Operatie Propere Handen: Van Holsbeeck vrij, Leko brengt nacht door in cel

Foto: Operatie Propere Handen: Van Holsbeeck vrij, Leko brengt nacht door in cel

Mogi Bayat, de meest toonaangevende voetbalmakelaar in België, werd vanochtend opgepakt. Dat in een onderzoek naar fraude en witwassen in het voetbalmilieu. Ook matchfixing zou worden onderzocht. Volg hier de laatste ontwikkelingen. 

UPDATE 21u15 Van Holsbeeck vrijgelaten, Leko brengt nacht door in cel
Volgens L'Echo is Herman Van Holsbeeck deze avond vrijgelaten door de politie. Ivan Leko zal dan weer de nacht doorbrengen in de cel, al verwacht zijn advocaat niet al te veel problemen. Lees HIER het verhaal.


UPDATE 21u: Veljkovic 'hielp' Anderlecht aan titel in 2012
Één van de grootste verdachten, Dejan Veljkovic, hielp Anderlecht in 2012 onrechtstreeks aan de titel. Dat door de transfer van Milan Jovanovic, die niet helemaal koosjer lijkt te zijn verlopen.


UPDATE 19u31 Donderdag beslissing wie in verdenking gesteld wordt 

Het parket heeft nu ook aan Het Laatste Nieuws bevestigd dat alle opgepakte personen verdacht zijn. "Alle personen die vandaag door de politie werden meegenomen, werden van hun vrijheid beroofd. Ze gingen niet vrijwillig mee als getuige", klinkt het. Verwacht wordt dat er donderdag een beslissing valt over wie door de onderzoeksrechter officieel in verdenking gesteld wordt.

UPDATE 19u Ook sterke man KV Mechelen opgepakt

Sporza meldt nu ook dat Olivier Somers opgepakt werd voor verhoor. Hij is de sterke man van KV Mechelen. Ook de financieel én sportief directeur van de club werd door de politie meegenomen. Dejan Veljkovic gold de voorbije jaren een tijdlang als huismakelaar bij Malinwa.

UPDATE 18u54 Alle opgepakte personen zijn verdacht in zaak-Bayat

Tot dusver werd verondersteld dat een flink aantal van de opgepakte personen in 'Operatie Schone Handen' als getuigen binnengebracht werd, maar Sporza meldt nu dat ze wel degelijk allemaal als verdachten in het onderzoek gelden. Ivan Leko, Herman Van Holsbeeck, Bart Vertenten, Sebastien Delferière en co komen dus stilaan in heel nauwe schoentjes...

UPDATE 18u47 Acht contracten meegenomen bij Standard

Ook Standard kreeg bezoek van de speurders in de zaak-Bayat. Eerder werd al gemeld dat het parket vooral geïnteresseerd was in de transfers die in Luik gerealiseerd werden door Bayat en Veljkovic en Het Laatste Nieuws weet nu ook dat er acht contracten van (ex-)spelers en trainers meegenomen werden. Het gaat om Adrien Trebel, Dieumerci Ndongala, Obbi Oulare, Dino Arslanagic, Michel Preud'homme, Milos Kosanovic, Filip Mladenovic en Aleksandar Jankovic.

UPDATE 18u37 "Bayat zet clubleiders onder druk, van Veljkovic is geweten dat hij matchen regelt"

Binnen de voetbalwereld was al geweten dat Mogi Bayat en Dejan Veljkovic een onfris kantje hadden. Journalist Jan Hauspie komt met enkele onthutsende verhalen over de makelaars. Het hele artikel kan je hier lezen.

UPDATE 18u15 Arrestatie in Cyprus

In het kader van 'Operatie Schone Handen' werd in Cyprus een man gearresteerd, meldt de Financialmirror. Hij werd in ons land gezocht wegens valse documenten, belastingontduiking en witwaspraktijken. Hij zal aan ons land uitgeleverd worden.

