Anderlecht dit seizoen: de 5 topmatchen en de 5 wanprestaties

Anderlecht dit seizoen: de 5 topmatchen en de 5 wanprestaties
19 Mei 2017 18:56
© PhotoNews

RSC Anderlecht kende een moeilijk begin van het seizoen. René Weiler moest tal van spelers (laat) inpassen en daardoor ging het aanvankelijk zeer moeizaam. Wij zetten de 5 beste wedstrijden en de 5 slechtste wedstrijden van Anderlecht op een rij.

DE 5 TOPPRESTATIES

Anderlecht-Moeskroen 7-0
Die partij volgde op de wanprestatie op het veld van Zulte Waregem. Anderlecht overklaste een weliswaar zeer zwak Moeskroen, maar het bleef nadien 13 competitiewedstrijden ongeslagen.

Anderlecht-APOEL 1-0
Anderlecht speelde het eerste half uur wervelend voetbal en had gerust 4-0 kunnen voorstaan, maar scoren lukte maar niet. Het won uiteindelijk slechts met 1-0, maar in het eerste half uur speelde RSCA zeer dominant en creatief voetbal.

Anderlecht-Zenit Sint-Petersburg 2-0
De Brusselaars gaven amper kansen weg en 'Mister Europe' Frank Acheampong was de man van de match. Hij liet Branislav Ivanovic alle hoeken van het veld zien en zorgde met twee doelpunten voor een historische Europese avond.

Manchester United-Anderlecht 2-1 n.v.
Anderlecht speelde een voortreffelijke partij en droomde 106 minuten van een Europese halve finale. Marcus Rashford scoorde de winnende treffer in de verlengingen. Achteraf kreeg RSCA bijzonder veel lof in Engeland.

Anderlecht-Club Brugge 2-0
RSCA overklaste zijn grote rivaal uit Brugge en voor de rust was de partij al gespeeld. Deze keer was Anderlecht niet efficiënt, of anders had Club een 6-0 of 7-0-nederlaag kunnen incasseren.

DE 5 WANPRESTATIES

Anderlecht-Rostov 0-2
In Rusland leek RSCA de zaakjes goed geregeld te hebben met een 2-2-gelijkspel. In Brussel speelde Anderlecht zeer zwak en verloor het terecht met 0-2. Weg Champions League.

Anderlecht-AA Gent 2-2
Zelden werden Anderlecht in eigen huis zo overklast als die namiddag tegen AA Gent. De Buffalo's speelden RSCA van de mat en misten tal van kansen. Paars-Wit was echter zeer efficiënt en pakte een onverdiend punt: 2-2.

Waasland-Beveren-Anderlecht 2-1
De Brusselaars speelden bijna 90 minuten met een man meer na vroeg rood en Lukasz Teodorczyk scoorde al snel de 0-1. Wat nadien volgde, was ontluisterend. Waasland-Beveren won, met een man minder, oververdiend met 2-1.

Zulte Waregem-Anderlecht 3-2
De eerste helft verliep nog oké voor Anderlecht, maar René Weiler wisselde nadien vreemd. In de tweede helft werd RSCA helemaal weggespeeld en verloor het met 3-2. Het was wel het begin van de wederopstanding van RSCA, want nadien verloor het maanden niet meer.

Anderlecht-AA Gent 0-0
Ongetwijfeld één van de saaiste toppers van de afgelopen jaren. De twee trainers waren akkoord en Hein Vanhaezebrouck sprak van wandelvoetbal. Een wedstrijd waarin zo goed als niets gebeurde. Eén langgerekte geeuw.

Claudio Reulens

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's