TRANSFERGERUCHTEN: 'Essevee en KVO verliezen sterkhouders, KVK wil Belgische coaches'

TRANSFERGERUCHTEN: 'Essevee en KVO verliezen sterkhouders, KVK wil Belgische coaches'
20 Maart 2017 12:00
© PhotoNews

De transferperiode is ondertussen voorbij, maar er komt nog altijd informatie naar buiten over transfers die de voorbije weken plaatsvonden. Bovendien denken heel wat clubs ook al aan volgende zomer. VoetbalNieuws giet al dit transfernieuws dagelijks in een handig overzicht.

JUPILER PRO LEAGUE

Zulte Waregem zal volgend seizoen zonder twee van zijn sterkhouders verder moeten. Francky Dury bevestigde na de bekerwinst dat Soualiho Meïté en Lukas Lerager sowieso zullen vertrekken in de zomer. Hij hoopt wel Luca Marrone nog een jaar van Juventus te kunnen huren. Ook Sander Coopman zou Zulte Waregem langer willen houden.Die andere bekerfinalist, KV Oostende, verliest wellicht ook een sterkhouder. Landry Dimata geeft aan dat hij na dit seizoen wellicht vertrekt. Ook David Rozehnal vertrekt mogelijk. De ervaren verdediger is einde contract en zou het slachtoffer kunnen worden van de eventuele komst van Nicolas Lombaerts.

Bij KV Kortrijk lijkt het rijk van Karim Belhocine na dit seizoen uit te zijn en de club is al op zoek naar een opvolger. Na Besnik Hasi zouden nu ook twee andere bekende namen in beeld zijn. Peter Maes werd al gepolst en ook Philippe Clement zou één van de kandidaten zijn.Anderlecht haalde de voorbije maanden een aantal Afrikaanse talenten binnen, maar zij konden niet allemaal overtuigen. Kehinde Olatunji Ayomide en Qudus Suleiman Olarenwaju, twee jonge Nigerianen die overgenomen werden van 36 Lion FC, zijn na enkele maanden alweer vertrokken.Ze zouden aan de slag gaan in Portugal.

BUITENLAND

Laurent Ciman doet het uitstekend bij Montreal Impact en dat levert de Rode Duivel misschien wel een transfer op. De verdediger geeft toe dat er interesse is van andere teams uit de MLS en sluit een transfer naar een club in de VS niet uit.Romelu Lukaku lijkt zo goed als zeker een transfer te zullen maken nu hij niet wil bijtekenen bij Everton. Volgens de laatste geruchten is het nog altijd Chelsea dat de dans leidt, want Diego Costa zou daar vertrekken. Ook Manchester United en PSG willen de huidige topschutter van de Premier League binnenhalen.

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's