Most Wanted: de XI meest gegeerde spelers in Europa

Most Wanted: de XI meest gegeerde spelers in Europa

Het startschot is gegeven. PSG neemt Mauro Icardi voor 50 miljoen over van Inter en bewijst zo dat ook in het post-coronatijdperk de miljoenen nog vlot over de toonbank zullen vliegen. De afgelopen weken werden we bovendien reeds om de oren geslagen met tal van transfergeruchten, het ene uiteraard al wat geloofwaardiger dan het andere. Maar welke namen vallen nu eigenlijk het vaakst in de Europese wandelgangen? Wij zochten het uit en stelden zo het meest gegeerde elftal voor aanstaande zomer samen.


GK: André ONANA (24, Ajax)
Gianluigi Donnarumma lijkt alsnog bij te zullen tekenen bij AC Milan, en dus richten topclubs op zoek naar een nieuwe doelman hun ogen vast nog meer op André Onana. Niet dat het sluitstuk van Ajax momenteel moet bedelen om interesse, want onder meer Chelsea, PSG en voormalige werkgever Barcelona werden al genoemd als potentiële overnemers. De Amsterdammers lieten eerder al weten gerust mee te willen werken aan een vertrek van de Kameroener, maar eisen dan wel boter bij de vis. Of de vooropgestelde 40 miljoen vandaag een haalbare vraagprijs is, zal echter moeten blijken.



RA: Sergiño DEST (19, Ajax)
We blijven nog even in de Johan Cruijff ArenA, waar voor de helft van dat bedrag Sergiño Dest kan worden opgepikt. Opnieuw zijn het dezelfde gegadigden die hun weg naar de Nederlandse kweekvijver voor talent vinden, want Barcelona en vooral PSG hebben naar verluidt hun zinnen gezet op de jonge VS-international. In Parijs zou hij op rechts de opvolger kunnen worden van de transfervrije Thomas Meunier, net als collega-Rode Duivel Timothy Castagne (Atalanta) zelf ook aardig in trek. Oude bekende Adam Marusic (ex-KV Kortrijk en Oostende, nu Lazio) ligt trouwens eveneens goed in de markt.

CV: Kalidou KOULIBALY (28, Napoli)
In Leipzig gooit het jeugdige duo Dayot Upamecano-Ibrahima Konaté hoge ogen, terwijl Sevilla-verdediger Diego Carlos op interesse van Arsenal en Liverpool kan rekenen. De autoritaire leider over Het Kanaal richt haar pijlen evenwel in de eerste plaats op Kalidou Koulibaly, die ook nog steeds op de radar van de twee clubs uit Manchester staat. De ex-Genkie wordt intussen al járen gelinkt aan een overstap naar de Premier League, dus wie weet wordt dit wel de zomer waarin hij eindelijk dan toch de sprong waagt. Het voetbal in Engeland lijkt de Senegalese krachtpatser alvast op het lijf geschreven.

LA: Alex TELLES (27, FC Porto)
Hetzelfde geldt voor Alex Telles, die in het verleden al geregeld met Real Madrid in verband werd gebracht. Ditmaal dingen PSG en Chelsea naar zijn diensten, al vallen in Londen tevens de namen van Ben Chilwell (Leicester) en Nicolas Tagliafico (Ajax). Die laatste staat overigens op lijstjes doorheen zowat heel Europa, maar ligt in tegenstelling tot zijn Braziliaanse leeftijdsgenoot wel nog twee jaar vast. Met een contract dat medio 2021 afloopt, lijkt dit ook dan ook hét moment om de linksback op te pikken. David Alaba (Bayern) zit in dezelfde situatie, maar tekent straks allicht gewoon bij in München.



CVM: Eduardo CAMAVINGA (17, Rennes)
Met Wilfred Ndidi (Leicester) konden we als controleur opnieuw voor een ex-Genkie kiezen, want PSG en Real Madrid azen naar verluidt op de Nigeriaan. Thomas Partey (Atlético Madrid) komt evenmin aandacht tekort, maar de macht is hier toch vooral aan de jeugd. Sandro Tonali (Brescia), Declan Rice (West Ham), Denis Zakaria (Mönchengladbach) en Boubakary Soumaré (Lille) zijn namelijk stuk voor stuk beloftevolle talenten, al steekt één Franse parel toch uit boven het pak. Eduardo Camavinga zou het dan ook al gezien hebben in de Ligue 1 en nu Real boven Manchester United verkiezen.

CM: Paul POGBA (27, Manchester United)
Een rijtje hoger heeft de nog één jaar jongere Jude Bellingham (Birmingham) de topclubs eveneens al voor het uitkiezen, net zoals Fabian Ruiz (Napoli). Verder staat met Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) wederom een oud-speler van KRC Genk mee in de schijnwerpers, kondigt Saul Niguez (Atlético) weldra zijn nieuwe club aan, maakte Houssem Aouar (Lyon) indruk en is er het ruilrumoer rond Miralem Pjanic (Juventus) en Arthur Melo (Barcelona). Toch gaan we hier voor het verlengstuk dat straks ongetwijfeld aan de Paul Pogba-soap wordt gebreid. Real Madrid of Juventus: dat lijkt wéér de hamvraag.

CAM: Kai HAVERTZ (20, Bayer Leverkusen)
Engelse spelmakers als James Maddison (Leicester) en Jack Grealish (Aston Villa) ogen stilaan klaar voor de volgende stap, terwijl Philippe Coutinho (Barcelona) er allicht eentje terugzet. Voor AS Roma-toptalent Nicolo Zaniolo komt een transfer dan weer net iets te vroeg, in tegenstelling tot diens leeftijdsgenoot Kai Havertz. De Duitse linkspoot was al goed voor 43 treffers en 30 assists in 143 duels voor Bayer Leverkusen, straffe cijfers die logischerwijs de interesse wekken van zowat heel Europa – Bayern München voorop. Het prijskaartje, naar verluidt omstreeks 100 miljoen, is wel navenant.



