TRANSFERUURTJE: 'Kompany wil Club-pion, Duivel naar Liverpool'

TRANSFERUURTJE: 'Kompany wil Club-pion, Duivel naar Liverpool'

Nu het nieuwe seizoen weer dichter komt, draait de transfercarrousel op volle toeren. Zowel in binnen- als buitenland worden volop deals afgesloten met oog op de komende jaargang, om nog maar te zwijgen van de vele geruchten die in wandelgangen circuleren. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Charles De Ketelaere lijkt zo goed als op weg naar AC Milan. Volgens eerdere berichten schroefde de Italiaanse landskampioen haar bod al op tot een som die de grens van 30 miljoen zou overschrijden, maar in Westkapelle verlangt met wat meer. Italiaanse media maakten maandag gewag van een ultiem aanbod dat 35 miljoen bedraagt, al dan niet met bonussen. Milan komt zo dus alsnog tegemoet aan de Brugse vraagprijs. De verwachting is dan ook dat de spraakmakende deal snel definitief beklonken geraakt.

Ten laatste zaterdag moet de overstap helemaal geregeld zijn. Dan vertrekt AC Milan tenslotte op stage, bij voorkeur mét De Ketelaere reeds van de partij. Volgens transferwatcher Fabrizio Romano wordt woensdag een sleuteldag binnen het dossier. Een delegatie van Milan zou dan naar Brugge afreizen om een nieuw officieel bod te presenteren. Deze aanbieding moet de basis gaan vormen om tot een akkoord te komen. Bij de Milanezen is men alvast optimistisch.

Vorige week raakte al bekend dat de Bruggelingen hun zinnen hebben gezet op Luis Vazquez. De 21-jarige Argentijn is momenteel eigendom van topclub Boca Juniors. Hoewel hij daar schippert tussen bank en basis, liet Vazquez er al heel wat veelbelovende dingen zien. Vanuit Argentinië weerklinkt dat Blauw-Zwart een nieuw bod heeft uitgebracht. Het zou gaan om 10 miljoen dollar (zo'n 10 miljoen euro) voor 85% van de transferrechten.

Vincent Kompany wil Jack Hendry weghalen bij Club Brugge. Blauw-Zwart haalde de Schotse verdediger een jaartje geleden weg bij KV Oostende. Hij kende een sterke eerste seizoenshelft, maar verloor na nieuwjaar zijn basisplek en daar lijkt onder Carl Hoefkens niet meteen verandering in te komen. Volgens journalist Greame Bailey is Burnley momenteel een eerste officieel bod aan het voorbereiden.

Ghanese media, niet altijd even betrouwbaar, melden dat Mohammed Dauda (RSC Anderlecht) op weg is naar de Spaanse tweedeklasser Eibar, dat maar liefst 3 miljoen euro op tafel zou leggen. Dat zou zeer veel geld zijn voor een jonge aanvaller die weg moet en nog maar één jaar contract heeft bij de Brusselaars. Het is dus afwachten of deze informatie wel correct is.

Het Engelse Express and Star, dat Wolverhampton op de voet volgt, meldt dat de transfer van Fabio Silva naar Anderlecht helemaal is afgerond. De 20-jarige Portugese aanvaller legde vandaag zijn medische testen af bij Anderlecht en die verliepen goed. De aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van de club van Leander Dendoncker. Anderlecht betaalt, net zoals bij Sebastiano Esposito, geen huurprijs aan de Engelse eersteklasser.

Als de deal van Silva toch niet zou doorgaan, denkt RSCA volgens SudPresse aan een verrassend alternatief. Zo zou de naam van Christian Kouamé opnieuw rondgaan op Neerpede. De Ivoriaan werd vorig seizoen al gehuurd van ACF Fiorentina. De Italianen willen hem nu definitief verkopen, maar de interesse is erg beperkt. En indien daar geen verandering in komt, zou Fiorentina alsnog een nieuwe huurbeurt overwegen. In dat geval komt Anderlecht weer in aanmerking.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Anderlecht concrete interesse om Maxime Delanghe aan te trekken. De 21-jarige Belgische doelman zit op een zijspoor bij PSV en hij mag de club deze zomer verlaten. Ruud van Nistelrooy nam hem niet mee op oefenstage en Delanghe werd in de pikorde voorbij gestoken door landgenoot Kjell Peersman. Hij zal bij RSCA dan wellicht derde doelman worden na Hendrik Van Crombrugge en Colin Coosemans.

