Droomtransfer op de klippen bij Club Brugge

Droomtransfer op de klippen bij Club Brugge

Steven Gerrard is de huidige coach van Al-Ettifaq en hij pleit sterk voor de komst van Jack Hendry. Dat is niet zo verwonderlijk, gezien de 28-jarige verdediger ondanks zijn hachelijke situatie bij Club Brugge in de afgelopen jaren nog steeds een goede reputatie geniet in het Britse voetbal. In het voorbije jaar werd Hendry meermaals gelinkt aan een Engelse transfer, maar die zal er deze zomer dus niet komen. De potentiële samenwerking met Gerrard bij Al-Ettifaq heeft wel het potentieel om deuren te openen voor Hendry op de lange termijn. Als hij onder Gerrard blijft groeien en zich verder ontwikkelt, kan dit zijn kansen vergroten om uiteindelijk terug te keren naar Engeland.

De speelbal van Club Brugge

Jack Hendry werd onder Philippe Clement als onmisbaar beschouwd, maar onder Alfred Schreuder en Carl Hoefkens werd hij verguisd. Scott Parker probeerde hem vervolgens te rehabiliteren en bracht hem vervroegd terug van zijn uitleenbeurt aan Cremonese, maar ook deze rentree verliep niet volgens plan. Aan het einde van vorig seizoen heerste er bijgevolg consensus dat Hendry deze zomer de club moest verlaten, maar toch veranderde de situatie de afgelopen weken plotseling en werd een vertrek niet meer als zo dringend beschouwd. Het lijkt erop dat Hendry bij Club Brugge een kat met negen levens is. Hij is al meerdere keren afgeschreven, maar heeft zich telkens weer teruggevochten.



Jack Hendry staat bekend om zijn vechtersmentaliteit en ijzeren doorzettingsvermogen. De Schot is iemand die niet bij de pakken neerzit en keihard terugslaat na elke tegenslag. Maar de constante onzekere situatie rond Hendry, bovendien een van de weinige natuurlijke leiders in de kleedkamer, heeft natuurlijk een invloed op de spelersgroep. Rudy Cossey, voormalig assistent-coach van Club Brugge onder Ivan Leko, heeft zijn bezorgdheid geuit over de bizarre situatie van Hendry in de afgelopen jaren. In een interview met Krant van West-Vlaanderen benadrukte hij dat dit geen gezonde situatie is voor de speler en de ploeg. Bovendien loopt het contract van Hendry bij de club nog tot medio 2025, wat betekent dat hij nog een lange lijdensweg voor de boeg heeft in Brugge.

Saudi-Arabië brengt de redding

Vorig weekend kreeg Jack Hendry een veelbetekenend signaal van Ronny Deila over zijn speelkansen en toekomst bij Club Brugge. De nieuwe coach gunde de verdediger geen speelminuten in de Brugse Metten tegen AZ Alkmaar. In plaats daarvan koos Deila voor Brandon Mechele en Jorne Spileers als het centrale defensieve duo, terwijl Dedryck Boyata en zelfs de jonge Joel Ordóñez als invallers minuten maakten. Het is duidelijk dat Hendry ook dit seizoen weinig uitzicht zal hebben op een basisplaats in het Jan Breydelstadion, ondanks dat hij niet per se Club Brugge hoeft te verlaten.

Jack Hendry bevindt zich momenteel opnieuw in een uitzichtloze situatie bij Club Brugge, maar de 22-voudige international staat op het punt om verlost te worden door Al-Ettifaq. Fabrizio Romano meldde vorig weekend de Saudische interesse in Hendry, die ondertussen bevestigd wordt door de Belgische pers, en naar verluidt is de deal voor een definitieve transfer bijna rond. De Schotse verdediger wordt verwacht om deze week zijn medische testen af te leggen, waarna hij naar Saudi-Arabië zal afreizen om de laatste details van zijn contract met Al-Ettifaq af te ronden.

