Zoektocht naar nummer negen: 9 spitsen voor Club Brugge

Zoektocht naar nummer negen: 9 spitsen voor Club Brugge

Dankzij de prestaties van Youssouph Badji in de voorbereiding en de bedragen die nog maar pas werden neergeteld voor David Okereke en Michael Krmencik tekenden wij nog voorbehoud aan, maar Vincent Mannaert laat er nu geen twijfel meer over bestaan: Club Brugge is op zoek naar een nieuwe nummer negen. Tegen het Duitse medium SPORT1 bevestigde de CEO van Blauw-Zwart immers zowaar dat de landskampioen gepolst heeft naar FC Köln-speerpunt Jhon Cordoba, wiens prijskaartje evenwel te duur uitviel. Wij gaan dan ook graag op zoek naar negen alternatieven om de spits in Jan Breydel te bevolken.


Daarvoor nemen we de 27-jarige Colombiaan en de intussen befaamde Adolfo Gaich als maatstaven. Beide vertonen heel wat gelijkenissen, te beginnen met hun krachtig lichaam dat ongeveer één meter 90 in lengte meet. Net zoals AA Gent gaat Club dus duidelijk op zoek naar een stevig aanspeelpunt voorin, die uiteraard ook de weg naar doel moet weten staan. Daarnaast schommelt de marktwaarde van zowel Gaich als Cordoba volgens Transfermarkt.com rond 11 à 12 miljoen, wat we gezien de moeite om die deals af te ronden dus min of meer als plafond mogen beschouwen. Opvallend is wel dat allebei de targets hun laatste contractjaar ingaan, geen onbelangrijk detail. Leeftijd lijkt dan weer minder van tel, want waar de 21-jarige Gaich nog enigszins past in Mannaert zijn gewoonlijke transferpolitiek is Cordoba al iets meer ervaren.

Sam LAMMERS (23, PSV) – 9 mln.
Starten doen we met iemand die echter aan álle parameters voldoet. Sam Lammers wordt in Nederland alom aanzien als een aanstormend talent, een status die hij afdwong in de tweede klasse en op huur bij Heerenveen. Toch blijft zijn doorbraak bij de hoofdmacht in Eindhoven voorlopig nog altijd uit. Dit seizoen hoopt de één meter 89 grote goalgetter eindelijk vol op zijn kans, zo niet kan hij volgende zomer gratis de deur uitwandelen. PSV maakt dan wel al een tijdje werk van een verlenging voor de jeugdinternational, die vorig jaar lang in de lappenmand lag, een handtekening werd nog steeds niet gezet. Wie weet kan Club hem dus verleiden tot een ander avontuur.



Marcos PAULO (19, Fluminense) – 10 mln.
Of Mannaert na al het gedoe rond Gaich nog zin heeft om zaken te doen in Zuid-Amerika valt af te wachten, maar Marcos Paulo is allicht de moeite waard. De snelle Braziliaan vinkt alvast eveneens zowat alle hokjes af, al bleef hij in zijn eerste campagne op het hoogste niveau steken op acht treffers en zeven assists in 36 duels. Toch niet mis voor een tiener, die zo reeds de aandacht trok van Lille en AC Milan – dat naar verluidt 13 miljoen wil bieden. Ondanks zijn iets kleinere gestalte (1m86) heeft Paulo, die opvallend genoeg voor de jeugdelftallen van Portugal uitkomt en binnen 12 maanden kan staan waar hij wil, dan ook kwaliteiten in overvloed. Zowel diep voorin als op de flank.

Florian NIEDERLECHNER (29, Augsburg) – 10 mln.
Uiteraard hoeft niet iedereen zijn contract volgende zomer af te lopen, en dus maken we graag plaats voor Florian Niederlechner. Die is wel nóg wat ouder dan Cordoba, met wie hij zopas nog de zesde plaats deelde in de topscorerslijst van de Bundesliga. Het speerpunt van één meter 87 werd zo hier en daar zelfs naar voren geschoven als kandidaat voor Die Mannschaft, wat net te hoog gegrepen lijkt. Wel gaf Niederlechner, die een jaar geleden voor amper 2,5 miljoen van Freiburg naar Augsburg trok, recent aan graag eens Europees te willen spelen. Als de Duitse topclubs hem laten liggen, kan Club dus toeslaan. Zij het wel voor iemand met weinig of geen doorverkoopwaarde.



