Club Brugge waagt zich aan 'Anderlecht-transfers'

Club Brugge waagt zich aan 'Anderlecht-transfers'

Na jarenlange geruchten keert Nabil Dirar volgens Turkse media eindelijk terug naar Club Brugge, maar daarmee lijkt het huiswerk op de flank in Westkapelle nog niet af. In de jacht op een nieuwe winger richt de landskampioen volgens de laatste berichten haar vizier namelijk tevens op Christos Tzolis, een beloftevolle Griek die een fikse duit – plus Michael Krmencik? – moet kosten. De voorbije dagen circuleerden met Jaden Philogene-Bidace en vooral Facundo Pellistri dan weer enkele andere namen in de wandelgangen. Nochtans lijkt die laatste net als Dirar een transfer die tegenwoordig eerder bij de rivaal uit Brussel past. Toch valt de interesse van Blauw-Zwart best te begrijpen.


En of het soms snel kan gaan. Nog niet zo lang geleden was Club Brugge vaak afhankelijk van de flitsen van Krépin Diatta of Emmanuel Dennis om de boel open te breken. Nu trokken ze beiden de deuren van Jan Breydel achter zich dicht, maar dankzij de snelle opmars van nieuwe goudhaantjes Charles De Ketelaere en Noa Lang, de goals van Bas Dost en een comfortabele voorsprong van virtueel 12 punten heerst er daar allerminst een paniekstemming. Al oogt de spoeling voorin met ook Krmencik en Siebe Schrijvers die andere oorden opzochten stilaan wel dunnetjes, zeker aan de zijkanten waar enkel David Okereke nog een optie vormt. Een extra flankaanvaller staat de komende dagen dus bovenaan het verlanglijstje van Philippe Clement. Én die van Vincent Mannaert, zo blijkt uit de vele targets die nu de kop opsteken.

RECORD VOOR TZOLIS?
De laatste nieuwkomer in de geruchtenmolen is dus Tzolis, die wij eerder al naar voren schoven als potentiële kandidaat. De 18-jarige winger van PAOK Saloniki wordt dan ook niet alleen in Griekenland, maar tevens in de rest van Europa aanzien als een aanstormend talent. Het prijskaartje is wel navenant, al probeert Club zoals wij eveneens suggereerden naar verluidt wel Krmencik – als huurling aardig op dreef bij het nummer vier in de Super League – in de deal te betrekken. Een verhoopte win-winsituatie dus, waarbij het meteen van de geflopte spits verlost is én in één klap een topaanwinst in huis haalt. Qua profiel past Tzolis immers perfect in het Brugse plaatje: een jong talent met veel progressiemarge, die onmiddellijk een bijdrage kan leveren maar tevens nog wat tijd krijgt om te groeien in de schaduw.



Hoewel een bijkomend alternatief op de flank nodig is om de drukke kalender af te haspelen, blijft de tandem Lang-De Ketelaere namelijk allicht intact. De vraag is dus of het wel geoorloofd is om weer zo diep in de buidel te tasten voor iemand die aanvankelijk vooral als versterking in de breedte zal dienen. Griekse media maken gewag van een tiental miljoen, al dan niet nog wat gedrukt door Krmencik in ruil aan te bieden, als vraagprijs. Een nieuw record naar Blauw-Zwarte normen, en zowat de helft van wat het ving voor Diatta. Eerdere dure vogels als Okereke en Krmencik, eveneens een late wintertransfer, indachtig blijkt zulk een inspanning echter lang niet altijd een garantie voor succes. Integendeel zelfs. In die zin vormt Tzolis, ondanks diens kwaliteiten en potentieel, in coronatijden toch een groot risico.