UPDATE 18u11 Advocaat Bayat doet zijn beklag

Over Mogi Bayat, de hoofdrolspeler in de hele affaire, is nog geen nieuws. De makelaar werd nog niet verhoord, maar advocaat Jean-Philippe Mayence deed wel zijn beklag over de manier waarop de politie bij Bayat binnenviel. "De politie viel bij zonsopgang binnen bij mijn cliënt. Alle agenten waren gewapend en droegen een kap. Ze beukten deuren in en zetten zelfs een wapen tegen het hoofd van mevrouw Bayat, allemaal voor de ogen van de kinderen", verklaart hij aan La Dernière Heure.

"Alsof het om terroristen ging. Ik begrijp dat er vroeg op de dag wordt ingegrepen bij zo’n gevallen. Maar mensen behandelen alsof ze een gevaar zijn voor de openbare veiligheid, was misschien niet nodig."

UPDATE 18u Louwagie komt met oproep

In de nasleep van het schandaal rond spelersmakelaars Bayat en Veljkovic komt Michel Louwagie met een oproep. "Er is maar weinig reglementering voor spelersagenten, dat zeg ik al jaren. Er is regelgeving geweest, maar dat is dan verwaterd. Ik vind dat de overheid hierin ook zijn verantwoordelijkheid moet nemen", verklaart de manager van AA Gent aan Sporza.

UPDATE 17u41 Wat is de rol van Leko?

Eén van de grootste mysteries tot dusver is de rol van Ivan Leko in het onderzoek. "Ik denk dat hij opgeroepen is omdat Dejan Veljkovic zijn makelaar is geweest. Ik denk dat er dan ik weet niet wat verkeerd is gedaan in de afhandeling van zijn contract of transfer", vermoedt Peter Vandenbempt bij Sporza.

Dat Leko een gewone getuige is, vindt Vandenbempt minder waarschijnlijk. "Ik vind het vreemd dat als je door de politie wordt uitgenodigd om gewoon eens uitleg te geven over een makelaar die je goed kent, dat je dan 's morgens thuis wordt opgepakt, niet de kans krijgt om eens naar je werkgever te bellen en niet te bereiken bent tot ondertussen toch halfvijf.

UPDATE 17u12 KRC Genk reageert

KRC Genk was één van de vele clubs die vandaag de politie over de vloer kreeg. "Het gaat om een onderzoek naar derden, dus niet naar KRC Genk zelf. Er is ook niemand van KRC Genk verhoord. De speurders kregen de volledige medewerking van de club en vroegen inzage in een aantal contracten en facturen. KRC Genk heeft niets te verbergen, en kijkt uit naar het verdere verloop van het onderzoek", verzekert de club echter in een statement op zijn website.

UPDATE 17u Na Bayat en Veljkovic ook onderzoek naar Henrotay

Er is nog een derde topmakelaar naar wie het parket van Tongeren een onderzoek voert. Christophe Henrotay, de manager van onder meer Thibaut Courtois, zou bij de transfers van Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Leander Dendoncker miljoenen euro's achtergehouden hebben, weet De Tijd. Lees het volledige verhaal hier.

UPDATE: 16u44 Cash geld

Bij de huiszoekingen in het buitenland zijn volgens Servische media ook in Servië zes huiszoekingen gebeurd. Daarbij zou 800.000 euro cash geld in beslag zijn genomen.

UPDATE: 16u40 Topadvocaat Sven Mary ingeschakeld

Peter Vandenbempt weet dat de Belgische topadvocaat Sven Mary ook op weg is naar Hasselt. Daar worden de verhoren afgenomen van de spilfiguren in deze zaak Het is wel nog niet bekend wie hij gaat bijstaan.

