Ultieme krachttoer Anderlecht: last call voor Dolberg

Ultieme krachttoer Anderlecht: last call voor Dolberg

De Deense connectie van RSC Anderlecht, Jesper Fredberg, Mikkel Hemmersam en Brian Riemer, dromen van de komst van Kasper Dolberg. Tot nu toe heeft de carrière van de spits meer tegenslagen gekend dan hoogtepunten, en op 25-jarige leeftijd staat hij voor een cruciale periode waarin hij zichzelf opnieuw moet bewijzen. Dolberg komt het beste tot zijn recht in een veilige omgeving, waar hij veel steun en vertrouwen voelt, terwijl de aanvaller in deze cruciale fase van zijn carrière ook behoefte heeft aan een club die hard in hem gelooft. Anderlecht wil Dolberg deze unieke opportuniteit bieden om zijn carrière nieuw leven in te blazen, wat wellicht een van zijn laatste kansen kan zijn. Dolberg zal dan wel bereid moeten zijn om grote concessies te doen op het gebied van zijn salaris.

Anderlecht droomt van hoogbegaafd supertalent

Anderlecht is actief op zoek naar een nieuwe aanvalsleider vanwege de onzekere toekomst van Islam Slimani, en ze zijn bereid om aanzienlijk geld te investeren voor de juiste speler. Sporting wil naar hun normen erg ver gaan voor hun nieuwe spits. Jesper Fredberg heeft 7 miljoen euro (met variabelen, voor 70% van de transferrechten) geboden aan Boca Juniors voor Luis Vazquez. Daarnaast vindt Anderlecht de vraagprijs van OGC Nice voor Kasper Dolberg, tussen 5 en 7 miljoen euro voor de 25-jarige speler, redelijk en haalbaar. De piste-Dolberg is heel interessant voor Anderlecht en wordt zeer serieus genomen. Le Soir meldt dat Fredberg en Brian Riemer er zelfs van dromen om hun landgenoot binnenkort te mogen verwelkomen in het Lotto Park.



Tijdens zijn debuutseizoen als basisspeler in 2016/17 brak de Deense spits Kasper Dolberg volledig door bij Ajax toen hij slechts 18 jaar oud was. Hij won de Marco van Basten Award als Talent van het Jaar van de club, evenals de Johan Cruijff Award als Talent van het Jaar in de Eredivisie. Ondanks een aanbod van 50 miljoen euro van AS Monaco, besloot Ajax hem niet te verkopen. Ook Manchester City en Real Madrid hadden hem in die tijd nadrukkelijk gescout. Vanwege zijn uiterlijk werd Dolberg vergeleken met Wim Kieft, en op technisch vlak werden er parallellen getrokken met Marco van Basten of Dennis Bergkamp. Het hoogbegaafde supertalent werd door Marca omschreven als 'de nieuwe Ibrahimovic', terwijl Willem van Hanegem, die niet snel onder de indruk is van iets of iemand, overtuigd was van een gouden toekomst voor Dolberg.

‘Luiberg’ één van de slechtste spelers in Europa dit seizoen

Na het seizoen 2016/17 ging het helaas bergafwaarts voor Kasper Dolberg bij Ajax. De jonge ster werd regelmatig geteisterd door blessures en verloor zijn basisplaats aan eerst Klaas-Jan Huntelaar en later ook Dusan Tadic. Dolberg slaagde er nooit meer in om zijn beste vorm terug te vinden bij Ajax, en de kritiek op zijn prestaties nam steeds meer toe. Aad de Mos haalde hard uit op Ziggo Sport en zei: “Ajax heeft zich ontwikkeld in het verlies van balbezit, met dat gejaag. En als ik hem zie, dan vind ik hem geen Dolberg maar Luiberg.” Sjoerd Moussou schreef destijds in Tubantia: “Het schitterende is er inmiddels wel een beetje af. Misschien is Dolberg te zacht en te laconiek voor het topvoetbal, zoals het al vaker klonk in Amsterdam.”