Geen Premier League, wel Gerrard

Steven Gerrard is de huidige coach van Al-Ettifaq en hij pleit sterk voor de komst van de 28-jarige verdediger. Dat is niet zo verwonderlijk, gezien Jack Hendry ondanks zijn hachelijke situatie bij Club Brugge in de afgelopen jaren nog steeds een goede reputatie geniet in het Britse voetbal. Zolang hij onder contract stond bij Club Brugge, maakte Hendry altijd deel uit van de Schotse nationale ploeg. Zelfs in het vorige seizoen, toen hij op huurbasis bij Cremonese amper speelminuten kreeg, behield Hendry zijn plek als basisspeler bij het Schotse elftal, tenzij hij geblesseerd was.

Jack Hendry zette vorig seizoen zelfs enkele heel goede prestaties neer bij de Schotse nationale ploeg, die niet onopgemerkt bleef in het Britse voetbal. Tijdens de interlands tegen Oekraïne en Ierland was Hendry bijvoorbeeld outstanding, en dat liet assistent-bondscoach John Carver duidelijk merken in een interview met Daily Record. Carver stelde zelfs dat Hendry een Premier League-ster ‘in the making’ is. “Ik hou echt van Jack”, zei hij. “Ik heb hem aanbevolen bij enkele Premier League-clubs waarvan, zonder in detail te treden, één club hem bijna nam in de vorige zomer.”



John Carver omschreef Jack Hendry als een snelle en technische centrale verdediger, wat kwaliteiten zijn die zeer gewaardeerd worden als verdediger in de Premier League. “Clubs zullen hem ongetwijfeld volgen. Iedereen wil een centrale verdediger met snelheid. Ik hoop dat hij snel terug in het Verenigd Koninkrijk speelt”, aldus Carver. Hendry is niet enkel en alleen door zijn interlandcarrière bij Schotland bekend geworden in het Verenigd Koninkrijk, de verdediger maakte ook indruk door zijn sterke prestaties in de Champions League bij Club Brugge.

Via Gerrard terug naar Engeland?

Twee jaar geleden was Jack Hendry een grote uitblinker die het sterrenensemble van Paris Saint-Germain op een gelijkspel wist te houden. Daily Mail pakte toen uit met de titel: “Maak kennis met de Schot die Messi, Neymar en Mbappé het zwijgen oplegde. Je mag hem snel in de Premier League verwachten.” Ook in de wedstrijd tegen RB Leipzig daarna, speelde Hendry volgens Marc Degryse bijna de perfecte match. Zijn uitstekende prestaties in dergelijke topwedstrijden versterkten het idee dat hij voorbestemd was om ooit terug te keren naar de Premier League, waar hij eerder in zijn carrière al bij Wigan Athletic onder contract stond, maar niet kon doorbreken. En hij heeft daadwerkelijk het specifieke profiel om in Engeland te slagen.



Zo werd Jack Hendry in het verleden gescout door Manchester City voor de rol van John Stones. Als achttienjarige gebeurde dat trouwens eveneens al bij Everton, en ook toen was dat als een alternatief voor Stones. Verschillende Engelse clubs hebben in het voorbije jaar interesse getoond in Hendry. Vorig jaar toonde Burnley al belangstelling om hem terug te halen naar Engeland. Dit jaar hebben Sheffield United, Fulham, Nottingham Forest en Crystal Palace hem op hun verlanglijstje genoteerd. Hoewel de terugkeer naar Engeland niet meteen zal plaatsvinden, heeft de samenwerking met Steven Gerrard bij Al-Ettifaq het potentieel om deuren te openen voor Hendry op de lange termijn. Als hij onder Gerrard blijft groeien en zich verder ontwikkelt, kan dit zijn kansen vergroten om uiteindelijk terug te keren naar de Premier League.

POLL: Hendry kan mee in de Premier League

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Vanaken geeft oorzaak voor belabberd optreden Anderlecht
Vanaken geeft oorzaak voor belabberd optreden Anderlecht

Daags na de reguliere competitie leek Club Brugge nog dood en begraven. Maar met nog ...

