Clement legt uit waarom hij geen trainer van Club Brugge werd

Clement legt uit waarom hij geen trainer van Club Brugge werd
11 September 2017 21:01
© PhotoNews

Philippe Clement leek een tijdlang de gedoodverfde opvolger van Michel Preud'homme bij Club Brugge, maar uiteindelijk ging Club voor Ivan Leko en werd de gewezen assistent hoofdtrainer bij Waasland-Beveren. Hij legt uit hoe dat tot stand gekomen is.

"Daar is op een bepaald moment over gesproken geweest, dat ik één van de kandidaten was. Dat was in februari van vorig seizoen. Voor het einde van het seizoen hebben we dan opnieuw gesproken omdat het verhaal van Waasland-Beveren gekomen is", vertelt Clement in VISTA!.

"Dan heb ik Bart en Vincent ook ingelicht dat ik niet meer wilde wachten tot na het seizoen, omdat ik twee jaar geleden de kans bij Kortrijk al liet voorbij gaan en er vorig seizoen ook een aantal kansen waren. Ik ben er 200 procent van overtuigd dat ik het had gekund, maar ik begrijp hun keuze ook."

"Uiteindelijk is er beslist geweest om voor een ervaren coach te gaan. Dat was op dat moment, twee weken voor het einde van de competitie, de bedoeling." Uiteindelijk werd het Leko. "Bart en Vincent hebben mij gevraagd om nog eens langs te komen, om een mooi afscheidscadeau te geven. Dan hebben ze mij heel het verhaal verteld, hoe alles gegaan is. Ik heb daar dus helemaal geen slecht gevoel aan overgehouden."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's

Meer over