Herbeleef Deadline Day: Toptransfer Onuachu, hectiek op Neerpede

Herbeleef Deadline Day: Toptransfer Onuachu, hectiek op Neerpede

Dinsdag om middernacht sloot de winterse transferperiode onverbiddelijk zijn deuren. Het werd voor heel wat ploegen in binnen- en buitenland nog een bijzonder hectische dag. Herbeleef alle actie nogmaals in onderstaand overzicht.


GERUCHT: Charleroi mist transfer op 40 seconden
Bij Charleroi zat er nog een transfer in de pijplijn, maar die gaat niet door. Sacha Tavolieri weet dat Stelios Andreou het seizoen op huurbasis zou uitdoen bij Stade Reims, dat ook een aankoopoptie zou krijgen. De overgang viel echter in het water omdat de Franse club de transferdocumenten uiteindelijk 40 seconden te laat doorstuurde naar de Franse profliga.

DONE DEAL: Daar is Orban
AA Gent heeft tot het laatste moment moeten wachten, maar het heeft toch zijn spits gevonden. Het kondigt aan dat het Gift Orban nog binnengehaald heeft. De 20-jarige Nigeriaan werd overgenomen van het Noorse Stabaek en tekende een meerjarig contract.

DONE DEAL: Nottingham Forest haalt Navas
Ze trokken even aan de mouw van Hendrik Van Crombrugge, maar uiteindelijk is Nottingham Forest voor een grote naam als nieuwe doelman gegaan. De ervaren Costa Ricaan wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van PSG, waar hij uit beeld verdwenen was.

GERUCHT: Hauge blijft in Gent
Het bleef op Deadline Day verrassend stil rond Jens Petter Hauge, die de voorbije weken nochtans op vertrekken stond bij AA Gent. Uiteindelijk viel er geen transfer meer uit de bus en dus doet de Noorse flop gewoon het seizoen uit in de Ghelamco Arena, meldt Het Nieuwsblad.

DONE DEAL: Nog een vertrekker bij Antwerp
Antwerp heeft aangekondigd dat het op de valreep nog afscheid genomen heeft van Bruny Nsimba. De 22-jarige aanvaller mocht dit seizoen vaak invallen, maar gaat nu in 1B op zoek naar een basisplaats. Hij verkast naar SK Beveren, al is er wat onduidelijkheid over de formule. Antwerp spreekt over een definitieve transfer, Beveren over een uitleenbeurt met aankoopoptie.

GERUCHT: Transfer Ziyech springt af
Hakim Ziyech leek Chelsea nog te gaan verruilen voor Paris Saint-Germain, maar die deal lijkt op de helling te staan. De clubs bereikten wel een akkoord en tekenden de contracten, maar wisten die niet op tijd op te sturen. Dat meldt L'Equipe. Daardoor lijkt de overgang voorlopig niet door te gaan, al probeert PSG nog wel een oplossing te vinden. 

GERUCHT: Slimani op tijd rond?
Vanuit Anderlecht kwam er voor middernacht nog geen bevestiging over de transfer van Islam Slimani. Verschillende Franse bronnen meldden wel dat de overgang rond is, maar het blijft dus nog even afwachten of alle papieren op tijd ingediend werden.


GERUCHT: Wachten op witte rook in Genk
Het is nog steeds wachten op de officialisering van de Genkse spitsencarousel. Die zal er wel gaan komen, want HLN weet dat Southampton een uurtje extra gekregen heeft om de komst van Paul Onuachu af te ronden. Genk wist zelf daarnaast ook tijdig de transfer van diens vervanger Tolu Arokodare rond te krijgen.

DONE DEAL: Charleroi haalt spits voor volgend seizoen
Charleroi heeft ook al een transfer voor volgend seizoen afgerond. Met Oday Dabbagh weet het één van de revelaties uit de Portugese competitie te strikken. De 24-jarige Palestijn scoorde er al tien keer voor FC Arouca, dat hij in de zomer transfervrij zal verruilen voor Mambourg. 

DONE DEAL: Cercle laat Torres vertrekken
Op de valreep neemt Cercle Brugge nog tijdelijk afscheid van Louis Torres. De 21-jarige linksachter kwam in de zomer over van AS Monaco, maar kon zich niet doorzetten. Hij keert nu tijdelijk terug naar Frankrijk, waar hij voor de rest van het seizoen voor tweedeklasser Rodez gaat spelen.

GERUCHT: Geen transfer voor Bassette
De jonge Belg Norman Bassette leek deze transferperiode te gaan vertrekken bij Caen. De 18-jarige spits kreeg aanbiedingen van Strasbourg en andere clubs uit Frankrijk en het buitenland, maar uiteindelijk besloot Caen om toch niet mee te werken aan een transfer. Dat meldt RMC Sport.

GERUCHT: AA Gent haalt opgelucht adem
Hein Vanhaezebrouck zal alsnog zijn spits krijgen. De voorbije uren was er twijfel ontstaan of AA Gent nog de transfer van Gift Orban op tijd rond zou krijgen, maar dat is volgens Het Nieuwsblad uiteindelijk alsnog gelukt. De 20-jarige komt over van Stabaek en zal snel voorgesteld worden.

DONE DEAL: Standard haalt nog talent
Toch nog een inkomende transfer bij Standard, dat de komst van Brahim Traoré aankondigt. De 18-jarige verdediger is een Frans jeugdinternational die voor de rest van het seizoen gehuurd wordt van Caen en in eerste instantie bij SL16 zal aansluiten. Standard beschikt ook over een aankoopoptie.

DONE DEAL: Verrassende comeback bij Charleroi
Ook Charleroi haalt een huurling vroeger dan verwacht terug. Valentine Ozornwafor werd in de zomer verhuurd aan FC Sochaux, maar de Carolo's kozen ervoor om hem nu alweer terug naar Mambourg te halen. De Nigeriaan moet Felice Mazzu meer opties in de verdediging gaan geven.

DONE DEAL: Toma terug in Genk
KRC Genk mag vroeger dan verwacht Bastien Toma terug verwelkomen. De Zwitserse middenvelder werd in de zomer verhuurd aan Paços Ferreira, maar die uitleenbeurt werd na een half seizoen al afgebroken. De Limburgers maken bekend dat hij het seizoen nu zal afmaken bij Jong Genk, dat hij in de Challenger Pro League moet helpen houden.

DONE DEAL: Vertrekker bij Barça
FC Barcelona laat op de valreep nog een speler vertrekken. Hector Bellerin was pas in de zomer teruggekeerd in Camp Nou, maar kwam amper aan de bak en zoekt nu alweer andere oorden op. Hij werd inmiddels voorgesteld bij Sporting Lissabon, waar hij het vertrek van Pedro Porro naar Tottenham moet gaan opvangen. 

DONE DEAL: Anderlecht verliest Agyei
Zoals verwacht moet Anderlecht afscheid nemen van Enock Agyei. Het 18-jarige talent tekende voor 4,5 jaar bij Burnley, waar hij met Vincent Kompany herenigd zal worden. Die reünie komt er wel pas in de zomer, want Burnley stalt het talent eerst nog een halfjaar bij KV Mechelen. 

