Anderlecht stelt Wullaert voor: "Er zijn nog meer projecten op komst"

Anderlecht stelt Wullaert voor:

RSC Anderlecht heeft voor een grote stunt gezorgd in het vrouwenvoetbal. De Brusselaars hebben Tessa Wullaert aangetrokken en dat is een grote transfer. Een bewijs dat RSCA ook in coronatijden vol blijft inzetten op het vrouwenvoetbal. Paars-Wit stelde Wullaert voor aan de pers.


Anderlecht is al enkele jaren een voortrekker in het damesvoetbal, het won drie titels op rij en plaatste zich voor de 1/16e finales van de Champions League, en Paars-Wit trekt die lijn verder. Met Wullaert haalt het de beste Belgische speelster ooit weg bij Manchester City. Voor Wullaert is het een terugkeer naar RSCA, waar ze al voor speelde in het seizoen 2012-2013. Er was dan ook de nodige media aanwezig, met de juiste maatregelen in coronatijden, bij haar persvoorstelling. CEO Karel Van Eetvelt nam als eerste het woord.

"We zijn heel fier om Tessa Wullaert voor te stellen, de laatste jaren de grote vedette van de Red Flames. We willen weer de titel winnen en een stap voorwaarts zetten in de Champions League. Het is een project waarmee we het vrouwenvoetbal als sport voor meisjes meer in de picture willen zetten. In de VS is het de sport nummer één bij de vrouwen en we hebben nog een lange weg af te leggen in België. We willen met Anderlecht jonge meisjes aanmoedigen om voor het voetbal te kiezen, wat ook een echte meisjessport is. In dat kader is de komst van Tessa een zegen, als rolmodel en nummer één in het voetbal. Daarmee hopen we een versnelling hoger te schakelen in dat project."


Patrick Wachel, de coach van Anderlecht, is opgetogen. "Ik ken haar wellicht al iets beter dan jullie. Ik heb heel goede herinneringen aan onze eerdere samenwerking (bij Standard, nvdr.). In het begin van het jaar ontmoette ik haar bij het Gala van de Gouden Schoen (die Wullaert won, nvdr.) en ik vroeg wat ze ging doen. In februari hadden we dan weer contact met haar en haar manager. PSV, Atlético Madrid… zij waren ook in de running en ik geloofde er niet meer echt in. Totdat ik een telefoontje kreeg of Anderlecht nog een optie was, en daar was ik uiteraard zeer tevreden mee. Tessa is een topper. Snelheid, technisch, goed inzicht, scoort gemakkelijk, balvast… In ons team hebben we zo een type nodig en dus zullen we nog iets sterker zijn."

RSCA zet vol in op het damesvoetbal. Een voorbeeld in België. "We hebben al drie ploegen en er komt ook nog een vierde team bij vanaf volgend seizoen. Er zit nog heel veel talent bij Anderlecht. De komst van Tessa gaat die jonge meisjes nog meer triggeren om op een dag zo goed te worden als haar. Het niveau van de ploeg gaat sowieso naar omhoog met de komst van Tessa. We hebben zes speelsters laten gaan en vijf anderen aangetrokken. De ambitie is uiteraard de titel en de bekerfinale willen winnen (dit jaar werd die afgelast wegens het coronavirus, nvdr.) en in de Champions League hebben we ook nood aan wat geluk met de loting. Het is bijzonder leuk dat Anderlecht ambitieus is in het vrouwenvoetbal."


Met de komst van de ex-speelster van onder meer Standard, Wolfsburg VfL en Manchester City zet RSCA zijn ambities kracht bij. "Ik wilde terug naar België omdat die vijf jaren in het buitenland familiaal begonnen te wegen. Voor mij is Anderlecht de beste ploeg met de beste infrastructuur in België. Ik hoop uiteraard de titel te winnen en ver te geraken in de Champions League. De club steunt mij ook extrasportief en er komen nog tal van projecten aan, daar horen jullie later meer over. RSCA heeft zeer veel stappen gezet inzake professionaliteit en dat is alleen maar positief voor ons elftal", opent Wullaert.

"Er lag een voorstel van Atlético op tafel, maar een terugkeer naar België zie ik niet als een stap terug. Voor mij was het ook belangrijk dat ik weer op mijn beste positie kan spelen. Dat was in het buitenland niet het geval en ik voel hier veel vertrouwen. Ik kan met mijn ervaring uit Engeland en Duitsland hopelijk veel aan dit team bijbrengen. Of ik ooit terugkeer naar het buitenland? Ik ben iemand die haar gevoel en hart volgt en nu is dat Anderlecht. We zien wel wat de toekomst brengt, maar voorlopig is dat niet aan de orde. De live-uitzendigen op tv? Het is ‘cool’ dat de matchen live op televisie komen. Dat is een goede zaak voor het Belgische vrouwenvoetbal."


