Vers bloed in de JPL: XI nieuwkomers om naar uit te kijken

Vers bloed in de JPL: XI nieuwkomers om naar uit te kijken

De transfermarkt is nog lang niet gesloten en dus zijn de meeste clubs verre van klaar met hun huiswerk, maar wanneer de Jupiler Pro League zich straks weer in gang trekt zijn er toch al een aantal nieuwkomers van de partij. Tijd om kennis met te maken met al dat vers bloed en op zoek te gaan naar de 11 namen waar we het meest naar uitkijken, zónder binnenlandse transfers uiteraard!


GK: Alireza BEIRANVAND (Antwerp)
Onder de lat tellen we, Théo Defourney (Eupen) van het ter ziele gegane Lokeren incluis, maar vier nieuwe gezichten. Daarbij lijkt alleen Hervé Koffi (Moeskroen) zeker titularis, want Timon Wellenreuther moet in Anderlecht voorlopig Hendrik Van Crombrugge voor zich dulden. Koffi neemt in Henegouwen dan weer over van Jean Butez, die bij Antwerp de concurrentie moet aangaan met Alireza Beiranvand. Op basis van zijn adelbrieven en de recente lofzang van Marc Wilmots oogt de 27-jarige Iraniër alvast veelbelovend.

RA: Daniel MUÑOZ (KRC Genk)
Na een teleurstellende campagne in het jaar na de titel wil Genk dit keer absoluut beter doen, en dus lieten ze het geld al flink rollen in de Luminus Arena. Zo trokken de Limburgers 4,5 miljoen uit voor rechtsachter Daniel Muñoz, hoewel Joakim Maehle daar tot op heden nog steeds op post is. Zelfs indien de Deen niet vertrekt, kan de polyvalente aanwinst evenwel ook nog op andere posities aan de slag. Na alle moeite om hem in het land te krijgen, zijn de verwachtingen voor de 24-jarige Colombiaan alleszins hooggespannen.


CV: Matias SILVESTRE (Moeskroen)

Centraal achterin schoten vooral de kleinere clubs al in actie, met enkele ervaren mannen als Stijn Wuytens (Waasland-Beveren), Benoît Poulain (Eupen) en Jonathan Buatu (STVV) die terug naar België keerden. Geen van hen kan echter tippen aan de ruim 300 duels in de Serie A die Matias Silvestre op de teller heeft. Het voorbije seizoen speelde hij wel weinig, maar het jaar daarvoor was de 35-jarige Argentijn nog vaste waarde in de Italiaanse hoogste klasse. Afwachten of hij in Moeskroen meer komt doen dan wat uitbollen.

CV: Frederik JÄKEL (KV Oostende)
KV Oostende trekt dan weer vooral de kaart van de jeugd, met daarbij een paar jonge oude bekenden van nieuwe coach Alexander Blessin. In het hart van de defensie werd behalve Celtic-huurling Jack Hendry zo ook Frederik Jäkel geleend van RB Salzburg. De 19-jarige verdediger van 1m93 moet in principe toch wel wat in zijn mars hebben, want bij de Duitse U19 was hij vorig jaar nog een vaste klant. Onder begeleiding van Blessin wordt van hem nu verwacht om de wankele achterhoede aan de kust bij de hand te nemen.

LA: Bogdan MYKHAYLICHENKO (Anderlecht)
Links achterin konden we opnieuw kiezen voor een back van Genk, waar Gerardo Arteaga het laken op die positie zo snel mogelijk naar zich toe moet trekken. Toch zijn we vooral benieuwd naar de prestaties van Bogdan Mykhaylichenko bij Anderlecht. Hoewel in de voorbereiding alweer licht geflirt wordt met Vincent Kompany zijn inverted wingbacks, blijft het namelijk de bedoeling dat de 23-jarige Oekraïner komaf maakt met die spelwijze. Bij afwezigheid van Kemar Lawrence wordt hij allicht van bij de start in het elftal gedropt.



RM: Lucas RIBEIRO COSTA (Charleroi)
Op de flanken bleef het doorheen de hele JPL vrij stil, waardoor we op rechts onze aandacht op een paar nieuwkomers uit 1B besloten te richten. Zo haalde promovendus Beerschot al Lommel-revelatie Abdoulie Sanyang in huis, terwijl Charleroi profiteerde van de problemen bij Virton om Lucas Ribeiro Costa weg te plukken. De 21-jarige Braziliaan staat vooral bekend om zijn discutabele treffer tegen Beerschot, maar liet ook daarbuiten na nieuwjaar bijwijlen mooie dingen zien. Bovendien kan hij tevens centraal uit de voeten.

CM: Niklas DORSCH (AA Gent)
Een van de nieuwe gezichten waar we het meest naar uitkijken, is echter ongetwijfeld Niklas Dorsch bij AA Gent. De komst van de 22-jarige Duitser naar de Ghelamco Arena mag zelfs gerust worden aanzien als een regelrechte stunt, zeker voor het toch vrij beperkte prijskaartje van 3,5 miljoen. De Buffalo's lijken dan ook goud in handen te hebben met de voormalig jeugdinternational en ex-speler van Bayern München, al valt wel nog af te wachten waar hij zijn plaats afdwingt in het sterk bevolkte middenveld van Jess Thorup.