UPDATE 15u45 België plots wereldnieuws

Het schandaal in de Belgische competitie zorgde voor zeer veel opschudding. Het nieuws omtrent de mogelijke financiële fraude en matchfixing is ook in het buitenland groot nieuws. Het nieuws wordt in Nederland, Spanje, Colombia, Mexico, Italië, India, Engeland... en tal van andere landen volop verspreid. Een serieuze kaakslag voor het Belgische voetbal.

UPDATE 15u15 De Witte reageert

AA Gent-voorzitter blijft rustig rond alle commotie. "Of dit een bom is onder het Belgisch voetbal? Het is te vroeg om uitspraken te doen daarover, laten we het onderzoek afwachten en dan onze conclusies maken", zei hij aan Het Laatste Nieuws.

UPDATE 15u11 Derde makelaar opgepakt

Karim Mejjati is de derde makelaar die is opgepakt. Hij is echter een kleine vis, die eerder de makelaar was van Yassine El Ghanassy. Dat weet La Dernière Heure.

UPDATE 14u54 Reactie KBVB

Nu komt ook de voetbalbond met een eerste reactie op het zich ontspinnende schandaal. "De KBVB heeft kennis genomen van het gerechtelijk onderzoek dat bekend raakte op woensdag 10 oktober en verschillende actoren binnen het Belgisch voetbal raakt. De Koninklijke Belgische Voetbalbond zal - indien gevraagd - vanzelfsprekend bijdragen aan het onderzoek, en dit in alle transparantie", luidt hun mededeling.

UPDATE 14u39 Westerlo diende klacht in tegen Bayat

Peter Vandenbempt had het al over een klacht van Westerlo die de bal aan het rollen bracht en Het Laatste Nieuws onthult nu dat die klacht wel degelijk tegen Mogi Bayat gericht was. Westerlo degradeerde in 2017 doordat Moeskroen met 0-2 ging winnen bij KV Kortrijk na twee vreemde goals. Bayat had toen verschillende spelers van zowel Moeskroen als Kortrijk in zijn portefeuille.

UPDATE 14u20 Ook journalisten ondervraagd

Behalve Bayat, Veljkovic, Van Holsbeeck, Leko en de twee refs worden ook twee journalisten ondervraagd door het parket, meldt Sporza. Het zou gaan om de KV Mechelen-watchers van Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. "Wij gaan ervan uit dat zij beiden worden verhoord als getuigen", klinkt het bij Pol Deltour van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten.  

UPDATE 14u16 Advocaat: "Club Brugge is niet betrokken"

Bij Club Brugge werd een zeer uitgebreide huiszoeking gehouden, maar volgens advocaat Walter Van Steenbrugge is er niets aan de hand. "Club is niet bij deze zaak betrokken. Niemand van het bestuur wordt overhoord of is in verdenking gesteld", verklaart hij aan Sporza.

"Ze zijn gewoon een aantal administratieve stukken komen ophalen. Op dat vlak is er voor de club zelf, de vzw, of iemand van de directie geen vuiltje aan de lucht."

UPDATE 14u10 Waarom Leko opgepakt werd

Het feit dat ook Ivan Leko opgepakt werd voor ondervraging, zorgde voor heel wat ophef. Volgens VTM Nieuws heeft dat alles te maken met zijn 'innige band' met Dejan Veljkovic, één van de geviseerde makelaars. "Die band is ontstaan nadat Veljkovic makelaar werd van Leko als speler. Hij bracht Leko naar Lokeren en hij bezorgde hem ook zijn eerste trainersjob bij OH Leuven", legt journalist Michiel Ameloot uit.

UPDATE 14u Komt ook Moeskroen in beeld?

Bij Moeskroen werden er geen huiszoekingen uitgevoerd, maar mogelijk worden de Henegouwers toch nog betrokken in het onderzoek. Volgens Het Laatste Nieuws circuleert de naam van algemeen directeur Paul Allaerts immers als één van de personen die nog ondervraagd (zullen) worden door de politie in het kader van het onderzoek.