Na zijn vertrek bij Ajax in het seizoen 2019/20 maakte Kasper Dolberg de overstap naar OGC Nice, waar hij aanvankelijk succesvol was. Hij werd meteen clubtopscorer en verkozen tot Speler van het Jaar door de fans. Helaas kon de Deense spits daarna niet constant presteren, en ook zijn recente uitleenperiodes bij Sevilla FC en TSG Hoffenheim waren teleurstellend. In maart werd Dolberg zelfs genomineerd als een van de slechtste spelers van het afgelopen jaar in een peiling georganiseerd door Marca, met Eden Hazard als de duidelijke ‘winnaar’ van die enquête. Als gevolg hiervan is Nice hem liever kwijt dan rijk en zijn ze bereid aanzienlijk verlies te nemen bij een verkoop. Dolberg heeft vier jaar geleden nog meer dan 20 miljoen euro gekost.

Last call voor Dolberg

Tot nu toe heeft de carrière van Kasper Dolberg meer tegenslagen gekend dan hoogtepunten, en op 25-jarige leeftijd staat hij voor een cruciale periode waarin hij zichzelf opnieuw moet bewijzen. Het wordt van groot belang dat hij bij zijn volgende club weer in vorm raakt en sterke prestaties levert, zodat hij het stigma van ‘one hit wonder’ kan doorbreken. Mad Junker, voetbalexpert bij TV 2 SPORT, benadrukt dat er veel op het spel staat voor Dolberg. “Het is bijna zijn laatste kans om nog als een topspits te worden beschouwd. Telkens wanneer hij een minder seizoen heeft, daalt zijn waarde. Er begint een patroon zichtbaar te worden.” Kenneth Perez suggereerde in het Algemeen Dagblad dat de introverte Dolberg het beste gedijt onder een trainer die hem goed kent.



“Hij is een jongen die je een beetje moet begrijpen, hij lijkt volgens mij baat te hebben bij wat extra aandacht. Soms vraag je je af, als je hem ziet rondlopen: 'Hey man, vind je het allemaal nog wel leuk?'” Simon Kjaer, zijn teamgenoot bij het Deense nationale elftal, stelt dat Kasper Dolberg het beste tot zijn recht komt in een veilige omgeving, terwijl ook Dolberg zelf behoefte heeft aan een club die hard in hem gelooft. Anderlecht zou ongetwijfeld een veilige en vertrouwde omgeving kunnen bieden aan Dolberg, waar hij veel geloof en steun zou krijgen van de Deense connectie binnen de club, bestaande uit Jesper Fredberg, Mikkel Hemmersam en Brian Riemer. Ze beschouwen hem alvast als een droomtransfer voor Anderlecht.

Anderlecht: droomomgeving voor Dolberg

Anderlecht wil Kasper Dolberg de unieke kans bieden om zijn carrière nieuw leven in te blazen, wat wellicht een van zijn laatste kansen kan zijn. Het belangrijkste struikelblok in de deal is echter het hoge salaris van Dolberg, dat naar verluidt 250 duizend euro per maand bedraagt - een loon dat onhaalbaar is voor Anderlecht. De Deense connectie zal dus het verschil moeten maken om een oplossing te vinden in deze gecompliceerde zaak, terwijl Dolberg ook bereid zal moeten zijn om concessies te doen op het gebied van zijn salaris. In ruil daarvoor krijgt de spits wel een ideale omgeving om zichzelf opnieuw uit te vinden en kan hij rekenen op het vertrouwen van zijn talrijke landgenoten die sterk geloven in zijn talenten en kwaliteiten. Dit is tevens het grote voordeel dat Anderlecht heeft ten opzichte van de concurrentie van clubs zoals PSV Eindhoven en clubs uit de Championship en Duitsland in de jacht op Dolberg.

POLL: Dolberg zou ontploffen bij Anderlecht

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Club virtueel leider! Zware blunder leidt instorting Genk in
Club virtueel leider! Zware blunder leidt instorting Genk in

In afwachting van het resultaat in Cercle Brugge-Anderlecht, is het Club Brugge dat de koppositie ...

