Vers bloed in de JPL: XI jonge Belgen om naar uit te kijken

Vers bloed in de JPL: XI jonge Belgen om naar uit te kijken

Op de transfermarkt kan de komende weken uiteraard nog een pak gebeuren, maar hoe dan ook lijken heel wat teams steeds meer de kaart van de jeugd te trekken. Zo mochten tijdens de voorbereiding weer een heleboel jonge talenten hun opwachting maken, zelfs bij de grote clubs. Of zij ook hun kans zullen krijgen eens het weer om de knikkers gaat valt nog af te wachten, maar wij gaan alvast op zoek naar 11 Belgische tieners om dit seizoen in de gaten te houden!


Daarbij richten we ons vooral op nieuwe gezichten met geen of nauwelijks ervaring op het hoogste niveau, die in de aanstaande campagne wel eens een eerste stap zouden kunnen zetten richting hun doorbraak. Geen maar al te bekende namen zoals Charles De Ketelaere, Aster Vranckx, Maarten Vandevoordt, Ewoud Pletinckx of de vele jonkies van Anderlecht dus, met wie we stuk voor stuk al uitgebreid kennis maakten. Welke 11 talentvolle tieners – die op moment van schrijven dus jonger zijn dan 20 jaar – we zo wél weerhielden, ontdekt u hieronder.

GK: Joachim IMBRECHTS (18, Charleroi)
Voor jeugdige keepers elders in het land, zoals pakweg Nick Shinton en Senne Lammens bij Club Brugge of Rik Vercauteren in Andelecht, liggen weinig speelminuten weggelegd. Joachim Imbrechts zou bij Charleroi echter wel eens eindelijk meubelstuk Nicolas Penneteau uit doel kunnen spelen, iets waar Rémy Descamps niet in slaagde. De halve Zweed, die reeds de kleuren van beide landen verdedigde, begint dan ook zowaar al aan zijn vierde (!) campagne als deeltijds lid van de A-kern. Tijd om een kans te krijgen tussen de palen?



RA: Robbe QUIRYNEN (18, Antwerp)
Een al wat bekendere naam, al bleef Robbe Quirynen voorlopig steken op drie competitieoptredens bij Antwerp. De beloftevolle back maakt wel reeds twee jaar deel uit van de hoofdmacht, waar hij niet alleen Laszlo Bölöni zijn aandacht trok maar ook Lior Refaelov imponeerde. De bekerheld dicht hem namelijk een grote toekomst toe, zij het op de linker- dan wel rechterflank. Ivan Leko zal alleszins wel oren hebben naar de polyvalente jeugdinternational, die als doublure voor zowel Simen Jukleröd áls Aurélio Buta kan dienen.

CV: Siebren LATHOUWERS (19, STVV)
Van nature eveneens een rechtsachter, al lijkt Siebren Lathouwers bij STVV meer aanspraak te maken op een plek centraal achterin. De geboren Limburger speelde er alvast een dijk van een oefenduel tegen Zulte Waregem en scoorde zelfs met het hoofd, waarna hij hoopte dat zijn tijd gekomen was. Kevin Muscat liet hem vervolgens evenwel prompt twee keer links liggen, maar gezien de dunne spoeling in Stayen moet de nieuwe coach wel een beroep doen op zijn jonkies. Allicht volgt er straks snel dus alweer een nieuwe kans.

CV: Maxime THIEL (19, Zulte Waregem)
Zulte Waregem 2.0 trekt eveneens vol de kaart van de jeugd, zo getuigt het feit dat Pletinckx zich voortaan aanvoerder mag noemen. Van de nog één jaar jongere Maxime Thiel wordt tot dusver minder verwacht, al staat de ex-jeugdspeler van Lille en Standard wel gekend als een groot talent. Zo doorliep de linkspoot niet alleen alle nationale jeugdreeksen, maar stond hij recent naar verluidt in de belangstelling van diverse Bundesliga-clubs. Toch lijkt Thiel het bij Essevee op te nemen tegen Olivier Deschacht en Laurens De Bock.



LA: Damjan PAVLOVIC (19, Standard)
Opgeleid als controleur, maar tijdens de voorbereiding door Philippe Montanier met succes links achterin gepositioneerd. Daar dient Damjan Pavlovic zich nu reeds aan als concurrent voor Nicolas Gavory, op wie Standard daarom wie weet kan cashen om de put te vullen. Hoewel de Fransman vorige zomer een van de weinige geslaagde aankopen was, maakt de jeugdinternational van Servische komaf tenslotte al aanspraak op flink wat minuten. Meer dan Maxim De Cuyper in Brugge of ex-Rouche Dragan Lausberg in Antwerpen.

CM: Nicolas RASKIN (19, Standard)
Nog in Sclessin wist ook Nicolas Raskin al indruk te maken op zijn nieuwe trainer. De rasechte Luikenaar, die na omwegen langs Anderlecht en Gent vorige zomer terug in zijn heimat belandde, uitte recent nog zijn wens om zo snel mogelijk door te breken als nummer zes óf acht in zijn geboortestad. Nochtans loopt daar met Samuel Bastien en Gojko Cimirot een stevig duo rond, waardoor wij al een verhuur voorstelden. Voorlopig is dat dus echter niet aan de orde en lijkt Raskin goed op weg om zijn ambities waar te maken.

