Onenigheid over miljoenendeal splijt Anderlecht

Onenigheid over miljoenendeal splijt Anderlecht

Volgens Het Laatste Nieuws zal Moussa Ndiaye alle kansen krijgen om zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen te bewijzen als linksachter bij Anderlecht. Daarnaast wordt de teruggekeerde huurling Bogdan Mykaylichenko mogelijk (tijdelijk) opgevist voor de zomerstage in Villach. Desondanks blijft Anderlecht volgens La Dernière Heure actief op de transfermarkt op zoek naar interessante linksachters. Eerder werd Dejuan Jones van New England Revolution genoemd als een mogelijke versterking, terwijl Omar Campos nu als het nieuwste doelwit wordt beschouwd voor de Brusselaars. De Mexicaan zou naar verluidt een prijskaartje van 3 miljoen euro hebben. Bovendien werd Campos onlangs door CIES gerekend tot de vijf beste linksbacks jonger dan 21 jaar ter wereld, waarbij zijn speelstijl veel overeenkomsten vertoont met die van Marcelo.

Fredberg houdt woord

Tot donderdag waren Anderlecht en KV Kortrijk de enige clubs in de Jupiler Pro League die nog geen enkele inkomende transfer hadden weten te realiseren tijdens de zomermercato. Volgens Het Laatste Nieuws begon de afwezigheid van cruciale versterkingen begrijpelijkerwijs zenuwachtigheid te veroorzaken bij de achterban. Jesper Fredberg bleef te midden van deze situatie kalm en stelde de supporters gerust: “We zullen versterkingen halen en we zullen klaar zijn voor de start van de competitie. Anderlecht zal klaar zijn: dat lijdt geen twijfel. Als de competitie begint, zullen er nieuwe jongens meedraaien. Ik beloof dat er aanwinsten zullen komen.”



Jesper Fredberg heeft woord gehouden, want de afgelopen dagen heeft Anderlecht twee inkomende transfers gerealiseerd. Zowel Kasper Dolberg (OGC Nice) als Louis Patris (Oud-Heverlee Leuven) werden definitief vastgelegd. Knap gedaan van de CEO Sports, die echter nog veel werk te doen heeft op de transfermarkt en moeilijke beslissingen moet nemen met betrekking tot het transferbeleid. Op dit moment is het bijvoorbeeld nog erg onzeker wat er zal gebeuren op de linksachter positie. Het versterken van deze positie was maandenlang een prioriteit, maar er is momenteel heel erg weinig duidelijkheid over.

Onduidelijkheid over linksachter

De bezetting op de linksachter is flinterdun en niet voldoende kwalitatief bezet. Afgelopen seizoen was Moussa Ndiaye de enige echte linksachter in de selectie van Sporting, Hannes Delcroix is beter als centrale verdediger, en er zijn al grote twijfels over Killian Sardella sinds zijn debuut voor Anderlecht in 2019. Bovendien is Sardella van nature geen linksachter. Een extra concurrent voor N’Diaye, die goed past in de 4-3-3 veldbezetting van Brian Riemer, is dus zeker welkom. De 20-jarige Senegalees is in volle ontwikkeling en het is dan ook geen toeval dat Anderlecht in januari al op het punt stond om Harry Toffolo, de linksback van Nottingham Forest, aan te trekken.



“Om van een echt succesvolle mercato te kunnen spreken had die linksback er moeten staan”, verwees Jesper Fredberg begin februari naar de gemiste transfer van Harry Toffolo. Desondanks meldt Het Laatste Nieuws dat Moussa Ndiaye in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen alle kansen zal krijgen op de linksachter. Bovendien wordt de teruggekeerde huurling Bogdan Mykaylichenko (tijdelijk?) opgevist voor de zomerstage in Villach. Niettemin blijft Anderlecht volgens La Dernière Heure actief op de transfermarkt op zoek naar interessante linksachters. Dejuan Jones (New England Revolution) werd eerder genoemd als potentiële aanwinst, terwijl Omar Campos nu het nieuwste doelwit is voor de Brusselaars.

Vijfde beste U21 back ter wereld

Omar Campos zou zonder twijfel goed passen in de visie van Brian Riemer. De 20-jarige van Santos Laguna beschikt over uitstekende fysieke en aanvallende kwaliteiten, waardoor hij een ideale optie is als linksback in de vooropgestelde 4-3-3 formatie. Campos heeft van nature een instinct om aanvallende impulsen te geven, aangezien hij oorspronkelijk is opgeleid als linkerflankaanvaller. Zijn speelstijl vertoont ook overeenkomsten met die van Marcelo, de voormalige Real Madrid-speler en Braziliaans international, die eveneens bekend stond om zijn aanvallende ingesteldheid als linksback. Met deze eigenschappen kan Campos een waardevolle toevoeging zijn aan de ploeg van Anderlecht. Omar Campos heeft onlangs erkenning gekregen van het CIES Football Observatory, dat hem heeft opgenomen in de lijst van de grootste jonge voetbaltalenten ter wereld. CIES publiceerde eind december een internationaal rapport waarin meer dan 26.500 spelers werden geanalyseerd. Het vermaarde onderzoeksbureau kwam zo, per positie en per profiel, tot de grootste talenten jonger dan 21 jaar ter wereld. Campos behaalde een indrukwekkende vijfde plaats in de categorie van linksbacks, slechts enkele posities achter de nummer één, Nuno Mendes van Paris Saint-Germain. Op slechts 20-jarige leeftijd is Campos tevens de derde meest waardevolle speler in de Mexicaanse competitie volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt.com.