UPDATE 13u50 Ook KV Oostende reageert

"KV Oostende verleende zijn volledige medewerking en gaf inzage in enkele documenten die werden opgevraagd. Maar de speurders zijn vrij snel opnieuw vertrokken. Bij KV Oostende is niemand ondervraagd. En de club is er ook van overtuigd dat er binnen KV Oostende niemand betrokken is in deze zaak", laat de club weten op zijn website.

UPDATE 13u46 Wat met buitenlandse clubs?

Tot dusver werden alleen huiszoekingen verricht bij Belgische clubs, maar Bayat en Veljkovic hadden ook banden met een aantal buitenlandse clubs. Zo deed Bayat bijvoorbeeld vaak zaken met Watford, Udinese en FC Nantes, terwijl Veljkovic een voet tussen de deur had bij Lazio en een pak Oost-Europese clubs. Wat de gevolgen voor hen zijn, is nog niet duidelijk.UPDATE 13u35 Ook bekende uit zaak-Ye opgepakt

Er is nog een persoon opgepakt in operatie 'Propere Handen', meldt Het Nieuwsblad. Ook advocaat Laurent Denis werd door de politie meegenomen. Denis was in het verleden nog werkzaam voor Anderlecht en was in 2005 ook betrokken in de zaak-Ye. Hij werd ook veroordeeld voor zijn aandeel in die omkopingsaffaire.

UPDATE 13u33 Huiszoeking bij Club nog aan de gang

Volgens Sporza zijn de speurders nog altijd aan het werk bij Club Brugge. Ze kwamen al om 8u 's ochtends aan in het Jan Breydelstadion, maar zijn dus vijf uur later nog altijd op zoek naar informatie.

UPDATE 13u23 Reactie Lokeren

Ook bij Lokeren werd er een huiszoeking verricht. "Sporting Lokeren stelde zich constructief op en zal dat ook blijven doen indien er nog om medewerking wordt gevraagd. Documenten en dossiers konden en kunnen probleemloos worden ingekeken. Er werd niemand voor ondervraging meegenomen. De spelers en de staf hebben niks van het onderzoek gemerkt en hebben gewoon hun trainingsplan afgewerkt. Rond half elf verlieten de speurders de gebouwen. Sporting Lokeren wacht de resultaten van het onderzoek af, maar maakt zich heel sterk dat de club niks te verwijten valt", meldt de club in een persbericht. 

UPDATE 13u19 Nog geen nieuws over Leko

Over de exacte betrokkenheid van Ivan Leko is nog geen duidelijkheid. "Ik ben nu onderweg naar Leko. Ik kan daar dus nog niets over zeggen. Het is niet uitgemaakt dat hij een getuige is. Dat kan in principe ook. Ik zal dat vernemen als ik met hem gesproken heb. Het is veel te voorbarig om daar uitspraken over te doen", reageert advocaat Walter Van Steenbrugge bij Radio 1.

"Veel mensen wijzen nu, maar dat is veel te vroeg. Een onderzoek betekent nagaan of er bepaalde zaken gebeurd zijn. Sommigen zijn snel in het trekken van conclusies. Of Leko een getuige of een verdachte is, weten we niet. Ik ga nu een gesprek houden met hem en dan zal het verhoor plaatsvinden."

UPDATE 13u13 Reactie Verhaeghe

Bart Verhaeghe heeft zich voor het eerst uitgesproken over de huiszoeking bij Club en de mogelijke betrokkenheid van Ivan Leko. "Wij hebben niets te verbergen, alles is zuiver", klinkt het gedecideerd bij De Tijd. "Natuurlijk werken wij mee. Positief en constructief. De speurders wilden inzage in contracten en facturatie. Die hebben we gegeven."

"Daaruit zal blijken dat alles zuiver en in orde is. Wij nemen onze trainer Ivan Leko in bescherming. Als coach van Club Brugge valt hem niets te verwijten." Verhaeghe geeft verder aan dat Club met Bayat werkte bij de transfers van Limbombe e Rezaei. "Veljkovic was de makelaar van inkomende spelers Ivan Letica, Mats Rits en Ivan Tomecak. Daarvoor was het een hele tijd geleden dat we contact hadden met hem."

