TRANSFERUURTJE: 'Pittige transfer Lukaku, Dury weer aan de slag'

TRANSFERUURTJE: 'Pittige transfer Lukaku, Dury weer aan de slag'

Zowel in binnen- als buitenland wordt achter de schermen al volop gewerkt aan de komende transferperiode. Gezien de situatie in Oost-Europa, kunnen spelers uit Oekraïense en Russische competities momenteel zelfs al van club veranderen. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Het is intussen een half seizoen geleden dat Francky Dury ontslagen werd bij Zulte Waregem en sindsdien zit de ervaren trainer zonder club. Hij wil wel nog opnieuw aan de slag gaan en zou weleens voor een verrassende uitdaging kunnen kiezen. Zijn naam wordt immers genoemd als nieuwe coach van KMSK Deinze. De tweedeklasser is op zoek naar een nieuwe trainer nadat het vertrek van Wim De Decker aangekondigd werd.



Bij Club Brugge moeten ze alsmaar meer vrezen voor een vertrek van Alfred Schreuder in de zomer. De trainer staat op het lijstje bij Ajax, dat donderdag het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United ook officieel aankondigde. Schreuder geldt als één van de favorieten om de job over te nemen en verliest bovendien een belangrijke concurrent. Ajax zou immers afzien van een poging om Arne Slot bij Feyenoord weg te halen.

De toekomst van Schreuder zal ook bepalend zijn voor enkele spelers. Als de Nederlander vertrekt, lijkt de kans zowat onbestaande dat Sargis Adamyan volgend seizoen nog in het Jan Breydelstadion zal spelen. De spits doet het goed, maar kwam op voorspraak van Schreuder. Voor Jack Hendry is de situatie dan weer omgekeerd, want de Schot is onder Schreuder uit beeld verdwenen en uitte al publiekelijk zijn onvrede over de trainer. Als Schreuder toch zou blijven, zou hij weleens op een vertrek kunnen aandringen.



Anderlecht denkt dan weer aan een zeer verrassende transfer, want het zou interesse tonen in Lennart Mertens. De 29-jarige spits was dit seizoen vice-topschutter in 1B met twaalf goals voor Deinze. Anderlecht zou in hem een ideale versterking zien voor de U23, die volgend seizoen dus in dezelfde reeks zullen uitkomen. Volgens de regels die momenteel op tafel liggen, mogen zij ook twee dertigers opstellen die nog nooit voor de A-ploeg gespeeld hebben.

Die U23 zullen in de zomer ook een argument vormen om enkele youngsters te overtuigen om te blijven, maar bij Marco Kana zal dat niet werken. De jonge middenvelder wil op het hoogste niveau aan spelen toekomen en als hij bij de A-ploeg van Anderlecht niet aan minuten raakt, overweegt hij een vertrek. Ajax lonkt al lange tijd naar de 19-jarige en vader Kana zet de deur voor een transfer alvast open.



Anderlecht liep ook een blauwtje op de transfermarkt. Het had zijn oog laten vallen op Phil Neumann, die de opvolger van Amir Murillo moest gaan worden. De 24-jarige Duitser speelde zich in de kijker bij Holstein Kiel, maar Anderlecht bleek te laat te komen. Hannover 96 zou immers met de handtekening van de rechtsachter gaan lopen.

Bij AA Gent hopen ze Tarik Tissoudali langer aan zich te binden, maar de onderhandelingen over een contractverlenging zijn niet goed uit de startblokken geschoten. De Buffalo's stellen hun aanvaller wel een loonsverhoging voor, maar Tissoudali wil één van de grootverdieners worden en zo ver wil Gent niet gaan. Toch betekent dat niet dat de Marokkaan al deze zomer zal vertrekken. Gent wil hem immers niet verkopen - een al te hoge transfersom zal het toch niet vangen - en Tissoudali zou er niet tegen gekant zijn om zijn contract gewoon uit te dienen en dan in 2023 transfervrij te vertrekken.



KV Mechelen begint straks mogelijk nog met een extra versterking aan de play-offs. Malinwa heeft momenteel Jorge Hernandez op proef en de 21-jarige Amerikaan zou de technische staf ook hebben overtuigd. De offensieve middenvelder staat onder contract bij Chornomorets Odessa, maar kan door de oorlog in Oekraïne nog tijdelijk bij een andere ploeg aan de slag.

BUITENLAND

Romelu Lukaku zou na het seizoen weleens een zeer pittige transfer kunnen maken. De Rode Duivel werd de voorbije weken uitgebreid gelinkt aan een terugkeer naar Inter, maar ook stadsgenoot AC Milan zou zich in de strijd mengen. De Rossoneri zijn in gesprek met een investeringsmaatschappij uit Bahrein en die zou Lukaku in de zomer willen binnenhalen. Of dat zal lukken, hangt echter ook af van de mogelijke overname van Chelsea.



Milan kijkt logischerwijs dan ook uit naar andere doelwitten en zou daarvoor ook naar Ajax lonken. De leider in de Serie A zou ook de naam van Sebastien Haller op zijn shortlist gezet hebben. Het is in ieder geval duidelijk dat Milan volgend seizoen weer wil aansluiten met de absolute Europese top.

