New Rom: Hoe de Rode Duivels profiteren van Lukaku's toptransfer

New Rom: Hoe de Rode Duivels profiteren van Lukaku's toptransfer

Na een mindere passage bij Manchester United wil Romelu Lukaku terug voetbalplezier ontdekken in Milaan. Antonio Conte wilde hem dolgraag in zijn team en haalde bijgevolg ook zijn slag thuis. Internazionale kon de Rode Duivel uit de handen houden van andere geïnteresseerden zoals Juventus. Maar ook Lukaku zelf koos bewust voor de voormalige Italiaanse topclub. Met Big Rom wil Internazionale terug aanknopen met de grote successen, zowel in Italië als in Europa. En dat kan alleen maar voordelen opleveren voor de Belgische nationale ploeg.

NERVEUS DEBUUT

Het Giusseppe Meazza-stadion van Internazionale zal niet afgeladen vol voor de debuutmatch van Lukaku, anderhalve week geleden tegen Lecce. Er heerste wel een enthousiaste sfeer met zo'n 64.000 supporters. Inter had alles te verliezen, een gemiste start zou nefast zijn na alle veranderingen in de zomer. De aanwezigen in Milaan zagen alvast een gretig Inter, en de uitslag mocht er ook wel zijn: 4-0.

Lukaku oogde eerst wat nerveus, wat onwennig ook. Nadat hij volledig het vertrouwen kwijt was bij Manchester United wilde hij geen slechte beurt maken tijdens zijn eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever. Tijdens de eerste helft kon hij zich weinig tonen, maar zijn tweede helft mocht er zeker wel zijn. Mede door een onvolwaardige voorbereiding zakte hij aan het eind van de wedstrijd wel wat weg, maar dat is logisch gezien zijn verstoorde voorbereiding. 



DE NIEUWE ADRIANO

Met ondanks die fysieke achterstand blijft Lukaku een imposant figuur en boezemde hij zijn tegenstander toch angst in. Op bepaalde momenten zag je daardoor de achterhoede twijfelen om de juiste beslissingen te nemen - wat hen ook niet lukte. Door zijn krachtig spel en indrukwekkende fysiek gaan meteen al vergelijkingen op met een clubicoon van Inter, met name Adriano. Vooral toen de Rode Duivel zijn rechtstreekse tegenstander er met de minste problemen afliep, werd hij prompt nostalgisch vergeleken met de gewezen vedette van Inter.



Zijn maidenmatch tegen Lecce was vintage Lukaku. De robuuste aanvaller loopt niet over van de fijne techniek, maar werklust én een neus voor doelpunten heeft hij wél. Iets wat hij ook illustreerde met zijn eeste van het seizoen. Uiteraard was het 'maar' tegen Lecce, maar Big Rom liet wel een veelbelovende indruk na. De fans van de Nerazzurri houden nu al van hem. En nog voor zijn eerste officiële match, was zijn shirt al het meest verkochte in de fanshop. Geen toeval. 

SCHANDAAL IN SARDINIË

Zijn tweede competitiewedstrijd in de Serie A was buitenshuis. In Cagliari liep hij oud collega-Rode Duivel Radja Nainggolan tegen het lijf, maar Lukaku zal de wedstrijd nog lange tijd blijven herinneren door de racistische geluiden vanuit de tribunes van de Sardegna Arena. De Rode Duivel is niet het eerste slachtoffer van de Rossoblu-achterban. Spijtig genoeg gingen Moise Kean, Blaise Matuidi en Sulley Muntari hem voor.

Maar Lukaku gaf geen krimp. Hij is nochtans een emotionele ziel, maar op het veld blijft hij een ijskoude killer en gunde hij deze 'voetbalsupporters' niet het genot om op deze beledigingen en geluiden te reageren. Koelbloedig, zoals het een een echte spits betaamt, ook al betreft het een kwestie die niets met voetbal te maken heeft.



Een twintigtal minuten voor affluiten stond de stand in Sardinië nog op 1-1, toen scheidsrechter Maurizio Mariani de bal op de stip legde ten voordele van de Milanezen. Lukaku aanhoorde de oerwoud- en andere verwerpelijke geluiden op dat moment nog beter, maar hij aarzelde niet. Feilloos en overtuigend zette Lukaku de strafschop om, en het was meteen zijn tweede doelpunt voor zijn nieuwe club. Met 2 doelpunten in 2 wedstrijden vertrekt Big Rom met een gerust gemoed naar de Rode Duivels.

VOORDELEN VOOR DE RODE DUIVELS

De keuze van Lukaku om Manchester United om te ruilen voor Internazionale levert de Rode Duivels voorlopig alleen maar voordelen op. Sinds zijn aankomst in Italië herleeft Big Rom opnieuw. Weg uit het grauwe Manchester waar hij zelf het vertrouwen verloren was, de fans hem beu waren en Ole Gunnar Solskjaer liever voor Marcus Rashford koos. Al bij zijn aankomst in Milaan werd Lukaku onthaald als een held door de Inter-fans, qua vertrouwensboost kan dat wel tellen. Coach Conte had overigens maar één spits voor ogen die hij naar de club wilde halen, en dat was Lukaku. Veel liefde in een vertrouwde omgeving: dan wordt meestal het beste uit Lukaku gehaald.

