Kritiek op RSCA: "De Brusselaars zijn gedegradeerd tot provincialen"

Kritiek op RSCA:
17 Februari 2017 08:00
© PhotoNews

Het werd een fantastische Europa League-avond voor de Belgische ploegen, al viel er toch één zorgwekkende vaststelling te noteren. Bij AA Gent en vooral RSC Anderlecht werden immers een aantal sterkhouders aan de kant gehouden met oog op de competitie in eigen land. Eerder had al Club Brugge aangegeven dat de Jupiler Pro League primeert op het Europees voetbal.

En ook de supporters laten het dit seizoen wat afweten, zo waren de stadions tot dusver zelden uitverkocht. "Ook in het voetbal zijn we een volk van het thuisfront geworden. Met weinig internationale animositeit. Alleen de Rode Duivels hebben grenzen geopend. Als zij spelen zijn we weer even van de wereld. Vroeger hadden we daar Anderlecht voor, maar de Brusselaars zijn gedegradeerd tot provincialen. Hoofdstedelijke pretenties zijn verleden tijd", stelt Hugo Camps in Het Laatste Nieuws.

En de columnist gaat nog een stap verder in zijn kritiek op RSCA, dat overigens wel met 2-0 won van Zenit. "Met deze ingezakte internationalitis wordt het begrijpelijk dat een nationaal stadion een probleemdossier is geworden. Zelfs de trots van emancipatie ontbreekt. Alsof Neerpede het centrum van de wereld is geworden. Schaapherders aan de bal. Ook in het voetbal zijn we in een naar binnen gekeerde natie vervallen."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's