Sebastian ANDERSSON (29, Union Berlin) – 7 mln.
Zowat al het bovenstaande gaat tevens op voor Sebastian Andersson, die als eerste in dit overzicht boven één meter 90 uittorent. De rijzige Zweed scoorde één keer minder dan Niederlechner, maar is ook iets jonger én een pak goedkoper. In de praktijk zelfs nog meer dan op papier, want in Duitse media wordt gewag gemaakt van een afkoopsom tussen vier en vijf miljoen. Aan interesse is er dan ook geen gebrek, vooral over Het Kanaal waar Celtic en een resem ploegen uit de Engelse eerste en tweede klasse als gegadigden worden genoemd. Voor het merendeel van die teams moet Blauw-Zwart wel niet onderdoen, al zouden Newcastle en Schalke 04 het concreetst zijn.

Christian BENTEKE (29, Crystal Palace) – 10,5 mln.
Wat is een lijst met targetmannen voor Club zonder Christian Benteke? Zelf gaf de 37-voudig Rode Duivel reeds aan weinig te voelen voor een verhuis naar Jan Breydel en liefst in Engeland te blijven, maar daar loopt zijn contract volgende zomer af. Nadat hij de laatste weken weer boven water was gekomen, sloeg onze landgenoot bovendien pas weer zijn eigen ruiten in met een rode kaart die hem allicht de resterende drie speeldagen kost. Crystal Palace zou alleszins blij zijn nog een fractie van haar investering terug te verdienen en gaat straks vermoedelijk op zoek naar een nieuwe spits. Een jaar voor het EK heeft Benteke dan misschien toch oren naar een Brugs voorstel.



Steve MOUNIÉ (25, Huddersfield) – 6,5 mln.
Nog in Engeland, zij het in de Championship, mag ook Steve Mounié zich na het komende seizoen een vrije speler noemen. De Beniner verloor de afgelopen jaren wel wat van zijn pluimen bij Huddersfield, dat hem in 2017 nog voor 13 miljoen oppikte bij Montpellier, maar lijkt met acht goals in 28 duels terug op de goede weg. In Frankrijk liet de krachtpatser eerder al zien dat hij het doel weet staan, en qua type voldoet hij aan de criteria. Wellicht kent Mannaert zelfs al zijn profiel, want naar verluidt houdt Club bij de ex-ploeg van Laurent Depoitre middenvelder Juninho Bacuna in de gaten. Mounié zelf staat alvast open voor een vertrek en wordt vooral gelinkt aan Trabzonspor.

Vedat MURIQI (26, Fenerbahce) – 9,5 mln.
Dat brengt ons in Turkije, waar ex-Buffalo Alexander Sorloth ook voor Blauw-Zwart te duur uitvalt. Op het eerste zicht is dat voor Vedat Muriqi eveneens het geval, want volgens de Turkse pers werd in januari nog 19 miljoen uit Tottenham geweigerd. Niet alleen verdienen die bronnen echter een korrel zout, bovendien mocht San Lorenzo met Gaich al ervaren hoe gulzigheid in de winter nu bestraft wordt. Ook Fenerbahce zou straks genoegen nemen met minder voor de Kosovaarse reus, die vorige zomer voor amper 3,5 miljoen werd gekocht en sowieso dus wel veel winst oplevert. Anderlecht, dat toen volgens Michael Verschueren zelfs méér bood, zal toch eens stevig vloeken.



Umar SADIQ (23, Partizan) – 6 mln.
Een andere naam die reeds duchtig in de Belgische wandelgangen circuleerde, is die van Umar Sadiq. De boomlange Nigeriaan werd zowel bij Anderlecht als AA Gent genoemd, maar zeker voor Paars-Wit is hij onbetaalbaar. Ook de Buffalo’s schieten allicht echter te kort voor de doelpuntenmachine, die via dezelfde academie waar Emmanuel Dennis zijn opleiding genoot via Spezia – waar Club een jaar geleden nog David Okereke wegplukte – naar AS Roma trok. Tal van uitleenbeurten later belandde hij zo in Belgrado, dat na 17 doelpunten en evenveel assists in 39 matchen nu minstens tien miljoen vraagt voor haar goudhaantje. Een investering die wel de moeite waard lijkt.

Eldor SHOMURODOV (25, Rostov) – 5,2 mln.
We behouden de link met de Ghelamco Arena, waar Eldor Shomurodov dé topprioriteit is. Vorige zomer stal Club vlak voor de deadline evenwel Mbaye Diagne vanonder de neus van Anderlecht, tot hun eigen spijt zo bleek achteraf, dus waarom zouden ze dat scenario zich niet kunnen herhalen? Het opgetrokken Gentse bod van zes miljoen werd alvast ontoereikend geacht door zijn Russische werkgever, die tien miljoen vraagt. Dat lijkt dan weer naar de hoge kant voor een spits die nog maar in twee seizoenen vlot wist te scoren. Al was de vorige campagne van de Oezbeek, bij zijn nationale elftal goed voor 20 goals in 42 interlands, met 11 treffers en zeven assists in 26 duels wel dik oké.