DONE DEAL: Standard heeft Hautekiet beet
Het heeft uiteindelijk vrij lang geduurd, maar Standard heeft nu toch de transfer van Ibe Hautekiet afgerond. De 20-jarige verdediger wordt weggekaapt bij Club Brugge, waar hij aanvoerder was van Club NXT. In de Vurige Stede kreeg hij een contract voor vijf jaar voorgeschoteld.

DONE DEAL: Jong Genk strikt Yayi Mpie
Zoals daarnet gemeld heeft Jong Genk nu inderdaad de komst van Jamie Yayi Mpie afgerond. De 21-jarige flankaanvaller moet voor doelpunten zorgen en komt definitief over van Roda JC. Hij tekende een contract voor anderhalf seizoen met optie op een extra jaar bij de Limburgers.

DONE DEAL: Sambi Lokonga naar Crystal Palace
Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel. Albert Sambi Lokonga doet zoals verwacht het seizoen uit bij Crystal Palace, dat de jonge middenvelder voor de rest van het seizoen van Arsenal huurt. Van een aankoopoptie is daarbij geen sprake. Door de komst van Jorginho waren de speelkansen van de Rode Duivel verder geslonken.

DONE DEAL: Doherty naar Atletico Madrid
Opmerkelijke aanwinst nog voor Atletico Madrid, dat met Michael Doherty een rechtsachter aan boord haalt. De 31-jarige Ier was op overschot bij Tottenham na de komst van Pedro Porro eerder op de dag en zag zijn contract ontbonden worden. Op die manier kon hij gratis overstappen naar Atletico, waar hij een overeenkomst tot het einde van het seizoen tekende.

GERUCHT: Toch geen spits voor Standard
Standard was de voorbije dagen nog volop aan het zoeken naar een spits, maar die zal Ronny Deila niet meer krijgen. La Dernière Heure stelt dat Standard een plan A en plan B had, maar dat beide pistes uiteindelijk doodgelopen zijn. De Rouches gaan nu in principe niet meer verder zoeken en doen het seizoen uit met de spitsen die ze hebben.

GERUCHT: Twee versterkingen voor Jong Genk
Er beweegt nog heel wat bij KRC Genk, dat ook nog twee versterkingen voor zijn U23 haalt. Volgens HLN en HNB komt voormalig jeugdinternational Jamie Yayi Mpie (21) nog over van Roda JC om het vertrek van Mika Godts bij Jong Genk op te vangen. Daarnaast sluit ook Bastien Toma nog aan. De uitleenbeurt van de Zwitserse middenvelder aan Paços Ferreira werd stopgezet.

DONE DEAL: KV Oostende haalt verdediger
KV Oostende heeft nog een verdediger bijgehaald voor de strijd om het behoud. De Kroaat Mateo Barac wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van het Russische Samara. KVO wist ook een aankoopoptie te bedingen op de 28-jarige linkervoet.

GERUCHT: Fernandez toch nog naar Chelsea
Chelsea gaat in de slotminuten van de mercato nog eens stevig uithalen. Volgens Fabrizio Romano hebben de Blues immers alsnog een akkoord bereikt met Benfica over de komst van Enzo Fernandez. De Argentijnse middenvelder moet nu afreizen naar Londen terwijl de clubs er alles aan doen om het nodige papierwerk op tijd af te ronden.

DONE DEAL: Verdediger voor Eupen
AS Eupen heeft zijn defensie nog weten te versterken. Met Oleksandr Filin haalde het nog een 26-jarige verdediger aan boord. De Russische Oekraïner strijkt transfervrij neer, nadat hij onlangs zijn contract bij FK Khimki liet ontbinden. 

GERUCHT: PSG vindt toch nog aanvaller
Het lijkt erop dat PSG alsnog zijn aanvallende versterking zal vinden. Nadat ze nog naast Johan Bakayoko grepen, hebben ze volgens The Athletic nu toch nog een akkoord bereikt met Chelsea om Hakim Ziyech voor de rest van het seizoen te huren. PSG legt daarvoor wel een huursom op tafel, maar er zou geen aankoopverplichting in de deal opgenomen worden.

DONE DEAL: RWDM haalt oude bekende terug
RWDM pakt nog uit met een tweede versterking op deze Deadline Day. Na verdediger Hämäläinen hebben ze ook nog de terugkeer van Sebastian Joffre afgerond. De 23-jarige aanvaller uit Bolivia was vorig seizoen al actief bij de U21 van de Brusselaars en komt nu definitief over van de Braziliaanse zusterclub Botafogo.

GERUCHT: Anderlecht blijft wanhopig zoeken
De klok tikt genadeloos verder en Anderlecht heeft nog steeds geen linksachter en spits gevonden. Er blijven echter nieuwe namen opduiken voor beide posities. De laatste kandidaten heten Daley Sinkgraven en Islam Slimani, maar ook bij hen kent Anderlecht wisselend succes. Lees hier meer.

DONE DEAL: Cercle laat spits vertrekken
Cercle Brugge heeft nog een jonge aanvaller laten vertrekken. De 21-jarige Aske Sampers kwam amper aan de bak in de hoofdmacht en mag nu zijn kans gaan in de Challenger Pro League. Hij verkast definitief naar Lierse K.

GERUCHT: Onuachu op zucht van transfer
Het is al de hele dag duidelijk dat Paul Onuachu op weg is naar Southampton, maar het blijft nog wachten op witte rook vanuit Genk. Die zou er wel snel kunnen komen. Journalist Santi Aouna meldt dat de clubs er nu bijna helemaal uit zijn voor de transfer van de topschutter. Daarna kunnen alle handtekeningen eindelijk gezet worden.

DONE DEAL: Fins international voor RWDM
RWDM haalt nog extra defensieve versterking voor de jacht op de titel in de Challenger Pro League. Met Niko Hämäläinen heeft het nog een flankverdediger binnengehaald. De Finse international wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Engelse tweedeklasser QPR.

GERUCHT: Domper voor AA Gent?
AA Gent leek met Gift Orban nog een nieuwe spits te gaan halen, maar die transfer staat volgens Het Nieuwsblad plots nog op de helling. De Buffalo's hebben nog steeds geen akkoord bereikt met Stabaek en het is lang niet zeker dat de clubs elkaar nog voor de deadline van middernacht zullen vinden.

DONE DEAL: Lommel blijft gaan
De nummer 4 in de Challenger Pro League lijkt niet te stoppen op Deadline Day. Zo is de vierde aanwinst van de dag alweer een feit. Lommel haalt Rob Nizet immers terug naar de Belgische velden. Het jeugdproduct van Anderlecht komt over van het Italiaanse Lecce. De linksachter tekende voor anderhalf seizoen met optie tot nog een extra jaar.

DONE DEAL: Godts naar Ajax
In afwachting van Paul Onuachu neemt KRC Genk ook afscheid van Mika Godts. De 17-jarige flankaanvaller geldt als één van de grotere talenten bij Racing en maakte dit seizoen indruk bij Jong Genk, maar wou zijn aflopende contract niet verlengen. En dus gaat hij nu aan de slag bij Ajax. Godts tekende bij de Nederlandse kampioen tot medio 2025. Naar verluidt zou Genk nog een bepaalde som vangen en een percentage op de mogelijke doorverkoopsom. Lees hier meer.