HENGELEN IN ENGELAND
Nochtans heeft hij van de drie doelwitten die momenteel de ronde doen, allen tieners, het meeste ervaring op het hoogste niveau. Zij het dan wel in Griekenland. Philogene-Bidace kwam in de Premier League daarentegen nog niet in actie. Voor het overige heeft de Engelsman wel een interessant profiel, én een aflopend contract. Helaas ziet het ernaar uit dat de winger alsnog zal bijtekenen bij Aston Villa. Pech dus voor Club, dat na onder andere Bright Osayi-Samuel, Christian Benteke en Michy Batshuayi voor de zoveelste keer een blauwtje loopt over Het Kanaal. Simon Mignolet moet de afgelopen jaren zowat de enige uitzondering zijn. Toch geeft Mannaert de hoop duidelijk niet zomaar op. Ook voor het derde en blijkbaar voornaamste dossier in zijn schuif, richt hij zijn pijlen tenslotte op de Engelse markt.



Aan de absolute top zelfs, waar Pellistri tot dusver evenmin al minuten vergaarde bij de hoofdmacht van Manchester United. Desalniettemin is het geloof op Old Trafford in de jonge Uruguayaan, vorige zomer nog voor 8,5 miljoen weggeplukt uit zijn thuisland, voldoende groot om enkel een uitleenbeurt zónder aankoopoptie te overwegen. Naar verluidt geeft Pellistri zelf nu de voorkeur aan een halfjaar in La Liga, maar Club had alvast oren naar het voorstel. Opvallend, vermits zulke tijdelijke passanten in principe niet echt overeenstemmen met de typische transferstrategie in Westkapelle. Al kwamen de voorbije jaren ook Jordy Clasie, Percy Tau en zopas nog Stefano Denswil in soortgelijke constructies de rangen versterken. Doorgaans mikt Mannaert evenwel vooral op rendement op (middel)lange termijn.

OP Z'N ANDERLECHTS (?)
Een target als Pellistri of Dirar doet dan ook eerder denken aan de politiek die Anderlecht vandaag de dag noodgedwongen hanteert, met Jacob Bruun Larsen – die in Moeskroen meteen al aan de rust inviel – als recentste toevoeging aan het huurlingenlegioen. Toch lijkt het niet geheel onlogisch dat ook Club zich even focust op de korte termijn. Zo hoeft Pellistri, in tegenstelling tot Bruun Larsen en co in het Lotto Park, niet per se een directe meerwaarde voor het elftal van Clement te betekenen. De coach louter van een extra optie voorzien is de belangrijkste betrachting. Uiteraard is het dan nog steeds wel aantrekkelijker om een definitieve aanwinst reeds in te werken. Al houdt een huur op financieel vlak natuurlijk niet alleen minder mogelijke baten, maar tevens veel minder risico's in dan pakweg Tzolis.



Geen argument om zomaar over het hoofd te zien, want ondanks de rijkelijk gevulde spaarpot voelen ze ook op Jan Breydel de impact van de coronacrisis. Aangezien de toestand bij veel andere ploegen echter nog veel precairder is, kan het daarom trouwens eveneens interessant zijn om de leemte van Diatta nu slechts tijdelijk in te vullen. Nog even de kat uit de boom kijken, om dan volgende zomer pas écht toe te slaan wanneer er hopelijk betere koopjes te rapen vallen. Vanzelfsprekend mogen terwijl wel de torenhoge ambities in eigen land én Europa niet in het gedrang worden gebracht, zoals ook blijkt uit de komst van Dost. De ervaren goalgetter, die vlammend van start ging, bewijst na eerder Lang dat Club tegenwoordig in een andere vijver vist. Een huur van Pellistri past enigszins in dat plaatje.

KNOOP VOOR MANNAERT
Als alternatief voor Dost, die maar anderhalf jaar onder contract ligt en zo tevens als aanwinst voor de korte termijn geldt, werd trouwens een soortgelijke piste verkend. Uit goede bron vernamen wij dat, voor het geval Eintracht Frankfurt niet wou meewerken, Blauw-Zwart nog eens bij Ajax aanklopte om Lassina Traoré te huren. In tegenstelling tot Lang allicht ook hier zonder aankoopoptie. De 20-jarige spits was vooral dankzij een knalprestatie tegen VVV Venlo, met vijf goals en drie assists, dit seizoen per slot van rekening goed voor zeven treffers en zes assists in 11 duels. Nadien liep hij een blessure op, die nu pas stilaan hersteld is. Meteen inzetbaar was de Burkinees dus sowieso niet geweest. Toch zag Club zijn komst wel zitten, en was het met de speler zelf naar verluidt zelfs reeds zo goed als rond.