Daarnaast is het ook nog steeds de vraag waar Kylian Mbappé volgend seizoen zal spelen. Er gaan tegenstrijdige berichten rond over diens mogelijke overgang naar Real Madrid. Terwijl AS al melding maakt van een akkoord, klinkt het bij journalist Guillem Ballague dat Mbappé een deal momenteel nog veraf is. Mbappé zou immers 100 miljoen euro meer vragen dan oorspronkelijk en dat ziet de Koninklijke niet zitten. In Frankrijk stellen ze dan weer dat de entourage van de Fransman momenteel in Doha vertoeft voor onderhandelingen met het bestuur van PSG, dat er alle vertrouwen in heeft dat hun goudhaantje alsnog een nieuw contract van korte duur zal tekenen.



FC Barcelona wil er in de zomer absoluut een spits bij. De namen van Lewandowski en Haaland gingen al rond, maar zij lijken moeilijk haalbaar te zijn voor de financieel nog altijd gekortwiekte Catalanen. Mogelijk strijkt daardoor straks Marcus Rashford neer in Camp Nou. De Engelsman van Manchester United zou niet in de bovenste schuif liggen bij nieuwe trainer Erik ten Hag en heeft bovendien nog maar een jaar contract, waardoor hij weleens betaalbaar zou kunnen worden.

POLL: Zal Schreuder volgend seizoen nog trainer van Club zijn?

Meer sportnieuws

Meer over

Laatste Voetbalnieuws

België moeten deze 2 ex-JPL'ers vrezen: "Altijd op niveau"
België moeten deze 2 ex-JPL'ers vrezen: "Altijd op niveau"

De Rode Duivels weten nu ook wie het derde land is dat ze treffen op het EK: Oekraïne. Dat is ...

67
67
FC Utrecht maakt komst van Belgische rechtsachter bekend
FC Utrecht maakt komst van Belgische rechtsachter bekend

FC Utrecht heeft vandaag een ingaande transfer meegedeeld. De Nederlandse subtopper maakte de komst ...

50
50
Verheyen kiest: deze sterkhouder uit de basis bij België
Verheyen kiest: deze sterkhouder uit de basis bij België

De interlandperiode ligt achter de rug. De Rode Duivels hebben zich kunnen bewijzen aan hun coach. ...

279
279
Albert overtuigd van jonge Duivel: "Hij gaat op het EK starten"
Albert overtuigd van jonge Duivel: "Hij gaat op het EK starten"

De interlandperiode ligt achter de rug. De Rode Duivels speelden twee keer gelijk tegen Ierland en ...

218
218
Van Bommel én Vincent Janssen weg bij Antwerp?
Van Bommel én Vincent Janssen weg bij Antwerp?

Bij Royal Antwerp FC gaan er mogelijk heel wat spelers de club verlaten in de zomer. De Great Old ...

476
476
Vrancken en Genk niet akkoord: "Ik kan het moeilijk begrijpen"
Vrancken en Genk niet akkoord: "Ik kan het moeilijk begrijpen"

KRC Genk moet Wouter Vrancken mogelijk enkele matchen. Het Bondsparkt eist een straf van 2 ...

409
409
"Hoffenheim legde al bod neer bij Standard"
"Hoffenheim legde al bod neer bij Standard"

Standard is op zoek naar geld en moet in de zomer spelers verkopen. De Rouches kunnen ...

257
257
<strong>‘Club Brugge haalt zwaar uit: beste verdediger in België’</strong>
‘Club Brugge haalt zwaar uit: beste verdediger in België’

Club Brugge richt zich op het versterken van de verdediging en toont interesse in Emin Bayram, de ...

945
945
Gerits voert druk op: "Financieel belangrijk voor Genk"
Gerits voert druk op: "Financieel belangrijk voor Genk"

KRC Genk kende tot op heden een pover seizoen. Het Europese luik en de Croky Cup waren geen succes. ...

270
270
Perez wild van Rode Duivel: "Voor hem steek ik hand in het vuur"
Perez wild van Rode Duivel: "Voor hem steek ik hand in het vuur"

De Rode Duivels hebben een aantal zeer talentvolle jonge spelers in de kern. Analist Kenneth Perez ...

190
190
'Bliksemtransfer Koni De Winter naar Premier League'
'Bliksemtransfer Koni De Winter naar Premier League'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

118
118
Liep wintertransfer tussen RSCA en Gent spaak door Bayat?
Liep wintertransfer tussen RSCA en Gent spaak door Bayat?

Een aantal Belgische clubs werken nog steeds intensief samen met Mogi Bayat. Nochtans is de makelaar ...

244
244
Vrancken weg bij KRC Genk? Dit is zijn antwoord
Vrancken weg bij KRC Genk? Dit is zijn antwoord

Onlangs kwam het bericht dat Wouter Vrancken KRC Genk na het seizoen mogelijk zal verlaten. ...

789
789
'City slaat toe met 'nieuw wonderkind' van 14 jaar'
'City slaat toe met 'nieuw wonderkind' van 14 jaar'

Manchester City strijdt ook dit seizoen weer mee voor verschillende hoofdprijzen. Maar ondertussen ...

148
148
'Club Brugge aanzienlijke stap dichter bij nieuwe trainer'
'Club Brugge aanzienlijke stap dichter bij nieuwe trainer'

Club Brugge opent aanstaande maandag zijn campagne in de Champions' Play-Offs met een derby tegen ...

1152
1152