DONE DEAL: Antwerp haalt Keita
De Great Old heeft een akkoord gevonden met OH Leuven over de komst van Mandela Keita. De 20-jarige middenvelder wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan de huidige nummer 3 uit de Premier League. RAFC wist ook een aankoopoptie af te dwingen, volgens de geruchtenmolen kan die oplopen tot liefst 10 miljoen euro. Lees hier meer.

GERUCHT: Januzaj naar Turkije
De meervoudige Rode Duivel tekende afgelopen zomer transfervrij bij Sevilla FC, maar kon daar niet doorbreken en dus is Adnan Januzaj alweer op zoek naar een nieuwe club. Even werd hij aan PSV Eindhoven gelinkt, nu zou hij echter naar Turkije trekken. Volgens de bekende Italiaanse transferwatcher Gianluca Di Marzio is Januzaj in gesprek met Istanbul Basaksehir. De Turkse mercato is nog tot 12 januari geopend, dus er moet geen haast gemaakt worden.

GERUCHT: Opnieuw 'njet' voor Paars-Wit?
Het lijkt Anderlecht maar niet gegund in de zoektocht naar een nieuwe spits. Omdat Tolu Arokodare op weg lijkt naar KRC Genk, hadden de Brusselaars hun vizier weerlegd op de Marokkaan Amine Salama. Maar volgens de Franse transferwatcher Santi Aouna staat ook dat dossier op de helling. Zo zou SCO Angers tot twee keer toe een bod hebben geweigerd op Salama. Bovendien heerst er flink wat concurrentie voor de aanvaller. De druk op de schouders van Jesper Fredberg wordt steeds groter ...

DONE DEAL: Eupen shopt bij Charleroi
In de strijd om het behoud heeft KAS Eupen zich verzekerd van een extra defensieve kracht. De Panda's maakten via de officiële kanalen immers de komst van Loïc Bessilé bekend. De 23-jarige verdediger uit Togo komt over van reeksgenoot Sporting Charleroi. Het gaat om een huurovereenkomst tot eind dit seizoen.

DONE DEAL: Arsenal strikt Jorginho
Na het mislopen van onder meer Moises Caicedo, heeft Arsenal FC dan toch zijn nieuwe middenvelder beet. Zo komt Jorginho over van stadsgenoot Chelsea FC. De Italiaan tekende voor anderhalf jaar bij de leider in de Premier League, in de overeenkomst staat ook een optie tot een extra seizoen. Het is nu afwachten of Chelsea op zijn beurt tijdig een doorbraak kan vinden rond Enzo Fernandez.

DONE DEAL: Knappe transfers Lommel
De Limburgse club uit het City Football-imperium kondigde eerder al de 18-jarige flankaanvaller Amar Abdirahman Ahmed Fatah aan. En er komt nog meer versterking bij aan de Gestelse Dijk. Zo komt de Kameroense Belg Antef Tsoungui er ervaring opdoen in de Challenger Pro League. De 20-jarige verdediger wordt voor een half seizoen gehuurd van Brighton and Hove Albion. Daarnaast shopt Lommel ook bij provinciegenoot KRC Genk. Daar wordt belofte Sam De Grand weggeplukt.

GERUCHT: Gent dichtbij akkoord
De Buffalo's zouden vlak voor het sluiten van de mercato dan toch nog een nieuwe spits halen. Gift Emmanuel Orban zou overkomen van het Noors Stabaek. De 20-jarige Nigeriaan moet volgens Noorse bronnen zo'n 2 miljoen euro kosten. Hij en zijn entourage zouden inmiddels in de Ghelamco Arena zijn geland om de overgang af te ronden.

DONE DEAL: Thorgan Hazard naar Eredivisie
Wat er al eventjes zat aan te komen, is nu ook officieel: Thorgan Hazard gaat in de komende maanden aan de top van de Eredivisie aan de slag. De Rode Duivel wordt door Borussia Dortmund voor een halfjaartje aan PSV uitgeleend. Het gaat om een huurbeurt zonder aankoopoptie. Naar verluidt nemen de Eindhovenaren zijn volledige salaris over tijdens de komende maanden. "Thorgan is een veelzijdige speler en hij kan op meerdere posities uit de voeten. Daarnaast heeft hij veel internationale ervaring", reageert algemeen directeur Marcel Brands.

GERUCHT: Antwerp slaat toe in JPL
De Great Old lijkt vlak voor het sluiten van de transferperiode dan toch nog toe te slaan. Volgens Het Nieuwsblad werkt Antwerp aan de komst van Mandela Keita. De middenvelder ligt momenteel nog bij OH Leuven onder contract. Afwachten of alle partijen tijdig tot een akkoord kunnen komen over de 20-jarige Belgische belofte-international. Het zou gaan om een huurbeurt met aankoopoptie.

GERUCHT: Genk troeft Anderlecht af
Het einde van de mercato komt steeds dichterbij en Anderlecht heeft nog steeds geen nieuwe spits. Tolu Arokodare was naar verluidt in beeld, maar volgens Het Laatste Nieuws is het KRC Genk dat met de boomlange Nigeriaan aan de haal gaan. De Limburgers zien in hem een geschikte opvolger voor Paul Onuachu, die naar Southampton trekt. Italiaanse bronnen melden nu dat Amine Salaman (SCO Angers) in beeld is als alternatief voor Paars-Wit. De 22-jarige Marokkaan zou zo'n 3 miljoen euro moeten kosten. Lees hier meer.

DONE DEAL: Servische spits voor Charleroi
Felice Mazzu wou nog wat aanvallende versterking bij Charleroi en de coach wordt op zijn wenken bediend. Daags na de terugkeer van Vakoun Bayo werd ook de komst van Nikola Stulic afgerond. De 21-jarige Servische spits komt over van Radnicki Nis. Hij tekende een contract tot medio 2026 op Mambourg.

GERUCHT: Van Crombrugge grijpt naast Premier League
Naast Hoedt trachtte Anderlecht ook Hendrik Van Crombrugge van de hand te doen. Volgens La Dernière Heure kon de doelman ook naar Engeland verhuizen, meer bepaald naar Nottingham Forest. Maar uiteindelijk bleef een akkoord uit. Van Crombrugge zal het seizoen dan ook afmaken als tweede keeper in het Lotto Park. Lees hier meer.

MERCATO GESLOTEN
Na Duitsland heeft ook Italië de transfermarkt weer voor enkele maanden op slot gegooid. Ploegen uit beide landen kunnen officieel geen spelers meer aantrekken, behalve degenen die nergens onder contract liggen. Wel kunnen er nog steeds uitgaande transfers gerealiseerd worden.

DONE DEAL: Hoedt naar Engeland
In afwachting van de gewenste aanwinsten, heeft Anderlecht nog een uitgaande transfer afgerond. Zo trekt Wesley Hoedt naar Engeland. De Nederlandse verdediger gaat aan de slag bij Watford FC, dat zijn komst via de officiële kanalen bevestigde. Naar verluidt zou Paars-Wit nog zo'n 2 miljoen euro vangen, al is men op Neerpede vooral blij dat men van zijn forse salaris verlost is. Lees hier meer.

