TU: 'Club langs kassa voor verdediger, Mertens zorgt voor schok'

TU: 'Club langs kassa voor verdediger, Mertens zorgt voor schok'

Nu het nieuwe seizoen in de startblokken staat of zelfs al begonnen is, draait de transfercarrousel op volle toeren. Zowel in binnen- als buitenland worden volop deals afgesloten met oog op de komende jaargang, om nog maar te zwijgen van de vele geruchten die in wandelgangen circuleren. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Stanley N'Soki is niet goed aan het seizoen begonnen. Toch zou de linksvoetige centrale verdediger interesse genieten van de Duitse eersteklasser Hoffenheim. Dat maakte de Waalse journalist Sasha Tavolieri bekend. Meer zelfs, Nsoki zou voor 5 jaar tekenen bij de Duitse club en Blauw-Zwart vangt 12 miljoen euro.

Het plotse vertrek van N'Soki zou ook de transfer van Joel Ordonez versnellen. Enkele dagen geleden raakte al bekend dat Club Brugge een akkoord bereikte met Independiente del Valle omtrent de speler. De talentvolle Ecuadoraan moet ongeveer vier miljoen euro kosten, en is gezien zijn 18-jarige leeftijd nog een ruwe diamant. Volgens Degolagolec zal Ordonez ook binnenkort voorgesteld worden bij Club Brugge.

Blauw-Zwart geeft ondertussen de hoop op Sander Berge niet op volgens Het Laatste Nieuws. Daar klinkt het namelijk dat de Noor nog steeds nadrukkelijk in beeld blijft in Westkapelle. Zelf wil de middenvelder alvast graag vertrekken bij zijn huidige werkgever Sheffield United, dat dan wel boter bij de vis verlangt. Nog volgens de krant bedraagt de vraagprijs van de Engelse tweedeklasser per slot van rekening een slordige 15 miljoen.

SSC Napoli toont interesse in Simon Mignolet. De Italianen zouden in de Rode Duivel een geschikte vervanger zien voor de inmiddels vertrokken David Ospina. Maar het lijkt erop dat Blauw-Zwart opgelucht kan ademhalen. Volgens de Italiaanse transferautoriteit Gianluca Di Marzio heeft Napoli een ander alternatief gevonden. Zo zou de club dicht bij een akkoord staan over de komst van Kepa Arrizabalaga. De Spanjaard zou een jaartje gehuurd worden van Chelsea FC.

Volgens Tuttomercatoweb heeft Bologna volop zijn zinnen gezet op Jhon Lucumi als vervanger voor Rode Duivel Arthur Theate. De gesprekken met de 24-jarige speler zouden al aangeknoopt worden en Genk zou ook snel een eerste bod mogen verwachten. Dat zou 5 miljoen euro plus bonussen bedragen. Het Laatste Nieuws meldt wel dat het aanbod intussen al werd afgewezen.

Genk is één van de teams op de loer ligt voor Paul Akouokou. Volgens AFDLP weigert de speler momenteel zijn contract te verlengen bij Real Betis en zou de club uit Sevilla daarom bereid zijn om deze zomer mee te werken aan een transfer. Genk zal wel diep in de buidel moeten tasten voor de 24-jarige defensieve middenvelder. Hij zou immers nog steeds 7 miljoen euro moeten kosten en Betis wil daar ook nog eens een percentage op een doorverkoop bovenop. Ook Elche en Norwich City liggen nog op de loer voor de Ivoriaan.

AA Gent gaat op zoek naar een vervanger voor de onfortuinlijke Tarik Tissoudali. Daarbij denken ze volgens MSV Foot aan een bekende naam, want Nikola Storm zou hoog op het Gentse lijstje staan. Malinwa wil wel boter bij de vis. Een akkoord lijkt echter niet onmogelijk, want eerder deze zomer vonden de twee clubs elkaar ook al voor de overgang van Hugo Cuypers. Als alternatief zouden de Buffalo's echter ook nog een buitenlandse piste achter de hand houden.

De voorbije weken richtte Burnley FC het vizier op Manuel Benson. De onderhandelingen tussen Antwerp en de Engelse club liepen aanvankelijk niet vlot, en The Great Old weigerde twee aanbiedingen van de Engelse tweedeklasser. Sacha Tavolieri meldde echter dat er dan toch een akkoord werd gevonden over de transfersom. Op een detail na zouden de onderhandelingen tussen beide clubs inmiddels zijn afgerond. Hoogstwaarschijnlijk zal het over een eventueel doorverkooppercentage gaan. Er wordt verwacht dat Antwerp een bedrag tussen de 4 en 6 miljoen euro zal vangen.

BUITENLAND

Pep Guardiola had zijn zinnen gezet op Marc Cucurella, maar het lijkt er niet op dat Manchester City nog een akkoord zal vinden met Brighton. Dat wees hun ultieme bod van 40 miljoen pond immers af. De hele affaire kan nu nog wat pijnlijker worden voor de regerende kampioen, want volgens de Daily Mail lijkt met Chelsea een concurrent de transfer ook nog eens te gaan kapen. De Blues hebben de gesprekken met Brighton al opgestart en zouden naast een transfersom ook nog spelers in de deal kunnen gaan betrekken.

