Verheyen sluit grote stunt uit: "Lijkt me zeer onwaarschijnlijk"

Verheyen sluit grote stunt uit:
17 Februari 2017 09:40
© PhotoNews

Usain Bolt is één van de succesvolste atleten van het voorbije én huidige decennium, toch is zijn honger nog niet gestild. Zo worden zijn plannen om aan de slag te gaan als profvoetballer steeds concreter. Volgend seizoen zou hij alvast enkele dagen meetrainen met Borussia Dortmund.

Analist en coach Gert Verheyen denkt echter niet dat Bolt het ooit zal maken als profvoetballer op een relatief hoog niveau. "Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Alles hangt natuurlijk af van of hij tegen een bal kan sjotten. Als ik hem dat twee keer zie doen, weet ik of hij enige aanleg heeft of niet. Maar wanneer hij het heeft over het niveau van Rooney, gaat het, denk ik, om een stunt. Snelheid is zeker een wapen, vooral in het moderne voetbal van vandaag, maar dat wil niet zeggen dat je ook een goede voetballer bent. Er komt zoveel meer bij kijken."

De omgekeerde beweging maken, ligt volgens Verheyen iets meer voor de hand. "Ikzelf deed alvast nooit aan atletiek, maar geloof wel in de omgekeerde beweging: een profvoetballer die de atletiek ingaat. Er zijn voetballers die 100 m lopen in 11 seconden en dat zonder training. Dus met training, waarom niet?"

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's