VN EXCLUSIEF: Belgische topclub vol voor Mata, gesprekken lopen

VN EXCLUSIEF: Belgische topclub vol voor Mata, gesprekken lopen
17 Juli 2017 11:53
© PhotoNews

Momenteel is hij nog steeds een speler van Charleroi, maar Clinton Mata zoekt deze zomer wel degelijk andere oorden op. In eerste instantie leek hij op weg naar RSC Anderlecht, dat zelfs een akkoord had met de Carolo's. Maar door het aanhoudende getalm besloot RSCA de stekker uit deze overgang te trekken.

En mogelijk weet een andere Belgische topclub daar nu van te profiteren. Onze redactie kwam immers uit goede bron te weten dat AA Gent een prioriteit heeft gemaakt van Mata. De onderhandelingen zouden zelfs zijn opgestart en gaan de goede richting uit, beide clubs hebben dan ook een goede relatie en deden in het recente verleden al meermaals zaken met mekaar. Mogelijk wordt zelfs al binnen de 48 uur een akkoord gevonden.

De interesse van Gent mag niet verbazen. De Buffalo's waren namelijk nog op zoek naar een vervanger voor Thomas Foket, die door een hartoperatie maanden aan de kant staat. Belangrijke voorwaarde is dat deze vervanger over de Belgische (voetbal)indentiteit beschikt, iets waar Gent momenteel een tekort aan heeft. In eerste instantie werd het vizier daarom op Denis Odoi gericht, maar Fulham is niet geneigd hem te laten gaan.




  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's