81
81
4 op 10: kranten sabelen RSCA'er  neer na totaal titelfiasco
4 op 10: kranten sabelen RSCA'er neer na totaal titelfiasco

RSC Anderlecht droomde ervan om zondagavond kampioen te spelen op eigen veld tegen Club Brugge. Maar ...

129
129
Martens mag ook volgend seizoen coach van AZ blijven
Martens mag ook volgend seizoen coach van AZ blijven

In de Eredivisie werd er zondagnamiddag een punt gezet achter de reguliere competitie. Voor AZ ...

29
29
Kortrijk nog niet gered: "Hopelijk krijgen we geen spijt"
Kortrijk nog niet gered: "Hopelijk krijgen we geen spijt"

Zondagavond heeft KV Kortrijk nog een grote stap richting het behoud gezet. De Kerels wisten in de ...

100
100
Riemer benoemt hét probleem bij Anderlecht tegen Club
Riemer benoemt hét probleem bij Anderlecht tegen Club

Anderlecht zag zijn titeldroom zondag meer dan waarschijnlijk in rook opgaan. Door de zege van Union ...

472
472
Lukaku neemt (wellicht) afscheid van Roma met heldenrol
Lukaku neemt (wellicht) afscheid van Roma met heldenrol

Romelu Lukaku heeft zondag wellicht zijn laatste wedstrijd voor AS Roma gespeeld. De Rode Duivel nam ...

228
228
Laatste keer in Lotto Park? Debast zwaait fans in tranen uit
Laatste keer in Lotto Park? Debast zwaait fans in tranen uit

De voorbije dagen droomden ze bij Anderlecht van een titelfeest deze zondagavond. Heel Paars-Wit ...

159
159
Club kan titel ruiken: "Maar we hebben nog niks"
Club kan titel ruiken: "Maar we hebben nog niks"

Niemand die het anderhalve maand geleden voor mogelijk had gehouden, maar de kans lijkt zeer groot ...

359
359
Vierklapper ex-Buffalo bezorgt concurrent Courtois nachtmerrie
Vierklapper ex-Buffalo bezorgt concurrent Courtois nachtmerrie

De voorbije weken scoorde Thibaut Courtois al goede punten met het oog op een eventuele basisplaats ...

118
118
Anderlecht in zak en as: "Op zo'n manier komt extra hard aan"
Anderlecht in zak en as: "Op zo'n manier komt extra hard aan"

Toen ze bij Anderlecht zondagochtend uit hun bed rolden, droomden ze nog van een titelfeestje in het ...

779
779
Kerels ruiken aan miraculeuze redding na Lommels waterballet
Kerels ruiken aan miraculeuze redding na Lommels waterballet

Het leek lange tijd een utopie maar Alexandersson staat met KV Kortrijk nu echt dicht bij een ...

253
253
Bij deze scenario's wordt Club, Union of Anderlecht kampioen
Bij deze scenario's wordt Club, Union of Anderlecht kampioen

De titelstrijd in de Jupiler Pro League kreeg zondag alweer een zinderende wending. Eerst zorgde ...

445
445
Grote schuldige na Anderlecht-drama: "Bol het af man!"
Grote schuldige na Anderlecht-drama: "Bol het af man!"

RSC Anderlecht had gehoopt om zich zondagavond tot landskampioen te kunnen kronen. Maar wat een ...

2515
2515
Hayen verliest controle: schorsing in titelmatch Club
Hayen verliest controle: schorsing in titelmatch Club

Club Brugge heeft de titelstrijd in de Jupiler Pro League naar zich toe getrokken. Door de zege op ...

863
863
Club mept slap Anderlecht KO en koestert titeldroom
Club mept slap Anderlecht KO en koestert titeldroom

Het woord 'remontada' is nu echt van toepassing op het parcours van Club Brugge. Blauw-Zwart begon ...

626
626