GERUCHT: Genk-talent in Amsterdam
Naast Paul Onuachu lijkt KRC Genk ook afscheid te nemen van Mika Godts. De 17-jarige flankaanvaller geldt als één van de grotere talenten bij Racing en maakte dit seizoen indruk bij Jong Genk, maar wil zijn aflopende contract niet verlengen. En dus lijkt hij nu op weg naar Ajax. Volgens Het Laatste Nieuws werd de aanvaller inmiddels al in Amsterdam gespot.

GERUCHT: Batshuayi past voor Everton
Michy Batshuayi blijft normaal gezien gewoon bij Fenerbahçe. Volgens David Ornstein, transferautoriteit van The Athletic, had de Rode Duivel nochtans de kans om terug te keren naar de Premier League. Zo toonde Everton FC interesse in de spits om zich te wapenen voor de degradatiestrijd. Maar Batshuayi voelt zich goed in Istanbul en zou er enkel vertrekken voor een stabiel project.

GERUCHT: Belgisch blauwtje PSG
Maandag raakte bekend dat Paris Saint-Germain zijn zinnen had gezet op Johan Bakayoko. Maar de Belgische belofte-international zal niet naar het Parc des Princes vertrekken. Volgens ESPN bood de Franse kampioen nochtans maar liefst 15 miljoen euro. Maar dat bod werd uiteindelijk geweigerd door zijn huidige werkgever PSV.

GERUCHT: Carrasco aangeboden op Old Trafford
Manchester United staat op punt om zich te versterken met Marcel Sabitzer, de Oostenrijkse middenvelder wordt gehuurd van Bayern München. De Mancunians kregen volgens Sky Sports echter nog tal van andere spelers aangeboden. Daarbij ook Yannick Carrasco, maar de flankaanvaller blijft dus minstens tot komende zomer bij Atlético Madrid voetballen.

DONE DEAL: Conceiçao vertrekt
Hekkensluiter RFC Seraing heeft afscheid genomen van één van zijn aanvallers. Sergio Conceiçao kon in het Luikse niet in de voetsporen treden van zijn illustere vader en kwam amper in de plannen voor. Daarom keert hij nu vroegtijdig terug naar zijn vaderland.

GERUCHT: Lokonga naar Vieira
Albert Sambi Lokonga geraakte bij Arsenal maar niet van de bank verlost. Daarom zet de middenvelder nu tijdelijk een stapje terug. Zo gaat het jeugdproduct van Anderlecht het seizoen afwerken bij het Crystal Palace van coach Patrick Vieira. Volgens Fabrizio Romano legde hij inmiddels zijn medische proeven met succes af. Het zou gaan om een uitleenbeurt van een half seizoen.

GERUCHT: Anderlecht-transfer op losse schroeven
In afwachting van een nieuwe spits, had Anderlecht zijn zinnen gezet op linksback Harry Toffolo. De Engelsman legde maandag zelfs al zijn medische en fysieke proeven af. Maar eerder op de dag geraakte al bekend dat zijn transfer op losse schroeven stond. En ook La Dernière Heure meldt nu dat Toffolo allicht niet bij Paars-Wit zal tekenen. De blessure van Omar Richards herstelt immers niet zoals gehoopt, waardoor Nottingham Forest geen andere linksback wil laten gaan. Lees hier meer.

DONE DEAL: Beveren haalt Kameroense WK-held
Opvallende transfer in de Challenger Pro League. Zo pakt SK Beveren uit met de komst van Jerome Ngom Mbekeli. De 24-jarige Kameroener maakte naam tijdens het voorbije WK, zo leverde hij de assist op het winnende doelpunt tegen Brazilië. Mbekeli komt over van het Kameroense Colombe Sportive du Dja et Lobo, maar deed eerder al ervaring op in Europa en de VS. Hij tekende een contract van anderhalf jaar op de Freethiel.

DONE DEAL: Beerschot heeft opnieuw prijs
De Antwerpenaren hebben hun tweede aanwinst van Deadline Day beet. Na aanvaller Henri Koide, kondigde Beerschot ook de komst van Nicksoen Gomis aan. De Franse verdediger komt voor een half seizoen op huurbasis over van Sheffield United. Lees hier meer.

GERUCHT: Standard slaat toe
De Rouches lijken Ibe Hautekiet dan toch beet te hebben. Club Brugge was niet bepaald happig om zijn beloften-aanvoerder te laten gaan, maar de betrokken partijen zouden nu toch een akkoord hebben gevonden. Volgens La Dernière Heure staat de jonge verdediger op punt om voor 4.5 seizoenen te tekenen op Sclessin.

DONE DEAL: Versterking voor Mourinho
AS Roma heeft extra mankracht voorzien voor zijn verdediging. De Italiaanse topclub kondigde de komst van Diego Llorente aan. De Spanjaard wordt voor een half seizoen gehuurd van Leeds United. Er werd ook een aankoopoptie opgenomen in de overeenkomst, deze bedraagt 18 miljoen euro.

GERUCHT: Amrabat geeft Barça niet op
Sofyan Amrabat doet er alles aan om zijn droomtransfer naar FC Barcelona af te ronden. De Marokkaanse WK-held zou volgens Relevo zelf een gesprek aangaan met de voorzitter van ACF Fiorentina om hem te overtuigen toch in te gaan op de huuraanbieding uit Catalonië. Hij zit alvast niet in de selectie voor het bekerduel van woensdagavond.

GERUCHT: Aftellen voor Thorgan
Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens Thorgan Hazard wordt gepresenteerd als speler van PSV. Volgens Eindhovens Dagblad legde hij inmiddels met succes zijn medische en fysieke proeven af. Het zou gaan om een huurbeurt van een half seizoen, zonder aankoopoptie. De Nederlanders pakken naar verluidt wel zijn volledige salaris over van Borussia Dortmund.

GERUCHT: KVM dankt Kompany
Het Burnley van coach Vincent Kompany lijkt zich vlak voor het sluiten van de mercato te verzekeren van de komst van Enock Agyei. De 18-jarige aanvaller komt over van Anderlecht, waar hij zijn laatste contractmaanden was ingegaan. Maar Agyei blijft volgens Het Laatste Nieuws eerst nog een tijdje in België actief. Zo zou hij meteen worden uitgeleend aan KV Mechelen. Lees hier meer.

DONE DEAL: Tottenham laat vleugelback gaan
Spurs maakt van de Deadline Day vooral gebruik om de selectie af te slanken. Zo zou Matt Doherty op weg zijn naar Atlético Madrid voor een huurperiode tot eind dit seizoen. In een soortgelijke constructie werd inmiddels ook een oplossing gevonden voor Djed Spence. De 22-jarige Engelsman met Jamaicaanse roots trekt voor enkele maanden naar Stade Rennes.

DONE DEAL: Raskin naar Schotland
Ook Nicolas Raskin heeft de deur van Sclessin zoals verwacht achter zich dicht getrokken. Net als Amallah vond ook de Belgische jeugd-international geen akkoord over een contractverlenging. Nu zet hij zijn carrière verder bij Glasgow Rangers. De Schotse topclub zou zo'n 2 miljoen euro betalen, ook hier is sprake van een flink percentage op de mogelijke doorverkoopsom. Volgens La Dernière Heure zouden de Rouches dan weer werk maken van Brahim Traoré. De verdediger wordt gehuurd van SM Caen, maar zou eerst aansluiten bij SL16.

