Anderlecht zkt spits: 9 opvolgers voor Silva

Anderlecht zkt spits: 9 opvolgers voor Silva

Of hij straks werkelijk bij PSV aan de slag gaat moet eerstdaags blijken, maar intussen trok Fabio Silva de deuren van het Lotto Park alvast achter zich dicht. Om hem te vervangen dacht Anderlecht aan oude bekende Thomas Henry, die in wat zijn laatste optreden voor Hellas Verona moest worden tot overmaat van ramp zijn kruisband scheurde. Een week voor het sluiten van de wintermercato moet Jesper Fredberg dus dringend op zoek naar een nieuwe spits. Om de CEO Sports een handje te helpen ging VoetbalNieuws op zoek naar negen potentiële nummer negens voor Paars-Wit.


Hoewel het dossier in het water viel maakt de vergaande interesse in Henry het een en ander duidelijk. In plaats van te gokken op jeugdig talent verkiezen de Brusselaars dit keer een iets meer doorwinterd speerpunt, liefst met enige ervaring in ons land. In 79 wedstrijden voor OH Leuven trof de 28-jarige Fransman destijds 45 keer raak. De opvolger van Silva, ondanks zijn terugval nog altijd clubtopschutter met zeven doelpunten, moet vooral een goalgetter zijn. Passen bij het DNA van de recordkampioen, dat Fredberg en Brian Riemer naar eigen zeggen nochtans willen bewaren, is momenteel even bijzaak.

Zonder de ongelegen timing van zijn blessure zou Henry in Neerpede een langdurig contract tekenen. Geen nieuwe huurconstructie dus, deals die Fredberg voortaan bij voorkeur vermijdt. Al zette hij de deur voor leenspelers recent weer op een kier. Tot slot meet de pechvogel één meter 91, en wordt zijn huidige marktwaarde door het gerenommeerde Transfermarkt op 4,5 miljoen geschat. Met al deze parameters indachtig gingen wij in min of meer diezelfde gewichtsklasse en prijscategorie op zoek naar eventuele alternatieven, met de focus op oude bekenden die misschien nog een belletje doen rinkelen.

Sory KABA (27, Midtjylland) – MW: 2,5 miljoen
Een naam die steevast opduikt in de geruchtenmolen is die van Sory Kaba, net als Henry in het verleden actief bij OHL. Daar was de Guineeër vorig seizoen goed voor 12 treffers in 29 wedstrijden. Eerder liet hij bij Elche vlot de netten trillen, ook bij zijn huidige werkgever Midtjylland legt Kaba degelijke statistieken voor. Hoewel zijn productie stokte voor de winterstop behield de 21-voudig international er  gewoon zijn vaste stek in de basis. Hem losweken belooft geen sinecure te worden voor Fredberg, die bij de Deense topclub reeds Anders Dreyer wegplukte. Een ruildeal met Kristoffer Olsson misschien?



Marcus INGVARTSEN (27, Mainz) – MW: 3,5 miljoen
De sportieve baas heeft blijkbaar een boontje voor zijn thuisland. Wie weet denkt hij dus aan Marcus Ingvartsen, bij Genk ooit doorgestuurd als peperdure flop. Net als in zijn jongere jaren bij Nordsjaelland verging het de eenmalig Deens international in Duitsland sindsdien een pak beter. Zo nam Mainz hem na een geslaagde huurperiode afgelopen zomer voor 2,3 miljoen definitief over van Union Berlin. Eens hersteld van een blessure scoorde Ingvartsen prompt zeven keer in tien matchen, maar met Ludovic Ajorque kreeg de linkspoot er zopas een stevige concurrent bij. Anderlecht biedt garanties op speeltijd.

Tim KLEINDIENST (27, Heidenheim) – MW: 2,5 miljoen
Nog in Duitsland, weliswaar in de tweede afdeling, is ook Tim Kleindienst met negen goals in 15 duels prima op dreef. Misschien wel de sterkste beer in deze lijst, wiens stijl haaks staat op de stillisten van weleer waar het Park naar smacht. Vraag het maar na in Gent, waar de Duitser net als in Freiburg door de mand viel. Op het hoogste niveau wil het maar niet lukken. Toch kan Kleindienst de targetman zijn die RSCA nodig heeft. De vraag is wel of de fans hem meer krediet gunnen dan pakweg Ivan Santini. Al waren Stefano Okaka, Lukasz Teodorczyk of Aleksander Mitrovic evenmin de meest verfijnde spitsen.