Omdat Lukaku de Premier League achter zich liet en voor Internazionale koos, zal hij automatisch minder wedstrijden spelen en bijgevolg minder rap geblesseerd raken door de helse opeenstapeling van wedstrijden over Het Kanaal. Hierdoor miste de aanvaller vorig seizoen vier interlands, waaronder de zware en teleurstellende nederlaag in de Nations League tegen Zwitserland (5-2). Nu krijgt hij dus een lichter programma, het kan alleen maar deugd doen met het oog op het EK. 



PROGRESSIE

Een nog hogere doelpuntenproductie verwachten van Lukaku, zou onrealistisch zijn. Maar zijn stap naar Internazionale kan zijn prestaties alleen maar verbeteren. Want trainer Conte hanteert in Milaan namelijk een gelijkaardig systeem als bondscoach Roberto Martinez. Met drie verdedigers, twee lopende flanken (Candreva en Asamoah) en meer dan voldoende ondersteuning vanuit het middenveld, waaronder Sensi Brozovic en Vecino. Na zijn achtjarige periode in de Premier League kan Lukaku zich meer perfectioneren in het Walhalla van de voetbaltactiek. In het Calcio kan hij leren om nog sluwer, nog efficiënter en aldus een nog betere voetballer te worden.



Voor de Rode Duivels brengt een complete Lukaku alleen maar voordelen op. Met het EK 2020 in het vooruitzicht is hij momenteel die enige Belgische spits die aanspraak kan maken op een basisplaats. Zijn groeiende killergehalte en omgang met moeilijkere wedstrijdomstandigheden in Italië opent alleen maar perspectieven. Daar San Marino een maat voor niets zal worden, wordt het vooral uitkijken of Lukaku tegen Schotland zijn progressie al kan bewijzen. Wij zijn alvast benieuwd.

POLL: Wordt Lukaku nog beter bij Internazionale?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt
Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt

Club Brugge won afgelopen donderdag tegen het Griekse PAOK en mag zich opmaken voor de halve finales ...

10
10
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"

RSC Anderlecht is bijzonder goed begonnen aan de Champions' Play-Offs. De Brusselse recordkampioen ...

27
27
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie

Beerschot kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen in de Challenger Pro League en treedt volgend ...

41
41
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats

De strijd om de titel in de Jupiler Pro League blijft razend spannend. Ook bij KRC Genk dromen ze ...

144
144
Europese kwalificatie levert Club Brugge fraai extraatje op
Europese kwalificatie levert Club Brugge fraai extraatje op

Club Brugge heeft donderdagavond zijn afspraak met de geschiedenis niet gemist, want het wist de hel ...

223
223
'Union grijpt drastisch in na pijnlijke 0 op 9'
'Union grijpt drastisch in na pijnlijke 0 op 9'

Maandenlang was Union dé gedoodverfde kampioen voor dit seizoen, want ze stonden vrijwel de ...

167
167
Club Brugge krijgt meteen antwoord van kalendermanager
Club Brugge krijgt meteen antwoord van kalendermanager

Decennia lang vertolkten Belgische teams slechts een bijrol op het Europese toneel, maar dit seizoen ...

591
591
Verhaeghe sneert naar Deila en spreekt over positie Hayen
Verhaeghe sneert naar Deila en spreekt over positie Hayen

Wat een metamorfose heeft Club Brugge ondergaan. Een maand geleden leek het zich nog naar het einde ...

704
704
Doet 777 Partners Standard alweer van de hand?
Doet 777 Partners Standard alweer van de hand?

Zaterdagavond trekt Standard in de Europe Play-Off naar Westerlo, maar heel erg veel animo zal er ...

211
211
Vanaken oordeelt over Brugse kansen op Europese finale
Vanaken oordeelt over Brugse kansen op Europese finale

In 1992 greep Club Brugge net naast een plaats in de finale van de Beker der Bekerwinnaars na een ...

272
272
<strong>Anderlecht in turbomodus met grootse 8 miljoen-topdeal</strong>
Anderlecht in turbomodus met grootse 8 miljoen-topdeal

Vorige zomer stonden Anderlecht en Francis Amuzu open voor een transfer, maar geen enkele ploeg kon ...

437
437
Bizar: Martinez pakt tweede geel in penaltyreeks, maar blijft staan
Bizar: Martinez pakt tweede geel in penaltyreeks, maar blijft staan

Club Brugge plaatste zich donderdagavond uiteindelijk vlotjes voor de halve finales van de ...

112
112
Club Brugge kent speeldata voor halve finales Conference League
Club Brugge kent speeldata voor halve finales Conference League

Krijgt Antwerp na 31 jaar eindelijk een opvolger in een Europese finale? De kans is donderdag alvast ...

263
263
Blijven of vertrekken? Amuzu maakt zijn keuze bekend
Blijven of vertrekken? Amuzu maakt zijn keuze bekend

Zaterdagavond mag Anderlecht voor de eerste keer als leider in de Jupiler Pro League aan de bak. Het ...

236
236
Hayen schenkt klare wijn over plotse vertrek Skov Olsen
Hayen schenkt klare wijn over plotse vertrek Skov Olsen

Club Brugge zette donderdagavond een ijzersterke prestatie neer in Thessaloniki. Het ging met 0-2 ...

716
716