GERUCHT: Anderlecht speurt in Frankrijk
De tijd begint te dringen voor Anderlecht in de zoektocht naar een nieuwe spits. Sportieve baas Jesper Fredberg zou nu ook in Frankrijk rondneuzen. Zo meldt Courrier Picard dat Tolu Arokodare nadrukkelijk in beeld is bij de recordkampioen. De 22-jarige Nigeriaan wordt dit seizoen door Amiens gehuurd van het Letse Valmeira, de bedoeling is echter om de aankoopoptie in zijn contract te lichten en hem vervolgens te verkopen. Ook het Italiaanse Cremonese toont belangstelling. Arokodare zit alvast niet in de selectie voor het duel van dinsdagavond tegen Niort. Lees hier meer.

DONE DEAL: Verrassende transfer Nakamba
Marvelous Nakamba was destijds bij Club Brugge een vaste waarde en versierde er een transfer naar Aston Villa. Maar in Birmingham was hij op een zijspoor geraakt. En nu gaat de Zimbabwaan elders in Engeland speelgelegenheid opdoen. Zo tekende hij op huurbasis bij Luton Town, de nummer 7 uit de Championship.

GERUCHT: United shopt bij Bayern, pech voor Tielemans
Manchester United lijkt voor het sluiten van de transferperiode nog een extra middenvelder te halen. Zo meldt Sky Germany dat Marcel Sabitzer goed en wel op weg is naar Old Trafford. Volgens The Independent bestudeerde United ook het dossier van Youri Tielemans, maar werd geen poging ondernomen. De Rode Duivel lijkt zijn aflopende contract bij Leicester City dus gewoon uit te doen.

DONE DEAL: Amallah verlaat Standard
Zoals verwacht heeft Standard afscheid genomen van Selim Amallah. De Marokkaanse WK-ganger zat al een tijdje in de B-kern omdat hij zijn aflopende contract niet wou verlengen. Nu zet hij zijn carrière voort in Spanje. Zo gaat Amallah bij Real Valladolid aan de slag. Naar verluidt vangen de Rouches één miljoen euro direct, daar kan nog eens anderhalf miljoen aan bonussen bijkomen. Ook zou Standard een percentage van liefst 20% op de mogelijke doorverkoopsom hebben afgedwongen. Lees hier meer.

DONE DEAL: Lommel pakt uit met winger
In de Challenger Pro League heeft ook Lommel SK zijn aanvalslinie versterkt. De zusterclub van Manchester City versterkte zich met Amar Abdirahman Ahmed Fatah. De 18-jarige Zweedse flankaanvaller komt over van het Franse Estac Troyes, het gaat om een huurdeal van een half seizoen.

DONE DEAL: Beerschot haalt aanvaller
Om zich te wapenen voor de titelstrijd in de Challenger Pro League, heeft Beerschot zijn aanvallende compartiment een extra impuls gegeven. Zo komt Henri Koide definitief over van FC Zürich. De 21-jarige aanvaller tekende een contract van twee seizoenen, met optie tot een derde.

GERUCHT: Genk speelt Onuachu kwijt
De grootste vrees van Wouter Vrancken dreigt werkelijkheid te worden: Paul Onuachu verlaat Genk en verhuist richting Southampton, dat 18 miljoen euro betaalt om de Nigeriaanse scherpschutter per direct over te nemen. Lees hier meer.

GERUCHT: Kink in de kabel bij KRC Genk
Als versterking voor Jong Genk hoopte men in de Cegeka Arena om Dries Wouters terug naar het oude nest te lokken. Niet alleen geniet de middenvelder tevens interesse van OH Leuven, volgens Het Laatste Nieuws gaf de KBVB voorlopig geen uitsluitsel of hij nog wel mag aantreden bij de beloften.

GERUCHT: Standard hakt knoop door
Schot in de zaak voor Selim Amallah, die Standard volgens La Dernière Heure inruilt voor Real Valladolid. Na enig oponthoud en een poging van Hertha Berlijn om de middenvelder te kapen zet hij er zijn kribbel onder een contract tot medio 2027. Standard vangt zeker één miljoen, een bedrag dat middels bonussen en een percentage op een eventuele doorverkoop nog kan oplopen.

DONE DEAL: Jackpot voor KV Kortrijk
Terem Moffi (ex-KV Kortrijk) verhuist voor een slordige 30 miljoen van Lorient naar Nice. Daarbij pikken de Kerels, die de spits destijds voor een achttal miljoen naar Frankrijk lieten vertrekken, via een doorverkoopclausule nog een stevig graantje mee. Het Laatste Nieuws maakt zelfs gewag van bijna vijf miljoen extra bovenop de originele som.

GERUCHT: Hautekiet naar Standard
De overstap van Ibe Hautekiet naar Standard dreigde even in het water te vallen, maar volgens Het Laatste Nieuws bereikten de Rouches nu alsnog een akkoord met Ibe Hautekiet. Standard zoekt nu nog een spits én een oplossing voor Selim Amallah, het huiswerk van Blauw-Zwart is naar verluidt afgerond.

GERUCHT: AA Gent strikt spits
Toch nog een extra winteraanwinst voor KAA Gent. Volgens Noorse media bereikten de Buffalo's een akkoord omtrent Gift Orban, een 20-jarige Nigeriaan die de voorhoede komt versterken en naar verluidt een drietal miljoen kost. Lees hier meer.

DONE DEAL: Ghanees voor OH Leuven
OH Leuven haalt er op de valreep nog aanvallende versterking bij. De Ghanees Nathan Opuku komt de rangen versterken. Dat maakt de club zelf bekend op haar website. De aanvaller komt tot het einde van het seizoen op huurbasis over van zusterclub Leicester City.

DONE DEAL: Delorge naar Lierse Kempenzonen

STVV-jeugdproduct Mathias Delorge verruilt Limburg voor Het Lisp. De jongeling gaat op huurbasis aan de slag bij Lierse Kempenzonen. Dat maken de Kanaries bekend op hun website. Delorge zal er tot het einde van het seizoen spelen.

DONE DEAL: Nieuwe aanvaller voor Kompany
Burnley FC blijft zich roeren op de transfermarkt. De club van Vincent Kompany haalt met Michael Obafemi (22) een nieuwe aanvaller in huis. De Engelsen maken de komst van de speler bekend op Twitter. Obafemi wordt gehuurd van Swansea, mét aankoopoptie. Burnley zet zijn titelambities zo nog wat meer kracht bij.

GERUCHT: duo voor Beerschot
Beerschot zou zich op de slotdag van de wintermercato nog versterken met twee pionnen. Het zou volgens Gazet van Antwerpen gaan om Nicksoen Gomis (20) en Henri Koide (21). Die eerste zou gehuurd worden, terwijl die tweede definitief zou overkomen. Je leest er hier alles over.

DONE DEAL: Eder Balanta naar Schalke 04
Het hing in de lucht, maar is nu ook officieel: Eder Balanta trekt op huurbasis naar Schalke 04. Club Brugge maakt de overgang zelf bekend via de officiële clubkanlen. De Colombiaan hoopt in Duitsland meer aan spelen toe te komen. Lees er hier meer over.