Liefst van al opteert Club voor jonge talenten, bij voorkeur aan een prikje zoals Diatta, Dennis en vele anderen in het verleden, om te kneden en vervolgens met forse winst door te verkopen. Een strategie waar de landskampioen niet volledig van afgestapt is, zo getuigen onder andere Odilon Kossounou en Youssouph Badji. Philogene-Bidace zou eveneens thuishoren in deze categorie. Gezien de onzekere omstandigheden vallen tussentijdse oplossingen zoals Dirar en/of Pellistri evenwel best te verdedigen, in de hoop dat ze niet door de mand vallen. Al mag zelfs dát zonder blessures of schorsingen eigenlijk geen probleem vormen op weg naar landstitel nummer 17. Of gaat Club, in een poging om de volgende stap te zetten, tóch all-in op Tzolis? Aan Mannaert om de knoop binnen de vier dagen door te hakken.

POLL: Wie lijkt volgens u de beste optie voor Club Brugge?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

<strong>Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer</strong>
Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer

KRC Genk maakte een vreemde zet door Eduard Sobol te huren in januari, en de Oekra&iuml;ense ...

84
84
Anderlecht incasseert extra opdoffer voor clash in Genk
Anderlecht incasseert extra opdoffer voor clash in Genk

Anderlecht kan de concurrentie zaterdag stevig onder druk zetten, want mits een zege in Genk loopt ...

147
147
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht

In de Champions' Play-Offs krijgt KRC Genk zaterdag Anderlecht over de vloer. Na een fraaie zeven op ...

134
134
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'

In de Europe Play-Offs staat voor koploper AA Gent zaterdag een cruciale thuismatch tegen eerste ...

133
133
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'

Sneller dan verwacht strijdt Anderlecht plots weer volop mee om de landstitel. Om die herworven plek ...

386
386
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'

Club Brugge schreef donderdag geschiedenis door zich te plaatsen voor de halve finale van de ...

409
409
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"

AA Gent opent zaterdag de deuren voor KV Mechelen, een belangrijke wedstrijd in de strijd in de ...

1183
1183
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"

Cercle Brugge speelt op speeldag 4 van de play-offs gastheer voor Royal Antwerp FC. De Vereniging ...

105
105
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"

KRC Genk liet op de vorige speeldag dure punten liggen tegen Cercle Brugge. De Limburgers willen ...

122
122
Hayen langer T1 Club Brugge? Madou schenkt klare wijn
Hayen langer T1 Club Brugge? Madou schenkt klare wijn

Club Brugge lijkt er opnieuw helemaal te staan. Na de revival in de competitie stootte Blauw-Zwart ...

530
530
'Gent trekt buidel open: nieuwe spits onderweg'
'Gent trekt buidel open: nieuwe spits onderweg'

AA Gent voert de Europe Play-offs nog altijd aan, maar zag zijn voorsprong op de vorige speeldag wel ...

231
231
Geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"
Geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"

Union SG wil dit weekend de rug rechten in de Champions' Play-offs. De Brusselaars pakten nog geen ...

344
344
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer

Een maand geleden zat Club Brugge nog zowat in zak en as, maar intussen is Blauw-Zwart weer ...

236
236
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'

Maar weinig trainers kunnen in de 21ste eeuw zo'n indrukwekkend palmares voorleggen als Zinedine ...

223
223
De Rossi komt met update over blessure Lukaku
De Rossi komt met update over blessure Lukaku

Het is donderdag een uitstekende avond geworden voor de Belgen die nog actief waren op het Europese ...

111
111