Shamar NICHOLSON (25, Spartak) – MW: 7 miljoen
Iké Ugbo (ex-Cercle en Genk) en Vakoun Bayo (ex-AA Gent en Charleroi) vallen uit de boot, maar een andere voormalige Zebra verdient hier wel een vermelding. Helaas lijkt Shamar Nicholson iets te hoog gegrepen. Vorige winter betaalde Spartak acht miljoen voor de 32-voudig Jamaicaans international, een bedrag dat via bonussen zelfs nog kan oplopen. Nadat hij in Charleroi afklokte op 31 doelpunten in 81 optredens zit Nicholson, net zoals Henry een goalgetter met oog voor zijn ploegmaats, in Moskou aan 12 stuks in 34 matchen. Galatasaray en SPAL, tevens gelinkt aan Paul Onuachu, liggen al op de loer.

Yohan BOLI (29, Al-Rayyan) – MW: 3 miljoen
Niet zomaar een oude bekende: twee jaar geleden stond Yohan Boli op een zucht van Paars-Wit, tot Al-Rayyan plots met een beter voorstel op de proppen kwam. Niet enkel voor toenmalige werkgever STVV, waar hij 43 keer raak schoot in 128 wedstrijden, maar ook de Ivoriaan zelf. Hoewel het even iets stroever loopt blijkt Boli het scoren in Qatar alleszins niet verleerd, zo getuigen 49 treffers in 87 duels. Komende zomer loopt de 11-voudig international, die recent aangaf open te staan voor een terugkeer naar België, zijn lucratief contract af. Indien hij bereid is om in te leveren kan Fredberg daar munt uit slaan.



Ryan MMAEE (25, Ferencvaros) – MW: 2,2 miljoen
Onze eerste landgenoot in dit overzicht, al heeft Ryan Mmaee inmiddels 12 caps voor Marokko achter zijn naam. Net als zijn broer en teamgenoot Samy, die eveneens tot de preselectie behoorde, was het jeugdproduct van Standard teleurgesteld dat hij niet mee mocht naar het WK. Zijn cijfers sinds hij weg is uit de JPL, waar Mmaee bij Beveren evenmin zijn stempel kon drukken, spreken dan ook boekdelen. In Cyprus scoorde de ex-Jonge Duivel 25 keer in 59 optredens voor Limassol, in Hongarije klokt hij tot hiertoe af op 27 stuks in 58 matchen. Aangevuld met opgeteld 22 assists. Tijd voor een herkansing?

Sargis ADAMYAN (29, Köln) – MW: 2,5 miljoen
Net als Boli en Mmaee is Sargis Adamyan geen typische targetman, maar bij Club Brugge stond hij wel zijn mannetje diep in de punt. Net als bij veel van zijn andere clubs, allemaal in Duitsland, beleefde de Armeniër bovendien een trefzekere periode in Jan Breydel. Met zes doelpunten in 15 duels, stuk voor stuk instrumenteel in de titelrace, oogt zijn uiteindelijke balans niet verkeerd. Adamyan deed wel vaak dienst als supersub of bliksemafleider voor Charles De Ketelaere en/of Noa Lang, in Keulen dreigt de 33-voudig international nu stilaan op een zijspoor te belanden. Bieden de Brusselaars hem een uitweg?



Deniz UNDAV (26, Brighton) – MW: 6 miljoen
Desnoods op huurbasis, zoals Club dat een jaar geleden deed. Nood breekt wet, zeker wanneer er zich opportuniteiten aanbieden. Deniz Undav bijvoorbeeld, qua gestalte veruit de kleinste van de bende. Toch gooit de Gouden Stier veel gewicht hij in de schaal. Een altruïstische sluipschutter, die overal waar hij komt niet alleen scoort maar ook strooit met assists. Bij Brighton wil het evenwel niet vlotten, een uitleenbeurt wenkt. De kans dat de moederclub van Union hem naar een reeks –en zelfs stadsgenoot laat gaan lijkt echter gering. Mogelijk heeft Undav zelf ook nog aantrekkelijkere opties dan Anderlecht.