DONE DEAL: Anthony Descotte naar Utrecht
Sporting Charleroi neemt op Deadline Day afscheid van Anthony Descotte. De 19-jarige aanvaller wordt voor zes maanden verhuurd aan het Nederlandse FC Utrecht. Dat maken de Carolo's bekend op hun website. In het Zwarte Land kon Descotte zich nooit doorzetten. Afwachten of dat wel lukt bij onze noordeburen.

GERUCHT: Kompany lonkt naar Anderlecht
Om zijn Burnley van versterking te voorzien, blijft Vincent Kompany naar de Jupiler Pro League lonken. Meer bepaald naar zijn ex-club. Volgens Het Laatste Nieuws trekt de leider uit de Championship immers stevig aan de mouw van Enock Agyei. De 18-jarige aanvaller maakte dit seizoen al behoorlijk wat minuten bij de RSCA Futures in de Challenger Pro League, maar zijn contract loopt na dit seizoen af. En daar zou Burnley dus van profiteren. Het zou gaan om transfervrije overgang na het seizoen. Ook Standard toonde interesse, maar Kompany lijkt dus aan het langste einde te trekken.

GERUCHT: Droomtransfer Lukebakio?
De Franse kampioen PSG wil voor het sluiten van de mercato nog een extra (flank)aanvaller aantrekken. Daarvoor zijn de pijlen gericht op Hakim Ziyech. Maar voorlopig volgde nog geen doorbraak in het dossier van de Marokkaan van Chelsea. In het Parc des Princes worden dan ook alternatieve pistes onderzocht. En daarbij blijkbaar ook een Belg. Zo beweert BILD dat het dossier van Dodi Lukebakio onder de loep wordt genomen bij de Parijzenaars. De Rode Duivel lijkt op weg naar de uitgang bij Hertha Berlijn en zou dus een droomtransfer willen maken, al lijkt een eventuele deal nog erg veraf.

GERUCHT: Thorgan Hazard naar PSV
Wat er al enkele dagen aan zat te komen, lijkt nu ook een feit. De bekende PSV-watcher Rik Elfrink, die over goede bronnen beschikt binnen de Nederlandse club, meldt dat Hazard aan de slag gaat in het Philips Stadion. PSV zou een akkoord met Borussia Dortmund hebben gevonden over een huurbeurt. Bij Voetbal International meldt men dat er geen aankoopoptie in de overeenkomst wordt opgenomen.

GERUCHT: Arsenal slaat toe
De Gunners lijken hun gewenste middenvelder beet te hebben. Volgens David Ornstein, transferspecialist van The Athletic, is Jorginho momenteel op weg naar zijn medische en fysieke proeven bij Arsenal. De Italiaan komt over van Chelsea FC, dat zelf blijft pushen voor de komst van Enzo Fernandez. Indien de transfer van Jorginho wordt afgerond, lijkt de deur helemaal open te staan voor een huurbeurt van Albert Sambi Lokonga. Lees hier meer.

GERUCHT: Onuachu-gesprekken lopen
Voor KRC Genk blijft het voorlopig bibberen geblazen. Everton en Southampton hebben immers hun zinnen gezet op topschutter Paul Onuachu. Vooral de Saints lijken concreet. Zo meldt Het Laatste Nieuws dat de Engelse hekkensluiter nog volop onderhandeld met Genk. Er zou voor de Nigeriaanse spits zelfs een contract van 4.5 seizoenen klaar liggen, maar eerst moet natuurlijk een akkoord op clubniveau gevonden worden. Racing zou naar verluidt minstens 18 miljoen euro verlangen. 

DONE DEAL: Bayern strikt Cancelo
Bayern München heeft de sportieve malaise gecounterd met een toptransfer. Zo werd de komst van Joao Cancelo afgerond. De Portugese back komt over van Manchester City. Daar was hij vorig seizoen nog een grote smaakmaker, maar in de laatste maanden dreigde hij op een zijspoor te geraken. Bayern biedt hem nu een uitweg aan in de vorm van een huurbeurt. In die overeenkomst staat ook een aankoopoptie van liefst 70 miljoen euro.

GERUCHT: Wachten op Hazard-doorbraak
Ligt de toekomst van Thorgan Hazard in de Eredivisie? Die kans is zeker aanwezig gezien PSV stevig aan zijn mouw trekt. Voetbal International meldde maandagavond dat de Eindhovenaren mikken op een huurbeurt met aankoopoptie en dat de onderhandelingen alvast de goede richting opgaan. Afwachten dus of er voor het sluiten van de transfermarkt een akkoord gevonden wordt met Borussia Dortmund. Ondertussen nam PSV al afscheid van Philipp Max, die bij Eintracht Frankfurt aan de slag gaat. Met Patrick van Aanholt is alvast een vervanger voor de Duitse back onderweg.

GERUCHT: Union grijpt in
De vice-kampioen wou José Rodriguez van de hand doen gezien de Spaanse middenvelder geen hoofdrol speelt in de sportieve plannen. Er heerst ook interesse van Hapoel Tel Aviv, maar Rodriguez zou bedanken voor een terugkeer naar Engeland. Daar kon men bij Union niet om lachen. Volgens L'Avenir werd hij dan ook naar de B-kern gestuurd. Afwachten of het alsnog tot een doorbraak komt.

GERUCHT: Premier League-transfer Lokonga
Albert Sambi Lokonga slaagt er maar niet in om definitief door te breken bij Arsenal FC. Volgens 90 Min mag hij daarom elders ervaring gaan opdoen. Zo zou de voormalige aanvoerder van RSC Anderlecht op weg zijn om op huurbasis bij Crystal Palace aan de slag te gaan. Daar komt hij onder de vleugels terecht van Arsenal-legende Patrick Vieira. Palace staat momenteel 12de in de Premier League. Lees hier meer.

GERUCHT: Engelse miljoenen voor Onuachu
De spits heeft zich dinsdagvoormiddag gewoon bij Genk gemeld voor de training, maar mogelijk speelt hij voor het einde van de dag toch voor een andere club. Eerder werd al gemeld dat zowel Southampton als Everton FC interesse tonen. Volgens de Franse transferwatcher Santi Aouna zijn beide clubs ook bereid om 15 tot 20 miljoen euro neer te tellen voor Onuachu. Maar Genk zou daar voorlopig geen genoegen mee nemen en hoopt de Nigeriaan nog tot eind dit seizoen aan boord te houden.

GERUCHT: OHL wil Genk-transfer kapen
Dries Wouters wordt dit seizoen door KV Mechelen gehuurd van Schalke 04, maar mag in het AFAS-stadion beschikken. Een terugkeer naar KRC Genk, waar hij zou aansluiten bij Jong Genk, leek in de maak. Volgens Het Nieuwsblad heeft echter ook OH Leuven zich aan het front gemeld. Het wordt voor beide clubs dus zaak om een akkoord te vinden met zijn Duitse moederclub, dat nog een bepaalde huurvergoeding verlangt voor Wouters.

GERUCHT: Pech voor Amrabat
De Marokkaanse WK-uitblinker lijkt minstens tot komende zomer te moeten wachten op zijn gewenste toptransfer. FC Barcelona wou hem naar verluidt op huurbasis naar Camp Nou halen. Maar volgens Fabrizio Romano werd het bod van de Catalanen geweigerd. Amrabat blijft dus wellicht bij Fiorentina voetballen, tenminste toch tot aan de volgende mercato.

