AA Gent veegt nul weg maar laat eerste zege wel liggen

AA Gent veegt nul weg maar laat eerste zege wel liggen
12 Augustus 2017 19:48
© PhotoNews

AA Gent heeft op de derde speeldag zijn eerste punt van het seizoen gepakt. Het leek op het veld van KV Mechelen lange tijd op weg naar de zege, maar Tim Matthys deed zijn ex-ploeg nog de das om. KV Mechelen speelde nu al drie keer gelijk.

Het was van moeten bij AA Gent en de Buffalo's namen van bij de aftrap het initiatief, evenwel zonder grote kansen te creëren. Maar bij de eerste grote mogelijkheid was het meteen wel raak: na slecht ingooien van Rherras kon Coulibaly de openingstreffer aan Kalu voorschotelen. 0-1, en daar putte Gent duidelijk vertrouwen uit.

In het begin van de tweede helft kwam Mechelen wel opzetten, maar Gent overleefde onder meer doordat een heerlijke omhaal van Croizet nog afgeblokt werd. Maar AA Gent bleef ook voetballen en had pech toen een schot van Kubo de paal trof. De Buffalo's leken hun voorsprong vast te gaan houden, tot in de slotfase een vrije trap voor de voeten van Matthys belandde. De ex-speler van Gent velde zijn voormalige werkgever met een strak schot. Hij had het zelfs nog erger kunnen maken, maar liet enkele minuten later nog een kans op 2-1 liggen. Desondanks zullen ze in Gent wellicht ontgoocheld zijn, ook al is de nul eindelijk van het bord.

Scoreverloop:
0-1 (33') Samuel Kalu
1-1 (86') Tim Matthys

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's

Meer over