Djordje JOVANOVIC (23, Maccabi) – MW: 3 miljoen
Een naam die u allicht minder bekend in de oren klinkt. Als tiener bracht Djordje Jovanovic een halfjaar door in Lokeren, dat hem afsnoepte van Club Brugge. In 11 matchen stond de Serviër, op dat moment nog een aanstormend toptalent, welgeteld één keer aan het kanon – uitgerekend tégen Blauw-Zwart. Na zijn vroegtijdige exit op Daknam volgde een roemloze passage in Spanje, alvorens zijn carrière in eigen land opnieuw te lanceren. 21 goals in 35 duels later legde Maccabi Tel Aviv vorige winter bijna twee miljoen neer voor de eenmalig international, in Israël sindsdien goed voor 25 stuks in 45 matchen.

POLL: Wie van deze 9 spitsen lijkt u de beste optie voor RSCA?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?

Bij KV Mechele grepen ze alsnog naast de Champions’ Play-Offs. De club likte zijn wonden, maar ...

13
13
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"

Nog voor nieuwjaar kwam er een einde aan het sprookje tussen Marc Brys en OHL. De trainer was al ...

44
44
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren

Yari Verschaeren viel tegen KV Kortrijk uit met een spierblessure. De aanvallende middenvelder zal ...

29
29
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"

Bij vlagen maakte Jérémy Doku afgelopen week indruk in de interland tussen Engeland en ...

33
33
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs

Standard moet investeren in nieuwe spelers, want anders dreigt het volgend jaar weer mis te lopen. ...

65
65
<strong>De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"</strong>
De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"

De Rode Duivels hebben hun laatste grote test voor het EK afgewerkt. Het was de laatste kans voor de ...

464
464
Mignolet evalueert Club Brugge: "Ronny heeft dat onderschat"
Mignolet evalueert Club Brugge: "Ronny heeft dat onderschat"

Ronny Deila werd bedankt voor bewezen diensten na de nederlaag tegen STVV. De Noorse coach deed het ...

105
105
<strong>‘Blessin-deal Club Brugge schudt de boel op bij Union’</strong>
‘Blessin-deal Club Brugge schudt de boel op bij Union’

Alexander Blessin heeft bij Union SG indruk gemaakt door een superseizoen te draaien, waaronder een ...

618
618
Cannavaro ving bot: "Had hen gratis willen coachen"
Cannavaro ving bot: "Had hen gratis willen coachen"

Fabio Cannavaro was een geweldige verdediger, maar zijn carri&egrave;re als coach was nog geen ...

23
23
Kompany: "Het stopt niet na deze 9 wedstrijden"
Kompany: "Het stopt niet na deze 9 wedstrijden"

Burnley boekte een 4 op 6 en door de puntenaftrek van Nottingham Forest is er plots weer hoop op het ...

79
79
Verheyen schuift twee Duivels naar de bank: "Te wisselvallig"
Verheyen schuift twee Duivels naar de bank: "Te wisselvallig"

Gert Veheyen keek uiteraard ook naar de matchen van de Rode Duivels tegen Ierland en Engeland. De ...

97
97
KRC Genk bekoort en is nummer 6 van de wereld
KRC Genk bekoort en is nummer 6 van de wereld

KRC Genk is een club die de afgelopen jaren heel wat beloftevolle spelers liet doorbreken en die ...

129
129
Drie extra Duivels naar EK? UEFA overweegt ingreep
Drie extra Duivels naar EK? UEFA overweegt ingreep

De eerste interland-break van het kalenderjaar 2024 zit er alweer op. Een groot deel van de ...

136
136
Club gehavend in Brugse derby: "Geen risico's nemen"
Club gehavend in Brugse derby: "Geen risico's nemen"

Tijdens het komende paasweekend gaan de Champions' Play-Offs in de Jupiler Pro League van start. Dan ...

720
720
'Liverpool grijpt naast droomcoach: nieuwe topkandidaten genoemd'
'Liverpool grijpt naast droomcoach: nieuwe topkandidaten genoemd'

Liverpool FC is bezig aan de laatste maanden van een glorierijk tijdperk. Succescoach J&uuml;rgen ...

137
137