UPDATE 13u04 Verbist reageert op arrestaties Vertenten en Delferière

Met Bart Vertenten en Sebastien Delferière werden ook twee Belgische topscheidsrechters opgepakt voor verhoor. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist weet echter nog van niets. "Ik ben alles momenteel via de media aan het volgen, het nieuws kan ik dan ook niet bevestigen", reageert hij bij Belga. "De refs van wie de namen circuleren, heb ik nog niet kunnen contacteren. Als ze effectief opgepakt zijn, is het logisch dat ze oproepen niet kunnen beantwoorden. Ik volg het dossier uiteraard verder op."

UPDATE 13u Charleroi ontkent betrokkenheid

Wie Mogi Bayat zegt, denkt uiteraard ook aan Mehdi Bayat. De broer van de geviseerde makelaar is algemeen manager bij Charleroi, maar dat bleef opvallend genoeg uit het vizier van het onderzoek. "Ik val volledig uit de lucht", verklaart Mehdi aan L'Avenir. "Ik heb geen enkel idee wat er aan het gebeuren is met mijn broer. Charleroi heeft in ieder geval niets te maken met die zaken, de club wordt dan ook niet onderzocht. We doen geen zaken met Mogi."UPDATE 12u53 Vandenbempt: "Matchfixing om het afloop van de competitie onderaan te manipuleren"

In het VRT Journaal gaf Peter Vandenbempt zijn visie op het onderzoek naar matchfixing. "Het zou weleens kunnen dat het onderzoek begonnen is met een klacht van Westerlo (in mei 2017, nvdr). Dat is de enige club die naar het parket is gestapt, omwille van de manier waarop Moeskroen aan zijn licentie is geraakt en de manier waarop ze zich op het veld twee of drie keer hebben gered", vermoedt hij.

"Het zou kunnen dat het in dit geval niet noodzakelijk is zoals in de zaak-Ye, toen matchen gemanipuleerd werden in het kader van een gokaffaire, maar misschien wel in het manipuleren van afloop van de competitie. Onderaan dan."

UPDATE 12u33 In totaal huiszoekingen bij negen Belgische clubs

Maar liefst negen Belgische clubs kregen vandaag de politie over de vloer in het kader van operatie 'Propere Handen'. Dit zijn volgens Het Laatste Nieuws de geviseerde teams: Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk, Standard, AA Gent, KV Kortrijk, Lokeren, KV Oostende en KV Mechelen. In Genk zouden de speurders nog bezig zijn, de meeste andere huiszoekingen werden afgerond.


UPDATE 12u19 Parket komt met meer info 
Het parket komt ook met meer informatie over hoe de zaak tot stand kwam. "Het federaal onderzoek is eind 2017 opgestart naar aanleiding van een verslag van de Cel Sportfraude van de federale politie, met aanwijzingen van verdachte financiële verrichtingen in het Profvoetbal 1A. Sommige spelersmakelaars zouden – onafhankelijk van mekaar – deze verrichtingen opgezet hebben waardoor commissies bij spelerstransfers, verloningen van spelers en trainers, en andere betalingen verborgen worden voor de Belgische overheid en voor andere betrokkenen bij de transacties", luidt de mededeling. 


"Tijdens het onderzoek doken aanwijzingen op van mogelijke beïnvloeding van wedstrijden in het competitieseizoen 2017-2018. Het federaal parket vorderde hierop de onderzoeksrechter om zijn onderzoek uit te breiden met deze feiten."