RB: Jadon SANCHO (20, Borussia Dortmund)
Al kan het natuurlijk altijd nog duurder. De titel van grootste goudklomp in de Bundesliga behoort per slot van rekening nog steeds toe aan Jadon Sancho, de één jaar jongere Engelsman die in Dortmund reeds 34 doelpunten en 43 assists in 94 optredens achter zijn naam heeft staan. Manchester City heeft vast al spijt dat het de winger drie jaar geleden voor amper acht miljoen naar Duitsland liet vertrekken, een foutje dat aartsrivaal en stadgenoot United – net als de vele andere gegadigden – nu maar wat graag wil rechtzetten. In ieder geval zal er dan wel stevig in de buidel moeten worden getast.

LB: Leroy SANÉ (24, Manchester City)
In omgekeerde richting wil Bayern München dan weer een Duitser uit Engeland terug naar het thuisfront halen, een plan dat Leroy Sané zelf wel ziet zitten. De aalvlugge winger ligt net als Telles en Pogba nog één jaar onder contract en weigert bij te tekenen, dus City moet hoe dan ook nu tot actie overgaan wil het nog aanspraak maken op de beoogde jackpot. Als opvolger wordt Ferran Torres (Valencia) al naar voren geschoven, met ook Federico Chiesa (Fiorentina) en Mikel Oyarzabal (Sociedad) als interessante pistes. Tot slot zal er wellicht nog iets bewegen rond Ousmane Dembélé (Barcelona).

SP: Lautaro MARTINEZ (22, Inter)
Voorin zijn de hoofdvogels uiteraard jonkies Kylian Mbappé (PSG) en Erling Haaland (Dortmund), maar de kans dat zij komende zomer al andere oorden opzoeken lijkt gering. Toch wordt Icardi vermoedelijk niet de laatste topspits die voor ettelijke miljoenen van werkgever wisselt. Meer zelfs: Inter passeert mogelijk nóg eens langs de kassa voor Lautaro Martinez. De Argentijnse aanvalspartner van Romelu Lukaku wordt vooral hardnekkig aan Barcelona gelinkt, dat de landgenoot van Lionel Messi koste wat het kost aan boord wil halen. En op die manier een heuse transfercarrousel in gang kan zetten.



SP: Timo WERNER (24, RB Leipzig)
Inter kan dan namelijk doordrukken voor Alexandre Lacazette (Arsenal), al voelt de Fransman naar verluidt weinig voor een verhuis naar Milaan. Ook zijn ploegmaat Pierre-Emerick Aubameyang blijft hangen in de geruchtenmolen, net als Moussa Dembélé (Lyon) en oude bekende Victor Osimhen (ex-Charleroi, nu Lille). De drukst gesolliciteerde goalgetter van de mercato wordt echter toch Timo Werner, goed voor 24 treffers en zeven assists in 28 Bundesliga-duels. De lokroep van de Premier League, waar Liverpool het voortouw lijkt te hebben op Chelsea en Manchester United, klinkt immers wel érg luid.


POLL: Wie van deze veldspelers is volgens u de beste aanwinst voor een Europese grootmacht?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Union benadeeld in Play-Offs? Kalendermaker reageert
Union benadeeld in Play-Offs? Kalendermaker reageert

Het clubvoetbal maakt in de komende dagen eventjes plaats voor de internationale ploegen. Maar ...

32
32
'Verrassing in Genk: Vrancken op weg naar uitgang'
'Verrassing in Genk: Vrancken op weg naar uitgang'

KRC Genk plaatste zich zondag alsnog voor de Champions' Play-Offs. Maar eigenlijk was dat slechts ...

174
174
'Club vol voor nieuwe trainer: één man in pole-positie'
'Club vol voor nieuwe trainer: één man in pole-positie'

Club Brugge heeft maandag zoals verwacht afscheid genomen van Ronny Deila als hoofdcoach. Op de ...

448
448
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk

AA Gent was een van de verliezers van de slotspeeldag. Nochtans vervulden de Buffalo's zelf hun ...

458
458
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen

Op zijn oude dag is Jan Vertonghen nog steeds een baken van rust centraal achterin bij Anderlecht. ...

138
138
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge

Ronny Deila beleefde zijn zwanenzang bij Club Brugge zondag helemaal op zijn eentje, want het ...

918
918
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie stond er op een aantal velden nog bijzonder veel ...

223
223
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'

Na het ontslag van Ronny Deila rekent Club Brugge op Nicky Hayen om alsnog succes te boeken in de ...

233
233
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs

Daags na de afsluiter van de reguliere competitie stelde de Pro League de kalender van de Play-Offs ...

767
767
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job

Club Brugge moet wederom op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ronny Deila werd maandag immers op ...

277
277
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker

De Rode Duivels verzamelden maandag in Tubeke. Daar bereiden ze tijdens de komende dagen de ...

116
116
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'

Bayern München neemt na het seizoen afscheid van hoofdcoach Thomas Tuchel. En mogelijk ziet Der ...

99
99
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'

Wat al enkele weken in de lucht hing, is sinds maandagochtend ook een feit. Zo heeft Club Brugge dan ...

618
618
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats

KRC Genk plaatste zich zondag dan toch voor de Champions' Play-Offs. Die kwalificatie werd maandag ...

508
508
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'

Verschillende Rode Duivels komen tijdens de zomermercato in aanmerking voor een fraaie transfer. ...

162
162