Lukebakio krijgt er weer van langs: "Kan fataal aflopen"

Lukebakio krijgt er weer van langs:
20 Maart 2017 11:51
© PhotoNews

Dodi Lukebakio werd als een komeet gelanceerde bij RSC Anderlecht, maar zijn grote doorbraak kwam er vooralsnog niet. Met coach René Weiler kon het overigens niet klikken, waardoor hij op huurbasis naar het Franse Toulouse werd gestuurd. Maar ook daar moet hij vrede nemen met een plek bij de beloften.

De voorbije weken deed hij wel erg goed bij de youngsters van Toulouse, maar extra-sportief blijft hij nog de nodige problemen kennen. Zo werd de aanvaller maandag voor de politierechtbank van Brugge veroordeeld tot een boete van 450 euro en een rijverbod van 30 dagen. Hij kreeg deze sanctie wegens ongeoorloofd rijgedrag, aan 158 km/u op de autostrade.

Lukebakio kwam zichzelf verdedigen en verklaarde dat hij gehaast was vanwege zijn wachtende familie. Maar de rechter zette hem daarna stevig op zijn plaats. "Als u als jonge bestuurder al zo’n rijstijl hebt, bent u verkeerd bezig. Uw rijstijl is simpelweg gevaarlijk. Uw familie had ook levenslang op u kunnen wachten. Als er aan die snelheid iets fout loopt, kan dat fataal aflopen."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's