UPDATE 12u17 Onderzoek breidt zich uit naar het buitenland 
Het parket komt in een mededeling met meer informatie over de zaak. Naast de 44 huiszoekingen in ons land blijkt het onderzoek ook in het buitenland gevoerd te worden. "Tegelijk worden op verzoek van de onderzoeksrechter ook 13 huiszoekingen verricht in het buitenland, met name in Frankrijk, Luxemburg, Cyprus, Montenegro, Servië en Macedonië. De simultane tussenkomsten in het buitenland werden gecoördineerd via Eurojust", klinkt het bij het parket. 


UPDATE 12u14 Leko niet in verdenking gesteld  
VTM Nieuws komt met meer info over de aanhouding van Ivan Leko. De trainer van Club Brugge werd deze ochtend opgepakt in zijn woonplaats in Zoersel. Hij zou echter alleen binnengebracht zijn voor ondervraging, hij wordt niet in verdenking gesteld. 


UPDATE 12u05 Officiële reactie Standard  
Ook Standard is met een statement gekomen. "Deze ochtend vond er bij Standard de Liège een huiszoeking plaats op bevel van de Federale politie. Na twee uur vertrokken ze met alle documenten waarnaar ze specifiek aanvraag deden. Door zijn nauwe samenwerking met de Federale Politie wil Standard Justitie zo goed mogelijk helpen met de voortgang van het onderzoek en hoopt men dat er zeer snel duidelijkheid zal zijn", schrijft de club op zijn website. 


UPDATE 12u Officiële reactie Anderlecht 
Ondertussen heeft ook Anderlecht officieel gereageerd. "Vandaag heeft de federale politie een huiszoeking verricht bij RSC Anderlecht.De huiszoeking kadert in een onderzoek naar makelaarspraktijken.De club verleent haar volledige medewerking en geeft geen verder commentaar", laat de club weten in een officiële mededeling. 


UPDATE 11u20 Zeven transfers Standard onderzocht
Het onderzoek, dat 'Propere handen' wordt genoemd', bij Standard spitst zich volgens Sporza toe op transfers waar Mogi Bayat een hand in had: Michel Preud'homme, Adrien Trebel, Ndongala en Obbi Oulare. Daarnaast worden 3 transfers van makelaar Veljkovic onderzocht: Jankovic, Mladenovic en Kosanovic. Het Nieuwsblad kwam met meer info over matchfixing. 


"Net zoals bij Bayat zouden ook de financiële zaken van Veljkovic bijzonder schimmig zijn. Hij wordt volgens onze informatie in tegenstelling tot Bayat wel verdacht van matchfixing. Top scheidsrechters Bart Vertenten en Sebasien Delferière zijn - zo blijkt - goeie vrienden van makelaar Veljkovic. Het gerecht wil hun rol onderzoeken bij eventuele matchfixing. Naast de operatie in ons land werden er volgens onze bronnen huiszoekingen in het buitenland gedaan waar Bayat en Veljkovic hun bezittingen hebben. Onder anderen in Malta, Cyprus, Macedonië en Servië." 


UPDATE: 10u31 Ook Van Holsbeeck en Leko opgepakt
Volgens L'Echo werden ook Herman Van Holsbeeck, Ivan Leko en scheidsrechters Vertenten en Delferrière opgepakt voor verhoor. Daarnaast zouden maar liefst tien Belgische clubs uit Eerste Klasse A vervolgd kunnen worden.


Het parket viel binnen bij onder meer Club Brugge, AA Gent, KRC Genk, KV Kortrijk Lokeren en Anderlecht. Het dossier zou volgens HLN over twee zaken gaan: financiële fraude en matchfixing in de Jupiler Pro League. 


UPDATE 09u30 Bayat opgepakt
Dat meldt Het Nieuwsblad: “De federale politie is vanochtend op verschillende plaatsen in ons land binnengevallen in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu. Mogi Bayat, de machtigste voetbalmakelaar van het land, werd daarbij opgepakt, bevestigt het federaal parket.”