GERUCHT: Union ziet zomeraanwinst vertrekken
De Unionisten nemen normaal gezien snel afscheid van Dante Vanzeir, maar ook José Rodriguez lijkt andere oorden te gaan opzoeken. De Spaanse middenvelder werd afgelopen zomer transfervrij opgepikt, maar kon geen basisplaats afdwingen. Volgens Het Nieuwsblad zou Hapoel Tel Aviv concrete belangstelling tonen in de ex-speler van Real Madrid.

GERUCHT: Charleroi laat ook jonkie gaan
Vooral aan uitgaande zijde lijkt het een drukke dag te gaan worden op Mambourg. Naast Gholizadeh zou ook Anthony Descotte op vertrekken staan bij Charleroi. De 19-jarige aanvaller zou volgens La Dernière Heure ervaring gaan opdoen bij FC Utrecht. Er wordt gesproken van een huurbeurt over een looptijd van anderhalf jaar.

GERUCHT: Atlético shopt in Premier League
Los Rojiblancos zouden werken aan een opvallende transfer. Volgens Relevo is Matt Doherty op weg naar de Madrileense topclub. De Ierse vleugelback komt over van Tottenham Hotspur, waar hij slechts met mondjesmaat van de bank komt. Het zou gaan om een uitleenbeurt.

GERUCHT: Anderlecht vreest voor gewenste transfer
Harry Toffolo leek goed op weg om de nieuwe linksback van Paars-Wit te gaan worden en legde naar verluidt zelfs zijn medische testen af. Maar volgens Het Laatste Nieuws en Le Soir staat zijn transfer plots op springen. Door een blessure van Renan Lodi, is zijn huidige club Nottingham Forrest niet langer geneigd om Toffolo te laten gaan. De Engelsman wil zelf echter graag de stap zetten, afwachten dus of alsnog een doorbraak geforceerd kan worden.

GERUCHT: Club en Standard rond de tafel
De Luikenaars hopen zich te versterken met Ibe Hautekiet, aanvoerder van de Brugse beloften. Maar volgens Het Nieuwsblad zijn beide clubs nog niet tot een akkoord gekomen. Momenteel wordt er wel nog volop onderhandeld, Standard zou alvast goede hoop hebben om tijdig een overeenkomst te vinden.

GERUCHT: Arsenal drukt door bij Chelsea
De leider in de Premier League lijkt zich neer te leggen bij het mislopen van topdoelwit Moises Caicedo. In plaats daarvan zijn de pijlen nu gericht op Jorginho. Transferautoriteiten Fabrizio Romano en David Ornstein melden dat alle partijen het licht inmiddels op groen hebben gezet, het wordt nu dus zaak om tot een sluitend akkoord te komen over de Italiaanse middenvelder.

DONE DEAL: Anderlecht is verlost van Esposito
Wat er al eventjes zat aan te komen is nu ook officieel een feit: Anderlecht heeft vroegtijdig afscheid genomen van Sebastiano Esposito. De huurling van Internazionale werd al een tijdje naar de uitgang begeleid. Hij gaat zijn carrière nu voortzetten in eigen land bij SSC Bari. Lees hier meer.

DONE DEAL: Eerste transfers in Engeland
In de Premier League worden de eerste transfers van de dag afgerond. Leeds United versterkte zich maandag al met de Amerikaanse middenvelder Weston McKennie, een dag later is ook de komst van Diogo Monteiro een feit. De jonge verdediger komt over van het Zwitserse Servette. Arsenal vond dan weer een oplossing voor Maquinhos. De Braziliaanse aanvaller maakt het seizoen op huurbasis af bij Norwich City.

GERUCHT: Smaakmaker weg bij Charleroi?
De Carolo's versterkten zich maandag nog met oude bekende Vakou Bayo (lees hier meer), maar zouden nu ook een smaakmaker verliezen. Volgens La Dernière Heure is Ali Gholizadeh immers op weg naar Turkije. De technischvaardige aanvaller zou bij Kasimpasa aan de slag gaan. Deels omwille van sportieve motieven, maar Gholizadeh zou wegens privéredenen ook dichter bij zijn vaderland Iran willen gaan wonen.

GERUCHT: Doorbraak rond Esposito
De eerste deadline day-transfer bij Anderlecht, lijkt een uitgaande te worden. Zo zou een definitief akkoord zijn gevonden rond Sebastiano Esposito. De Italiaanse spits laat zijn huurovereenkomst in Brussel ontbinden en maakt het seizoen in eigen land af bij tweedeklasser SSC Bari. Lees hier meer.

GERUCHT: PSV gaat voor Belgen
Na het vertrek van Cody Gakpo, Noni Madueke en Yorbe Vertessen, wil de Nederlandse topclub extra versterking op de flanken halen. En daarvoor is het vizier onder meer gericht op enkele Belgen. Thorgan Hazard is de meest concrete piste, zijn dossier zou inmiddels vergevorderd zijn. Volgens Het Nieuwsblad wordt ook Dodi Lukebakio gevolgd, al zou de aanvaller van Hertha Berlijn nog meer gegadigden hebben.

GERUCHT: Arsenal wil uitpakken
Na het aantrekken van Leandro Trossard, wil de leider uit de Premier League ook zijn middenveld nog versterken. Zo zouden de Gunners bereid zijn het clubrecord te doen sneuvelen voor de komst van Moises Caicedo. Als alternatief is Jorginho dan weer in beeld. Lees hier meer.

GERUCHT: Amrabat naar Barça?
Sofyane Amrabat ziet zijn sterke WK-prestaties bij Marokko mogelijk beloond worden met een straffe transfer. Volgens Jijantes zou FC Barcelona aan zijn mouw trekken. De Catalanen zouden mikken op een huurbeurt van de middenvelder. Hem definitief overnemen van ACF Fiorentina is financieel gezien allicht onhaalbaar. Afwachten dus of de Italianen bereid zijn om mee te werken aan een uitleenbeurt.

GERUCHT: Drukte bij Standard
Op Sclessin belooft er nog één en ander te bewegen. Nicolas Raskin wordt in de loop van de dag normaal gezien aangekondigd bij Glasgow Rangers. Selim Amallah zou dan weer kunnen kiezen tussen Real Valladolid en Hertha Berlijn. Daarnaast hopen de Luikenaars zelf nog een tweetal aanwinsten aan te trekken. Lees hier meer.

GERUCHT: Verrassing Isco
De Spaanse spelmaker vertrok afgelopen zomer bij Real Madrid naar Sevilla FC, maar kon daar niet doorbreken. Zijn contract werd in onderling overleg dan ook ontbonden. Nu lijkt Isco voor een verrassend avontuur te kiezen. Zo zou hij goed op weg zijn naar Bundesliga-revelatie Union Berlin. Lees hier meer.

GERUCHT: Balanta weg bij Club
De kans dat de Belgische landskampioen zichzelf nog gaat versterken, is relatief klein. Maar aan uitgaande zijde beweegt er wel nog één en ander. Belofte Ibe Hautekiet lijkt namelijk goed op weg naar Standard. Daarnaast is ook Eder Balanta op weg naar de uitgang. De Colombiaanse middenvelder zou zijn kribbel gaan zetten bij Schalke 04.