82
82
Verrassing bij Cercle, vervangers Schmeichel en Dreyer bekend
Verrassing bij Cercle, vervangers Schmeichel en Dreyer bekend

RSC Anderlecht rondde de heenronde van de Champions' Play-Offs af als leider, maar is nog lang niet ...

126
126
'Slot legt meteen transfereis op tafel bij Liverpool'
'Slot legt meteen transfereis op tafel bij Liverpool'

Liverpool FC lijkt zijn nieuwe trainer beet te hebben. Verschillende bronnen maken immers gewag van ...

37
37
'Anderlecht hakt knoop door over Schmeichel en Dreyer'
'Anderlecht hakt knoop door over Schmeichel en Dreyer'

De Champions' Play-Offs zijn exact halfweg en het is RSC Anderlecht dat momenteel aan de leiding ...

122
122
Genk geeft Club gigantisch cadeau: "Kampioenengeluk"
Genk geeft Club gigantisch cadeau: "Kampioenengeluk"

Club Brugge maakte afgelopen woensdag op eigen veld brandhout van KRC Genk en haalde het ...

226
226
AA Gent komt goed weg: "Ik stond te zwemmen"
AA Gent komt goed weg: "Ik stond te zwemmen"

AA Gent behoudt ook na zes speeldagen de controle over de Europe Play-Offs. Maar zaterdag kwamen de ...

42
42
Antwerp stort in: "Dan speelden ze misschien wél voor de titel"
Antwerp stort in: "Dan speelden ze misschien wél voor de titel"

Antwerp FC wil op 9 mei beslag leggen op zijn tweede bekerwinst op evenveel seizoenen tijd. Maar dan ...

184
184
'Barça slaat toe: mondeling akkoord met eerste zomeraanwinst'
'Barça slaat toe: mondeling akkoord met eerste zomeraanwinst'

Bij FC Barcelona draaien de voorbereidingen op volgend seizoen inmiddels op volle toeren. Zo raakte ...

40
40
'Anderlecht wil zomertransfer aan absolute spotprijs'
'Anderlecht wil zomertransfer aan absolute spotprijs'

RSC Anderlecht gaat zondagnamiddag op bezoek bij Cercle Brugge, opnieuw een sleutelwedstrijd binnen ...

366
366
Hayen wisselt drie keer, Genk heeft sterkhouder terug
Hayen wisselt drie keer, Genk heeft sterkhouder terug

Club Brugge maakte afgelopen woensdag flink indruk door met zware 4-0-cijfers van KRC Genk te ...

400
400
TU: 'Anderlecht wil JPL-smaakmaker, miljoenendeal Saelemaekers'
TU: 'Anderlecht wil JPL-smaakmaker, miljoenendeal Saelemaekers'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

282
282
'Zirkzee maakt toptransfer naar verrassende grootmacht'
'Zirkzee maakt toptransfer naar verrassende grootmacht'

Internazionale mag zich na winst in de Milanese derby opnieuw kampioen van Italië noemen. De ...

105
105
'Anderlecht slikt dubbele opdoffer voor Cercle Brugge'
'Anderlecht slikt dubbele opdoffer voor Cercle Brugge'

RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij Cercle Brugge. Paars-Wit gaat in Jan Breydel op zoek naar ...

527
527
Maakt Defour spraakmakende comeback bij Sporting Hasselt?
Maakt Defour spraakmakende comeback bij Sporting Hasselt?

Steven Defour is ondertussen al een jaar of drie gestopt als speler bij KV Mechelen, eind vorig jaar ...

145
145
KV Mechelen-pion maakt indruk: "Neemt ons mee op sleeptouw"
KV Mechelen-pion maakt indruk: "Neemt ons mee op sleeptouw"

KV Mechelen nam zaterdag vlot de maat van OH Leuven. De Maneblussers haalden het thuis met 3-0. ...

70
70