Ook een andere spelersmakelaar, Dejan Veljkovic, werd opgepakt. Zij worden zelfs verdacht van matchfixing: “Volgens onze informatie viseert het onderzoek in de eerste plaats de spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic en de verschillende clubs waarmee ze zaken doen. Maar volgens de Franstalige zender RTBF wordt zelfs ook matchfixing onderzocht.” 

POLL: Zal dit grote gevolgen gaan hebben?

Rutten nuanceert kritiek op mentaliteit: "Dat zie ik niet bij Anderlecht"

D'Onofrio deelt prikje uit aan Club: "Hebben ze vroeger zelf gedaan"

Bayern haalt opgelucht adem vlak voor clash met Liverpool

Vandaag 16 Februari 2019

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

WED TIP: Twee toppers kleuren 26ste speelronde in Jupiler Pro League

In de Jupiler Pro League staat opnieuw een erg interessante speelronde op het programma. Op zondag ...

71
{insert image alt}

VACATURE: Passie voor voetbal en journalistiek? Wij zoeken jou!

VoetbalNieuws is de voorbije jaren flink gegroeid als medium, zowel onze website als onze sociale ...

100
{insert image alt}

De 11 namen: Mazzu kiest opnieuw voor jeugd, Kortrijk met Ezekiel

In de strijd om Play-Off I spelen KV Kortrijk en Charleroi vandaag wellicht hun laatste troeven uit. ...

12
{insert image alt}

Rutten nuanceert kritiek op mentaliteit: "Dat zie ik niet bij Anderlecht"

Ook onder Fred Rutten is er nog maar weinig beterschap in de resultaten te merken bij Anderlecht, ...

35
{insert image alt}

Man Utd pakt uit en haalt Ferguson eenmalig terug

Manchester United beleeft alweer een turbulent seizoen, waarin het een trainersontslag moest ...

86
{insert image alt}

"Tien punten zie ik Anderlecht niet meer goedmaken"

Zondag belooft weer bijzonder interessant te worden, want er staan twee absolute toppers op het ...

78
{insert image alt}

Vrancken heeft werk bij KVM: "Hopelijk groeit hij nog"

KV Mechelen deed vrijdagavond wat het moest doen en won zonder al te grote problemen op het veld van ...

97
{insert image alt}

D'Onofrio deelt prikje uit aan Club: "Hebben ze vroeger zelf gedaan"

Royal Antwerp FC toonde zich in verschillende facetten al een aanwinst voor de Jupiler Pro League. ...

288
{insert image alt}

Bayern haalt opgelucht adem vlak voor clash met Liverpool

De Franse aanvaller Kingsley Coman is een bijzonder getalenteerde speler, maar hij kent ongelooflijk ...

64
{insert image alt}

'Rutten overweegt drie opties om Obradovic te vervangen'

RSC Anderlecht staat zondagavond voor een loodzware opdracht. De Brusselaars hebben dringend nood ...

333
{insert image alt}

'Genk heeft twee scenario's voor gedroomde oplossing Pozuelo'

Het lijkt er steeds meer op dat KRC Genk de topper van zondagmiddag tegen Club Brugge mét Alejandro ...

643
{insert image alt}

Guardiola moet brandje blussen: "Ik bied hem mijn excuses aan"

Pep Guardiola beschikt bij Manchester City over bijzonder sterke selectie, maar dat brengt ook de ...

297
{insert image alt}

"Ik wil Beerschot verlaten met de titel en promotie naar 1A"

Door de overwinning van KV Mechelen vrijdagavond in Tubeke, staat KFCO Beerschot Wilrijk zondag ...

137
{insert image alt}

"Rits, Amrabat of Nakamba? Hij is de beste optie voor Club"

Ivan Leko lijkt bij Club Brugge net op tijd over een volledige fitte kern te beschikken. Momenteel ...

411
{insert image alt}

Ramos geeft uitleg bij veelbesproken gele kaart tegen Ajax

Sergio Ramos pakte woensdag een bewuste gele kaart in het Champions League-duel tussen Ajax en zijn ...