Het Servische Mozzart Sport laat weten dat Rode Ster Belgrado van Michael Murillo dé prioriteit heeft gemaakt. Meer zelfs, de gesprekken met Anderlecht zouden goed verlopen en in Servië verwachten ze weldra een akkoord tussen Anderlecht en Rode Ster Belgrado. Ze spreken van een bedrag van enkele miljoenen euro’s voor de rechtsachter uit Panama.

Antwerp lonkt naar Jorrit Hendrix van Feyenoord. Hendrix is met Feyenoord niet mee op oefenstage, aangezien er een transfer in de lucht hangt. Antwerp en FC Twente zouden de verdedigende middenvelder hoog op hun verlanglijstje hebben staan. Hendrix, die in januari door Feyenoord voor 18 maanden werd gehuurd van Spartak Moskou, zou niet meer voorkomen in de plannen van trainer Arne Slot.

Standard wil shoppen bij Club Brugge. De Rouches zouden dolgraag Fede Ricca aan de kern toevoegen. De linksachter is stilaan persona non grata geworden bij Club Brugge en hij mag de landskampioen deze zomer verlaten. Voorlopig zijn er nog geen gesprekken gaande tussen de twee clubs, maar daar kan snel verandering in gaan komen.

KRC Genk heeft zijn zinnen gezet op Fausto Vera. Eerder werd vanuit Argentinië beweerd dat Genk inmiddels een bod heeft neergelegd bij zijn huidige club Argentinos Juniors. Het zou gaan om een aanbieding van enkele miljoenen voor 70% van de transferrechten. Dat was niet toereikend, maar de bekende journalist César Luiz Merlo beweert nu dat Racing inmiddels een nieuw bod heeft neergelegd.

Volgens Foot Mercato heeft Union SG concrete interesse in Héritier Deyonge. Hij wordt al jaren aanzien als een speler met veel talent, maar de jonge Belg moet weer op zoek naar een nieuwe club. Er zijn meerdere pistes mogelijk. Voorlopig test hij in Italië. La Dernière Heure meldde eerder al dat Deyonge een proefperiode ondergaat bij de Italiaanse tweedeklasser Frosinone.

BUITENLAND

Cristiano Ronaldo zou brood zien in een terugkeer naar Spanje, waar hij in het verleden al jarenlang actief was voor Real Madrid. Volgens AS wil Ronaldo graag de overstap maken naar Atlético Madrid, de stadsrivaal van zijn oude club. Daar zou hij wel gewoon in het kampioenenbal kunnen spelen en prijzen kunnen winnen. De liefde is ook wederzijds, want trainer Diego Simeone zou een grote fan zijn.

Volgens het Duitse Stutgarter Zeitung heeft Nottingham Forest zijn zinnen gezet op Orel Mangala. De Engelse promovendus heeft nood aan fris bloed op het middenveld en de interesse zou zelfs concreet zijn. Mangala zou geen dure vogel zijn, want hij zou voor 15 miljoen euro op te pikken zijn.

Amadou Onana is grof wild in de Premier League. Naast West Ham United zouden ook Arsenal, Everton en Newcastle United nog een bod overwegen. Liverpool zou ondertussen ook steeds meer interesse tonen in de defensieve middenvelder en de kans bestaat dat zij zich in de strijd gaan mengen, maar zij mogen zich gaan haasten na het bod van 38 miljoen euro van West Ham. Wordt vervolgd.

Manchester City ziet Oleksandr Zinchenko hoogstwaarschijnlijk vertrekken naar Arsenal FC. En dus wil de Engelse kampioen een vervanger op de linksback-positie aantrekken. Daarvoor is het vizier onder meer gericht op Marc Cucurella. De ex-speler van FC Barcelona maakte vorig seizoen indruk bij Brighton and Hove Albion. Maar volgens The Sun mikken The Seagulls op een transfersom van liefst 50 miljoen pond. Volgens The Daily Mail geldt Borna Sosa bijvoorbeeld als alternatief. De Kroaat van VfB Stuttgart moet op zijn beurt zo'n 25 miljoen euro kosten.

