Blauw-Zwart gewaarschuwd: "Anderlecht kan twee volwaardige elftallen opstellen"

Blauw-Zwart gewaarschuwd:
17 Februari 2017 06:24
© PhotoNews

Met Zenit Sint-Petersburg werd RSC Anderlecht in de Europa League aan een tegenstander van formaat gekoppeld. Maar de Brusselaars hebben desondanks alle kansen om door te stoten naar de volgende ronde. De heenwedstrijd werd donderdag immers met 2-0 gewonnen.

Opvallend was dat RSCA deze stunt verwezenlijkte met een veredeld B-elftal. "Echt waar, als René Weiler zich straks uitsluitend wil concentreren op het kampioenschap, dan moet hij in Rusland misschien aantreden met een C-elftal met bijvoorbeeld Badji, Capel en Sowah aan de aftrap. Want het reeds fel gewijzigde team met zeven wissels dat de RSCA-coach gisteren de wei instuurde, presteerde ijzersterk. Ze hadden sleutelpionnen als Hanni, Teodorczyk en Kara niet eens nodig", schrijft Het Nieuwsblad.

En volgens de krant zal deze fraaie zege ook zijn effect hebben op de vaderlandse competitie. "Sceptici zeiden wel dat Club Brugge gisteren en volgende week de basis kon leggen voor een nieuwe titel omdat Paars-Wit krachten zou verspelen in Europa. Maar Anderlecht bewees dat, als de motor aanslaat, het twee volwaardige elftallen kan opstellen."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's