Verlegt Everton zijn aandacht van Odjidja naar Malanda?

Verlegt Everton zijn aandacht van Odjidja naar Malanda?
08 December 2012 14:19
© PhotoNews

Francky Dury liet afgelopen week nog weten dat hij vreesde Junior Malanda na dit seizoen kwijt te zijn. Volgens La Dernière Heure moet de oefenmeester van Zulte Waregem al met schrik naar de transferperiode van januari kijken, want verschillende Engelse en Nederlandse clubs sturen hun scouts.

Zo zou Everton zijn aandacht verlegd hebben van Vadis Odjidja naar Malanda. Zo zal een scout van de Engelse club de stevige verdedigende middenvelder bekijken als volgend weekend Racing Genk op bezoek komt. Ook Newcastle United is serieus geïnteresseerd en zag onze 18-jarige landgenoot vorig weekend aan het werk op AA Gent.

De week daarvoor, tijdens de thuiswedstrijd tegen Standard, was eveneens een scout van Fulham aanwezig. De Engelse club kwam eigenlijk de prestaties van William Vainqueur bekijken, maar geraakte gecharmeerd door Malanda. Daarnaast liet ook Ajax deze week weten geïnteresseerd zijn, gealarmeerd door het feit dat de sportief directeur van FC Twente, Cees Lok, al aan de Gaverbeek werd gesignaleerd.

Eerste geïnteresseerde was echter RSC Anderlecht. De landskampioen geraakte onder de indruk toen men op 22 september op Zulte Waregem ging winnen met 3-2. Sindsdien zou het bestuur van [/i]Paars-Wit[i] een bod van 2 miljoen euro voorbereiden, maar gezien vooral de Engelse interesse, zal dat bod wellicht te laag uitvallen en bestaat de kans dat Malanda de volgende Belg is die de stap naar de Premier League zet.

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Gerucht Dit bericht is gebaseerd op bronnen waarvan niet kan worden bepaald of ze betrouwbaar zijn.
VoetbalNieuws.be wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en bediscussieer het bericht met plezier, maar neem het nieuws wel met een korreltje zout.

Meer foto's