In 2019 haalde Anderlecht Vincent Kompany weg bij Manchester City, in 2020 Tessa Wullaert. Twee van de grootste namen in het mannen- en vrouwenvoetbal. De 27-jarige Wullaert sprak in het verleden al met Vince the Prince. "Tuurlijk heb ik Kompany bij Manchester City al ontmoet en we spraken wat over het voetbal. Jammer genoeg was hij toen geblesseerd. Op Anderlecht heb ik hem nog niet gezien. Dat ik hetzelfde nummer heb als hem vroeger? Ja? Dat wist ik zelfs niet. Het is mijn leeftijd (lacht)."

Het vrouwenvoetbal zit duidelijk in de lift. In Noorwegen werden de lonen van de vrouwen bij de nationale ploegen gelijkgesteld aan die van de mannen. In België is het zo ver nog niet. "Uiteraard zou dat mooi zijn, maar dan moet het vrouwenvoetbal nog veel stappen zetten. Ik ben inderdaad een fulltime prof en we trainen vier à vijf keer per week bij Anderlecht. Sommige meisjes moeten nog studeren en voor hen ligt dat moeilijker om overdag te trainen en wij trainen 's avonds. Maar we zijn één team en dat is het belangrijkste.”

Van Eetvelt, samen met eerder Marc Coucke een grote voorstander van meer aandacht en middelen voor het vrouwenvoetbal, ziet nog een verschil. "Kijk, de mannen worden betaald naar aanleiding van de commerciële waarde van het product voetbal bij hen, dat is net hetzelfde bij de vrouwen. Je kan en mag dat (nog) niet vergelijken en daar zit dus nog een verschil."

Claudio Reulens in Anderlecht

POLL: Goed dat RSCA zo fors investeert in damesvoetbal?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Blessin rekent op geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"
Blessin rekent op geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"

Union SG wil dit weekend de rug rechten in de Champions' Play-offs. De Brusselaars pakten nog geen ...

12
12
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer

Een maand geleden zat Club Brugge nog zowat in zak en as, maar intussen is Blauw-Zwart weer ...

70
70
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'

Maar weinig trainers kunnen in de 21ste eeuw zo'n indrukwekkend palmares voorleggen als Zinedine ...

103
103
De Rossi komt met update over blessure Lukaku
De Rossi komt met update over blessure Lukaku

Het is donderdag een uitstekende avond geworden voor de Belgen die nog actief waren op het Europese ...

48
48
Fiorentina haalbare kaart voor Club? "Ze hebben hun zwaktes"
Fiorentina haalbare kaart voor Club? "Ze hebben hun zwaktes"

Historisch, anders kan de prestatie van Club Brugge op donderdagavond niet omschreven worden. Het ...

276
276
'Belgische Charleroi-flop voor miljoenen naar Bundesliga'
'Belgische Charleroi-flop voor miljoenen naar Bundesliga'

Een aantal Belgische voetballers legden de voorbije jaren een opmerkelijk parcours af. Denk ...

24
24
Nagelsmann bezorgt Bayern mokerslag in zoektocht naar coach
Nagelsmann bezorgt Bayern mokerslag in zoektocht naar coach

Bayern München kondigde al een hele tijd geleden aan dat het na dit seizoen afscheid neemt van ...

27
27
TRANSFERUURTJE: 'Overmars vertrekt, AA Gent passeert langs kassa'
TRANSFERUURTJE: 'Overmars vertrekt, AA Gent passeert langs kassa'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

298
298
'Kandidaat-overnemer duikt al op bij Standard'
'Kandidaat-overnemer duikt al op bij Standard'

Standard kent de zoveelste crisis. De Rouches hopen zo snel mogelijk verlost te zijn van de ...

249
249
Hayen verklaart hoe hij Club Brugge weer op de rails zette
Hayen verklaart hoe hij Club Brugge weer op de rails zette

Nicky Hayen heeft Club Brugge weer helemaal op de rails gezet. In Europa en de Jupiler Pro League ...

462
462
Smaakmaker Genk doet onthulling over Anderlecht
Smaakmaker Genk doet onthulling over Anderlecht

Als KRC Genk zich nog in de titeldebatten wil mengen, moet het morgenavond winnen van RSC ...

261
261
Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt
Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt

Club Brugge won afgelopen donderdag tegen het Griekse PAOK en mag zich opmaken voor de halve finales ...

495
495
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"

RSC Anderlecht is bijzonder goed begonnen aan de Champions' Play-Offs. De Brusselse recordkampioen ...

127
127
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie

Beerschot kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen in de Challenger Pro League en treedt volgend ...

224
224
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats

De strijd om de titel in de Jupiler Pro League blijft razend spannend. Ook bij KRC Genk dromen ze ...

337
337