CM: Thomas VAN DEN KEYBUS (19, Club Brugge)
Zelf beschikken de Buffalo's over jonkies als Mathéo Parmentier en Matisse Samoise, doelpuntenmaker in een vriendschappelijk duel tegen Club Brugge. Daar tracht Philippe Clement in navolging van De Ketelaere nog meer producten van eigen kweek te integreren, waarbij Thomas Van den Keybus momenteel het verst lijkt te staan. De polyvalente linkspoot heeft als grote troef alvast dat hij op meerdere posities inzetbaar is, onder andere als vervanger voor Ruud Vormer. Tenzij hij met de beloften in 1B aantreedt, natuurlijk.



CM: Luca OYEN (17, Genk)
Naar aloude gewoonte heeft KRC Genk weer heel wat aanstormend talent in huis, en dan vooral in de as van het veld. Voor het laatste plekje op het middenveld hadden Elias Sierra en Pierre Dwomoh dan ook evenmin misstaan in dit elftal, al kiezen wij toch voor Luca Oyen. Net als winger Bryan Limbombe mochten ze de afgelopen weken allen volop proeven van het grote werk, waarbij de creatiefste van het trio net het meest in het oog sprong. Als Junya Ito ontbreekt, zit er dit weekend wie weet zelfs wel een basisplaats in.

RB: Ilias TAKIDINE (19, Anderlecht)
Wie die leemte dan al zeker niet zal vullen, is Ilias Takidine. De winger ruilde de Luminus Arena deze zomer immers in voor het Lotto Park, waar hij ongetwijfeld rekent op het In Youth We Trust-motto om kansen te krijgen. Nochtans maakte Paars-Wit met Percy Tau en Mustapha Bundu zopas werk van versterking op de flanken. Ait El Hadj, die wel wordt omgevormd tot rechtsachter, kan hem bovendien eveneens bedreigen. Toch lijkt het erop dat we Takidine, wiens impulsen meer dan welkom zijn, geregeld te zien zullen krijgen.

LB: Dylan MBAYO (18, AA Gent)
Aan de overkant vinden we onze meest ervaren pion terug, want met zes optredens op het hoogste niveau doet Dylan Mbayo drie stuks beter dan Quirynen en Raskin. Hoewel de explosieve winger nog maar pas volwassen is geworden, lijkt de tijd echter al stilaan gekomen om de volgende stap te zetten. Per slot van rekening betaalde AA Gent niet voor niks bijna anderhalf miljoen aan Lokeren voor de kwieke linkspoot, die wel nog steeds zijn plaats moet vinden in het systeem van Jess Thorup zonder klassieke buitenspelers.



SP: Niklo DAILLY (KV Mechelen)
Misschien een wat vreemde keuze, zeker aangezien Standard met Mitchy Ntelo en Michel Ange Balikwisha ook voorin heel wat potentieel in de wachtkamer heeft zitten. Ruben Geeraerts is bij Antwerp tot op heden dan weer nog altijd eerste vervanger voor Dieumerci Mbokani, maar iets zegt ons dat Niklo Dailly vaker in actie zal komen bij KV Mechelen. Igor De Camargo wordt er tenslotte alleen maar ouder op, terwijl Gustav Engvall helaas vaak in de lappenmand ligt. Aan het jeugdproduct van Anderlecht om dan zijn kans te grijpen.

POLL: Van welk van deze tieners verwacht u dit seizoen al het meest?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

TRANSFERUURTJE: 'Fredberg behandelt cruciaal dossier, toekomst KDB gekend'
TRANSFERUURTJE: 'Fredberg behandelt cruciaal dossier, toekomst KDB gekend'

De winterse transferperiode zit erop, maar transfervrije spelers kunnen nog steeds hun kribbel bij ...

19
19
Xavi komt met hoge eisen voor verlengd verblijf bij Barca
Xavi komt met hoge eisen voor verlengd verblijf bij Barca

Xavi gaf eerder dit jaar al aan dat hij na dit seizoen zou stoppen als coach bij FC Barcelona. De ...

23
23
Westerlo komt met opvallend nieuw 'statement' na schandaal
Westerlo komt met opvallend nieuw 'statement' na schandaal

Er is ondertussen al heel veel gezegd en geschreven over de 'salonremise' tussen Westerlo en Racing ...

34
34
Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"
Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"

KV Kortrijk begint als voorlaatste aan de Play-Downs. De West-Vlaamse club hoopt ook volgend jaar ...

47
47
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler

Een uiterst bizar horrorverhaal dook zopas op uit Kortrijk. Daar staat momenteel een ...

27
27
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf

Sofian Kiyine, de speler van OH Leuven dit vorig jaar met zijn auto in de sporthal van ...

50
50
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"

Het gaat momenteel niet goed met Zulte Waregem. De degradant uit de Jupiler Pro League stelde voor ...

120
120
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"

Geen Champions' Play-Offs voor KV Mechelen. De 'Kakkers' grepen op de laatste speeldag naast een ...

34
34
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels

Slecht nieuws uit het kamp van de Rode Duivels. Romelu Lukaku zal niet in actie komen in de ...

136
136
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident

De maat is vol bij Real Madrid. Na het zoveelste racistische incident tegen sterspeler Vinicius ...

56
56
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"

KRC Genk beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en wist doorheen de jaren heel wat jonge ...

999
999
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"

Club Brugge liep afgelopen weekend een zoveelste teleurstelling op en verloor met 2-1 op het veld ...

303
303
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"

Antwerp FC heeft de reguliere competitie uiteindelijk afgesloten op een knappe derde plaats. De ...

210
210
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"

De slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League leverde weer heel wat voet tot ...

551
551
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'

Maandagochtend is definitief een einde gekomen aan de lijdensweg van Ronny Deila bij Club Brugge. ...

535
535