3 miljoen euro

Omar Campos koestert de grote droom om ooit in Europa te kunnen voetballen en daarmee in de voetsporen te treden van zijn landgenoot en mede-linksback Gerardo Arteaga (KRC Genk). Anderlecht zal echter bereid moeten zijn om een bedrag van 3 miljoen euro te betalen om Omar Campos van Santos Laguna naar het Lotto Park te halen, aangezien dat het bedrag is dat in zijn contract is vastgelegd voor buitenlandse clubs. Er zijn echter sterke concurrenten in de race om Omar Campos' handtekening, met name Club América, Galatasaray en vooral Lazio. Volgens Corriere dello Sport ziet Lazio hem als een kwalitatieve en goedkope optie om naar Rome te halen. De interesse in Campos wordt gezien als een mogelijke vervanging voor de vacante positie van Stefan Radu, aangezien de Roemeen zijn laatste seizoen bij Lazio heeft gespeeld en op 36-jarige leeftijd afscheid heeft genomen als de speler met de meeste wedstrijden ooit in de clubgeschiedenis.

POLL: Anderlecht moet Campos halen als nieuwe linksback

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Verhaeghe koopt Mannaert volledig uit bij Club Brugge
Verhaeghe koopt Mannaert volledig uit bij Club Brugge

Eerder dit seizoen geraakte bekend dat Vincent Mannaert stopt als CEO bij Club Brugge. Als ...

78
78
Tedesco laat zich uit over Milan-geruchten
Tedesco laat zich uit over Milan-geruchten

De Rode Duivels zijn momenteel nog allemaal actief bij hun clubs, waar ze de laatste fase van het ...

9
9
Verbluft Lionel Messi met spectaculaire carrièrezet?
Verbluft Lionel Messi met spectaculaire carrièrezet?

De ondertussen 36-jarige Lionel Messi geniet zichtbaar nog steeds van het voetbal, net zoals ...

77
77
'Slot begint met mokerslag: sterrenduo trekt Liverpool-deur dicht'
'Slot begint met mokerslag: sterrenduo trekt Liverpool-deur dicht'

Liverpool moet afhaken in de titelrace in de Premier League. De Reds dreigen zo zonder prijs ...

47
47
'Antwerp beeft: Van Bommel plots in polepositie bij topclub'
'Antwerp beeft: Van Bommel plots in polepositie bij topclub'

Royal Antwerp FC beleeft tegenvallende play-offs. De Great Old is laatste en dreigt zo het kneusje ...

56
56
Nainggolan schenkt klare wijn: "Dáár ligt mijn toekomst"
Nainggolan schenkt klare wijn: "Dáár ligt mijn toekomst"

Radja Nainggolan verbaasde vriend en vijand door in november vorig jaar aan de slag te gaan bij het ...

48
48
Franky Van der Elst krijgt prachtig eerbetoon: "Sluwe vos!"
Franky Van der Elst krijgt prachtig eerbetoon: "Sluwe vos!"

Na zijn carrière als voetballer kende Franky Van der Elst nog een mooie loopbaan als trainer. ...

83
83
El Khannouss doet boekje open over transfer: "Pijnlijk verhaal"
El Khannouss doet boekje open over transfer: "Pijnlijk verhaal"

KRC Genk en Bilal El Khannouss werden het afgelopen weekend helemaal uit de titelstrijd gekegeld ...

132
132
'Man City dumpt Bernardo Silva en strikt knalaanwinst'
'Man City dumpt Bernardo Silva en strikt knalaanwinst'

Manchester City ligt nog steeds in polepositie om de Premier League te winnen. De Citizens zijn ...

111
111
Problemen voor Courtois? "Hij zal helemaal fit moeten zijn"
Problemen voor Courtois? "Hij zal helemaal fit moeten zijn"

Real Madrid moet dinsdagavond aan de bak in de Champions League. De Koninklijke gaat in de halve ...

34
34
'Everton vervangt Onana door ex-goudhaantje Genk'
'Everton vervangt Onana door ex-goudhaantje Genk'

Everton en Amadou Onana mogen ook volgend seizoen aantreden in de Premier League. Maar speelt ...

64
64
'AC Milan pakt uit met Bundesliga-sensatie'
'AC Milan pakt uit met Bundesliga-sensatie'

AC Milan lijkt aan het einde van een hoofdstuk te staan. Stefano Pioli neemt na dit seizoen afscheid ...

33
33
'Union zet zinnen op smaakmaker Beerschot'
'Union zet zinnen op smaakmaker Beerschot'

Beerschot mag volgend seizoen opnieuw aantreden in de Jupiler Pro League. De Ratten dreigen wel een ...

139
139
Bakayoko duidelijk: "Híj is de leider bij de Rode Duivels"
Bakayoko duidelijk: "Híj is de leider bij de Rode Duivels"

Johan Bakayoko is dit jaar een van de grote smaakmakers bij PSV. De Eindhovenaren staan op de rand ...

117
117
TRANSFERUURTJE: 'Club shopt in Zuid-Amerika, schoktransfer De Bruyne'
TRANSFERUURTJE: 'Club shopt in Zuid-Amerika, schoktransfer De Bruyne'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

454
454