GERUCHT: Dubbelslag PSG
De Franse kampioen wil de komst van Internazionale-verdediger Milan Skriniar afronden. Die zou komende zomer sowieso op transfervrije basis naar het Parc des Princes komen, maar mogelijk wordt die overgang met enkele maanden vervroegd. Daarnaast mikt men ook op de komst van Hakim Ziyech. Lees hier meer.

GERUCHT: Engels geschenkje voor OHL
OH Leuven rondde maandag nog de komst van spelmaker Emmanuel Toku af en mogelijk volgt voor het sluiten van de mercato nog een extra aanwinst. Moederclub Leicester City rondde immers de komst van de Amerikaanse spits Nathan Opoku af. En volgens transferwatcher Fabrizio Romano is het de bedoeling om hem meteen weer te verhuren aan de Leuvenaars.

GERUCHT: Genk bibbert voor Onuachu
De leider uit de Jupiler Pro League dreigt zijn topschutter te verliezen. Southampton zou immers flink doordrukken voor de komst van Paul Onuachu, maar ook Everton FC heeft zich aan het front gemeld. Moest de Nigeriaan alsnog vertrekken, zal Racing trachten een vervanger te halen. Lees hier meer.

GERUCHT: Anderlecht vol voor nieuwe spits
Sportieve baas Jesper Fredberg gaat een drukke dag tegemoet bij Anderlecht. Met Harry Toffolo is een nieuwe linksachter in aantocht, maar het grote doel blijft het aantrekken van een nieuwe spits. Daarvoor zijn inmiddels weer twee nieuwe namen in beeld. Aan uitgaande zijde is er witte rook op komst in de dossiers van Wesley Hoedt en Sebastiano Esposito. Lees hier meer.

BUITENLAND
Ook elders in Europa belooft er nog één en ander te bewegen. Het onverzadigbare Chelsea FC hoopt de komst van WK-uitblinker Enzo Fernandez af te ronden, maar doet mogelijk ook een aantal spelers van de hand. Jorginho zou bijvoorbeeld bij stadsgenoot Arsenal FC aan de slag kunnen, terwijl Hakim Ziyech onderweg lijkt naar Paris Saint-Germain.

Bayern München lijkt dan weer uit te pakken met Joao Cancelo, die overkomt van Manchester City in de vorm van een huurdeal met aankoopoptie. Daarnaast is het ook uitkijken naar een aantal (kandidaat-)Rode Duivels. Thorgan Hazard lijkt bijvoorbeeld goed op weg naar PSV, terwijl ook rond Dodi Lukebakio één en ander aan het bewegen is.

BINNENLAND
In de Jupiler Pro League is het vooral uitkijken naar wat RSC Anderlecht gaat doen. De recordkampioen staat dicht bij de komst van een nieuwe linksback, maar wil zeker ook nog een nieuwe spits aantrekken. Ook bij Standard mag nog de nodige beweging verwacht worden. Leider KRC Genk moet mogelijk ook in actie schieten. De Limburgers dreigen namelijk topschutter Paul Onuachu kwijt te spelen, die kan rekenen op concrete interesse vanuit Engeland.

Vice-kampioen Union SG lijkt dan weer Dante Vanzeir te verliezen, de aanvaller kan elk moment tekenen bij New York Red Bulls. Voorts is het afwachten wat de andere clubs gaan doen. Pakt Club Brugge alsnog uit met een last-minute versterking, bijvoorbeeld een nieuwe rechtsback? Hebben Antwerp FC en AA Gent nog een verrassing in de mouw zitten? En wat met de ploegen die onderin strijden tegen degradatie?

POLL: De wintermercato zou afgeschaft moeten worden ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Arsenal pakt stevig uit: driekoppig verlanglijstje gelekt'
'Arsenal pakt stevig uit: driekoppig verlanglijstje gelekt'

Arsenal FC is bezig aan een puik seizoen. De Gunners staan momenteel aan de leiding in de Premier ...

8
8
'Antwerp klopt bij Juventus aan voor opvolger Keita'
'Antwerp klopt bij Juventus aan voor opvolger Keita'

Titelverdediger Antwerp FC opent zaterdagavond zijn campagne in de Champions' Play-Offs met een ...

55
55
Milicevic verstuurt eerste waarschuwing richting Westerlo
Milicevic verstuurt eerste waarschuwing richting Westerlo

Vrijdagavond beginnen de Europe Play-Offs in de Jupiler Pro League. AA Gent is als eerste aan zet en ...

61
61
'Transfersom nog hoger: één struikelblok voor aanwinst Club'
'Transfersom nog hoger: één struikelblok voor aanwinst Club'

Het zijn drukke dagen voor de vernieuwde sportieve leiding van Club Brugge. Momenteel wordt immers ...

207
207
'Bayern vol voor sterkhouder Rode Duivels: 70 miljoen'
'Bayern vol voor sterkhouder Rode Duivels: 70 miljoen'

Bayern München bereidt zich momenteel voor op de topwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen ...

198
198
<strong>Vuurwerk bij AA Gent met nieuwe Gift Orban</strong>
Vuurwerk bij AA Gent met nieuwe Gift Orban

Ahmed Abdullahi kwam als proefspeler uit Nigeria naar AA Gent, waar hij furore maakte door veel ...

186
186
Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"
Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"

Club Brugge begint onder grote druk aan de Champions' Play-Offs. Ze moeten op 'bezoek' gaan bij ...

88
88
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"

AA Gent speelt nog maar eens een bijrol aan het einde van het seizoen. Ze moeten w&eacute;&eacute;r ...

107
107
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker Anderlecht'
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker Anderlecht'

Bij RSC Anderlecht lopen heel wat spelers in de kijker. De Brusselaars willen hun kern zo goed ...

291
291
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"

Romeo Lavia kent een rotseizoen. De Belgische middenvelder komt dit seizoen niet meer aan spelen toe ...

47
47
'Zirkzee heeft knaltransfer naar topclub zo goed als beet'
'Zirkzee heeft knaltransfer naar topclub zo goed als beet'

Joshua Zirkzee ontploft dit seizoen helemaal bij Bologna. De Nederlandse aanvaller doet het ...

91
91
Hayen geeft ambities Club Brugge prijs: "Dat ga ik niet doen"
Hayen geeft ambities Club Brugge prijs: "Dat ga ik niet doen"

Nicky Hayen moet Club Brugge in de play-offs naar een Europees ticket loodsen en hopelijk doorstoten ...

293
293
'Club Brugge heeft toptransfer beet en betaalt 5 miljoen'
'Club Brugge heeft toptransfer beet en betaalt 5 miljoen'

Club Brugge heeft volgens Het Laatste Nieuws zijn eerste zomertransfer al beet. De Bruggelingen ...

673
673
John van't Schip stopt als hoofdtrainer van Ajax
John van't Schip stopt als hoofdtrainer van Ajax

Ajax gaat de komende maanden op zoek naar een Europees ticket. Dat is uiteraard een must. De club ...

41
41
'Charleroi laat na Trebel nog 4 dure vogels gratis gaan'
'Charleroi laat na Trebel nog 4 dure vogels gratis gaan'

Sporting Charleroi moet zich in de Play-Downs proberen te handhaven in de Jupiler Pro League. De ...

167
167