POLL: Kan Onana het niveau van Liverpool aan?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

TRANSFERUURTJE: 'Club Brugge wil goudhaantje, Anderlecht casht op Debast'
TRANSFERUURTJE: 'Club Brugge wil goudhaantje, Anderlecht casht op Debast'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

66
66
Kan Genk nog kampioen worden? Buffel spreekt klare taal
Kan Genk nog kampioen worden? Buffel spreekt klare taal

KRC Genk staat na drie speeldagen in de Champions' Play-Offs op de derde plaats en telt zeven punten ...

85
85
De Sart komt met opvallende analyse na nederlaag tegen OHL
De Sart komt met opvallende analyse na nederlaag tegen OHL

KAA Gent ging afgelopen weekend met 2-1 de boot in tegen OH Leuven. Julien De Sart, ...

40
40
Antwerp-supporters balen: "Betalen mee de rekening"
Antwerp-supporters balen: "Betalen mee de rekening"

Royal Antwerp FC heeft beslist om de abonnementsprijzen met ongeveer 20 procent te verhogen. Een ...

247
247
Barcelona bereidt zich voor op heuse 'voetbaloorlog' met PSG
Barcelona bereidt zich voor op heuse 'voetbaloorlog' met PSG

Vandaag ontvangt FC Barcelona Paris Saint-Germain in de terugronde van de kwartfinales van de ...

63
63
"Blunder" Moris onder de loep genomen: "De context is belangrijk"
"Blunder" Moris onder de loep genomen: "De context is belangrijk"

Royal Union SG ging afgelopen weekend voor de derde keer onderuit in de Champions' Play-Offs. De ...

88
88
Geurtje aan openingsgoal Club? Sonck moet mening bijstellen
Geurtje aan openingsgoal Club? Sonck moet mening bijstellen

Club Brugge boekte zondag zijn derde opeenvolgende thuiszege en haalde het uiteindelijk met 3-0 van ...

452
452
'Strijd om Debast barst los: minimumprijs staat vast'
'Strijd om Debast barst los: minimumprijs staat vast'

RSC Anderlecht staat sinds afgelopen weekend in pole-positie om met de landstitel aan de haal te ...

330
330
Kuyt spreekt duidelijke taal over Beerschot-toekomst
Kuyt spreekt duidelijke taal over Beerschot-toekomst

Vrijdag valt het doek over de reguliere competitie in de Challenger Pro League, maar de kampioen is ...

166
166
Club Brugge moet vrezen: UEFA opent disciplinair onderzoek
Club Brugge moet vrezen: UEFA opent disciplinair onderzoek

Club Brugge werkt donderdag zijn Europese return tegen PAOK FC. Blauw-Zwart trekt alvast met een ...

894
894
Bom barst ondanks monsterzege Chelsea: "Het is een schande!"
Bom barst ondanks monsterzege Chelsea: "Het is een schande!"

In de Premier League heeft Chelsea FC zijn supporters eindelijk nog eens kunnen trakteren op een ...

183
183
Uitbarsting Riemer niet gesmaakt: "Nog niets in handen"
Uitbarsting Riemer niet gesmaakt: "Nog niets in handen"

RSC Anderlecht maakte zondag komaf met de vloek die op de derby tegen Union SG leek de rusten en ...

546
546
Goots doet titelvoorspelling: "Schrijf hen nog niet af!"
Goots doet titelvoorspelling: "Schrijf hen nog niet af!"

De Champions' Play-Offs heeft sinds afgelopen weekend een nieuwe leider. RSC Anderlecht wist ...

925
925
<strong>Club vindt topcoach: “ongeoorloofde middelen inzetten”</strong>
Club vindt topcoach: “ongeoorloofde middelen inzetten”

Club Brugge heeft naar verluidt gesprekken gevoerd met Ruud van Nistelrooy, de voormalige topspits ...

761
761
'Leverkusen verzilvert landstitel meteen op transfermarkt'
'Leverkusen verzilvert landstitel meteen op transfermarkt'

Na elf opeenvolgende titels, is een einde gekomen aan de hegemonie van Bayern M&uuml;nchen in de ...

189
189