'Het rommelt serieus in Kortrijk om deze drie redenen'

'Het rommelt serieus in Kortrijk om deze drie redenen'
11 Januari 2017 13:55
© PhotoNews

In het begin van het seizoen leek KV Kortrijk even één van de kandidaten voor Play-Off I te zullen worden, maar de laatste weken kenden de West-Vlamingen een spectaculaire vrije val. Het verloor zijn laatste zes competitiewedstrijden en sneuvelde ook in de beker.

De oorzaak daarvoor is simpel: volgens Sport/Voetbalmagazine rommelt het serieus bij de Kerels. Zo was er de verwijdering van Stijn De Smet naar de B-kern na een discussie met sportieve baas Belhocine. "Al langer leefde niet alleen bij hem het gevoel dat sommigen zich meer mogen permitteren dan anderen en dat werd er na zijn verwijzing naar de B-kern niet minder om", schrijft het blad.

Daarnaast is er bij de samenstelling van de spelerskern al één en ander misgegaan. "Intussen zijn ze er in Kortrijk achter gekomen dat de kern dit seizoen veel te groot is én dat daarin de groep Fransen te dominant is geworden", klinkt het. En ook in de staf zit een grote lacune. "Over een conditietrainer beschikt KV Kortrijk intussen nog altijd niet. De vraag is of het zichzelf en zijn spelers niet tekortdoet zonder een specialist in collectieve en individuele fysieke periodisering in zijn overigens ook vrij jonge en onervaren technische staf." Er is dus nog veel werk aan de winkel voor de Veekaa...

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's

Meer over