POLL: Wie is volgens u de beste optie voor Club?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Standard begaat kapitale fout: "Zo bouw je geen nieuwe ploeg"
Standard begaat kapitale fout: "Zo bouw je geen nieuwe ploeg"

Standard kon het afgelopen weekend opnieuw niet winnen in de Europe Play-offs. De Rouches speelden ...

7
7
'Club Brugge krijgt gigaboost voor titel'
'Club Brugge krijgt gigaboost voor titel'

Club Brugge doet steeds meer mee om de titel. Na een zege op het veld van Union SG naderde ...

78
78
'Modric doet monden openvallen met toekomstbeslissing'
'Modric doet monden openvallen met toekomstbeslissing'

Luka Modric (38) is een van de oudgedienden in de kern van Real Madrid. De Kroaat ziet zijn contract ...

48
48
Textor dropt gigantische bom: "Matchfixing is realiteit in België"
Textor dropt gigantische bom: "Matchfixing is realiteit in België"

RWDM boekte het afgelopen weekend een overtuigende zege op het veld van KV Kortrijk. De ...

363
363
Van Holsbeeck in steeds nauwere schoentjes: "Coucke werd bedrogen"
Van Holsbeeck in steeds nauwere schoentjes: "Coucke werd bedrogen"

RSC Anderlecht lijkt sportief opnieuw aan de top te staan in ons land, een werk van lange adem. Marc ...

168
168
Anderlecht-jonkie treitert Club Brugge: "Grootste topclub van België"
Anderlecht-jonkie treitert Club Brugge: "Grootste topclub van België"

RSC Anderlecht leed het afgelopen weekend een pijnlijke nederlaag op het veld van KRC Genk. ...

323
323
'AA Gent heeft grote plannen in post-Hein-tijdperk'
'AA Gent heeft grote plannen in post-Hein-tijdperk'

Het einde van een tijdperk lijkt aangebroken bij AA Gent. De Buffalo's nemen na dit seizoen zo goed ...

331
331
TRANSFERUURTJE: 'Club Brugge verliest uitblinker, schoktransfer De Bruyne'
TRANSFERUURTJE: 'Club Brugge verliest uitblinker, schoktransfer De Bruyne'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

413
413
Exit Moris bij Union? "Hij kost hun toch heel veel kostbare punten"
Exit Moris bij Union? "Hij kost hun toch heel veel kostbare punten"

Het draait compleet vierkant bij Royal Union SG in de Champions' Play-Offs. De Brusselaars wisten ...

117
117
Expert buigt zich over 'vicieuze cirkel' bij Union en viseert sterkhouder
Expert buigt zich over 'vicieuze cirkel' bij Union en viseert sterkhouder

Royal Union SG is rampzalig begonnen aan de Champions' Play-Offs. De Brusselse traditieclub verloor ...

103
103
Vertrekkende Lukaku zadelde Inter op met stevige kopzorgen
Vertrekkende Lukaku zadelde Inter op met stevige kopzorgen

Inter Milan heeft zich vijf speeldagen voor het einde van het seizoen tot Italiaans kampioen ...

130
130
Boeckx ziet groot pijnpunt bij Anderlecht: "Ze hinken op twee gedachten"
Boeckx ziet groot pijnpunt bij Anderlecht: "Ze hinken op twee gedachten"

RSC Anderlecht staat na vier speeldagen in de Champions' Play-Offs aan de leiding. De Brusselse ...

170
170
Club-speler boort titelkoorts de grond in vlak voor Genks tweeluik
Club-speler boort titelkoorts de grond in vlak voor Genks tweeluik

Club Brugge doet weer volop mee voor de landstitel. Blauw-zwart verloor nog geen enkele keer in de ...

1208
1208
Money time: Anderlecht 'bevoorrecht' in cruciale week
Money time: Anderlecht 'bevoorrecht' in cruciale week

In de Champions' Play-Offs is opnieuw een belangrijke week aangebroken. Zo komen de zes deelnemers ...

636
636
'Kleine verliezer' Union onder vuur: "Erger me aan zijn gedrag"
'Kleine verliezer' Union onder vuur: "Erger me aan zijn gedrag"

Lange tijd leek het erop dat Union SG bij zijn derde opeenvolgende poging dan toch met de landstitel ...

189
189