109
{insert image alt}

Extra wapen voor Standard: "Hij is een genereuze speler"

Standard herpakte zich vrijdag op gepaste wijze na de non-prestatie op het veld van KRC Genk. De ...

147
{insert image alt}

Louwagie en De Witte voeren druk bij Gent gevoelig op

AA Gent ging afgelopen zondag verrassend onderuit voor eigen volk tegen Moeskroen en dat kostte de ...

263

Gisteren 15 Februari 2019

{insert image alt}

"Mijn toekomst bij Beerschot-Wilrijk? Het kan alle kanten uit"

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft nog drie wedstrijden om de tweede periode te winnen. De club gaat er ...

97
{insert image alt}

Mujangi Bia: "Kreeg al enkele mooie voorstellen"

Geoffrey Mujangi Bia ziet dat zijn carrière een mindere fase kent. De flankaanvaller werd onlangs ...

182
{insert image alt}

Preud'homme tevreden, De Boeck deels: "Geloof nog in deze ploeg"

Standard won verdiend met 3-1 van Sporting Lokeren. De Waaslanders speelden zeker geen draak van een ...

180
{insert image alt}

Foutje van Genk? "Bij Club bewijst hij nu dat hij het niet verleerd is"

Siebe Schrijvers maakte afgelopen zomer voor drie miljoen euro de overstap van KRC Genk naar Club ...

669
{insert image alt}

Bayern weet scheve situatie alsnog om te zetten in zege, Juventus wint makkelijk

Bayern München heeft vrijdagavond geen punten gemorst in de Duitse Bundesliga. Toch had de ...

102
{insert image alt}

KV Mechelen zet Beerschot-Wilrijk onder druk na makkelijke zege bij Tubeke

KV Mechelen heeft op het veld van laagvlieger Tubeke een belangrijke zege geboekt. Het won makkelijk ...

270
{insert image alt}

Standard stuurt Lokeren probleemloos met nul punten naar huis

Een scherp Standard heeft een zeer goede zaak gedaan. De Rouches wonnen makkelijk met 3-1 van ...

223
{insert image alt}

Laat KV Kortrijk Man Utd-huurling zonder speelminuten terugkeren?

KV Kortrijk wist zich in januari te versterken met doelman Joel Pereira. Die kwam op huurbasis over ...

222
{insert image alt}

'Juventus doet Ajax voorstel van 20 miljoen euro'

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt wil komende zomer naar FC Barcelona verhuizen. Deze interesse is ...

315
{insert image alt}

Toptransfer lonkt: "Moeskroen is slechts een tussenstap voor hem"

Bij Moeskroen hebben ze er stilaan een patent op om spelers weer in de picture te brengen. Het lukte ...

222
{insert image alt}

Hazard: "Als hij morgen naar Manchester gaat, zal ik niet naar Manchester gaan"

Eden Hazard is altijd een grote bewonderaar geweest van Zinedine Zidane. Omgekeerd was dat ook en ...

1643
{insert image alt}

Sterkhouder gaat KV Oostende verlaten: "Nood aan verse lucht"

KV Oostende zal in de zomer een nieuwe verdediger moeten gaan zoeken. De club zal na het seizoen ...

249
{insert image alt}

Ramos verbijsterd door ophef: "Kon niet anders"

Sergio Ramos blijft ontkennen dat hij een bewuste gele kaart heeft overgehouden aan het Champions ...

232
{insert image alt}

Verhulst spreekt zich uit over zijn toekomst bij Lokeren

Bij Sporting Lokeren focussen ze zich op het behoud, maar dat wordt zeer moeilijk. Enkele spelers ...

285
{insert image alt}

"Ik mis een type als Carcela bij Anderlecht"

Bij Royal Antwerp FC kijken ze nu al uit naar de komst van RSC Anderlecht. Een cruciale wedstrijd ...

236