Teodorczyk herrijst uit de doden en bezorgt Anderlecht de titel

Teodorczyk herrijst uit de doden en bezorgt Anderlecht de titel
18 Mei 2017 22:22
© PhotoNews

Weiler heeft het geflikt, in zijn eerste seizoen bij Anderlecht is hij kampioen geworden na een verdiende zege op het veld van Charleroi. Vooral de wederopstanding van Teodorczyk was opmerkelijk, de Pool scoorde zowaar twee keer en staat op uit 'de doden'.

Anderlecht kreeg vandaag een tweede 'matchpunt' op het veld van Charleroi. Een zege zou sowieso de titel betekenen, een nederlaag of een gelijkspel kon zelfs voldoende zijn mits falen van Club Brugge. Coach Weiler koos diep in de spits opnieuw voor topschutter(op de dool) Teodorczyk. Bij Charleroi zat Harbaoui verrassend op de bank, Bedia nam zijn plaats in.

Anderlecht start sterk maar komt nadien in de problemen

Paars-Wit begon dominant in het Stade du Pays de Charleroi met een paar kleine kansen voor Tielemans en Teodorczyk, Penneteau moest echter nooit echt ingrijpen. Halfweg de eerste helft was het zowaar Charleroi dat verrassend op voorsprong kwam toen Bedia plots de vrije ruimte kreeg om Boeckx te omspelen en de 1-0 in een leeg doel legde. Plots kreeg de thuisploeg meer vertrouwen en slaagden de manschappen van Weiler er niet meer in om hun wil op te leggen. Halfweg lag Anderlecht nog op titelkoers door de achterstand van Club, maar moest het toch vol aan de bak.


Charleroi komt tegen de gang van het spel in op voorsprong.

Poolse revival helpt Anderlecht aan de titel

Het eerste wapenfeit na de pauze was een afzwaaier van Adrien Trebel, Anderlecht slaagde er maar niet in om echt een uitgespeelde kans af te dwingen. Op het uur was het dan toch raak voor de bezoekers toen topschutter Teodorczyk eindelijk terug de netten vond met een harde knal die nog door Penneteau werd aangeraakt: 1-1 en plots klaarde de hemel op voor Paars-Wit. Anderlecht ging nu voluit voor de zege maar werd ei zo na weer op achterstand geplaatst toen Bedia de bal voor een lege goal nog naast legde. De spanning was voelbaar in het stadion, aangezien Club ook op gelijke hoogte stond bij Oostende, maar Teodorczyk verloste Anderlecht door op een kleine tien minuten van het einde de 1-2 aan te tekenen. De 'revival' van de Pool bezorgde Anderlecht uiteindelijk de titel na een beklijvende wedstrijd. In het slot maakte Bruno het feest nog compleet door de 1-3 te scoren.

Scoreverloop:

1-0 (27') Bedia
1-1 (58') Teodorczyk
1-2 (81') Teodorczyk
1-3 (87') Bruno

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Sporting du Pays de Charleroi
1
3
RSC Anderlecht
Beoordeel de spelers
 • Clinton Mukoni Mata Pedro Lourenço
  6.0
 • Francis N'Ganga
  6.0
 • Steeven Willems
  5.0
 • 14 stemmen
 • Frank Boeckx
  6.0
 • 15 stemmen

Meer foto's