City zal dus andere pistes moeten verkennen. Onder meer Alex Grimaldo (SL Benfica) en Borna Sosa (VfB Stuttgart) worden genoemd. Maar City zou nu voor een verrassing gaan. Transferwatcher Fabrizio Romano liet immers verstaan dat ook Raphael Guerreiro werd aangeboden. En volgens The Athletic zijn Guardiola en co behoorlijk gecharmeerd door de Portugese international van Borussia Dortmund.

Even werd een terugkeer van Cristiano Ronaldo naar Sporting CP overwogen, maar tot dusver werd die piste niet bepaald concreet. Volgens journalist Manu Sainz van onder meer AS, zijn er momenteel slechts twee echte opties: SSC Napoli, dat er van droomt om van de Portugees een nieuw icoon te maken, of Atlético Madrid. In beide gevallen lijken de financiële voorwaarden voorlopig echter nog een te groot struikelblok.

Het verhaal van Dries Mertens bij Napoli zit erop. Ondertussen werd Mertens al aan verschillende ploegen gelinkt. En mogelijk kiest hij wel voor een erg pittige transfer. Afgelopen weekend geraakte bekend dat Juventus belangstelling toont en die interesse wordt nu ook bevestigd door La Gazzetta dello Sport. De Oude Dame is op zoek naar een centrumaanvaller die ook op de flanken uit de voeten kan. Juve zou hem willen verleiden met een topsalaris van 4 à 5 miljoen euro.

POLL: Moet Mertens naar Juventus gaan?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Gouden advies voor Union en Blessin: "De 0 op 12 is voorbij"
Gouden advies voor Union en Blessin: "De 0 op 12 is voorbij"

Royal Union SG zit in een bijzonder penibele situatie. De Brusselse traditieclub wist nog geen ...

0
0
Muslic legt vinger op de wonde na zware nederlaag tegen Anderlecht
Muslic legt vinger op de wonde na zware nederlaag tegen Anderlecht

Cercle Brugge kreeg gisteren een pandoering op het veld van RSC Anderlecht. De 'Vereniging' verloor ...

49
49
Ten Hag sabelt eigen ploeg neer na zege: "Dat was onacceptabel"
Ten Hag sabelt eigen ploeg neer na zege: "Dat was onacceptabel"

Manchester United legde afgelopen woensdag Sheffield United over de knie met 4-2. Een klinkende zege ...

7
7
'Topclub haalt alles uit de kast voor Mokio'
'Topclub haalt alles uit de kast voor Mokio'

Bij AA Gent mocht dinsdag Jorthy Mokio zijn basisdebuut maken op Stayen. Er was de voorbije maanden ...

59
59
Vanaken ziet onverwachte uitblinker en oordeelt over titelstrijd
Vanaken ziet onverwachte uitblinker en oordeelt over titelstrijd

Club Brugge heeft woensdagavond opnieuw grote indruk gemaakt in de Champions' Play-Off. KRC Genk, ...

150
150
'AC Milan zet Saelemaekers in voor topdeal'
'AC Milan zet Saelemaekers in voor topdeal'

Bij AC Milan deden ze vorige zomer alle vier hun Belgen van de hand. De aankoopoptie van Aster ...

57
57
Komt Courtois dit seizoen alsnog in actie?
Komt Courtois dit seizoen alsnog in actie?

Real Madrid is op weg om snel de titel te veroveren in La Liga en is ook nog steeds in de running in ...

29
29
Hayen blijft indruk maken: "Het is verbazingwekkend"
Hayen blijft indruk maken: "Het is verbazingwekkend"

Club Brugge blijft maar door de Champions' Play-Off wervelen. Woensdagavond wist Blauw-Zwart ook ...

361
361
Coosemans houdt het niet droog na Anderlecht-debuut
Coosemans houdt het niet droog na Anderlecht-debuut

Bij Anderlecht bleven ze wellicht met gemengde gevoelens achter na de 3-0-zege tegen Cercle Brugge. ...

115
115
Vanaken looft revelatie: "Toonde het eerder al op training"
Vanaken looft revelatie: "Toonde het eerder al op training"

Bij Club Brugge verkeren ze in bloedvorm. Tegen RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC en KRC Genk ...

510
510
Delaney: "Het is Club Brugge, dat is te verwachten"
Delaney: "Het is Club Brugge, dat is te verwachten"

RSC Anderlecht heeft na vijf speeldagen 9 punten gehaald in de Play-Offs. De Brusselaars staan ...

658
658
Vrancken teleurgesteld: "Daarom verloren we van Club"
Vrancken teleurgesteld: "Daarom verloren we van Club"

KRC Genk verloor kansloos met 4-0 van Club Brugge. De Limburgers speelden een zwakke partij en gaven ...

430
430
'Club slaat toe en heeft tweede dure zomeraanwinst beet'
'Club slaat toe en heeft tweede dure zomeraanwinst beet'

Club Brugge is sterk bezig. Ze doen het onder Nicky Hayen zeer goed in Europa en de competitie en ...

480
480
Anderlecht herpakt zich: "Dat is de volgende stap"
Anderlecht herpakt zich: "Dat is de volgende stap"

RSC Anderlecht won makkelijk met 3-0 van Cercle Brugge. De score had zelfs hoger kunnen oplopen, ...

261
261
<strong>Antwerp FC leidt grootverdiener met krachtige hand buiten</strong>
Antwerp FC leidt grootverdiener met krachtige hand buiten

Antwerp FC haalde Dorian Dessoleil drie seizoenen geleden voor 2,5 miljoen euro, maar zijn tijd bij ...

458
458