Club zet oorlog in met frontale aanval: "Hij is de schaamte voorbij"

Club zet oorlog in met frontale aanval:
21 April 2017 06:12
© PhotoNews

Club Brugge komt vrijdagmiddag te weten of Michel Preud'homme zondag op de dug-out mag zitten in de topper tegen RSC Anderlecht. De coach werd in eerste instantie vrijgesproken na zijn woede-aanval tegen Charleroi, maar het bondsparket ging in beroep. En daar tilt men bij Blauw-Zwart duidelijk zwaar aan.

In een interview met Het Nieuwsblad haalt CEO Vincent Mannaert nu furieus uit naar bondsprocureur Marc Rubens. "Dit is de schaamte voorbij. Iemand met 0,0 relevantie in het Belgische voetbal die gaat oordelen over een monument als Preud’homme, een van de grootste voetballers uit onze geschiedenis. Iemand die het oordeel van een ervaren scheidsrechter als Luc Wouters overrulet, iemand die na een zitting met een persoonlijke verdediging nog beroep aantekent. Dan begrijp ik wel dat mensen als Michel uiteindelijk zeggen dat het niet meer hoeft. Degoutant."

Volgens Mannaert gewoon een kwestie van aandacht zoeken. "Op een moment dat het zou moeten gaan over de kwartfinales in de Europa League en ­Anderlecht - Club Brugge, denkt Marc Rubens dat zijn moment de gloire gekomen is en wil hij media-aandacht. Misschien moeten we in het nieuwe tv-contract gewoon tien minuten vrijhouden om dit soort mensen wat airtime te geven. Neen, dit soort uitspraken heeft niet met het voetbal te maken, het is louter profilering om zichzelf belangrijk te houden."

Club roept dan ook op om samen met de andere clubs stappen te nemen tegen het bondsparket. "Een instantie die zich belangrijker voordoet dan het oordeel van een ervaren scheidsrechter, diens assistenten en nadien ook nog een zitting? Dat is een brug te ver en gaat in tegen het belang van elke Belgische club. Het maakt ons voetbal kapot en moet bekampt worden."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's