CM: Birger VERSTRAETE (Antwerp)
Een van slechts twee spelers in ons elftal die eerder al op het hoogste niveau in België aan de slag was. Na een verloren jaar in Keulen is Birger Verstraete alweer terug, zij het dit keer aan Antwerpse in plaats van Gentse zijde. In de bekerfinale was de eenmalige Rode Duivel nog niet van de partij, maar de verwachting is toch hij meer impact zal hebben dan pakweg Steven Defour vorig seizoen. In het systeem van Ivan Leko kan de 26-jarige middenvelder, die daar wel flink wat concurrentie geniet, alleszins van grote waarde zijn.



LM: Keito NAKAMURA (STVV)
Een zoveelste onbekende Japanner voor STVV, al waren Takehiro Tomiyasu en Daichi Kamada dat ook toen ze op Stayen arriveerden. Uiteraard was lang niet iedereen zo een voltreffer, maar Keito Nakamura kan wel eens uit het juiste hout gesneden zijn om in hun voetsporen te treden. De 20-jarige winger wordt voor anderhalf jaar gehuurd uit zijn thuisland, nadat hij vorig seizoen reeds bij Twente doorbracht. Hoewel zijn goede start daar geen gevolg kreeg, is zowel het talent áls enige ervaring in Europa dus alvast aanwezig.

SP: Tim KLEINDIENST (AA Gent)
AA Gent heeft duidelijk de Duitse markt ontdekt, want na Dorsch werd ook Tim Kleindienst voor dezelfde som opgepikt bij Heidenheim in de tweede Bundesliga. Michel Louwagie en Ivan De Witte vonden zo hun beoogde targetman, zij het nog niet van bij de start. De 24-jarige Duitser, ook al een ex- jeugdinternational, staat immers nog een tijdje aan de kant na een knieoperatie. Nadien moet hij zijn plek afdwingen in een voorhoede met Roman Yaremchuk en Laurent Depoitre. Geen sinecure, maar hoe dan ook wél de intentie.

SP: Cyriel DESSERS (KRC Genk)
De duurste transfer was hij niet, zelfs niet in de Luminus Arena zelf, maar met Cyriel Dessers haalde Genk tot dusver wel dé grootste vis van de zomer in huis. De topschutter van de Eredivisie maakte eerder in Leuven en Lokeren een wisselvallige beurt, maar keert nu op 25-jarige leeftijd dus door de grote poort terug. Afwachten of hij het ongelijk van de twijfelaars kan bewijzen, én wie weet zelfs nog de aandacht van Roberto Martinez weet te trekken. Zijn debuut bij Nigeria viel door de coronacrisis tenslotte in het water.

POLL: Van welke nieuwkomer in de JPL verwacht u het meest?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident

De maat is vol bij Real Madrid. Na het zoveelste racistische incident tegen sterspeler Vinicius ...

2
2
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"

KRC Genk beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en wist doorheen de jaren heel wat jonge ...

13
13
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"

Club Brugge liep afgelopen weekend een zoveelste teleurstelling op en verloor met 2-1 op het veld ...

92
92
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"

Antwerp FC heeft de reguliere competitie uiteindelijk afgesloten op een knappe derde plaats. De ...

124
124
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"

De slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League leverde weer heel wat voet tot ...

332
332
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'

Maandagochtend is definitief een einde gekomen aan de lijdensweg van Ronny Deila bij Club Brugge. ...

390
390
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'

Kylian Mbappé mag sinds januari met andere ploegen praten over een transfervrije overgang na ...

110
110
Anderlecht gaat in beroep: "Zonde voor Belgisch voetbal"
Anderlecht gaat in beroep: "Zonde voor Belgisch voetbal"

Een jaartje geleden zat het seizoen van RSC Anderlecht er al op na de reguliere competitie. Nu moet ...

616
616
<strong>'Europese topcoach' trapt aanbod Club Brugge in de vuilbak</strong>
'Europese topcoach' trapt aanbod Club Brugge in de vuilbak

Ondanks interesse van Club Brugge blijft Jesse Marsch op zoek naar een uitdaging die zijn ambities ...

661
661
'Manchester City hakt knoop door over transfer De Bruyne'
'Manchester City hakt knoop door over transfer De Bruyne'

Kevin De Bruyne meldde zich deze week niet bij de Rode Duivels. Bondscoach Domenico Tedesco wou geen ...

275
275
Union benadeeld in Play-Offs? Kalendermaker reageert
Union benadeeld in Play-Offs? Kalendermaker reageert

Het clubvoetbal maakt in de komende dagen eventjes plaats voor de internationale ploegen. Maar ...

428
428
'Verrassing in Genk: Vrancken op weg naar uitgang'
'Verrassing in Genk: Vrancken op weg naar uitgang'

KRC Genk plaatste zich zondag alsnog voor de Champions' Play-Offs. Maar eigenlijk was dat slechts ...

1049
1049
'Club vol voor nieuwe trainer: één man in pole-positie'
'Club vol voor nieuwe trainer: één man in pole-positie'

Club Brugge heeft maandag zoals verwacht afscheid genomen van Ronny Deila als hoofdcoach. Op de ...

1046
1046
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk

AA Gent was een van de verliezers van de slotspeeldag. Nochtans vervulden de Buffalo's zelf hun ...

779
779
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen

Op zijn oude dag is Jan Vertonghen nog steeds een baken van rust centraal achterin bij Anderlecht. ...

230
230