachtmerrie voor Antwerp: 'Exit Van Bommel, Overmars én Gheysens'

Royal Antwerp FC heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken in de Champions' Play-offs. Stamnummer ...

40
40
Tissoudali vernietigend voor Gent, Goor lyrisch voor Westerlo
Tissoudali vernietigend voor Gent, Goor lyrisch voor Westerlo

AA Gent pakte zaterdag met 3-2 de scalp van KVC Westerlo. De Buffalo's blijven zo vlot op kop in de ...

49
49
Standard-pion verbaast: "Blijft een van de grootste clubs van België"
Standard-pion verbaast: "Blijft een van de grootste clubs van België"

Standard kon zaterdag opnieuw niet winnen in de Conference League Play-offs. De Rouches hielden het ...

34
34
<strong>Tikkende tijdbom in de ploeg doet Club Brugge beven</strong>
Tikkende tijdbom in de ploeg doet Club Brugge beven

Na de gemiste transfer van Antonio Nusa naar Brentford FC streeft Club Brugge er nog steeds naar om ...

318
318
Horrorscenario voor Tielemans? "Moeten het accepteren"
Horrorscenario voor Tielemans? "Moeten het accepteren"

Wacht er een horrorscenario voor Youri Tielemans? De in vorm zijnde middenvelder van Aston Villa en ...

115
115
Zinderende PO1-dag: 'Geheim wapen Union cruciaal in titelstrijd'
Zinderende PO1-dag: 'Geheim wapen Union cruciaal in titelstrijd'

Stevenen we opnieuw af op een cruciale speeldag in de Jupiler Pro League? Afgelopen week pakte Union ...

201
201
'JPL-eigenaar op radar buitenlandse inlichtingendiensten'
'JPL-eigenaar op radar buitenlandse inlichtingendiensten'

Ligt er een klein drama in het verschiet voor een Belgische club? De Jupiler Pro League was de ...

64
64
Marc Degryse ziet zoon uitpakken met 'stunttransfer'
Marc Degryse ziet zoon uitpakken met 'stunttransfer'

Marc Degryse kende een prachtige carri&egrave;re in Belgi&euml; en het buitenland en is ondertussen ...

323
323
Malinwa deelt prachtige beelden na bolwassing OHL: "De 4-0?"
Malinwa deelt prachtige beelden na bolwassing OHL: "De 4-0?"

Ondanks de dominantie van AA Gent blijven ook de prestaties van KV Mechelen dik ok in deze Europe ...

67
67
<strong>‘Hasi-deal met AA Gent loopt compleet uit de hand’</strong>
‘Hasi-deal met AA Gent loopt compleet uit de hand’

Met een knappe 36 op 57 zorgde Besnik Hasi voor een straffe remonte bij KV Mechelen en zijn ploeg ...

539
539
Peter Maes ziet onheilspellend scenario: "Hoe gek kan het?"
Peter Maes ziet onheilspellend scenario: "Hoe gek kan het?"

We schreven het een paar dagen geleden al: Peter Maes en Willem II stonden op de rand van een modern ...

163
163
Spaanse La Liga opnieuw in shock na zware racisme-rel
Spaanse La Liga opnieuw in shock na zware racisme-rel

Racisme en voetbal blijft in Spanje (helaas) veel te vaak aan mekaar verbonden. Na de vele ...

124
124
Stijnen met Patro van hemel naar hel: "Wat ik verkeerd deed?"
Stijnen met Patro van hemel naar hel: "Wat ik verkeerd deed?"

Zo goed de vorige week eindigde, zo dramatisch waren de laatste zes dagen voor Stijn Stijnen en ...

492
492
Coucke krijgt stevige waarschuwing: "Opgepast daarvoor Marc!"
Coucke krijgt stevige waarschuwing: "Opgepast daarvoor Marc!"

We staan voor weer een razend spannend spektakel in de Champions' Play-offs. Om 16u nemen onder meer ...

330
330
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"

Het is intussen al van 16 maart geleden dat Standard nog eens een wedstrijd gewonnen heeft. Toen ...

167
167